Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Annick 10-03-2022 (laatste wijziging 06-03-2024)

Wanneer komt er glasvezel op mijn adres?

Door Annick 10-03-2022 (laatste wijziging 06-03-2024)

Wacht jij nog met smart totdat er een brief bij je op de mat valt waarin aangekondigd wordt dat er glasvezel bij jou wordt aangelegd? Dan ben je niet de enige.

Veel mensen willen graag profiteren van de snelle en stabiele internetverbinding. Gelukkig zien grote providers dit ook in, en investeren ze volop in glasvezel. Is glasvezel bij jou ook (binnenkort) mogelijk? 

doe de glasvezelcheck

Waar ligt glasvezel? 

Op steeds meer plekken in Nederland ligt glasvezel. Afgelopen jaar was een recordjaar voor de aanleg van glasvezel, waardoor nu 90% van Nederland toegang heeft tot snel internet. 

Het blijft niet alleen maar beperkt tot buitengebieden, ook grote steden worden aangesloten. 

In de Randstad zijn nog wel de minste aansluitingen. De reden hiervoor is dat de aanleg een lastig proces is waarbij de infrastructuur voor een tijd plat kan komen te liggen. Dat maakt het in de Randstad een grotere operatie dan in de rest van het land. Bovendien is er in buitengebieden vaak meer vraag naar glasvezel, aangezien er weinig goede alternatieven zijn.

GlasvezelWanneer komt er glasvezel op mijn adres?

Glasvezel wordt wijk voor wijk aangelegd. De grootste aanleggers zijn KPN Netwerk, Open Dutch Fiber en DELTA Fiber. Daarnaast zijn er regionaal nog wat kleine organisaties actief. Zij bepalen de planning voor de aanleg maar er zijn nog andere factoren van belang voor de aanleg van glasvezel. 

De gemeente en de aanlegger overleggen eerst of er een glasvezelnetwerk kan komen. Bewoners worden hiervan op de hoogte gesteld en mogen hierin meebeslissen. Minstens 30% moet akkoord gaan. Als dit geregeld is, begint de aanlegger eerst met kabels in de straat te installeren.

Daarnaast worden alle huizen hierop aangesloten. De aanleg van glasvezel kan in totaal 3 tot 6 maanden duren. Het hele traject, van de oriëntatiefase van de gemeente en aanlegger tot aan de daadwerkelijke aansluiting kan zelfs meer dan een jaar in beslag nemen.

Hoe kom ik te weten of er glasvezel op mijn adres is? 

Misschien is er op dit moment wel glasvezel bij je beschikbaar, maar maak je gebruik van DSL of kabel. Om te weten welke glasvezel aanbieders beschikbaar zijn op je adres, kun je glasvezel vergelijken. Je kunt met de postcodecheck meteen zien of er glasvezel beschikbaar is en welke providers dit leveren.

Is er (nog) geen glasvezel mogelijk op je adres? Dan kun je je aanmelden op de glasvezelpagina van kpnnetwerk.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen het glasvezelnetwerk. Ook kun je hier aangeven dat je interesse hebt in een glasvezelaansluiting.

Kan ik zelf een glasvezelaansluiting aanvragen? 

Voor nieuwbouwwoningen die op eigen initiatief gebouwd zijn, is het mogelijk om een aansluiting aan te vragen. Dit kan via mijnaansluiting.nl. Als een nieuwbouwwoning op initiatief van een aannemer of projectontwikkelaar is gebouwd, wordt de aansluiting voor je geregeld. In andere situaties bepaalt de aanlegger meestal of er een aansluiting komt.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Ten opzichte van andere verbindingen (DSL en kabel) zijn er veel voordelen van glasvezel. Zo is het de meest stabiele verbinding en kun je gegevens net zo snel versturen als binnenhalen. Bovendien kun je op elk adres enorme snelheden halen, hoger dan via de 'ouderwetse' DSL-verbinding. 

Is er glasvezel op je adres beschikbaar en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan providers met elkaar vergelijken voor het beste aanbod!

start glasvezel vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Wanneer komt er glasvezel op mijn adres?
Gjh van driel
23-04-2024
Staat jdir adres ***** ********** ook ingeschreven voor gasvezel
Reactie op Gjh van driel
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Gjh van driel, De straat die je stuurde is er in zowel Eindhoven als in Vleuten. In Eindhoven is glasvezel al aangelegd, maar in Vleuten staat glasvezel niet op de planning. Ik raad je aan om voor de zekerheid zelf nog KPN Netwerk te checken met de juiste postcode. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
M.E. Brouwer
10-03-2024
In Woerden is in de hele stad de kabels gelegd door T-mobiel/Odido. Alle draden en kastjes in mijn appartement zijn ook aangelegd en maakt gebruik van Odido TV en WiFi, GSM telefoon heb ik nog steeds KPN. Voorheen heb ik al jaren KPN gebruikt. Zelf ben ik niet blij met Odido m.b.t. TV, lastige zenders. Het enige wil ik weer gewoon naar KPN aangezien ik niet blij ben met Odido. Is het dan mogelijk dat KPN gewoon bij mij die kastjes aansluiten want de kabels zijn ook hetzelfde als KPN. Is dat dan zo moeilijk?
Reactie op M.E. Brouwer
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste M.E. Brouwer, Bedankt voor je bericht. Als je contract is afgelopen (en KPN is op je adres beschikbaar), kun je inderdaad gewoon overstappen naar KPN. In sommige gevallen levert KPN een monteur bij je pakket. Je kunt het beste bij KPN nagaan of dit bij jou ook mogelijk is. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Rob winter
21-11-2023
Hallo, In mei2023 is er bij ons in Krommenie glasvezel aangelegd. Ik woon op een flat voor senioren. Nu ligt er al 6maanden een grote rol met draad op mijn balkon. Dat moet naar de zesde verdieping doorgetrokken worden. Wel in huis is er een kastje geplaatst ,dus dat is klaar. Ik wil nu wel eens van die rol met kabel af. Kunnen jullie hier antwoord op geven.? Postcode is 1562VL Krommenie.
Reactie op Rob winter
Suzanne van Prijsvergelijken
Goedemiddag, Dat is heel vervelend! Het beste kun je aan de aanlegger van glasvezel vragen wanneer dit wordt afgerond. Zij weten beter wanneer dit wordt opgelost. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Jan
05-10-2023
Wanneer komt er glasvezel in Rhenen? Centrum ******?
Reactie op Jan
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jan, Op KPN Netwerk kun je zien hoe ver het staat met de aanleg van glasvezel. Ik zie dat op dit adres glasvezel op de planning staat. De precieze datum wordt op de website niet vermeld. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met KPN Netwerk. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Hans
04-09-2023
Wanneer wordt glasvezel aangelegd in postcodegebied 3062XP? In de wijken hieromheen ligt al glasvezel of wordt het aangelegd. Als ik de glasvezelwekker aan probeer te zetten krijg ik altijd een foutmelding 'Oeps, er ging iets mis...'. Misschien heb ik deze een paar jaar geleden aan aangezet, maar ik heb nog nooit enige info gehad over verdere plannen, niet van KPN en evenmin van haar concurrenten.
Yulianto
15-08-2023
Al iets bekend wanneer de glasvezel op ****** * word gelegd? Er is al een schouwing geweest. Circa 1 maand geleden. Daar heb ik al een dag verlof voor moeten vragen.
Reactie op Yulianto
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Yulianto, Op de website van KPN Netwerk staat dat glasvezel op dit adres al mogelijk is, en dat je hiervan gebruik kunt maken wanneer je een glasvezelabonnement afsluit. Voor meer details kun je het beste contact opnemen met de aanlegger van glasvezel. Met vriendelijke groet, Suzanne
Johannes Vermaning
09-08-2023
Wanner krijg ik eindelijk de aansluiting in mijn huis postcode 2493VC Leidschenveen Den Haag. Graag een reactie. 👍
Reactie op Johannes Vermaning
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Johannes Vermaning, Ik zie dat er op deze postcode glasvezel gepland is, of dat ze er al mee bezig zijn (dit hangt af van het precieze adres). Om te zien hoe het precies zit, kun je het beste je postcode en huisnummer invoeren op https://www.kpnnetwerk.nl/mijn-status/. Daar kun je zien hoe ver de aanleg al is, en wanneer je gebruik kunt gaan maken van glasvezel. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Suzan
09-05-2023
Wanneer wordt er glasvezel gelegd op 4461CE, huisnummer ***? Want bij huisnummer ** is het al gelegd
Reactie op Suzan
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Suzan, Je kunt dit het beste navragen aan de lokale glasvezel aanlegger wanneer dit op de planning staat. Ik kan dit helaas niet inzien, en ik weet niet welke glasvezel aanlegger er in dat gebied actief is. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Bert
05-05-2023
Is er een planning om glasvezel aan te leggen in postcodegebied 2584 BM?
Reactie op Bert
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Bert, Bij KPN Netwerk, de grootste aanlegger van glasvezel, is het niet bekend of er glasvezel komt op dit adres. Je kunt vaak bij de gemeente navragen of er een kleinere, lokale glasvezel aanlegger van plan is om glasvezel aan te leggen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
De heer L.O. Spoelstra
21-02-2023
Vraag: wanneer wordt de "koper"leiding afgesloten volgens de planning in *******************
Reactie op De heer L.O. Spoelstra
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste heer L.O. Spoelstra, Ik heb de privégegevens onzichtbaar gemaakt vanwege privacy redenen. U kunt deze vraag het beste aan KPN stellen. Zij zijn verantwoordelijk voor het afsluiten van de DSL-lijn. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Remo
19-01-2023
Is er een planning om glasvezel aan te leggen in postcodegebied 2266 BM?
Reactie op Remo
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Remo, In dit gebied staat glasvezel nog niet op de planning (bij KPN Netwerk). Je kunt je inschrijven bij KPN Netwerk om op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen: https://www.kpnnetwerk.nl/netwerkupdates/ Het zou wel kunnen dat er een initiatief is vanuit kleinere, lokale providers. Je zou bij de gemeente kunnen informeren of dat het geval is. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Leo
17-01-2023
Geachte heer/mevrouw, Graag zou ik willen weten wanneer er glasvezel aangelegd gaat worden in Venray op ***********? Met vriendelijke groet, Leo
Reactie op Leo
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Leo, Vanwege privacy redenen heb ik je adres onzichtbaar gemaakt. Ik zie dat KPN Netwerk glasvezel heeft gepland op dit adres. Je kunt hier precies zien wanneer dat is, en contact opnemen met de klantenservice van KPN Netwerk voor meer informatie: https://www.kpnnetwerk.nl/mijn-status/ Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Pbe
16-07-2022
Onze woonplaats Naarden is een soort van lappendeken van KPN. Er zijn een willekeurig aantal straat met glasvezel, in een aantal gevallen particuliere aanleg geweest. En dan is er recent in andere straten FttC (VVDSL2+) aangelegd, maar ook weer zeer plaatselijk. Diverse andere delen van Naarden krijgen niet meer dan VDSL2 over de oude lange kabels naar de centrales. Onbegrijpelijk. En dan te bedenken dat ons adres op nauwelijks 1km glasvezel knooppunt is (o.a. ook voor de 4G/5G zender op hetzelfde pand) en dus de vraag aan KPN Netwerken gesteld of aanleg beschikbaar zou komen. Dat werd administratief afgedaan dat ons adres veel te ver van het "aansluitgebied" zit. Volledige kolder aangezien tussen het knooppunt en ons adres wel enkele andere panden zijn aangesloten. In 2013 is door een corrupte wethouder in Naarden aanleg van glasvezel doelbewust geblokkeerd ten gunste van vriendjes bij Ziggo. En Ziggo... dat netwerk is zo gebrekkig en bied geen upload capaciteit noodzakelijk voor thuiswerken.
N KURDI
06-06-2022
Wanneer komt er glasvezel op mijn adres? Er is geen GLASVEZEL IN FOLGEREN DRACHTEN MV G
Reactie op N KURDI
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste N Kurdi, Om te checken of glasvezel wordt aangelegd, kun je het beste de website van KPN Netwerk raadplegen. Als je je postcode en huisnummer invoert, kun je zien of de aanleg van glasvezel op de planning staat. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
ANNIE
27-05-2022
WE ZIJN OMRINGT DOOR GLASVEZEL. MAAR ONZE STRAAT GAAT WEER LEEG UIT. WAAROM!!
Peter Van Der Meijde
23-05-2022
VREEMD VERHAAL BETREFFENDE AANSLUITINGEN BIJ EEN KENNIS IS ER EEN AANSLUITING GEMAAKT IN EEN BESTAANDE WONING 4 HOOG GEWOON BIJ ZIJN METERKAST GEPLAATST GRATIS. EN ZELF GEBRUIKT HIJ DEZE NIET EENS. PS WONENDE BENOORDENHOUT
Reactie op Peter Van Der Meijde
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Peter van der Meijde, Soms wordt er inderdaad zonder extra kosten voor bewoners een glasvezelnetwerk aangelegd. Dit gebeurt meestal door KPN Netwerk en gaat om een open glasvezelnetwerk, waar ook andere providers op opereren. Je kunt dan zelf kiezen of je hier gebruik van maakt of niet. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
ANN
14-01-2022
GRAAG IN KIEL-WINDEWEER, BUITEN GEBIED. ZEER SLECHTE VERBINDING NUIS KOPERVERBINDING
johannes
07-12-2021
wanneer glavezel in nagele buitengebied tegen een normale prijs . kabel ligt voor de deur en kost ruim € 1800 om aan te sluiten , vriendin in dorp (2 km ) gratis .
Reactie op johannes
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Johannes, Als glasvezel wordt aangelegd, krijg je afhankelijk van de partij die het aanlegt, te maken met een vastrechtvergoeding. Omdat er slechts 1 partij is die het glasvezel op een adres aanlegt, ben ik bang dat je deze vergoeding inderdaad moet betalen als je gebruik wilt maken van het glasvezelnetwerk. Dit is om de kosten van het aanleggen van het netwerk te vergoeden. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
COSTER
16-09-2021
LEUKE REACTIES, ZO LIGT DE GLASVEZEL OOK BIJ MIJ VOOR DE DEUR ONDER DE STOEP. AANVRAAG GEDAAN OM DEZE DOOR KNP AAN TE SLUITEN IN HUIS. OFFERTE KWAM ROND DE 5000 EURO. IK HEB ER MAAR VANAF GEZIEN. HOEZO GRATIS AANSLUITING. HET BETREFT HIER: HET LANGE RIJNTJE IN LIMMEN.
AJORDENS
02-08-2021
DE GLASVEZEL LIGT WEL VOOR DE WONING IN DE STOEP. EEN LICHTE KLEUR TEGEL OP DE PLAATS WAAR DE GLASKABEL LIGT. MAAR VAN DAT PUNT NAAR DE WONING LICHT ER NOG STEEDS NIET. WEL IN DE METERKAST DOOR KPN AANGEGEVEN DE PLEK VOOR DE GLASVEZEL. ER IS DOOR ONS AANGEMELD DAT HET AANGELEGD MOET WORDEN DAAR HET LATER IS MOET JE BETALEN. KPN WAT IS ER AAN DE HAND WAAROM HET LAATSTE STUK NOG STEEDS NIET IS AANGELEVERD.. MET VRIENDELIJKE GROETEN FAMILIE JORDENS
Reactie op AJORDENS
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste AJORDENS, Vervelend dat het laatste stukje maar niet aangelegd wordt. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de aanlegger van glasvezel, in veel gevallen is dit KPN Netwerk. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
IRON BOELHOUWER
29-01-2021
WIJ HOPEN IN LEKKUM OOIT HEEL ERG GRAAG EEN GLASVEZEL AANSLUITING TE KRIJGEN OMDAT WIJ NOG STEEDS OP EEN KOPERKABEL ZITTEN EN WIJ HEBBEN ALTIJD EEN SLECHTE INTERNET VERBINDING EN DAT IN 2021
MEVR DE VRIES
06-10-2020
WANNEER WORT DE KABEL AANGESLOTEN MIDDELBURGLAAN KRUISKAMP
Reactie op MEVR DE VRIES
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste mevr. de Vries, Als u de glasvezelkabel bedoelt, kunt u het beste kijken op KPN Netwerk. Mocht u de coax-kabel bedoelen, dan kunt u contact opnemen met een kabelprovider zoals Ziggo. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
De Goede
29-09-2020
wil graag weten wanneer ze bij ons beginnen. Ik ben momenteel niet in staat mijn auto weg te zetten. Als ik weet wanneer dan ik het regelen. alvast bedankt. MSJ de Goede vanDitshuizen
Reactie op De Goede
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste MSJ de Goede van Ditshuizen, U kunt hierover het beste contact opnemen met het bedrijf dat glasvezel aanlegt. Zij kunnen u hier beter over informeren. U spreekt nu met een vergelijkingssite. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!