Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Wij zijn beschikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Michelle 12-04-2023 (laatste wijziging 08-12-2023)

Kun je je e-mailadres behouden bij een overstap?

Door Michelle 12-04-2023 (laatste wijziging 08-12-2023)

"Kan ik mijn oude e-mailadres behouden als ik overstap naar een andere provider?" Die vraag krijgen wij regelmatig op de helpdesk.

Het is natuurlijk wel fijn om een aantal e-mailadressen bij je internetabonnement te krijgen, maar zodra je gaat overstappen heb je een probleem. Je @ziggo of @kpn account komt dan ineens te vervallen. In je inbox staan soms belangrijke mails die je liever niet kwijt wilt. Stel dat je nu een e-mailadres hebt van je provider en je stapt over, kan je dan nog wel bij die mailtjes? 

Vanaf 2020 zijn providers wettelijk verplicht om overstappers nog 6 maanden toegang te geven tot hun oude e-mailadres. Daarna wordt dit e-mailadres niet meer beschikbaar. Zorg ervoor dat je deze 6 maanden gebruikt om je nieuwe mailadres bij alle instanties, organisaties en je andere contacten door te geven. De meeste kun je waarschijnlijk gewoon een mailtje sturen. Maar vergeet niet je mail ook handmatig te wijzigen bij programma's, apps en accounts. 

Wees dus goed voorbereid! Je kan je oude e-mails niet meenemen als je overstapt naar een andere provider. Belangrijke mailtjes moet je dus op een andere manier opslaan. Daarvoor moet je een paar stappen doorlopen. 

Trouwens - je kunt dit gedoe vermijden bij een aantal providers. Daar kun je namelijk gewoon je provider mailadres aanhouden.

Stappenplan bewaren oude e-mails

Je wilt niet dat je mailtjes misloopt omdat ze nog in je oude mailbox belanden. Volg dit stappenplan om zeker te zijn dat je geen mailtje mist:

 1. Maak een nieuw e-mailadres aan
 2. Maak een lijst van mensen en instanties die jouw e-mailadres nodig hebben
 3. Importeer contacten naar je nieuwe mailbox
  1. Contacten importeren naar Outlook
  2. Contacten importeren naar Gmail
 4. Stuur je mails automatisch door

1. Maak een nieuw e-mailadres aan

En dan het liefst eentje die losstaat van je provider. Mocht je in de toekomst nog een keer willen overstappen van provider, dan hoef je je mails niet nóg een keer over te zetten.

Kies bijvoorbeeld voor een mailbox van Outlook of Gmail. Zodra je die eenmaal hebt aangemaakt, zijn al je toekomstige e-mails altijd terug te halen. Je bent dit mailadres niet kwijt zodra je overstapt.

2. Maak een lijst van personen en instanties die jouw e-mailadres nodig hebben

Tsja, bedenk maar eens wie er allemaal jouw mailadres nodig heeft. Je kunt er even voor gaan zitten, maar het zijn er waarschijnlijk meer dan waar je nu zo 1, 2, 3 op kunt komen.

Gelukkig heb je 6 maanden de tijd om vrienden, kennissen en belangrijke instanties in te lichten, en alles over te zetten naar je nieuwe mailadres.

Tip! Maak je gebruik van een wachtwoordmanager, bijvoorbeeld 1Password of Lastpass? Daarin kun je inloggegevens bewaren, en dus makkelijk zien bij welke bedrijven je je mailadres moet wijzigen.

Hier alvast een kleine lijst om je op weg te helpen:

 • DigiD
 • Bank/PayPal
 • Dokter
 • Hypotheekverstrekker
 • Pensioenfonds
 • Verzekeringsmaatschappij
 • Digitale krant
 • Energie aanbieder
 • Internet & mobiele provider
 • Entertainment zoals Spotify en Netflix

3. Importeer je contacten naar je nieuwe mailbox

Goed, anderen hebben natuurlijk jouw nieuwe mailadres nodig. Maar jij hebt ook de adressen van anderen nodig in je nieuwe mailbox.

Moet je die allemaal handmatig gaan overzetten...?

Nee, gelukkig niet. Je kunt je contacten exporteren vanuit de mailservice van je provider, en vervolgens dit bestand importeren in je nieuwe mailbox.

Voor de meeste providers werkt het op deze manier:

 • Log in bij de webmail van je provider;
 • Navigeer naar Instellingen (vaak aangeduid als tandwiel);
 • Kies voor Contacten > Contacten exporteren

Log vervolgens in bij je nieuwe mailaccount en importeer de contacten. Dit doe je zo:

Contacten importeren bij Outlook

Stap 1: Navigeer naar 'Personen'

Stap 2: Ga naar 'Contactgegevens beheren' en klik op 'Contactgegevens importeren'

Stap 3: Upload het CSV-bestand dat je vanuit je provider mail hebt geëxporteerd

Contacten importeren bij Gmail

Stap 1: Navigeer naar het tandwiel en klik op 'Alle instellingen bekijken'

Stap 2: Klik op 'E-mailberichten en contacten importeren'

4. Stuur je mails automatisch door 

Bang dat je iets over het hoofd ziet? 

In dat geval kun je je mails van je provider mailbox eenvoudig door laten sturen naar je nieuwe mailbox.

In de meeste gevallen doe je dit op deze manier:

 • Log in op de webmail van je provider;
 • Ga naar Instellingen (vaak aangegeven met een tandwiel);
 • Klik op Email en kies voor (Automatisch) Doorsturen;
 • Je kunt vervolgens je nieuwe e-mailadres invoeren.

E-mailadres tóch behouden? Dat kan bij deze providers

Sommige providers bieden toch een mogelijkheid om je mailadres mee te nemen - al is dat meestal tegen betaling.

Mailadres meenemen per provider
Provider

Hoe werkt het?

Kosten
Solcon

Stap je van Solcon over naar een andere provider? Dan kun je je Solcon mailadres meenemen.

Eerste jaar gratis, daarna € 4,95 per maand
KPN

Stap je over van KPN naar Solcon? Kies dan voor het Email Only abonnement van KPN als je je KPN pakket (telefonisch) opzegt. Op deze manier kun je je KPN mailadres blijven gebruiken. Lees meer over je KPN mail meenemen naar Solcon.

Gratis

Stap je van KPN over naar een andere provider? Kies dan voor het Email Only abonnement van KPN als je je KPN pakket (telefonisch) opzegt. Op deze manier kun je je KPN mailadres blijven gebruiken.

€ 7,50 per maand
Caiway

Stap je van Caiway over naar een andere provider? Dan kun je je mailadres behouden als je kiest voor een e-mail only abonnement. Geef dit aan bij het opzeggen van je contract.

Eerste jaar gratis, daarna € 10,65 per maand

 

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Kun je je e-mailadres behouden bij een overstap?
Evert
23-10-2023
Bennjaren bij @ home geweest nu ziggo met het zelfde email adres @ home.nl nu wil overstappen naar Odido is er geen mogelijkheid om @ home.nl tegenhouden ik ben zendamateur heb over de hele wereld mijn email adressen ik den meer als 2000 adres is er geen progm die dat om zet net als je ander woning krygt dan verzorgd post nl dat alles post op je nieuw adres komt
Reactie op Evert
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Evert, Een e-mailadres langer dan 6 maanden aanhouden bij Ziggo is helaas niet mogelijk. Ze bieden geen (betaalde) dienst waarbij je je mailadres kunt meenemen. Je kunt natuurlijk nog bij Ziggo nagaan wat er mogelijk is. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Jaap
22-10-2023
Ik ben van Ziggo naar kpn overgestapt,blijft mijn outlook 2007 na 6 maanden nog gewoon werken?
Reactie op Jaap
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jaap, Ja, Ziggo is verplicht om je nu nog 6 maanden toegang te geven tot je mailadres van Ziggo. Daarna kan je deze niet meer in. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Theo
14-09-2023
Beste , ik wil overstappen van Ziggo naar een andere provider. Nu staan op mijn Mac al mijn bewaarde e-mails in mappen. Vervalt mijn toegang tot de mails in deze mappen ook na een half jaar?
Reactie op Theo
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Theo, Excuus voor de late reactie. Het ligt eraan waar je deze mails hebt opgeslagen. Heb je de mails gedownload en op je Mac gezet, dan kun je hier nog gewoon bij. Als ze niet op je computer zelf staan maar je moet met je Ziggo gegevens inloggen om ze in te zien, dan kun je hier 6 maanden na de overstap niet meer bij. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Theo
19-08-2023
Ik zit er over te denken om over te stappen van Ziggo naar KPN.Ik gebruik momenteel outlook.com een deel van me email is @live.nl .Werkt dit E-mail adres na 6 maand ook nog. of moet ik noodgedwongen een ander mail adres aanmaken?
Reactie op Theo
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Theo, Een Hotmail account (ook met @live.nl) staat los van je internet provider, en kun je bij een overstap dus nog gewoon blijven gebruiken! Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Peter
02-08-2023
Overstappen van ziggo naar kpn. Kan ik mijn ziggo mailadres. [email protected] permanent meenemen langer als 6 maanden. Zoniet, hoe los het op zodat mijn mailadressen niet verloren gaan.
Reactie op Peter
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Peter, Helaas kun je je Ziggo e-mailadres maximaal 6 maanden meenemen voordat deze komt te vervallen. Je kunt het beste het stappenplan volgen dat je in bovenstaand artikel vindt, voor het overzetten van je mail op een onafhankelijk e-mail account. Je gebruikt dan een e-maildienst die losstaat van je provider. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
mary.overdijk
15-07-2023
ik wil overstappen van KPN naar T-MOBIL kan ik mijn e-mailadres meenemen
Reactie op mary.overdijk
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste mary.overdijk, Ja, dat kan! Je kunt vóórdat je opzegt bij KPN, kiezen voor een e-mail only abonnement. Dat kost € 7,50 per maand. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van KPN. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Pascal
25-04-2023
Goedemorgen, Als ik al mijn email lokaal in mijn outlook van mijn laptop heb staan. Vervallen deze dan ook als je van provider veranderd? Met andere woorden, zijn de emails lokaal op mijn laptop een kopie van de webserver of is het een 1op1 en verdwijnen deze ook zodra je van provider veranderd? Alvast bedankt, Groeten Pascal
Reactie op Pascal
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Pascal, Ook als je je email via een eigen programma op je laptop bezoekt, kun je op een gegeven moment niet meer bij deze mails. Je hebt nog 6 maanden toegang tot het mailaccount van je provider, maar daarna kun je niet meer inloggen. Wellicht is het mogelijk om een backup te maken van de emails en deze te downloaden naar je laptop, zodat je niet meer hoeft in te loggen om ze in te zien. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Rob
01-11-2022
Ik ga ergens in november 2022 over van Ziggo naar Delta. Mijn partner heeft een emailadres ******@quicknet.nl. Zij wil uiteraard (belangrijke) mails kunnen bewaren/blijven inzien. Hoe dit te realiseren? Op de site van Delta is hierover bitter weinig te vinden...
Reactie op Rob
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Rob, Je kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van Ziggo om te zien hoe lang dit mailadres aangehouden kan worden. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
NATHALIE
19-03-2022
BESTAAT ER NIET EEN SOORT VERHUISSERVUCE VOOR EMAIL ADRESSEN? ZODAT OFFIECIELE INSTANTIES IIG NIEUWE EMAIL ADRESSEN ONTVANGEN....
Pieter
18-11-2021
Technisch gezien is het heel eenvoudig om met behoud van emailadres over te stappen, immers alle chello.nl emailadressen werken nu ook nog steeds. Providers willen die service duidelijk niet bieden. Kost wel klanten natuurlijk, zover ik weet is het de belangrijkste reden om niet over te stappen.
PAUL
24-10-2021
JE KUNT OOK EEN DOMEINNAAM EN MAILADRES AANMAKEN EN LATEN REGISTREREN. DAT KOST BIJZONDER WEINIG, MAAR DAN BEN JE VOOR WAT BETREFT JE MAILADRESSEN EN DOMEINNAAM VOLLEDIG ONAFHANKELIJK.
ben van elswijk
19-10-2021
als ik bv van kpn naar ritel ga kan ik dan mijn email **************** behouden en wat gebeurt er met mijn telnr.
Reactie op ben van elswijk
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ben van Elswijk, Uit privacy overwegingen heb ik je e-mailadres onzichtbaar gemaakt. Stap je van KPN over naar elke andere provider, dan is het mogelijk om je e-mailadres te behouden. Dit kan je door door KPN op te bellen en te vragen om het Email Only abonnement. Dit kost € 7,50 per maand. Je kunt bij een overstap altijd je telefoonnummer behouden, mits je niet verhuist naar een plaats met een ander netnummer. Je kunt bij de nieuwe provider aangeven dat je je nummer wilt behouden wanneer je gaat overstappen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
hazarat
13-02-2021
you have a great site , thank you
Annemieke Hunck
02-12-2017
Bedankt Michelle voor je hulp. AOL mail stopt ermee en daarom zijn wij genoodzaakt een andere provider te kiezen,liefst met behoud van oude mail adres .Ik weet anders niet waar te beginnen.Iedereen moet op de hoogte gesteld worden en mis ik iets dan ben ik de sigaar !!Lastig ..... Heb je verder nog tips ? Hartelijke groet van Annemieke Hunck
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!