Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Coen 14-06-2022 (laatste wijziging 08-03-2024)

Bedrijfsvoordeel met Glasvezelinternet. Sprint nu vooruit, wees koploper!

Door Coen 14-06-2022 (laatste wijziging 08-03-2024)

Zakelijk glasvezel internet is een randvoorwaarde voor innovatie van jouw bedrijf. Traag internet is sowieso irritant, maar voor zakelijk internet is het funest. De vraag naar meer bandbreedte neemt toe. Als je slechts een beperkte bandbreedte hebt, merk je hoe snel een paar zware taken de internetverbinding geheel opslokken.

Want je maakt met meerdere mensen al gauw veel bandbreedte in beslag. En dat gaat dus niet altijd even soepel. Je kan hier verandering in aanbrengen door te kiezen voor glasvezel. Glasvezel biedt jouw bedrijf 4 grote voordelen. Ook financiële voordelen!

Na het lezen van dit artikel weet jij waarom je ‘ja’ moet zeggen tegen glasvezel voor jouw bedrijf! En hoe je dit aan moet pakken.

Inhoud

1: Glasvezel biedt groeimogelijkheden voor de toekomstbedrijfsgroei

Met glasvezelinternet kan je bedrijf groeien. Dat is het eerste en belangrijkste voordeel. De uitvoering van steeds meer high-demand taken is met glasvezel mogelijk zonder haperingen. Denk aan:

 • Met meerdere gebruikers tegelijkertijd video’s streamen
 • Grote bestanden uploaden
 • In de cloud werken, waar we video streamen of grote bestanden van websites downloaden
 • Videoconferenties houden
 • Gebruikmaken van web-based software
 • Real-time samenwerken aan één project vanaf verschillende locaties

MKB-bedrijven gebruiken vaak jarenlang dezelfde internetverbinding. Terwijl de computerapparatuur wel wordt vervangen en uitgebreid. Die nieuwe apparaten bieden meestal meer mogelijkheden. De gebruikers willen die mogelijkheden benutten en stellen daardoor steeds hogere eisen. Daardoor leggen zij een hogere druk op de bandbreedte.

 • Te weinig bandbreedte leidt tot lagere productiviteit. Met glasvezel heb je dat probleem niet.
 • Met glasvezel kan je alle ontwikkelingen op de voet volgen. Zo kan je een sprint trekken naar de top van de markt.
 • Concurrenten die nog zonder glasvezel zitten zullen je onmogelijk kunnen bijbenen.

Met glasvezel krijg je de kans om voorloper op jouw markt te worden.

2: Zakelijk glasvezel internet aanleggen is aftrekbaarGlasvezelinternet zakelijk aftrekbaar

Ja, je leest het goed. Je mag de kosten voor zakelijk glasvezel internet aftrekken. Op de website van de Belastingdienst staat wat je wel en niet mag aftrekken van de belasting. Over glasvezel hebben ze niets specifieks. Wél hebben ze een regeling voor kleinschaligheidsinitiatieven.

Heb je in 2023 ...

 • ... tot € 2.600 geïnvesteerd? Dan mag je niks aftrekken.
 • ... € 2.601 t/m € 63.716 geïnvesteerd? Dan mag je 28% van het investeringsbedrag aftrekken.
 • ... € 63.717 t/m € 117.991 geïnvesteerd? Dan krijg je € 17.841 vergoed. 
 • ... € 117.992 t/m € 353.973 geïnvesteerd? Dan krijg je € 17.841 min 7,56 % van het deel van het investeringsbedrag boven de € 117.991
 • ... € 353.973 of meer geïnvesteerd? Dan mag je niets aftrekken.

Recht op btw-aftrek? Neem dan het investeringsbedrag zonder btw. Neem dit bedrag voor de kleinschaligheidsinitiatieven.

Geen recht op btw-aftrek? Neem dan het investeringsbedrag met btw. Neem dit bedrag voor de kleinschaligheidsinitiatieven.

Ga je glasvezel aanleggen in samenwerkingsverband? Dan wordt de kleinschaligheidsaftrek nét wat anders berekend. Er wordt dan gekeken naar de totale investering die jullie samen hebben gedaan. Er wordt dus niet gekeken wat iedereen afzonderlijk heeft geïnvesteerd.

3: Subsidiekansen voor je bedrijf

Je kan tot € 10.000 gesubsidieerd krijgen! Dit gaat via een speciaal fonds, namelijk het SIDN fonds. Zij willen graag projecten een boost geven die sterk internet voor iedereen stimuleren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het project het volgende nastreven:

 • Jouw project moet open en vrij internet toegankelijk willen maken. Mensen moeten na het verwezenlijken van jouw project internet hebben waarop zij kunnen vertrouwen.
 • Het project moet als doel hebben de kennis en vaardigheden verbeteren van internetgebruikers. Het liefst zien ze projecten die kinderen handvatten geven waarmee ze veilig en vrij op internet kunnen bewegen.
 • Een project dat gericht is op vernieuwing van hoe het werk nu gaat. Het willen aanmoedigen van inventief en vernieuwend gebruik van internet. Dit kan ook gaan om oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het moet sowieso maatschappelijke en/of economische invloed hebben.

Het belangrijkste criterium is de maatschappelijke impact van jouw project. Als je kans wilt maken op een subsidie moet je je projectidee pitchen. (Meer informatie lees je op de site van SIDN zelf)

4: Glasvezel vergroot het regionale investeringsklimaat

Merk je dat het bedrijventerrein waar je gevestigd bent niet meer in trek is? De aanleg van glasvezelinternet kan een bedrijventerrein aantrekkelijker maken.

Voor moderne bedrijven is glasvezel een randvoorwaarde. Zij zullen zich eerder willen vestigen op een locatie als er glasvezel beschikbaar is. Doordat een bedrijventerrein aantrekkelijk is, is er meer bedrijvigheid. Als er voldoende bedrijvigheid is, is er ook meer werk. Daardoor blijft de regio ook aantrekkelijk om te wonen. De hele regio heeft er dus baat bij.

Steeds meer bedrijven kiezen voor zakelijk glasvezel internet. Zij kiezen voor de koppositie. Als er nog geen glasvezel bij jouw bedrijf is aangelegd, adviseer ik je om aan te sluiten bij een lokaal initiatief. Bij voldoende animo onder de ondernemers wordt glasvezel aangelegd. Bundel de krachten met de gemeente en de gevestigde bedrijven. Start een glasvezelinitiatief of sluit je aan bij een bestaand initiatief. Laat samen glasvezel aanleggen!

Benieuwd wat een zakelijk glasvezel internet pakket jou gaat kosten? 

vergelijk glasvezel

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Zakelijk internet vergelijken>Bedrijfsvoordeel met Glasvezelinternet. Sprint nu vooruit, wees koploper!
Geen reacties
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!