Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan

Artikel overslaan
 
Door Michelle 23-10-2022 (laatste wijziging 02-11-2022)

Kun je je e-mailadres behouden bij een overstap?

Door Michelle 23-10-2022 (laatste wijziging 02-11-2022)

"Kan ik mijn oude e-mailadres behouden als ik overstap naar een andere provider?" Die vraag krijgen wij regelmatig op de helpdesk.

Het is natuurlijk wel fijn om een aantal e-mailadressen bij je internetabonnement te krijgen, maar zodra je gaat overstappen heb je een probleem. Je @ziggo of @kpn account komt dan ineens te vervallen. In je inbox staan soms belangrijke mails die je liever niet kwijt wilt. Stel dat je nu een e-mailadres hebt van je provider en je stapt over, kan je dan nog wel bij die mailtjes? 

Providers zijn wettelijk verplicht om overstappers nog 6 maanden toegang te geven tot hun oude e-mailadres. Daarna wordt dit e-mailadres niet meer beschikbaar. Zorg ervoor dat je deze 6 maanden gebruikt om je nieuwe mailadres bij alle instanties, organisaties en je andere contacten door te geven. De meeste kun je waarschijnlijk gewoon een mailtje sturen. Maar vergeet niet je mail ook handmatig te wijzigen bij programma's, apps en accounts. 

Wees dus goed voorbereid! Je kan je oude e-mails niet meenemen als je overstapt naar een andere provider. Belangrijke mailtjes moet je dus op een andere manier opslaan. Daarvoor moet je een paar stappen doorlopen. 

Stappenplan bewaren oude e-mails 

 1. Maak een nieuw e-mailadres aan. Gebruik hiervoor losstaande gratis e-maildiensten zoals Hotmail of Gmail. Zodra je die eenmaal hebt aangemaakt, zijn al je toekomstige e-mails altijd terug te halen. Je bent dit mailadres niet kwijt zodra je overstapt.
 2. Importeer je oude mails en contacten. Je kunt dit aangeven in de instellingen. Onderaan in ons stappenplan leggen we je uit hoe je dit doet.
 3. Breng je contacten op de hoogte van je nieuwe mailadres. Je kunt dit het best via een mailtje doen, zodat de ander je gelijk kan toevoegen.
 4. Mailbox overzichtelijk maken. Je kan de mails eventueel verder labelen op basis van onderwerp of afzenders. Zo staat alles direct overzichtelijk in je nieuwe inbox.

E-mailadres tóch behouden? Dat kan bij deze providers

Sommige providers bieden toch een mogelijkheid om je mailadres mee te nemen - al is dat meestal tegen betaling.

Mailadres meenemen per provider
Provider

Hoe werkt het?

Kosten
Solcon

Stap je van Solcon over naar een andere provider? Dan kun je je Solcon mailadres meenemen.

Eerste jaar gratis, daarna € 4,95 per maand
KPN

Stap je over van KPN naar Solcon? Kies dan voor het Email Only abonnement van KPN als je je KPN pakket (telefonisch) opzegt. Op deze manier kun je je KPN mailadres blijven gebruiken.

Gratis

Stap je van KPN over naar een andere provider? Kies dan voor het Email Only abonnement van KPN als je je KPN pakket (telefonisch) opzegt. Op deze manier kun je je KPN mailadres blijven gebruiken.

€ 7,50 per maand
Caiway

Stap je van Caiway over naar een andere provider? Dan kun je je mailadres behouden als je kiest voor een e-mail only abonnement. Geef dit aan bij het opzeggen van je contract.

Eerste jaar gratis, daarna € 10,65 per maand

Stappenplan om nooit meer een mailtje kwijt te raken

Zit je nog bij je 'oude' provider, en stap je nu nog niet over, koppel je oude e-mail dan aan je nieuwe e-mailadres. Dan komen alle belangrijke e-mails terecht in je nieuwe inbox.

 • Hotmail koppelen:
  • Ga naar Instellingen > Alle Outlook instellingen weergeven;
  • Ga naar Email > Email synchroniseren
  • Klik op Andere emailaccounts
  • Meld je vervolgens aan met het mailadres van je (oude) provider

   screenshot hotmail instellingen email synchroniseren

 • Gmail koppelen:
  • Ga naar Instellingen > Alle Instellingen bekijken;
  • Klik op Accounts en Import;
  • Klik op Emailberichten en contacten importeren;
  • Meld je vervolgens aan met het mailadres van je (oude) provider
   screenshot Gmail contacten importeren
 1. Zo, nu ben je er klaar voor. Je kunt goed voorbereid providers met elkaar vergelijken voor het vinden van het beste aanbod!

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Kun je je e-mailadres behouden bij een overstap?
Rob
01-11-2022
Ik ga ergens in november 2022 over van Ziggo naar Delta. Mijn partner heeft een emailadres ******@quicknet.nl. Zij wil uiteraard (belangrijke) mails kunnen bewaren/blijven inzien. Hoe dit te realiseren? Op de site van Delta is hierover bitter weinig te vinden...
Reactie op Rob
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Rob, Je kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van Ziggo om te zien hoe lang dit mailadres aangehouden kan worden. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
NATHALIE
19-03-2022
BESTAAT ER NIET EEN SOORT VERHUISSERVUCE VOOR EMAIL ADRESSEN? ZODAT OFFIECIELE INSTANTIES IIG NIEUWE EMAIL ADRESSEN ONTVANGEN....
Pieter
18-11-2021
Technisch gezien is het heel eenvoudig om met behoud van emailadres over te stappen, immers alle chello.nl emailadressen werken nu ook nog steeds. Providers willen die service duidelijk niet bieden. Kost wel klanten natuurlijk, zover ik weet is het de belangrijkste reden om niet over te stappen.
PAUL
24-10-2021
JE KUNT OOK EEN DOMEINNAAM EN MAILADRES AANMAKEN EN LATEN REGISTREREN. DAT KOST BIJZONDER WEINIG, MAAR DAN BEN JE VOOR WAT BETREFT JE MAILADRESSEN EN DOMEINNAAM VOLLEDIG ONAFHANKELIJK.
ben van elswijk
19-10-2021
als ik bv van kpn naar ritel ga kan ik dan mijn email **************** behouden en wat gebeurt er met mijn telnr.
Reactie op ben van elswijk
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ben van Elswijk, Uit privacy overwegingen heb ik je e-mailadres onzichtbaar gemaakt. Stap je van KPN over naar elke andere provider, dan is het mogelijk om je e-mailadres te behouden. Dit kan je door door KPN op te bellen en te vragen om het Email Only abonnement. Dit kost € 7,50 per maand. Je kunt bij een overstap altijd je telefoonnummer behouden, mits je niet verhuist naar een plaats met een ander netnummer. Je kunt bij de nieuwe provider aangeven dat je je nummer wilt behouden wanneer je gaat overstappen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
hazarat
13-02-2021
you have a great site , thank you
Annemieke Hunck
02-12-2017
Bedankt Michelle voor je hulp. AOL mail stopt ermee en daarom zijn wij genoodzaakt een andere provider te kiezen,liefst met behoud van oude mail adres .Ik weet anders niet waar te beginnen.Iedereen moet op de hoogte gesteld worden en mis ik iets dan ben ik de sigaar !!Lastig ..... Heb je verder nog tips ? Hartelijke groet van Annemieke Hunck
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!