prijsvergelijken

Kan ik internet in recreatiewoning laten aansluiten?

20 november 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

Wil je internet laten aansluiten in je recreatiewoning? Als je al een postcode hebt waarmee je dit kunt checken, doet deze het vaak niet of kan de provider het niet leveren. We willen wel graag online zijn. Wat kun je dan doen om toch te internetten tijdens je vakantie? Ik leg de mogelijkheden voor je uit. 

Internet in recreatiewoning aansluiten 

Het is meestal niet mogelijk om een vaste internetaansluiting te regelen. De oorzaak hiervan is dat er geen aansluiting is waarop ook daadwerkelijk een abonnement besteld kan worden. Wat kun je dan doen? Het is toch fijn als je ook in je recreatiewoning online kunt zijn.

Sim Only afsluiten

Even buiten het kader gedacht: door een Sim Only af te sluiten kun je relatief goedkoop internetten. Relatief, want het is niet per se heel goedkoop, maar je bent flexibeler, je betaalt niet voor een heel jaar. Lees meer over de oplossing van flexibel internet via Sim Only. 

Internet via 4G netwerk 

Internetten via het 4G netwerk is een goede oplossing als er geen enkele internetaansluiting mogelijk is in je recreatiewoning. Het is alleen niet de meest voordelige oplossing. Voor wat mailen en surfen is dit prima maar bij intensieve dingen zoals streamen of gamen, kan het best duur worden omdat je dan veel GB's verbruikt. Er zijn een paar providers die bundels hebben voor internetten via het 4G netwerk. 

Zo werkt internet via 4G. Het 4G netwerk werkt via zendmasten. Om gebruik te maken van het 4G netwerk hoef je geen internetaansluiting in de woning te laten aanleggen. Deze oplossing is dus erg geschikt voor recreatiewoningen. De meeste smartphones maken al gebruik van 4G en met een 4G modem kun je ook op je tablet of laptop internetten via 4G. Je maakt dan je eigen wifi-hotspot. Het enige wat je nodig hebt, is een 4G modem en een internetbundel. 

4G bundels bij mobiele providers

T-Mobile. T-Mobile heeft speciale abonnementen voor 4G voor Thuis. Bij elke bundel zit een eenmalig bedrag van €99,95 voor het modem. Alle bundels zijn maandelijks opzegbaar en ze zijn bij te stellen of te pauzeren. Je gebruikt het dan alleen als het nodig is en je betaalt niets extra's. Als de GB's op zijn voor het einde van de maand, kun je extra GB's bestellen. De downloadsnelheid van deze bundels is tot 120 Mb/s en de uploadsnelheid is tot 50 Mb/s.  

soort bundelaantal GBprijs per maand*
Bundel S25 GB€30,00
Bundel M50 GB€40,00
Bundel L100 GB€50,00

Vodafone. Vodafone heeft vier bundels voor 4G internet. Als je al in het bezit bent van een 4G modem kun je één van de onderstaande bundels kiezen. Daarnaast heeft Vodafone een aantal modems in het assortiment die in combinatie met een bundel zijn te bestellen. Er komen dan eenmalige kosten bij voor het modem. De bundels zijn voor een maand af te sluiten maar ook voor één of twee jaar. 

soort bundelaantal GBprijs per maand* 
instap0,2 GB€10,00
start1 GB€15,00
basis 3 GB€22,50
extra 8 GB€32,50 

KPN. De bundels van KPN zijn met of zonder router te bestellen. Bij beide prijzen zijn er niet nog eenmalige kosten aan verbonden. De maximale downloadsnelheid van deze bundels is 150 Mb/s. Een bundel is voor 1 of 2 jaar af te sluiten en niet tussentijds op te zeggen. 

soort bundelaantal GBprijs per maand zonder routerprijs per maand met router*
bundel 11 GB€17,50€20,00
bundel 23 GB€19,25€30,00
bundel 310 GB€38,00 €42,50 

Internet via satelliet 

De dekking van het 4G netwerk is in Nederland nog niet overal even goed. Mocht dat bij jou het geval zijn dan is er een mogelijkheid voor internet via een satelliet. Ook deze oplossing is niet erg goedkoop maar je hebt wel de mogelijkheid om te internetten en tv te kijken zowel in Nederland als in het buitenland. Je betaalt een vast bedrag per maand voor internet en tv en je betaalt eenmalig een bedrag voor de schotel. Hier zit een modem bij waarmee de maximale downloadsnelheid rond de 22 Mb/s is. 

Wifi-hotspots gebruiken 

Wie al een internetpakket heeft bij KPN, XS4ALL of Ziggo, kan op veel plekken gratis internetten. Haal meer uit je internet abonnement door de wifi-hotspots te gebruiken. KPN en XS4ALL bieden KPN hotspots via Fon. Je hebt dan toegang tot 20 miljoen hotspots wereldwijd. Ziggo biedt op twee miljoen plekken in Nederland wifihotspots. Het kan dus zo zijn dat je in de recreatiewoning gebruik kan maken van deze wifihotspots. Dit kan je een hoop geld besparen. 

WiFi

*Dit artikel is met zorg samengesteld, maar de inhoud kan verouderd zijn. Providers kunnen hun prijzen aanpassen, controleer voor recente informatie daarom altijd de website van de provider.

 

internet in recreatiewoning

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.