Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 28-10-2022 (laatste wijziging 03-04-2024)

Ziggo of KPN: welke provider is het beste?

Door Suzanne 28-10-2022 (laatste wijziging 03-04-2024)

Twijfel jij nog tussen Ziggo of KPN? Je bent niet de enige. KPN en Ziggo zijn de twee grootste providers van het land. Het aanbod is concurrerend, dat kan de keuze extra lastig maken.

Geen zorgen, we helpen je een handje. Je vindt hier alle verschillen én de voor- en nadelen van beide providers, in begrijpelijke taal:

Inhoudsopgave

Ziggo of KPN: de grootste verschillen in het kort...

Het allergrootste verschil tussen KPN en Ziggo? De verbinding.

Dit is gelijk een belangrijk verschil: want het soort verbinding heeft invloed op de snelheid en stabiliteit van jouw internet thuis. We leggen het hier uit.

Bekijk onze infographic voor de grootste verschillen tussen Ziggo en KPN:

infographic ziggo kpn1

infographic ziggo kpn 2

Internetaanbod

Laten we beginnen met het belangrijkste: wat zijn de verschillen in het internet aanbod van KPN en Ziggo? De verbinding, snelheid en het soort router - we nemen het allemaal mee:

Soort verbinding: kabel van Ziggo versus DSL of glasvezel van KPN

KPN en Ziggo leveren het internet allebei via een ander soort verbinding. Welke is het best? Het minst storingsgevoelig? En waarmee haal je de hoogste snelheid?

KPN: DSL en glasvezel

We nemen eerst KPN onder de loep: deze provider levert internet zowel via DSL als via glasvezel. Allebei voor precies dezelfde prijs. Heeft jouw woning zowel een glasvezel- als een DSL-aansluiting? Dan ontvang je automatisch glasvezel van KPN, zonder hiervoor extra te betalen. Dat is een plus; voor veel providers betaal je hier extra voor.

Zo werkt internet via DSL

Bij DSL komt het internet je woning binnen via de telefoonkabel. Deze verbinding wordt al heel lang gebruikt, en is in de meeste huizen aanwezig. Het is nog steeds een prima verbinding waarmee je goede snelheden kunt halen.

Er is wel één maar: je moet niet te ver van de wijkcentrale af wonen. Je internetsnelheid is namelijk afhankelijk van deze afstand. Hoe verder je huis van de wijkcentrale af staat, hoe lager de snelheid is die je kunt halen. Met je postcode en huisnummer kun je checken wat jouw maximale internetsnelheid is via DSL.

check jouw snelheid

Zo werkt internet via glasvezel

Glasvezel is de allernieuwste vorm van internet en zorgt voor een razendsnelle verbinding. Waar je ook woont. (Je moet alleen wél een glasvezelaansluiting in je woning hebben.)

Het grootste en belangrijkste verschil tussen glasvezel en andere internetverbindingen, is dat je uploadsnelheid bij glasvezel net zo hoog is als je downloadsnelheid. Bij andere verbindingen is je uploadsnelheid altijd een stuk lager.

Wat dit inhoudt? Met een hoge uploadsnelheid heb je zonder haperingen of verstoringen een scherp videogesprek, en kun je zonder vertraging online gamen of grote bestanden versturen. Het is ook ideaal voor grotere huishoudens, waarin iedereen allemaal tegelijkertijd online wil zijn.

Ziggo: internet via de coax-kabel

Waar KPN internet via 2 verschillende verbindingen aanbiedt, doet Ziggo dat alleen via de oorspronkelijke TV-kabel. Kan deze verbinding zich meten met het DSL- en glasvezelaanbod van KPN?

Zo werkt internet via de kabel

De naam zegt het al: internet komt via de coax-kabel (televisiekabel) je huis binnen. Dit heeft als voordeel dat je al je TV's op de coax-kabel kunt aansluiten en gelijk TV kunt kijken! Scheelt toch weer een aantal TV-kastjes, zeker als je veel televisies hebt.

Internet via de coax-kabel is betrouwbaar en stabiel. Bovendien kun je hoge snelheden halen, die niet afhankelijk zijn van je adres. Een nadeel van kabelinternet, is dat er altijd maar 1 kabelaanbieder op een adres mogelijk is. Wanneer je graag kabel kiest, heb je dus geen keuze uit providers. Op de meeste plekken in Nederland is Ziggo de kabelleverancier.

In het kort:

DSL:

+ voordelig
+ hoge snelheden mogelijk, afhankelijk van je adres
- op sommige adressen is de snelheid erg laag
- meest storingsgevoelige verbinding

Glasvezel:

+ razendsnel downloaden én uploaden, op elk adres
+ geen meerprijs vergeleken met DSL (bij KPN)
+ niet storingsgevoelig
- nog niet overal in Nederland beschikbaar

Kabel:

+ hoge snelheden mogelijk, op elk adres
+ minder storingsgevoelig dan DSL
+ mogelijkheid om onbeperkt aantal TV's aan te sluiten via coax-kabel
- duurdere optie dan DSL

Welke provider is het snelst: KPN of Ziggo?

Op dit moment is KPN het allersnelst met een maximumsnelheid van 4 Gb/s. Dit is nog niet overal mogelijk. De kans is ook wel zeer klein dat je deze snelheid echt nódig hebt. Ook Ziggo biedt een hoge maximumsnelheid, maar liefst 1 Gb/s! Ook hierbij geldt: is het nodig...? Waarschijnlijk niet. De meeste huishoudens kunnen prima uit de voeten met een snelheid van 100 tot 500 Mb/s. Als je met veel mensen thuis bent die allemaal tegelijk online gamen, downloaden of videobellen, ja, dan zou je een Giga-snelheid kunnen overwegen. 

Wat zijn alle snelheden waar je uit kunt kiezen?

Momenteel biedt Ziggo de volgende snelheden aan:

 • 100 Mb/s
 • 200 Mb/s
 • 400 Mb/s
 • 1.000 Mb/s

KPN biedt de volgende snelheden aan:

 • 100 Mb/s
 • 200 Mb/s
 • 1.000 Mb/s (alleen via glasvezel)
 • 4.000 Mb/s (alleen in bepaalde glasvezel gebieden)

Vergelijkbaar dus, maar KPN biedt wel een hogere snelheid aan. Toch is het niet helemaal zeker wanneer je een snelheid van 4.000 Mb/s ooit nodig zou hebben. Zelfs 1.000 Mb/s is voor de meeste mensen onnodig. Daarnaast valt er ook wel wat voor te zeggen dat Ziggo nog een 'tussen' stap aanbiedt van 400 Mb/s.

Opvallend is dat beide providers geen instappakket aanbieden (bijvoorbeeld van 50 Mb/s) maar gelijk hoog inzetten met 100 Mb/s.

Waar krijg je het beste modem?

De meeste providers werken met een modem/router, oftewel 1 apparaat met zowel een modem- als routerfunctie. Zo ook KPN en Ziggo. Voor het gemak noemen we de apparaten hieronder 'modem'.

Met welke modem behaal je de hoogste snelheden, en heb je het grootste bereik? Heb je de mogelijkheid om een eigen modem te gebruiken? Lees verder:

KPN: KPN Box 12 of FRITZ!Box

Na de eindeloze Experia boxen van KPN is het sinds 2020 tijd voor iets nieuws: de KPN Box 12. Het modem maakt gebruik van de nieuwe wifi technologie: namelijk wifi 6. Het grootste voordeel hiervan is dat veel mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van het netwerk, zonder dat je internetsnelheid daaronder te lijden heeft.

Het nadeel van het nieuwe modem? Dat is er eigenlijk alleen voor DSL-klanten met een slechte internetsnelheid. De KPN Box 12 ondersteunt namelijk geen pairbonding meer, in tegenstelling tot voorgaande modems van KPN. Met pairbonding is het mogelijk om je snelheid via DSL te verdubbelen. Handig wanneer je een slechte DSL-snelheid hebt. Helaas wordt deze mogelijkheid niet door het apparaat ondersteunt.

...of toch kiezen voor een FRITZ!Box?

Sinds KPN de stekker uit XS4ALL heeft getrokken, probeert de provider haar aanbod interessant te maken voor oud-XS4ALL klanten. KPN biedt bijvoorbeeld de FRITZ!Box aan voor een kleine meerprijs.

Dit modem is meer gericht op 'tweakers': mensen die hun modem volledig naar hun eigen wensen willen instellen. KPN levert overigens 2 verschillende FRITZ!Box modems: 1 voor glasvezel/VDSL klanten en 1 voor ADSL. Allebei hebben ze vergelijkbare specificaties. Tip: de laatste is geschikt voor pairbonding!

Eigen modem/router gebruiken bij KPN

Heb je een eigen modem dat je graag gebruikt bij KPN? Dat is ook mogelijk. Je ontvangt dan alleen niet altijd technische ondersteuning van de klantenservice wanneer je internet er bijvoorbeeld uit ligt.

Ziggo SmartWifi

Ziggo levert al jaren de Connectbox aan klanten, maar na de laatste update heeft Ziggo het apparaat omgedoopt tot 'SmartWifi' modem. Deze nieuwe naam is gekozen omdat je het apparaat nu ook kunt gebruiken als mesh router. Maar hoe bevalt het SmartWifi modem van Ziggo?

Voor de tweakers onder ons: niet altijd even goed. Maar het apparaat voldoet prima voor de gemiddelde gebruiker. Veel instellingen staan namelijk al standaard ingesteld, en er is weinig dat je zelf kunt wijzigen. Wil je dit wel kunnen doen? Dan kan je het modem in 'bridge' modus zetten. Hierbij zet je als het ware de router-functie op het apparaat uit, zodat hij alleen fungeert als modem. Je kunt vervolgens een eigen router eraan koppelen, die het wifi signaal weer uitzendt.

Eigen modem gebruiken bij Ziggo

Naast het gebruiken van een eigen router, wat al langer kon bij Ziggo, kun je tegenwoordig ook kiezen voor het gebruiken van een eigen modem. Helaas krijg je wel standaard het SmartWifi modem van Ziggo thuis gestuurd, ook als je aangeeft dat je deze niet nodig hebt. Let er op dat je met eventuele vragen over het netwerk bij Ziggo terecht kan, maar dat ze je niet kunnen helpen met vragen over jouw specifieke modem.

Ziggo of KPN: welk modem is het beste?

Zowel Ziggo als KPN bieden een modem aan dat prima geschikt is voor de reguliere gebruiker. KPN verdient een pluspunt aangezien je bij KPN zelf ook voor de FRITZ! Box kunt kiezen. Bovendien maakt het standaard KPN modem gebruik van wifi 6, waardoor veel mensen zonder problemen gebruik kunnen maken van wifi.

De maximaal haalbare snelheid van het modem is bovendien hoger dan bij Ziggo, maar staar je daar niet op blind. De 4,8 Gb/s kun je in theorie halen met het modem, maar hier zijn nog geen beschikbare abonnementen voor. De 1,3 Gb/s die Ziggo biedt is dus ook voldoende.

Oftewel: KPN wint het op het gebied van modems, maar voor de gemiddelde gebruiker zijn zowel de KPN modems als die van Ziggo prima.

Specificaties KPN Box 12 KPN FRITZ!Box 7590 (glasvezel/VDSL) KPN FRITZ!Box 7583 (DSL pairbonding) Ziggo SmartWifi

Merk

Sagemcom FRITZ!Box FRITZ!Box Arris

Maximale snelheid (theoretisch)

4,8 Gb/s 1,7 Gb/s 1,7 Gb/s 1,3 Gb/s

Wifi 6 *

✔︎

Dualband (2.4 GHz + 5 GHz)

✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎

Bridge modus

✔︎

Multiroom wifi

✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎

IPv6

✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎

USB aansluitingen

1x USB 2.0
2x USB 3.0
2x USB 3.0 2x USB 3.0

Ethernetpoorten

4 4 4 4

Telefoniepoorten

2 2 2 2

WPA 2/WPA 3 **

WPA 3 WPA 2 WPA 2 WPA 2

Ondersteunt pairbonding

✔︎

* Met Wifi 6 kunnen er meer apparaten tegelijk op het wifi-netwerk, zonder dat dit het wifi-netwerk erg belast.

** Hier lees je wat WPA precies inhoudt en wat het verschil is tussen WPA 2 en WPA 3

TV aanbod

Dan nu over op het volgende belangrijke onderdeel voor de TV fanatiekelingen onder ons... Wat bieden KPN en Ziggo aan televisiezenders? Aan handige interactieve functies? Welke TV app werkt het meest intuïtief?

TV-ontvangers: wat krijg je in huis?

Loeiende TV-kastjes met hun verschillende afstandsbedieningen: het kan voor sommigen een ergernis zijn. Hoe hebben Ziggo en KPN hun TV-aanbod geregeld?

Ziggo: alle vormen van kabel televisie

Laten we beginnen bij Ziggo. Als kabelprovider een expert op het gebied van (kabel)TV. Ziggo biedt dan ook tal van mogelijkheden als je op zoek bent naar een televisie abonnement. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Digitale televisie via de coax-kabel
 • Digitale televisie via de coax-kabel en CI+ module (insteekkaart)
 • Digitale televisie via de coax-kabel met TV-ontvanger
 • Draadloos TV kijken (op een extra TV)
Digitale TV via de coax-kabel

Het makkelijkste van het makkelijkste. Sluit je een simpel internet + TV of Alles-in-1 abonnement af zonder interactieve televisie? Dan kun je al je TV's aansluiten op de coax-kabel (mits je hier overal een aansluiting voor hebt, of kabels wilt trekken). Je kijkt dan binnen no-time digitale televisie via de kabel.

Voor- en nadelen:

+ Gemakkelijk en snel aansluiten (mits je geen coax-kabels hoeft te trekken)
+ Geen extra kosten per TV
+ Geen ontvanger of kaartje nodig
- Weinig zenders
- Geen interactieve functies zoals opnemen of programma's terugkijken (tenzij dit op je TV zit)

Digitale TV via de coax-kabel en CI+ module

Een kleine uitbreiding op het kijken van digitale kabel TV: kabel TV met een CI+ module! Een CI+ module bestaat uit een kaartje van de provider waar je abonnement op staat, en een omhulsel - de module. Je steekt het kaartje in de module en steekt deze vervolgens in je TV.

Het grootste voordeel ten opzichte van kabel televisie zónder CI+ module? Dat zijn de extra zenders die je ontvangt, en de zenderpakketten die je erbij kunt afsluiten, mocht je dat willen. Met het kaartje 'leest' je TV namelijk je abonnement uit bij Ziggo, en kun je buiten de standaard zenders van kabel televisie ook extra zenders bekijken.

Momenteel is het TV kijken via een CI+ module bij Ziggo alleen beschikbaar voor een tweede of derde TV.

Voor- en nadelen:

+ Installatie is makkelijk en snel
+ Extra zenders en mogelijkheid tot het afsluiten van extra zenderpakketten
- Extra kosten per TV die je aansluit
- Je TV moet een ingang hebben voor een CI+ module
- Geen interactieve functies zoals opnemen of programma's terugkijken (tenzij dit op je TV zit)

Digitale TV met TV-ontvanger

Dit is het meest uitgebreide televisie-abonnement van Ziggo: TV kijken met een interactieve ontvanger. Het voordeel hiervan is dat je allerlei interactieve functies ter beschikking hebt. Momenteel biedt Ziggo 3 verschillende soorten ontvangers aan: de Mediabox XL, de Mediabox Next en de Mediabox Next Mini. De laatste is voor Ziggo een doorbraak: je hebt namelijk geen traditionele coax-kabel meer nodig voor de Next Mini! Deze gaat via een internetkabel, en kan zelfs draadloos via wifi worden aangesloten. (Het is altijd het beste om de mediabox aan te sluiten op een internetkabel, tenzij je gebruikmaakt van sterke mesh wifi.)

Voor- en nadelen:

+ Interactieve functies zoals programma's terugkijken en live pauzeren
+ Extra zenders en mogelijkheid tot het afsluiten van extra zenderpakketten
- Extra kosten per TV die je aansluit
- Voor elke TV een kastje met bijbehorende afstandsbediening

KPN: digitale televisie

Tal van mogelijkheden bij Ziggo; hoe zit dat bij de concurrent? Bij KPN gaat TV kijken via de UTP-kabel in plaats van via de coax-kabel. Dit betekent dat je altijd een TV-ontvanger nodig hebt. Deze krijg je dan ook van KPN wanneer je een TV-abonnement afsluit. Draadloos TV kijken bij KPN is ook mogelijk.

Afhankelijk van je wensen kun je bij KPN kiezen voor opties zoals:

 • Programma's opnemen
 • Zenders in 4K bekijken
 • Extra TV-ontvangers bestellen

In tegenstelling tot het TV-aanbod bij Ziggo, heb je bij KPN voor bovenstaande opties geen duurder abonnement nodig. Je betaalt alleen extra voor de optie die je wilt hebben.

Programma's opnemen

De enige interactieve optie waar je apart voor betaalt, mocht je graag willen opnemen. Alle andere interactieve opties zijn standaard inbegrepen. Kijk je TV op meer dan 1 televisie, en heb je dus 2 ontvangers nodig? Wanneer je kiest voor een extra TV-ontvanger, krijg je er ook een gratis opnemen-pakket bij.

4K

KPN levert standaard een ontvanger die 4K ondersteunt - om zenders in 4K te kunnen bekijken moet je overigens nog wel kiezen voor de 4K upgrade. Wil je op meerdere TV's televisie kijken, dan ontvang je voor al je extra TV's ook een 4K-ontvanger. Let op: extra TV-ontvangers zijn over het algemeen maandelijks opzegbaar, maar niet als je kiest voor de 4K-upgrade. Je zit hier in elk geval 6 maanden aan vast.

Extra TV's aansluiten

Heb je veel TV's in huis? Bij KPN kun je tot wel 6 televisies aansluiten, mits je een hoge maximumsnelheid hebt, of glasvezel. Heb je een lage maximumsnelheid op je adres, bijvoorbeeld 20 Mb/s? Dan kan het zijn dat je minder TV's kunt aansluiten. Dat komt omdat je televisie kijkt via de internetverbinding. Als je op meerdere TV's televisie wilt kijken, gaat dat ten koste van je internetsnelheid.

Je hebt bovendien voor elke televisie een TV-ontvanger nodig.

KPN versus Ziggo: TV-aanbod

  Ziggo

KPN

Kabel televisie Kabel televisie met CI+ Interactieve TV met Mediabox XL Interactieve TV met Mediabox Next (Mini) TV-ontvanger
Aantal zenders (excl. regionale zenders)

39

65 65 106 63 
Kosten per extra TV

€ 0

€ 2 € 5 € 5 € 5
Programma's terugkijken

✔︎ ✔︎  ✔︎
Programma's opnemen

✔︎ ✔︎   + € 4,99
Uitzendingen live pauzeren

✔︎ ✔︎  ✔︎
4K beeldkwaliteit

✔︎  + € 2,50 *
On demand films + series kijken

+ € 6,95 (bij Complete en Max pakketten gratis) ✔︎ ✔︎
Persoonlijk kijkprofiel instellen

✔︎ ✔︎  ✘
TV bedienen met je stem

✔︎ ✔︎  ✘

* Let op: een 4K-upgrade bij KPN heeft een contractperiode van 6 maanden. Je kunt deze dus niet maandelijks opzeggen, zoals andere TV-extra's.

N.B. Je kunt bij Ziggo ook 'mixen en matchen'. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met de Mediabox Next, dan kun je je andere TV's ook via de coax-kabel aansluiten, of met een CI+ module.

Kun je draadloos televisie kijken?

Bij beide providers: ja!

Er zijn meerdere mogelijkheden om draadloos TV te kijken bij zowel Ziggo als KPN. Ideaal wanneer een TV in een ruimte staat zonder coax- of internetaansluiting, of wanneer je geen zin hebt om kabels te trekken.

Draadloos TV kijken bij Ziggo

Ook al is Ziggo een kabelprovider, toch zijn er manieren om de coax-kabel te vermijden en snoerloos TV te kijken:

 • Ziggo GO app streamen naar je TV
 • Ziggo GO app downloaden op je smart TV

Benieuwd naar alle ins en outs? Lees dan ons artikel over draadloos TV kijken bij Ziggo.

Draadloos TV kijken bij KPN

Ook bij KPN is het een en ander mogelijk als je draadloos wilt kijken:

 • KPN TV app streamen naar je TV
 • KPN TV app downloaden op je smart TV
 • Via een draadloze verbindingsset

Meer lezen over deze opties? Dat kan in ons artikel over draadloos TV kijken bij KPN.

Pluspakketten en gratis extra zenders

Ben je elke avond gekluisterd aan de buis, en hoef je niet per se een Netflix of Disney Plus abonnement? Dan is een pluspakket van je provider met extra zenders een leuke mogelijkheid. Zowel KPN als Ziggo bieden verschillende pakketten aan:

KPN

KPN biedt de sportzender ESPN gratis aan. Dit is de eerste zender van het betaalde ESPN-pakket. Op deze zender is een selectie aan wedstrijden van de Eredivisie te zien. Er zijn ook nog een aantal extra zenderpakketten af te sluiten bij KPN. Bekijk hieronder alle mogelijke TV-pakketten.

Ziggo

Ziggo biedt gratis de sportzender Ziggo Sport 1 en ESPN 1 aan. Ziggo Sport 1 is onderdeel van het zenderpakket Ziggo Sport Totaal, dat ook bij andere providers tegen betaling beschikbaar is. Op Ziggo Sport 1 is o.a. voetbal, hockey en tennis te zien.

Overigens is ESPN Compleet bij Ziggo vrij duur vergeleken met andere providers. Daarover kun je meer lezen in ons artikel over ESPN prijzen bij providers.

KPN versus Ziggo: wie biedt de beste TV-pakketten?

 

KPN

Ziggo

Biedt KPN dit aan, zo ja onder welke naam?

Beschrijving Hoeveel zenders? Kosten per maand Biedt Ziggo dit aan, zo ja onder welke naam? Beschrijving Hoeveel zenders? Kosten per maand

Pluspakket met extra zenders 

Pluspakket Extra zenders, o.a. kids, films, muziek, erotiek  27 € 6,99 TV Zenders Plus Extra zenders, o.a. kids, films, muziek, erotiek  40 € 9,95

Film1

Film1 Zenderpakket met films en series direct uit de bioscoop 4 € 9,99 Film1 Zenderpakket met films en series direct uit de bioscoop 4 € 9,95

Kids pakket

Pluspakket Extra zenders, o.a. kids, films, muziek, erotiek  27 (4 kids zenders) € 6,99 TV Zenders Plus Extra zenders, o.a. kids, films, muziek, erotiek  40 (7 kids zenders) € 9,95

ESPN Compleet

ESPN Compleet Compleet pakket met Eredivisie wedstrijden en internationale topsport 4 € 12,99 ESPN Compleet Compleet pakket met Eredivisie wedstrijden en internationale topsport 4 € 17,95

Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport Totaal Pakket met internationale sporten 6 € 14,99 Ziggo Sport Totaal Pakket met internationale sporten 6 € 14,95

Erotiek pakket

Erotiek pakket Pakket met erotische zenders 5 € 12,99 Erotiek Pakket met erotische zenders 4 € 12,50

Gay pakket

Gay TV pakket Pakket met erotische gay zenders  2 € 9,99 Gay Lifestyle Pakket met erotische gay zenders  2 € 9,95

Duits pakket

Duits pakket Pakket met Duitse zenders, waaronder nieuws, sport, films en series 10 € 3,99

Turks pakket

Turks pakket Pakket met Turkse zenders, waaronder films, entertainment, documentaires  8 € 7,99 Turks Pakket met Turkse zenders, waaronder films, entertainment, documentaires  8 € 7,95

Hindi pakket

Hindi pakket Pakket met Hindi zenders, waaronder nieuws, films, muziek en entertainment 9 € 14,99 Hindi Pakket met Hindi zenders, waaronder nieuws, films, muziek en entertainment 6 € 15,95

Hoe goed is de TV app?

Geen provider ontkomt er meer aan: een TV app, waardoor je dus niet alleen meer op je TV, maar ook op je smartphone of tablet televisie kijkt! Ook KPN en Ziggo bieden hun klanten zo'n app. Zijn de apps vergelijkbaar? Welke is het beste, werkt het meest intuïtief, of biedt de meeste interactieve functies?

KPN iTV app

We beginnen met de app van KPN. Je kunt deze downloaden en gebruiken als je ook TV van KPN in je abonnement hebt.

Je bekijkt met de app iets minder zenders dan via de TV-ontvanger. Ook ligt het eraan waar je je bevindt: maak je bijvoorbeeld gebruik van je KPN wifi? Dan krijg je meer zenders dan wanneer je buitenshuis gebruikmaakt van de app. 

De app biedt vrijwel alle interactieve functies die je ook op je TV-ontvanger hebt. En leuke extra: je kunt de beelden van je smartphone of tablet streamen naar je TV, mits je hiervoor een geschikt streaming device hebt.

De app werkt meestal vloeiend, als je tenminste een niet te oude telefoon of tablet gebruikt. KPN gebruikt een logische indeling, zodat je snel en gemakkelijk je favoriete programma kunt vinden. Bekijk alle functies van de app en vergelijk het met de app van Ziggo in onze tabel.

Ziggo GO app

Ook bij Ziggo moet je minimaal een TV-abonnement hebben afgesloten, wil je van de Ziggo GO app gebruikmaken. Het abonnement met online TV volstaat ook. 

Net als bij KPN, ontvang je minder zenders met de app dan via de TV-ontvanger. Bovendien hangt het aantal zenders af van je afgesloten pakket. Je kunt deze zenders ook buitenshuis gebruiken, maar je kunt buitenshuis een aantal extra zenderpakketten niet ontvangen. Deze staan genoemd in de tabel hieronder.

Het bedienen van de app is af en toe wat stroperig en traag. Hou je van films of series en wil je niet gestoord worden tussendoor? Het gebeurt helaas nog wel eens dat de film of serie opnieuw begint bij het pauzeren en hervatten van het beeld. Dat kan erg irritant zijn.

Wel zijn er veel functies in de app en is het een pro dat je zelfs offline films en series kunt bekijken.

KPN versus Ziggo: wie biedt de beste TV app?

 

KPN

Ziggo

Aantal live zenders (via wifi)

51

Kabel TV: 37 zenders

TV Start: 60 zenders

TV Complete: 60 zenders

TV Max: 100 zenders

Aantal live zenders (buitenshuis)

43

Net zoveel als in TV pakket (met uitzondering van extra zenderpakketten)

Zenders uit pluspakketten bekijken op de app

✔︎ ✔︎

Opnemen

✔︎ (als dit in je pakket zit) ✔︎ (als dit in je pakket zit)

Begin gemist

✔︎ ✔︎

Programma's terugkijken

✔︎ (tot 7 dagen terug) ✔︎ (Met TV Start tot 2 dagen terug, met andere interactieve TV abonnementen tot 7 dagen terug)

Live TV pauzeren

✔︎ ✔︎

Films/series downloaden en offline kijken

✔︎

Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd op de app?

3 3

Streamen naar TV

Via Chromecast of Airplay Via Chromecast of Airplay

Vast bellen

Een vaste telefoonlijn wordt niet meer zoveel gebruikt als vroeger. Vind je het nog fijn om vast te kunnen bellen? Dat kan bij beide providers voor een klein bedrag extra. Is het aanbod vergelijkbaar? En bieden ze goede aanvullende belabonnementen?

Kosten van een (los) belabonnement

Allebei de providers bieden de optie om een vaste telefoonlijn bij je internetabonnement af te sluiten. En dit is een stuk voordeliger dan wanneer je alleen een belabonnement wilt, zonder internet of TV.

Ziggo

Bij Ziggo lopen de kosten voor een vaste lijn behoorlijk uiteen:

Vaste lijn als onderdeel van je internet abonnement € 2,50 per maand
Los abonnement met vaste lijn € 38,40 per maand + eenmalige aansluitkosten van € 19,95

Wil je dus per se alleen vast bellen, zonder internet of TV? Dan kun je beter bij een andere provider terecht. Trouwens - het belabonnement biedt óók standaard kabel televisie. Dit komt omdat de verbinding via de coax-kabel gaat, en het TV-signaal automatisch meegeleverd wordt. Het is voor Ziggo een kleine moeite om gelijk TV en internet mee te sturen over dit signaal. Vandaar dat een Alles-in-1 pakket relatief goedkoper is dan alleen bellen. 

Wat is je start- en minuuttarief?

Ziggo rekent bij elk gesprek een starttarief van € 0,16. Het minuuttarief is ook € 0,16 en wordt afgerekend per seconde. Dat is gunstig, want wanneer je bijvoorbeeld 14 minuten en 3 seconden belt, wordt dit niet afgerond naar 15 minuten.

KPN

Tot voor kort was het bij KPN ook mogelijk om een los abonnement voor vast bellen af te sluiten. De provider is daar nu mee gestopt, dus dat betekent dat je alleen nog maar een vast bel-abonnement kunt afsluiten in combinatie met een internetaansluiting.

Dit kost € 2 per maand.

Wat is je start- en minuuttarief?

Het start- en minuuttarief bij KPN is iets lager dan bij Ziggo. Je betaalt bij elk gesprek een starttarief van € 0,15 en een minuuttarief van € 0,15. Ook bij KPN wordt er niet afgerond op hele minuten, maar reken je per seconde af. 

Hoe uitgebreid zijn de aanvullende abonnementen?

Elke dag onbezorgd bellen met de huistelefoon: dan heb je een onbeperkt belabonnement nodig! Bieden de providers dit? En zo ja, hoe uitgebreid zijn deze abonnementen?

Ziggo

Ziggo biedt slechts 1 aanvullend belabonnement aan: Volop Bellen. Hiermee bellen klanten zonder start- of minuuttarief naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Het abonnement kost € 14,95 en is maandelijks opzegbaar.

KPN

Het aanbod van KPN is iets uitgebreider, zeker wanneer je graag naar het buitenland belt. Er zijn 2 abonnementen waaruit je kunt kiezen:

 • Onbeperkt NL
 • Onbeperkt NL & EU

Met Onbeperkt NL bel je voor € 9,99 per maand onbeperkt naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Met het Onbeperkt NL & EU abonnement bel je voor € 14,99 per maand naar vaste en mobiele nummers binnen de EU.

KPN versus Ziggo: wie heeft het beste aanbod voor vast bellen?

 

KPN

Ziggo
Kosten (bij een internetabonnement)

€ 2 per maand

€ 2,50 per maand
Kosten (voor een los abonnement)

€ 38,40 per maand
Starttarief

€ 0,15

€ 0,16
Minuuttarief

€ 0,15 (afrekenen per seconde)

€ 0,16 (afrekenen per seconde)
Onbeperkt bellen Nederland

€ 9,99 per maand

€ 13,95 per maand
Onbeperkt bellen naar het buitenland

€ 14,99 per maand

Prijs

Zeker niet onbelangrijk: wat ben je per maand kwijt als je denkt over te stappen naar Ziggo of KPN? Je hebt misschien al in de gaten dat de beide providers niet onder de budget-categorie vallen. Maar je krijgt dan ook wel waar voor je geld.

Dit zijn alle vanaf-prijzen per abonnement:

Abonnement KPN Ziggo
Kosten per maand Snelheid Kosten per maand Snelheid
Internet Only v.a. € 42,50 100 Mb/s (DSL/Glasvezel) v.a. € 42,50 100 Mb/s (Kabel)
Internet + Bellen v.a. € 44,50
Internet + TV v.a. € 55 v.a. € 49 100 Mb/s (Kabel)
Alles-in-1 v.a. € 57 v.a. € 59,75

Qua snelheden bieden beide providers veel: 100 Mb/s is voor de meeste huishoudens meer dan genoeg. Bij elk pakket heb je de mogelijkheid om je snelheid te verhogen. Je moet natuurlijk wel net geluk hebben dat je deze snelheid kunt halen, in het geval van een DSL-verbinding. 

Installatie

Wil je zo snel mogelijk online zijn? Of geen omkijken hebben naar de installatie van je pakket? Bekijk hoe KPN en Ziggo de installatie regelen:

Hoe lang duurt het voor je van het internet gebruik kan maken?

Stel: je bent lastminute op zoek naar een nieuwe internet provider, en je hebt het liefst zo snel mogelijk je pakket in huis. Waar kun je dan het beste terecht?

Ziggo

Ziggo levert het internet erg snel: binnen 3 tot 5 werkdagen kun je online zijn. Je kunt natuurlijk ook plannen dat je pakket later komt, als je het nu nog niet nodig hebt. 

KPN

Net als bij de meeste andere providers, duurt het bij KPN wat langer. Zeker als je gebruikmaakt van de overstapservice. Meestal kun je een afspraak maken voor 2 tot 3 weken vooruit. Je bent in elk geval binnen 23 werkdagen aangesloten, mits je dat wilt natuurlijk. Later plannen is ook mogelijk. 

Heb je nog geen internet op je adres, of zeg je je huidige pakket zelf op? KPN zegt dan zelf dat je binnen 7 werkdagen gebruik kunt maken van het abonnement. Toch zien we een andere datum staan wanneer we op de KPN website doorklikken, namelijk 2 weken verder; 10 werkdagen in plaats van 7. 

Wordt het voor je geïnstalleerd?

KPN en Ziggo bieden allebei installatiegarantie aan. Dit houdt in dat de providers ervan uitgaan dat je het pakket zelf installeert. Dit kan met behulp van de installatiehandleiding die je krijgt, en de uitleg op de website. Kom je er niet uit? Dan kun je bellen met de klantenservice, die je erdoorheen loodst. Lukt het vervolgens nog steeds niet, dan stuurt je provider gratis een monteur, die het pakket voor je installeert. 

Het installeren van een internetabonnement is goed te doen, ook wanneer je geen ervaring hebt met dit soort dingen. De handleiding is meestal erg duidelijk. Heb je er echt geen vertrouwen in, dan is het natuurlijk vervelend dat je niet direct kunt kiezen voor een monteur. Er gaat namelijk enige tijd en moeite overheen voor de monteur wordt langs gestuurd, en jij wilt je internet gewoon gelijk kunnen gebruiken.

Wanneer stuurt KPN wel een monteur?

Heb je glasvezel? Dan stuurt KPN in sommige gevallen wél een gratis monteur. Let er dan op dat je echt wacht op de glasvezelmonteur en niet zelf al probeert het een en ander aan te sluiten. Glasvezel mag namelijk alleen worden aangesloten door een monteur, je mag hier niet zelf aan sleutelen.

Heb je gratis overstapservice? 

Ja: beide providers bieden een gratis overstapservice. Dat betekent dat ze je huidige abonnement voor je opzeggen, en je nieuwe abonnement zo naadloos mogelijk hierop aansluiten. Dat houdt in dat je zo min mogelijk zonder internet komt te zitten, en dat je huidige telefoonnummer overgezet kan worden.

Als je gebruikmaakt van de overstapservice, hou er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je gebruik kunt maken van je internetabonnement. 

Combinatievoordelen

Ben je al bekend met het fenomeen 'combivoordeel'? Wanneer je zowel je internet- als mobiele abonnement bij dezelfde provider onderbrengt, kom je hiervoor in aanmerking. Beide abonnementen moeten op hetzelfde adres geregistreerd staan, de naam van de abonnementshouder hoeft niet overeen te komen.

Wat bieden KPN en Ziggo aan combinatievoordeel? Is het aanbod vergelijkbaar, en waar ben je het beste uit?

KPN Combivoordeel

Wat eerst KPN Compleet was en daarna KPN Hussel, is het nu weer terug naar het ouderwetse 'Combivoordeel'. Als je klant bent geweest van Telfort, zou dat je bekend in de oren kunnen klinken. Het komt nog steeds op hetzelfde neer: mix en match je abonnementen voor het krijgen van extra korting en andere voordelen!

Een aantal voordelen die je kunt krijgen met KPN Combivoordeel:

 • tot € 7,50 korting op je mobiele abonnement
 • mobiele data delen met andere mobiele abonnementen op 1 adres
 • gratis onderling bellen 

Je kunt natuurlijk combinatievoordeel krijgen als je alles bij KPN afsluit. Maar je krijgt ook een aantal voordelen als je internet van KPN combineert met een mobiel abonnement van Simyo! Simyo valt namelijk onder KPN. Combivoordeel van KPN en Simyo heet Simyo Compleet. In de tabel kun je precies zien welke extra voordelen je krijgt.

Ziggo & Vodafone: Volop extra voordelen

Ook Ziggo kan niet achterblijven. Hoewel de provider zelf al enige tijd geen mobiele abonnementen meer aanbiedt, doet Vodafone, waarmee Ziggo is gefuseerd, dit wel. In combinatie met mobiele abonnementen van Vodafone, kan je een aantal voordelen ontvangen, zoals:

 • tot € 5 korting per maand
 • dubbel zoveel mobiele data
 • gratis TV-pakket

Een unieke extra die de providers aanbieden, is de Wifi backup bundel. Wanneer Ziggo bijvoorbeeld een storing heeft, kun je op deze manier blijven internetten, maar dan via je Vodafone bundel. Je maakt dan van je telefoon een hotspot, waardoor ook andere apparaten hiermee online kunnen zijn. De bundel bestaat uit 50 GB, is 15 dagen geldig, en krijg je voor elk Vodafone abonnement op je adres.

Je kunt overigens ook met de mobiele provider hollandsnieuwe, die op het netwerk van Vodafone opereert, extra voordeel krijgen. 

Bekijk alle combivoordelen in onderstaande tabel:

Ziggo versus KPN: wie biedt de beste combivoordelen?

Combinatie van abonnementen

KPN

Ziggo

KPN + KPN

Ziggo + Vodafone

Internet + Mobiel 

€ 2,50 korting p/m bij abonnementen van 0 GB - 10 GB

€ 5 korting p/m bij abonnementen met 20 GB

€ 7,50 korting p/m bij abonnementen met onbeperkt internet

+

€ 5 entertainmentvoordeel, te besteden aan Spotify, Viaplay, Netflix, ESPN Compleet, Xbox Game Pass Ultimate of Film1

Internet + Start of Red Together Extra

€ 2,50 korting per maand

Internet + Start, Red, Smart, Scherp of Black

€ 5 korting per maand

+

Dubbel zoveel mobiele data, of € 5 korting op Red Unlimited abonnement

+

Gratis beveiligingssoftware voor maximaal 20 apparaten

+

Wifi backup bundel

Internet + TV + Mobiel

€ 2,50 korting p/m bij abonnementen van 0 GB - 10 GB

€ 5 korting p/m bij abonnementen met 20 GB

€ 7,50 korting p/m bij abonnementen met onbeperkt internet

+

€ 5 entertainmentvoordeel, te besteden aan Spotify, Viaplay, Netflix, ESPN Compleet, Xbox Game Pass Ultimate of Film1

+

Gratis Pluspakket

Internet + Start of Red Together Extra

€ 2,50 korting per maand

Internet + Start, Red, Smart, Scherp of Black

€ 5 korting per maand

+

Dubbel zoveel mobiele data, of € 5 korting op Red Unlimited abonnement

+

Gratis beveiligingssoftware voor maximaal 20 apparaten

+

Wifi backup bundel

+

Gratis TV zenderpakket, met keuze uit Ziggo Movies & Series L, Ziggo Sport Totaal of Ziggo Kids

Mobiel + Mobiel

Gratis onderling bellen naar andere mobiele nummers van KPN op hetzelfde adres

+

Mobiele data delen op alle mobiele abonnementen van KPN op hetzelfde adres

 

KPN + Simyo

Ziggo + hollandsnieuwe
Internet + Mobiel

Dubbel zoveel belminuten en mobiele data

Ziggo internet + mobiel van hollandsnieuwe

Gratis TV zenderpakket, met keuze uit Ziggo Movies & Series L, Ziggo Sport Totaal of Ziggo Kids

+

1.000 MB's / belminuten / SMS extra

Klantenservice

Als je internet niet naar behoren werkt, is het fijn als je je provider gemakkelijk en snel kunt bereiken. Hoe zijn de openingstijden van de helpdesk geregeld bij Ziggo en KPN? Zijn er meerdere manieren om de provider te pakken te krijgen? En hoe lang ben je dan bezig?

KPN klantenservice

KPN staat bekend als een deskundige provider met een goede service. Toch is het vinden van de juiste contactpagina op de website van KPN niet zomaar gedaan.

Net zoals veel andere providers, laat KPN eerst een pagina zien met veelgestelde vragen. Als je hierdoor navigeert en vervolgens strategisch op het juiste antwoord klikt ("Ik heb een andere vraag of wil graag contact") vind je alle contactmogelijkheden en het telefoonnummer van KPN. Gelukkig zijn de mogelijkheden om contact op te nemen uitgebreid én gaat het snel.

Dit zijn alle contactmogelijkheden bij KPN:

KPN bellen

Je kunt KPN bereiken op het nummer 0800 0402. Dit zijn de openingstijden van de helpdesk:

 • Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur
 • Zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur
 • Zon- en feestdagen gesloten

Bij een technisch probleem of een storing is KPN wél 24/7 bereikbaar. 

Wanneer je KPN belt, kom je terecht in een telefoonmenu. Je kunt inspreken waarvoor je belt. Op deze manier kom je gelijk bij de juiste medewerker terecht. Het komt wel vaak voor dat je even in de wachtrij staat, maar afhankelijk van het moment waarop je belt, wacht je vaak niet langer dan 15 minuten.

KPN Chat

Chat je liever dan dat je belt? Dat kan ook bij KPN. Hoewel - je spreekt wel eerst met de chatbot Dot.

Je wordt eerst geholpen door een robot, die je vraag probeert te beantwoorden. Meestal lukt dat wel, mits het een simpele vraag is die de robot begrijpt. 

Je kunt ook aangeven bij de chat dat je teruggebeld wilt worden. Maar het lijkt erop dat je niet meer een 'echt' persoon kunt spreken via de chatfunctie.

KPN Forum

Klanten die elkaar kunnen helpen: dat is natuurlijk ideaal voor het ontlasten van de helpdesk van KPN. Bovendien werkt het goed: veel klanten hebben genoeg aan een antwoord van anderen, en hebben een KPN medewerker dus niet per se nodig.

KPN medewerkers maken overigens ook gebruik van het forum, om te reageren op vragen en voor het modereren van het forum. Ook worden wijzigingen in pakketten of prijsverhogingen vaak via het forum aangekondigd aan bestaande klanten.

Je kunt gebruikmaken van het KPN Forum met je KPN account, die je kunt activeren wanneer je een abonnement hebt bij KPN.

Het duurt via het forum meestal wel wat langer voor je een antwoord krijgt, zeker wanneer je een KPN medewerker wilt spreken. Je kunt dus bij dringende vragen beter contact opnemen door te bellen of te chatten.

KPN winkels

Vind je het prettig om langs te gaan in een winkel, en écht iemand te spreken? Dan kun je langs in één van de vele KPN winkels in Nederland. 

Met deze tool kun je een KPN winkel bij jou in de buurt vinden: Vind een KPN winkel.

Ziggo klantenservice

Kan de helpdesk van Ziggo zich meten met die van KPN? Is het makkelijk om contact op te nemen, en sta je lang in de wacht?

Dit zijn alle contactmogelijkheden van Ziggo:

Ziggo bellen

In tegenstelling tot KPN, heeft Ziggo de contactmogelijkheden niet weggestopt. Het telefoonnummer is gelijk te zien op de contactpagina van Ziggo.

Je kunt Ziggo bereiken op 0900 1884. Geen zorgen, ondanks dat het een 0900-nummer is, hoef je hiervoor niet meer te betalen dan je gebruikelijke belkosten. Dit komt omdat het gaat om een klantenservice nummer. 

Ben je al klant bij Ziggo en heb je vaste telefonie? Dan kun je met je vaste telefoon van Ziggo ook gratis naar 1200 bellen.

Dit zijn de openingstijden van de telefonische helpdesk:

 • elke dag van 08:00 tot 20:00 uur geopend.

Niet alleen doordeweeks, ook in het weekend heeft Ziggo dezelfde ruime openingstijden. Het is dan waarschijnlijk wel wat drukker. Doordeweeks ben je meestal snel aan de beurt.

Ziggo chat

Liever chatten met je provider? Dat kan!

Alleen... niet als je nog geen klant bent. Je hebt namelijk de Mijn Ziggo app nodig. Hierin kun je 24/7 chatten - wel met een robot. Je kunt een medewerker spreken zodra de robot je niet begrijpt. 

Ziggo Community

Ook Ziggo maakt dankbaar gebruik van een forum, en noemt dit toepasselijk de Ziggo Community. Het werkt vanzelfsprekend, je kunt als Ziggo klant een nieuwe vraag stellen, of door het forum navigeren om te kijken of er andere klanten zijn die deze vraag hebben. Ook kun je reageren op anderen, of een vraag stellen aan Ziggo zelf. Net als bij KPN, kan het via het forum wat langer duren voordat je een reactie hebt. Als je dus een dringende vraag hebt, kun je beter bellen of chatten.

Ziggo winkels

De laatste manier om contact te krijgen met Ziggo, is om langs te gaan in een winkel. Er zijn verschillende Ziggo winkels door heel Nederland, die je met deze tool kunt vinden. Je kunt ook terecht in Vodafone winkels én in de Mediamarkt. Daar heeft Ziggo een eigen hoekje, waar je een abonnement kunt afsluiten of waar je terecht kan met je vraag. Veel mogelijkheden dus!

Ziggo of KPN: waar is de klantenservice het best?

Manier van contact opnemen

KPN Ziggo

Bellen

maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 20:00 uur. Zon- en feestdagen dicht (behalve bij technische problemen of storing)

elke dag van 08:00 tot 20:00 uur

Chatten

✔︎ (Chatbot) ✔︎ (Chatbot, 'echte' medewerker zodra chatbot je niet begrijpt)

Forum

✔︎ ✔︎

Winkels

✔︎ ✔︎

Conclusie: Ziggo of KPN?

Dus voor eens en voor altijd: welke provider kan je het beste kiezen?

Tja, dat ligt er eigenlijk maar net aan wat jij prettig vindt - én wat er op je adres beschikbaar is.

Heb je bijvoorbeeld glasvezel op je adres? Dan kun je het beste terecht bij KPN, Ziggo levert namelijk internet alleen via het kabelnetwerk.

Ook wanneer je graag zelf aan je internet sleutelt, zit je bij KPN het best. Je kunt namelijk je eigen router instellen. 

Heb je daarentegen DSL op je adres, waarbij je snelheid maar minimaal is? Dan kan je beter voor kabelinternet van Ziggo gaan. Of wanneer je belt via hollandsnieuwe of Vodafone kun je het best Ziggo kiezen: je krijgt dan namelijk scherpe voordelen.

Benieuwd wat je bij jou mogelijk is? Gebruik dan onze postcodecheck. Je ziet in een duidelijk overzicht al jouw opties:

doe de postcodecheck

Hulp nodig met kiezen?

Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig om te kiezen voor KPN of Ziggo? Geen zorgen, we helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Als je een chat opent op onze website, geven we je onafhankelijk advies. We kijken wat er op jouw adres mogelijk is, en wat de beste keuze voor jou persoonlijk is. We zijn er op werkdagen tot 22:00 uur! Je kunt ook een reactie achterlaten onder dit artikel. We lezen alle reacties.

We hebben naast dit artikel ook een behulpzaam artikel als je twijfelt tussen Ziggo of Odido, of KPN vs Odido.

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Ziggo of KPN: welke provider is het beste?
Karel
29-11-2022
Beide aanbieders zijn veel te groot en hebben te veel macht. Je betaaald voor dingen die je niet krijgy of wil. Mensen kijken vaak 5 zenders en betalen voor een heel pakket. Zodra een oud pakket niet meer van toepassing is, kun je alleen nog maar naar een duurder pakket. Ik ben 20 jaar klant bij ziggo, betaal voor internet + bellen en TV, maar bellen kan niet en terugkijken ook niet meer. Het zal tijd worden dat er gewoon een standaard abo komt met max. 10 zenders met internet, voor een betaalbare prijs. KPN zelfde idioterie: mijn 25 jarige abo kan niet worden gebruikt. Contract bleek 1 jaar geldig voor aanbieding prijs, daarna vanzelf verhoogd voor 15 euro meer. Dat was uiteindelijk doorder dan een alles in een pakket. Zodra er een aanbieder zou zijn die een normaal pakket aan komt bieden ben ik weg bij KPN en Ziggo.. Vergelijken is leuk, maar er valt niets te vergelijken als er geen ander is.
Hans van Dijken
22-07-2021
Klant bij Ziggo, All in One pakket met 2 mobiele Vodafoon abonnementen . Maken gebruik van Mediabox next en Humax 5400C en nemen veel programma's op die op 2 TV worden afgespeeld. Verhuist binnen Ziggo naar UPC gebied. Daar grote verschillen, de Humax 5400C is niet meer gebruiken omdat insteek kaart in dit gebied niet werkt. Kunnen nu alleen nog Next box gebruiken op 1 TV. Alternatief met opname mogelijkheid wordt niet geboden. Wat zijn de mogelijkheden op ons adres bij KPN? Adres is ******************. Bij voorbaat bedankt voor uw reactie en groeten, Hans van Dijken
Reactie op Hans van Dijken
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Hans, Vanwege privacy redenen heb ik je adresgegevens onzichtbaar gemaakt. Ik heb gekeken wat KPN op je adres kan aanbieden, daarvoor heb ik je een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!