Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo bekend van TV
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 20-07-2020 (laatste wijziging 30-07-2020)

De goedkoopste internet provider: vanaf € 26,-

Door Suzanne 20-07-2020 (laatste wijziging 30-07-2020)

Ben je op zoek naar de goedkoopste internet provider? Als een lage prijs je hoogste prioriteit heeft, kun je het beste kiezen voor een Internet Only pakket. Een internetabonnement zonder tv en bellen dus.

Toch kunnen de prijzen per provider nog aardig verschillen. Je vindt hier een overzicht van de goedkoopste internet providers. En we hebben de prijzen per provider voor Internet Only voor je op een rijtje gezet.

Wat is de goedkoopste internet provider?

 

De goedkoopste internet providers

Provider Snelheid Prijs
Tele2 20 Mb/s € 26,- per maand
Budget Alles-in-1 100 Mb/s € 30,- per maand
Youfone 50 Mb/s € 30,- per maand
T-Mobile 50 Mb/s € 30,- per maand

bekijk deze pakketten

Doe de postcodecheck, zo vind je de goedkoopste internet provider

Voor € 26,- per maand kun je dus al aangesloten zijn! Toch gaat er nog wel iets aan vooraf voor je een pakket afsluit. Zodra je gaat internet vergelijken wordt je gevraagd om je postcode in te vullen. Niet alle providers kunnen namelijk op elk adres hun diensten aanbieden.

Bovendien zie je met de postcodecheck gelijk welke snelheid er bij jou beschikbaar is:

start internet vergelijken

Nog even verder kijken voor je naar Tele2 overstapt? Hieronder zetten we alle providers met hun voordeligste abonnementen op een rij.

De laagste prijzen van alle internet providers

Caiway

Bij Caiway kun je vanaf € 41,95 per maand online zijn. Hierbij ontvang je internet zonder tv of bellen.

Klopt, vergeleken met de echte budgetproviders is dit een vrij hoog bedrag. Dit komt vooral door de aansluiting. Als Caiway bij je beschikbaar is, ontvang je een snelheid van 150 Mb/s via glasvezel. Dit moet dan wel bij je beschikbaar zijn, bekijk dat dus eerst even met de postcodecheck.

Tip: Wil je graag overstappen naar Caiway? Deze provider biedt geen overstapservice. Dit betekent dat je zelf je oude pakket moet opzeggen.

Delta

Delta is een provider die alleen in Zeeland en in buitengebieden in de rest van Nederland actief is. Ook Delta zal er bij veel mensen niet uitkomen als de goedkoopste internet provider. Dat komt doordat de provider glasvezelinternet aanbiedt. Met deze verbinding heb je niet te maken met een maximumsnelheid, maar kun je elke snelheid gewoon halen.

Het voordeligste glasvezelabonnement bij Delta kost € 45,- per maand. Hierbij krijg je eens snelheid van 150 Mb/s. 

Heb je glasvezel op je adres? Dan betaal je voor een internet only pakket € 45,- per maand. Je ontvangt een snelheid van 150 Mb/s.

KPN

Je kunt bij KPN zowel DSL als glasvezelpakketten bestellen, mits glasvezel beschikbaar is op je adres. De provider rekent geen prijsverschil tussen beide aansluitingen.

Je betaalt voor het voordeligste KPN pakket € 42,50 per maand. Hierbij ontvang je alleen internet, dus exclusief tv en bellen. Je ontvangt dan een snelheid van 50 Mb/s. Check je postcode om te zien of deze snelheid bij jou beschikbaar is. Is deze snelheid niet beschikbaar, en is je maximumsnelheid bijvoorbeeld 20 Mb/s? Dan ontvang je 20 Mb/s.

Budget Alles-in-1

Budget Alles-in-1 (eerst NLEx) staat bekend als een echte prijsvechter. Kies je voor een 1-jarig abonnement, dan betaal je voor het voordeligste internet only pakket € 30,- per maand. Hierbij ontvang je 100 Mb/s via DSL. Check je postcode om te zien of dit bij jou beschikbaar is. Is deze snelheid niet beschikbaar, dan ontvang je de hoogst haalbare snelheid op je adres.

Online

Wil je alleen internet, dan zit je voordelig bij Online. Je betaalt € 36,- per maand voor een snelheid van 100 Mb/s. Is op jouw adres 100 Mb/s niet mogelijk? In dat geval ontvang je de hoogst haalbare snelheid op je adres.

Oxxio

Deze provider klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren. Of misschien ken je Oxxio vooral als energie-aanbieder. Sinds kort kun je óók je internet pakket bij Oxxio bestellen. Het voordeligste pakket met alleen internet kost € 33,95 per maand. Hierbij ontvang je DSL met een maximale snelheid van 100 Mb/s. Let op, het kan zo zijn dat de snelheid op jouw adres lager uitvalt. 

Solcon

Voor Solcon kun je voor € 35,75 per maand online zijn. Hierbij ontvang je alleen internet met een snelheid van 50 Mb/s. Dit gaat om internet via DSL, check dus van tevoren of je deze snelheid kunt halen!

Tele2

De nummer 1 goedkoopste internet provider: Tele2. Voor het goedkoopste abonnement betaal je € 26,- per maand. Hierbij ontvang je internet exclusief tv en bellen. Je snelheid is hierbij wel laag, namelijk 20 Mb/s via DSL. Dit is voldoende wanneer 1 tot 2 personen gebruikmaken van het internet, en dan vooral surfen of mailen. Wil je films in Ultra HD streamen, dan is een hogere snelheid aan te raden. 

T-Mobile

Erg vergelijkbaar met Tele2 is T-Mobile. Bij het voordeligste pakket ontvang je 50 Mb/s voor € 30,- per maand. Dit is een internet only pakket, bellen of TV kijken is dus niet mogelijk. 

XS4ALL

Misschien niet de goedkoopste internet provider, maar XS4ALL staat wel bekend om de goede service. Het voordeligste pakket van deze provider kost € 46,- per maand. Hierbij ontvang je alleen internet met een snelheid van 50 Mb/s via DSL. Het pakket wordt gratis voor je geïnstalleerd door een monteur en je krijgt bovendien een wifi-check.

Youfone

Het voordeligste pakket van Youfone kost € 31,- per maand. Je ontvangt een snelheid van 50 Mb/s via DSL. Kun je dit niet ontvangen, dan ontvang je de maximumsnelheid op je adres. In dit pakket zit alleen internet.

Tip: Wil je overstappen naar Youfone? Dit is 1 van de weinige providers die geen overstapservice aanbiedt. Je zal dus zelf je huidige abonnement moeten opzeggen.

Ziggo

Ziggo biedt internet via de kabelaansluiting. Dit betekent dat je niet te maken hebt met maximumsnelheden, wat wel het geval is bij DSL. Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om TV's aan te sluiten via de coax-kabel zonder dat je hiervoor per TV betaalt.

Dit houdt wel in dat Ziggo relatief duurder is dan andere providers. Het voordeligste abonnement is een abonnement met internet en TV. Je ontvangt een snelheid van 25 Mb/s. Hiervoor betaal je € 43,50 per maand.

Waar moet je op letten bij een goedkoop abonnement?

Heb je de goedkoopste internet provider gevonden? Grote kans dat dit een DSL-aanbieder is. Bij DSL-verbindingen is het slim om te kijken naar de maximale snelheid die je kunt ontvangen. Deze snelheid kan namelijk verschillen per adres. Zonde als je een goedkoop pakket hebt, maar een verschrikkelijk trage verbinding. Waar je ook op moet letten, is de levertijd van een provider. Je wilt geen maanden wachten tot je eindelijk kunt internetten. Al deze informatie is te vinden op onze internet vergelijker

Ga je niet over 1 nacht ijs en wil je je eerst meer inlezen voor je een pakket afsluit? Op onze reviewpagina kun je uitgebreide informatie over alle providers terugvinden. Ook lees je hier reviews van echte klanten. Zo weet je waar je aan toe bent als je een internetabonnement afsluit.

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
Geen reacties
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!