Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 21-08-2021 (laatste wijziging 08-10-2021)

De goedkoopste internet provider: vanaf € 30,-

Door Suzanne 21-08-2021 (laatste wijziging 08-10-2021)

Ben je op zoek naar de goedkoopste internet provider? Als een lage prijs je hoogste prioriteit heeft, kun je het beste kiezen voor een pakket met alleen internet. Een internetabonnement zonder tv en bellen dus.

Toch kunnen de prijzen per provider nog aardig verschillen. Je vindt hier een overzicht van de goedkoopste internet providers. En we hebben de prijzen per provider voor Internet Only voor je op een rijtje gezet.

Wat is de goedkoopste internet provider?

De goedkoopste internet providers
Provider Snelheid Prijs per maand Verbinding
T-Mobile 50 Mb/s € 30 DSL/Glasvezel
Youfone 30 Mb/s € 31 DSL
Budget Alles-in-1 20 Mb/s € 31 DSL
Ziggo 40 Mb/s € 32,50 Kabel
Online 100 Mb/s € 37,50 DSL
Solcon 50 Mb/s € 38,50 DSL
KPN 50 Mb/s € 42,50 DSL/Glasvezel*
Caiway 250 Mb/s € 43,95 Glasvezel
Delta 150 Mb/s € 45 Glasvezel
XS4ALL 50 Mb/s € 48 DSL/Glasvezel*

bekijk deze pakketten

* T-Mobile, KPN en XS4ALL bieden DSL internet aan, tenzij glasvezel mogelijk is op je adres. Je krijgt dan voor hetzelfde geld een glasvezelpakket.

Doe de postcodecheck, zo vind je de goedkoopste internet provider

Voor € 30,- per maand kun je dus al aangesloten zijn! Toch gaat er nog wel iets aan vooraf voor je een pakket afsluit. Zodra je gaat internet vergelijken wordt je gevraagd om je postcode in te vullen. Niet alle providers kunnen namelijk op elk adres hun diensten aanbieden.

Bovendien zie je met de postcodecheck gelijk welke snelheid er bij jou beschikbaar is:

start internet vergelijken

Nog even verder kijken voor je naar T-Mobile overstapt? Hieronder zetten we alle providers met hun voordeligste abonnementen op een rij.

De laagste prijzen van alle internet providers

Caiway

Bij Caiway kun je vanaf € 43,95 per maand online zijn. Hierbij ontvang je internet zonder tv of bellen.

Klopt, vergeleken met de echte budgetproviders is dit een vrij hoog bedrag. Dit komt vooral door de aansluiting. Als Caiway bij je beschikbaar is, ontvang je een snelheid van 250 Mb/s via glasvezel. Dit moet dan wel bij je beschikbaar zijn, bekijk dat dus eerst even met de postcodecheck.

Delta

Delta is een provider die alleen in Zeeland en in buitengebieden in de rest van Nederland actief is. Ook Delta zal er bij veel mensen niet uitkomen als de goedkoopste internet provider. Dat komt doordat de provider glasvezelinternet aanbiedt. Met deze verbinding heb je niet te maken met een maximumsnelheid, maar kun je elke snelheid gewoon halen.

Het voordeligste glasvezelabonnement bij Delta kost € 45,- per maand. Hierbij krijg je eens snelheid van 150 Mb/s. 

KPN

Je kunt bij KPN zowel DSL als glasvezelpakketten bestellen, mits glasvezel beschikbaar is op je adres. De provider rekent geen prijsverschil tussen beide aansluitingen.

Je betaalt voor het voordeligste KPN pakket € 42,50 per maand. Hierbij ontvang je alleen internet, dus exclusief tv en bellen. Je ontvangt dan een snelheid van 50 Mb/s. Check je postcode om te zien of deze snelheid bij jou beschikbaar is. Is deze snelheid niet beschikbaar, en is je maximumsnelheid bijvoorbeeld 20 Mb/s? Dan ontvang je 20 Mb/s.

Budget Alles-in-1

Budget Alles-in-1 (eerst NLEx) staat bekend als een echte prijsvechter. Kies je voor een 1-jarig abonnement, dan betaal je voor het voordeligste internet only pakket € 31,- per maand. Hierbij ontvang je 20 Mb/s via DSL. Dit is geen ontzettend hoge snelheid, dus het voordeel is dat je dit op de meeste adressen wel kunt halen. Check je postcode om te zien of dit bij jou beschikbaar is. 

Online

Wil je alleen internet, dan zit je voordelig bij Online. Je betaalt € 37,50 per maand voor een snelheid van 100 Mb/s. Is op jouw adres 100 Mb/s niet mogelijk? In dat geval ontvang je de hoogst haalbare snelheid op je adres.

Solcon

Voor Solcon kun je voor € 38,50 per maand online zijn. Hierbij ontvang je alleen internet met een snelheid van 50 Mb/s. Dit gaat om internet via DSL, check dus van tevoren of je deze snelheid kunt halen!

T-Mobile

T-Mobile is de voordeligste keuze als je op zoek bent naar een internet abonnement. Bij dit pakket ontvang je 50 Mb/s voor € 30,- per maand. Dit is een internet only pakket, bellen of TV kijken is dus niet mogelijk. 

XS4ALL

Misschien niet de goedkoopste internet provider, maar XS4ALL staat wel bekend om de goede service. Het voordeligste pakket van deze provider kost € 48,- per maand. Hierbij ontvang je alleen internet met een snelheid van 50 Mb/s via DSL, of glasvezel als dat beschikbaar is. Het pakket wordt gratis voor je geïnstalleerd door een monteur en je krijgt bovendien een wifi-check.

Youfone

Het voordeligste pakket van Youfone kost € 31,- per maand. Je ontvangt een snelheid van 30 Mb/s via DSL. Kun je dit niet ontvangen, dan ontvang je de maximumsnelheid op je adres. In dit pakket zit alleen internet.

Ziggo

Ziggo biedt internet via de kabelaansluiting. Dit betekent dat je niet te maken hebt met maximumsnelheden, wat wel het geval is bij DSL. 

Sinds kort biedt Ziggo een internet only pakket aan, waardoor de provider zich goed kan meten met andere budget providers. Het voordeligste pakket kost € 32,50 per maand, en is daarmee een interessante keuze wanneer je een lage snelheid kunt halen via DSL. Je ontvangt voor deze prijs een snelheid van 40 Mb/s, wat genoeg is voor de meeste gemiddelde huishoudens. 

Waar moet je op letten bij een goedkoop abonnement?

Heb je de goedkoopste internet provider gevonden? Grote kans dat dit een DSL-aanbieder is. Bij DSL-verbindingen is het slim om te kijken naar de maximale snelheid die je kunt ontvangen. Deze snelheid kan namelijk verschillen per adres. Zonde als je een goedkoop pakket hebt, maar een verschrikkelijk trage verbinding. Waar je ook op moet letten, is de levertijd van een provider. Je wilt geen maanden wachten tot je eindelijk kunt internetten. Al deze informatie is te vinden op onze internet vergelijker

Ga je niet over 1 nacht ijs en wil je je eerst meer inlezen voor je een pakket afsluit? Op onze reviewpagina kun je uitgebreide informatie over alle providers terugvinden. Ook lees je hier reviews van echte klanten. Zo weet je waar je aan toe bent als je een internetabonnement afsluit.

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>De goedkoopste internet provider: vanaf € 30,-
Tom Kraemer
19-12-2020
Ik adviseer met stip T-Mobile boven Tele2.. Bij Tele2 lachen de helpdeskmensen je uit als je het hebt over 12mbit in plaats van 50mbit download krijgen (een jaar lang). Ze gaan dan de lijn nog maar een keer doormeten en doen verder niks. Ze hebben te weinig netwerkruimte ingekocht en als klant ben je daar de dupe van. Letterlijk een slechte zaak. Meer klanten op net zo veel ruimte is niet eerlijk.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!