prijsvergelijken

Waarom glasvezel? 5 voordelen op een rij

28 januari 2016 (laatste wijziging 6 december 2018) door Suzanne

Bij glasvezel denken veel mensen aan snel internet. Klopt! Maar er zijn meer voordelen van glasvezel. Twijfel jij nog om over te stappen? Lees hier 5 punten waar je op vooruit kan gaan met een glasvezelverbinding:

1: Snelheid glasvezel niet beïnvloedbaar

Glasvezelkabels zijn erg sterk. Ze kunnen over een afstand van maar liefst 2 kilometer gelegd worden zonder dat dit de snelheid van je internet aantast. Dit is niet zo bij andere aansluitingen.

Heb je nu nog internet via de telefoonlijn? Dan is je snelheid afhankelijk van de afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Dus: hoe verder weg, hoe slechter je verbinding. Niet in het geval van glasvezel! 

2: Monteur sluit glasvezel meestal gratis aan

Het is handig om je glasvezelpakket te laten installeren door een ervaren monteur. Bij sommige providers is dit zelfs een vereiste.

Een mooie bijkomstigheid: het laten aansluiten van glasvezel is vaak gratis. Bijvoorbeeld in de vorm van een welkomstcadeau. Nieuwsgierig? Bekijk zelf welke glasvezelproviders een gratis monteur aanbieden!

4: Upload- en downloadsnelheid gelijk bij glasvezel

Wist je dat kabelinternet van Ziggo uit maar liefst 98% glasvezel bestaat? Je zal je dan waarschijnlijk afvragen wat het grote verschil tussen kabel en glasvezel is, want ook met een kabelaansluiting kun je ook snelheden tot wel 200 MB/s halen. 

Het grootste voordeel van glasvezel is dat je uploadsnelheid even snel is als je downloadsnelheid. Bij kabel en ADSL is dit niet het geval. Dit houdt in dat je niet alleen razendsnel bestanden van het internet af kunt halen; je kunt bestanden ook weer net zo snel versturen! Denk aan het mailen van een fotoalbum of het uploaden van een Youtube video.

5: Glasvezel heeft bijna geen storingen

Van de 5 voordelen van glasvezel is de laatste misschien wel de belangrijkste. Glasvezel is bijna niet gevoelig voor storingen! Hierdoor kun je 24/7 kunt rekenen op een stabiele internetverbinding. Heel aantrekkelijk voor bedrijven, maar ook voor...

  • grote gezinnen;
  • studentenhuizen;
  • fanatieke gamers.

Bij jou ook glasvezel?

Weet jij al welke internetsnelheid je nodig hebt? Dit is handig om te weten voordat je glasvezelabonnementen gaat vergelijken. 

Als je dit eenmaal weet, rest er nog maar 1 ding... Bekijk of glasvezel beschikbaar is op je adres! Doe de postcodecheck op onze vergelijkpagina. Lees ook onze tips voor het vergelijken van glasvezel!

 

voordelen glasvezel

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat