prijsvergelijken

Top 5 internetproviders

24 september 2015 (laatste wijziging 7 december 2018) door Suzanne

Veel mensen zijn benieuwd naar hoe de top 5 internetproviders eruit ziet. Wat ik me afvraag: bestaat er überhaupt zoiets als een top vijf internetproviders? Want je kan op veel verschillende filters zoeken: de prijs, snelheid of stabiliteit van de verbinding. (De top 5 internetproviders ziet er al heel anders uit als er geen glasvezel of kabel beschikbaar is.) En ten slotte is er nog de keuze tussen Alles-in-1 abonnementen, internet en bellen, internet en TV of alleen internet. 

Jouw top 5 internetproviders

De top 5 internetproviders is voor ieder persoon anders. En om erachter te komen hoe jouw top 5 er uitziet moet je de internetvergelijker gaan invullen. De best passende abonnementen tonen bovenaan in de vergelijker, let op: de populariteit is hierin ook meegenomen, als je echt alleen op prijs kiest, klik dan ook even op ' prijs' in het veld bovenin de vergelijker. Nog een tip: bedenk voor je gaat vergelijken waarnaar je op zoek bent. Gebruik je internet intensief, dan is het handig een snelle en stabiele verbinding af te sluiten. Wil je juist zo min mogelijk betalen en hoeft het internet van jou niet supersnel te zijn? In dat geval is een iets langzamer en goedkoper abonnement handig.

De top 5 internetproviders gebaseerd op het gemiddelde

Goed, op basis van wat men gemiddeld wenst kijken we naar een mix van prijs/kwaliteit/aanbod. En dan ligt de focus niet voor iedereen op goedkoop, de ene wil namelijk snel internet en de ander wenst veel waar voor zijn geld. Wij hebben geprobeerd een top vijf samen te stellen, die elk ergens anders het beste in zijn. Zo selecteren we op prijs/kwaliteit verhouding, op snelheid en op voordeel.

Goede verhouding prijs/kwaliteit

Bij Telfort en KPN krijg je altijd veel waar voor je geld.

1. KPN

KPN is wat duurder dan het gemiddelde DSL-abonnement, maar biedt je dan ook behoorlijk veel. Zo krijg je in het voordeligste Alles-in-1 pakket Begin Gemist, Pauzeren, Uitzending Gemist, online TV kijken en een gratis monteur! Ook profiteer je van veel klantenvoordeel wanneer je ook andere abonnementen bij deze provider afsluit.

2. Telfort

Telfort is voordelig en biedt je veel extra's, vooral als je niet alleen een internet-, maar ook een mobiel abonnement bij de provider afsluit. Hierbij kun je zelf je voordeel kiezen; bijvoorbeeld gratis HBO of dubbel zoveel data in je mobiele abonnement!

Snelheid en stabiliteit

3. Ziggo

Ziggo is dan wel wat duurder, maar dat komt omdat het internet over de kabel aanbiedt. Hierbij is je snelheid altijd stabiel en hangt het niet af van de afstand van je huis tot de telefooncentrale, zoals bij DSL het geval is. De laagste snelheid die Ziggo aanbiedt is 40 MB/s, en de hoogste maar liefst 200 MB/s. Bij elk pakket van Ziggo profiteer je van de gratis 1.200.000 Wifispots.

3.1 Alle glasvezelaanbieders

Indien beschikbaar: alle glasvezelaanbieders die op jouw adres internet via glasvezel leveren. Glasvezel is het meest snelle en stabiele internet maar helaas niet op alle adressen in Nederland beschikbaar. Als je wilt weten of het beschikbaar is op jouw adres, vul dan je postcode en huisnummer in in de vergelijker. Ga naar de vergelijker om glasvezel te vergelijken.

Voordelige pakketten

4. Tele2,  5. Online

Tele2 en Online bieden allebei hele voordelige abonnementen aan. Zo kun je bij Online al vanaf € 19,95 per maand internetten en bij Tele2 vanaf € 22,- per maand! Ook Alles-in-1 pakketten zijn erg voordelig, voor € 32,- per maand kun je al bij Tele2 terecht, en Online biedt Alles-in-1 abonnementen vanaf € 36,- per maand.

Conclusie

Dé top 5 internetproviders bestaat dus feitelijk niet, want het ligt er maar net aan wat voor soort pakket jij zoekt, en of je houdt van een snelle verbinding of dat je liever gaat voor een lage prijs. Daarom loont het om te vergelijken welk abonnement het beste bij jou past. Het kan dus best zijn dat er een provider voor jou uitrolt die niet genoemd is hierboven. Vink eenvoudig in onze vergelijker aan wat jij graag in het pakket wil, dan heb je het meest geschikte abonnement zo gevonden! Het is raadzaam om elk jaar te kijken of de provider die jij hebt aangesloten, nog steeds wel de beste keuze is voor jou. Dit komt omdat er elk jaar wel iets verandert in de levering van het internet.

Wil je eerst nog wat meer te weten komen over de providers die wij vergelijken? Lees dan hier onze reviews!

 


Top 5 internetproviders

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat