Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 04-07-2023 (laatste wijziging 07-03-2024)

De goedkoopste internet provider: vanaf € 32,50

Door Suzanne 04-07-2023 (laatste wijziging 07-03-2024)

Ben je op zoek naar de goedkoopste internet provider? Als een lage prijs je hoogste prioriteit heeft, kun je het beste kiezen voor een pakket met alleen internet. Een internetabonnement zonder tv en bellen dus.

Toch kunnen de prijzen per provider nog aardig verschillen. Je vindt hier een overzicht van de goedkoopste internet providers. En we hebben de prijzen per provider voor Internet Only voor je op een rijtje gezet.

Wat is de goedkoopste internet provider?

odido logo internet provider

Op dit moment is Odido de goedkoopste internet provider. Je krijgt 50 Mb/s voor slechts € 32,50 per maand!

De goedkoopste internet providers
Provider Snelheid Prijs per maand Verbinding

Odido

50 Mb/s € 32,50 DSL

Budget Alles-in-1

30 Mb/s € 34 DSL

Youfone

50 Mb/s € 34,50 DSL

Caiway

100 Mb/s € 35 Glasvezel

Solcon

50 Mb/s € 39,99 DSL

KPN

100 Mb/s € 42,50 DSL/Glasvezel*

Ziggo

100 Mb/s € 42,50 Kabel

Online.nl

100 Mb/s  € 43,50 DSL

DELTA

150 Mb/s € 45 Glasvezel

Freedom

200 Mb/s € 49 DSL

bekijk deze pakketten

* KPN biedt DSL internet aan, tenzij glasvezel mogelijk is op je adres. Je krijgt dan voor hetzelfde geld een glasvezelpakket.

Doe de postcodecheck, zo vind je de goedkoopste internet provider

Voor € 32,50 per maand kun je dus al aangesloten zijn! Toch gaat er nog wel iets aan vooraf voor je een pakket afsluit. Zodra je gaat internet vergelijken wordt je gevraagd om je postcode in te vullen. Niet alle providers kunnen namelijk op elk adres hun diensten aanbieden.

Bovendien zie je met de postcodecheck gelijk welke snelheid er bij jou beschikbaar is:

start internet vergelijken

Nog even verder kijken voor je naar Youfone overstapt? Hieronder zetten we alle providers met hun voordeligste abonnementen op een rij.

De laagste prijzen van alle internet providers

Caiway

Bij Caiway kun je vanaf € 35 per maand online zijn. Hierbij ontvang je internet zonder tv of bellen.

Dit brengt Caiway aardig richting het budget-segment - en zeker voor de snelheid hoef je het niet te laten. Als Caiway bij je beschikbaar is, ontvang je een snelheid van 400 Mb/s via glasvezel. Dit moet dan wel bij je beschikbaar zijn, bekijk dat dus eerst even met de postcodecheck.

DELTA

Delta komt oorspronkelijk uit Zeeland, maar levert tegenwoordig in grote delen van Nederland. DELTA zal er bij veel mensen niet uitkomen als de goedkoopste internet provider. Dat komt doordat de provider glasvezelinternet aanbiedt. Met deze verbinding heb je niet te maken met een maximumsnelheid die per adres verschilt, maar kun je elke snelheid die een provider aanbiedt, gewoon halen.

Het voordeligste glasvezelabonnement bij Delta kost € 45 per maand. Hierbij krijg je een snelheid van 150 Mb/s. 

KPN

Je kunt bij KPN zowel DSL als glasvezelpakketten bestellen, mits glasvezel beschikbaar is op je adres. De provider rekent geen prijsverschil tussen beide aansluitingen.

Je betaalt voor het voordeligste KPN pakket € 42,50 per maand. Hierbij ontvang je alleen internet, dus exclusief tv en bellen. Je ontvangt dan een snelheid van 100 Mb/s. Check je postcode om te zien of deze snelheid bij jou beschikbaar is. Is deze snelheid niet beschikbaar (via DSL), en is je maximumsnelheid bijvoorbeeld 20 Mb/s? Dan ontvang je 20 Mb/s. 

Budget Alles-in-1

Budget Alles-in-1 staat bekend als een echte prijsvechter. Kies je voor een 1-jarig abonnement, dan betaal je voor het voordeligste internet only pakket € 34 per maand. Hierbij ontvang je 30 Mb/s via DSL. Dit is geen ontzettend hoge snelheid, maar het voordeel is dat je dit op de meeste adressen wel kunt halen. Check je postcode om te zien of dit bij jou beschikbaar is. 

Online.nl

Online.nl biedt voor € 43,50 een pakket met 100 Mb/s via de DSL-aansluiting. Is er geen 100 Mb/s bij je beschikbaar? Dan ontvang je de maximumsnelheid op je adres.

Solcon

Bij Solcon kun je voor € 39,99 per maand online zijn. Hierbij ontvang je alleen internet met een snelheid van 50 Mb/s. Dit gaat om internet via DSL, check dus van tevoren of je deze snelheid kunt halen!

Odido

Odido is een van de voordeligste keuzes als je op zoek bent naar een internet abonnement. Bij dit pakket ontvang je 50 Mb/s via DSL voor € 32,50 per maand. 

Youfone

Het voordeligste pakket van Youfone kost € 34,50 per maand. Je ontvangt hierbij een snelheid van 50 Mb/s via DSL. Kun je dit niet ontvangen, dan ontvang je de maximumsnelheid op je adres. 

Ziggo

Ziggo biedt internet via de kabelaansluiting. Dit betekent dat je niet te maken hebt met maximumsnelheden, wat wel het geval is bij DSL. 

Daarom zijn de pakketten van Ziggo wat duurder vergeleken met de meeste andere providers. Je ontvangt voor € 42,50 per maand een snelheid van 100 Mb/s. Dit is ruim voldoende voor de meeste huishoudens. 

Freedom

Freedom is een wat duurdere provider, maar de snelheid is dan ook een stuk hoger dan bij de meeste andere providers. Daarnaast krijg je een behoorlijk gevuld pakket. Voor het voordeligste pakket betaal je per maand € 49, en hiervoor ontvang je 200 Mb/s via DSL. Let er wel op dat de kans groot is dat je deze snelheid niet volledig kunt halen. Dat komt omdat je bij een DSL-verbinding te maken hebt met een maximumsnelheid die per adres kan verschillen.

Waar moet je op letten bij een goedkoop abonnement?

Heb je de goedkoopste internet provider gevonden? Grote kans dat dit een DSL-aanbieder is. Bij DSL-verbindingen is het slim om te kijken naar de maximale snelheid die je kunt ontvangen. Deze snelheid kan namelijk verschillen per adres. Zonde als je een goedkoop pakket hebt, maar een verschrikkelijk trage verbinding. Waar je ook op moet letten, is de levertijd van een provider. Je wilt geen maand wachten tot je eindelijk kunt internetten. Al deze informatie is te vinden op onze internet vergelijker

Ga je niet over 1 nacht ijs en wil je je eerst meer inlezen voor je een pakket afsluit? Op onze reviewpagina kun je uitgebreide informatie over alle providers terugvinden. Ook lees je hier reviews van echte klanten. Zo weet je waar je aan toe bent als je een internetabonnement afsluit.

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>De goedkoopste internet provider: vanaf € 32,50
Ingrid
18-05-2024
Het klinkt prachtig, wacht al vanaf zomer 2023 op de aansluiting van glasvezel naar mijn woning.om bij Odido mijn internet te kunnen afnemen.Het ligt in de straat. Tussentijds betaal ik nog steeds de huidige provider. Omdat ik bij wijziging niet gelijk kan overstappen.
E.Postma
09-09-2023
Al jaren klant bij KPN. Alleen Internet. Optie, 2 gratis goede virusscanners. Ik betaal nu 45 euro voor +70 mb/sec Download. Zie nu advertenties van KPN 100mb/sec. voor 42,50. 😳 Ze willen graag klanten kwijt dus. Dat kan, zoekende."
Timothy
09-08-2023
Hoi, zijn deze prijzen met of zonder btw? Omdat ik zien in mijn KPN factuur de boven getoond KPN prijzen zijn zonder btw. Mvg, T Lowe
Reactie op Timothy
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Timothy, De prijzen die we hier tonen zijn inclusief btw. Dit zijn de prijzen van particuliere internet abonnementen. Op onze zakelijke internet vergelijker tonen we de prijzen exclusief btw. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Hans in Enschede
16-10-2022
(okt 2022) Laatste paar jaar tevreden klant geweest bij Tele2 (DSL internet-only). Maar nu word ik gedwongen om over te stappen op glasvezel, omdat er hier in huis een glasvezelaansluiting aanwezig is. Ik ga echter voor prijs en niet voor snelheid en kies daarom bewust voor DSL. Die keuze wordt me nu echter onmogelijk gemaakt. Zelfs Youfone, die zegt DSL te leveren, verwijdert die optie zodra je je adres opgeeft en ze kunnen zien dat je ook een glasvezelaansluiting hebt. Nu weet ik wel dat KPN het kopernetwerk kennelijk wil uitfaseren, maar om nu iedereen juist in deze tijd een duurder systeem op te dringen (wat heet, het is dwingen geen dringen) dat gaat er bij mij niet in. Goed waardeloos, en ik hoop dat ik T-Mobile kan vermijden als ik dan per se op glasvezel over moet, want Tele2 = T-Mobile.
Wim
27-06-2022
Jarenlang tevreden klant bij Tele2. Ieder jaar bij de verlenging een mooi aanbod van een paar maanden tot zelfs een half jaar korting. Na de overname door T-Mobile kan er opeens niets meer vanaf en krijg ik met regelmaat opdringerIge mails om over te stappen naar het véél duurdere T-Mobile. Voordeel voor de consument, ammehoela!
Tom Kraemer
19-12-2020
Ik adviseer met stip T-Mobile boven Tele2.. Bij Tele2 lachen de helpdeskmensen je uit als je het hebt over 12mbit in plaats van 50mbit download krijgen (een jaar lang). Ze gaan dan de lijn nog maar een keer doormeten en doen verder niks. Ze hebben te weinig netwerkruimte ingekocht en als klant ben je daar de dupe van. Letterlijk een slechte zaak. Meer klanten op net zo veel ruimte is niet eerlijk.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!