Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

[index]

Snelheid van Ziggo Internet

Ziggo heeft een flinke streep voor als het om internetsnelheid gaat. Sinds de fusie met UPC is de kabelgigant de grootste die landelijk TV en internet via de kabel levert.

Ziggo neemt ondertussen grote sprongen: ze beginnen direct bij 100 Mbit/s (Lite). Ze gaan dan van 200 Mbit/s direct door naar 400 Mbit/s. Helemaal tot een snelheid van 1.000 Mbit/s (Elite). 

Bij andere leveranciers ben je voor deze topsnelheden afhankelijk van glasvezel. En dat is niet overal beschikbaar.

Daar komt bij dat de snelheid van internet via DSL afhankelijk is van de afstand tussen jouw huis en de centrale. Hoe groter de afstand, hoe lager de werkelijke snelheid op jouw adres. Met kabel heb je dat probleem niet.

Maar let op: die huizenhoge snelheden heb je meestal helemaal niet nodig. Voor een gemiddeld huishouden is zo'n 50 Mbit/s al voldoende. Zelfs als meerdere gezinsleden gamen en/of video streamen. En dat is een snelheid die je vaak ook met DSL-internet kan halen.

Ziggo glasvezel: ervaringen en review

Ziggo gebruikt voor een groot deel een glasvezelkabel. Toch noemen we Ziggo een kabelprovider, omdat het laatste deel van de aansluiting een coax-kabel is. Dit is het deel dat vanaf de wijkcentrale naar je huis loopt, en dus ook de kabel die jij in huis hebt. Je profiteert dus niet van de typische glasvezel voordelen, zoals een uploadsnelheid die even hoog is als je downloadsnelheid.

Wel is kabelinternet, net zoals glasvezel, stabiel en betrouwbaar. Meer dan bij DSL-internet, dat via een telefoonkabel je huis binnenkomt. Bovendien kan je met kabelinternet óók een hoge snelheid halen. Je loopt dus zeker niet achter als je het vergelijkt met glasvezel.

Ziggo Wifi-Modem: onze ervaringen en review

Ziggo heeft in de loop der jaren heel wat wifi-modems gehad. Van allerlei merken, en met allerlei namen:

Heb je nog een (heel) oud modem van Ziggo? Dan moet je echt wel even bellen met ze. Ze sturen je (zonder kosten) graag een nieuwe. Eén die veel hogere snelheden aankan. Vooral wat betreft wifi. Dat verschil ga je echt merken.

Veruit de meeste modems van Ziggo hebben ook een router-functie. Dat wil zeggen dat je er meerdere apparaten op kunt aansluiten met een UTP-draad. Náást natuurlijk de wifi-routerfunctie, waarmee je apparaten draadloos kunt aansluiten op internet.

Ziggo SmartWifi

Misschien nog bij je bekend als de Connectbox, maar het modem van Ziggo heeft een transformatie ondergaan, en heet nu het SmartWifi modem. Dit is gedaan na een update van Ziggo. Je hebt dus nog hetzelfde apparaat in huis, maar het kan iets meer: het is namelijk ook geschikt als mesh-router! 

Dit betekent dat het compatibel is met mesh-apparaten (bijvoorbeeld de SmartWifi pods van Ziggo zelf). De rest van de functionaliteiten is hetzelfde:

Het is een Dualband modem/router waarbij je dus gebruik kunt maken van zowel 2,4 GHz als 5 GHz. Doordat je van meer frequenties gebruik kunt maken, is er minder 'drukte' op het netwerk. Dit betekent: met z'n allen tegelijkertijd op het internet zonder daar last van te hebben!

Wel jammer: als je veel gamet, ben je wellicht wat minder fan van de SmartWifi modem. Veel gebruikers melden problemen tijdens het gamen, voornamelijk lag en ping spikes. Ook is het modem voor leken makkelijk in te stellen, maar wanneer je iets meer wilt knutselen, is het niet het beste apparaat.

De SmartWifi modem heeft wel krachtige wifi. De kans is groot dat je daarmee ook op zolder goed bereik hebt. Maar is dat niet zo? Dan kun je dat oplossen met de SmartWifi pods.

Ziggo SmartWifi pods: onze ervaringen en review

Naast de eerder aangeboden Wifiboosters (via kabel of het wifi-signaal), biedt Ziggo nu ook SmartWifi pods aan. Dit zijn access points (een soort extra routers) die je in het stopcontact kunt steken, op de plek in huis waar je wifi-bereik te wensen overlaat. De pods maken verbinding met elkaar en zorgen voor 1 netwerk, waardoor je dus niet hoeft over te schakelen van wifi-netwerk als je boven of beneden bent. De pods zijn van het bekende merk TP-Link.

Je kunt meerdere pods bij je abonnement kopen of huren, maar het is het handigst om eerst voor 1 of 2 te kiezen, en later eventueel uit te breiden als het niet voldoende is. 

De pods zijn bedraad aan te sluiten, maar je kunt ze ook via wifi verbinden. Hierdoor kan er wel iets meer snelheidsverlies optreden, maar het is het handigst om dit eerst te testen voor je in de weer gaat met allerlei kabels.

Ziggo Wifispots: onze ervaringen en review

Een bijna unieke dienst van Ziggo: gratis Wifispots door heel Nederland. 

Het aantal Wifispots is afhankelijk van de goodwill van Ziggo-klanten zelf. Je kunt namelijk zelf beslissen of jouw modem een wifispot is. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw verbinding trager wordt: het modem heeft voor Wifispots een apart draadloos netwerk.

Voordelen van de Ziggo Wifispots:

Je kunt ook instellen dat je géén gebruik maakt van de Wifispots. Je zet je router dan als het ware uit voor andere gebruikers. Je kunt dan zelf ook geen gebruikmaken van Wifispots wanneer je buitenshuis bent.

Ziggo internetbeveiliging: onze ervaringen en review

Bij alle Ziggo-pakketten krijg je gratis internetbeveiliging voor 1 apparaat: Ziggo Safe Online. Dit is een softwarepakket met:

De software komt van F-secure: dit is een gerenommeerd Fins bedrijf. De laatste jaren hebben ze flinke stappen gezet. Met name om ervoor te zorgen dat het programma je computer niet (te) veel vertraagt. Hoewel je op oudere apparaten wel degelijk snelheidsverlies kan merken.

Hoe dan ook: het pakket doet wat het belooft. De virusscanner is krachtig. En je krijgt het gratis, dus we adviseren het sowieso uit te proberen. Je kunt het altijd weer van je computer afgooien.

Minpunt: het pakket kun je op slechts 1 computer of laptop installeren. Wil je het op meerdere (bijvoorbeeld ook op je telefoon of tablet)? Dan betaal je € 3,95 per maand om 5 apparaten te beveiligen. Op zich geen hoog bedrag. Maar bij andere providers is dit meestal inclusief bij de duurdere pakketten.

Ben je ook klant bij Vodafone? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dankzij het combinatievoordeel mag je gratis 20 apparaten beveiligen met F-secure.

Conclusie over Ziggo Internet

Bij Ziggo zit je op alle vlakken goed. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Snel internet, krachtige apparatuur en aantrekkelijke extra diensten. 

Natuurlijk vind je online ook ontevreden ervaringen met Ziggo op dit vlak. Bijvoorbeeld van gamers of van mensen die graag aan hun router sleutelen. Maar over het algemeen levert Ziggo internet van hoge kwaliteit.

vergelijk met alle providers