prijsvergelijken

Infographic: ouderlijk toezicht op digitaal mediagebruik van kinderen

9 juni 2020 (laatste wijziging 9 september 2020) door Suzanne

Vierkante ogen, verslavingsverschijnselen, geen reactie wanneer je iets vraagt... Dit gaat natuurlijk over schermgebruik bij kinderen. Een bron van irritatie voor veel ouders. Of... valt het toch mee? 

Onderzoeksbureau Markteffect deed in opdracht van Prijsvergelijken onderzoek naar het digitaal mediagebruik van kinderen in de leeftijd 6 - 12 jaar, en het ouderlijk toezicht hierop. 

Opvallend is dat bijna driekwart (73%) van de ouders vindt dat het digitaal mediagebruik van hun kind vooral positieve effecten heeft. Als belangrijkste positieve effecten zien ze vooral plezier, ontspanning en het feit dat hun kind mee gaat met de digitale ontwikkelingen. Als negatieve effecten geven ouders aan dat een kind verslavingsneigingen heeft, minder interacties heeft en sneller geïrriteerd of zelfs agressief is.

Benieuwd naar alle uitkomsten? Bekijk dan de infographic (klik op de afbeelding voor de beste resolutie):

infographic schermgebruik kind

Gebruik deze code om te infographic over te nemen:

<p><strong>Please include attribution to www.prijsvergelijken.nl with this graphic.</strong><br /><br /><a href='https://www.prijsvergelijken.nl/internet-vergelijken/internet-blog/infographic-digitaal-mediagebruik/'><img src='https://www.prijsvergelijken.nl/wp-content/uploads/2020/06/infographic-onderzoek-naar-digitaal-mediagebruik-min.png' alt='infographic schermgebruik kind' width='650px' border='0' /></a></p>

Lees het volledige onderzoek

Onderzoek Digitaal Mediagebruik kinderen

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat