Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 30-10-2022 (laatste wijziging 31-01-2023)

Tijdelijk internet thuis: zó regel je dat

Door Suzanne 30-10-2022 (laatste wijziging 31-01-2023)

Tijdelijk internet thuis is makkelijker te regelen dan je denkt. Je hebt zelfs verschillende opties. Die laten we hieronder zien.

Handig, als je even op een tijdelijk adres woont. Of als je verhuisd bent en nog geen vast internet hebt.

Maandelijks opzegbaar internet abonnement

Op Prijsvergelijken kun je gemakkelijk filteren op maandelijks opzegbare internet abonnementen. Zo zie je in één oogopslag welke providers er voor jou beschikbaar zijn. Ideaal als je nergens aan vast wilt zitten:

bekijk abonnementen

Momenteel is KPN de enige provider die internet aanbiedt met de optie voor een maandelijks contract. Qua internet providers heb je dus nog weinig keuze. Maar er zijn alternatieven:

Je mobiele telefoon als wifi-netwerk

Heb je een smartphone, en een goed data-abonnement? Dan kun je je telefoon instellen als wifi-netwerk. (In je instellingen heet dit waarschijnlijk ‘mobiele hotspot’.) Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je computer aan dit netwerk verbinden.

Voordeel van deze optie: je hoeft geen aparte abonnementen af te sluiten. Én geen extra apparatuur aan te schaffen.

Natuurlijk loop je dan ook risico’s. Met name dat je databundel veel sneller op is dan je gewend bent. Zeker als je bijvoorbeeld video’s gaat streamen. Dus hou je tegoed in de gaten, of check of het bij jouw provider mogelijk is om een dataplafond in te stellen.

Dit is alleen een goede oplossing voor de korte termijn: als je voor een paar weken of maximaal 2 maanden tijdelijk internet thuis nodig hebt. Gaat het om een langere periode? Dan kun je misschien beter een andere optie kiezen.

Sim only abonnement

Je kunt ook een sim only abonnement afsluiten met 4G of 5G. Veel providers bieden je maandelijks opzegbare contracten, dus lekker flexibel. Handig wanneer je al een smartphone hebt, maar nog geen (goed) abonnement met onbeperkt internet. 

Zo’n abonnement kun je al vanaf € 9,- per maand afsluiten. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal MB’s dat je wilt. Wij raden onbeperkt internet aan wanneer je niet voor onverwachte verrassingen wilt komen te staan. Reken dan op prijzen rond de € 20,- tot € 30,- per maand, wanneer je een maandelijks opzegbaar abonnement wilt afsluiten.

vergelijk nu

LET OP: ‘onbeperkt’ is niet altijd onbeperkt

Providers die onbeperkt internet aanbieden, hebben altijd een zogenaamde ‘fair use policy’. Dit houdt kortweg in dat je alsnog te maken hebt met een limiet, bijvoorbeeld 5 GB per dag. Ga je hier overheen, dan kun je via een SMS of door in te loggen nog eens 1 GB ontvangen die je die dag kunt gebruiken. Dit kan - volgens mobiele providers - onbeperkt.

Misschien vraag je je nu af: waarom moet dit zo omslachtig, en kan ik niet gewoon blijven internetten zonder dagbundel? Dit komt omdat providers niet willen dat je je databundel gebruikt voor dingen waar het eigenlijk niet voor bestemd is. Zoals je telefoon gebruiken als modem, en op je computer gebruikmaken van je data-abonnement.

Ga maar na: wanneer je je telefoon als hotspot gebruikt, ben je veel sneller door je data heen dan wanneer je alleen op je smartphone 4G of 5G gebruikt. En een goed alternatief voor vast internet - waarbij je altijd minimaal 1 jaar vast zit aan een contract - willen providers liever niet geven.

Wat gebeurt er dan als je je databundel tóch gaat gebruiken op je laptop? Providers kunnen je een waarschuwing geven wanneer je meer data verbruikt dan het gemiddelde verbruik. Dit gaat vaak om behoorlijk wat data, maar vergis je niet: je verbruikt heel snel heel veel.

Echte maatregelen worden niet snel genomen, maar hou de fair use policy in je achterhoofd wanneer je je data als internet thuis wilt gaan gebruiken!

Het enige wat je naast het abonnement nog nodig hebt? Een manier om je apparaten toegang te verlenen tot die data. Daarvoor heb je verschillende opties:

USB-dongel met SIM-slot

Een USB-dongel stop je rechtstreeks in de USB-poort van je computer. Die computer heeft dan toegang tot internet.

Nadeel: alléén die computer heeft toegang. Wil je meer computers en/of andere apparaten aansluiten? Dan moet je meer dongels kopen. Óf een wifi-modem met SIM-slot (zie hieronder).

Nog een nadeel: de kosten. Dongels zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 50,-. Hier komen dan nog de kosten voor een simkaart bij. 

Bovendien zijn er op dit moment geen providers die tijdelijk een simkaart aanbieden die speciaal bedoeld zijn voor een dongel. Wel zijn er vaak andere initiatieven die een simkaart met tijdelijk contract aanbieden. 

4G-modem met SIM-slot

Er zijn ook 4G-modems met een SIM-slot. Zo creëer je met je 4G verbinding in 1 klap een wifi-netwerk op je tijdelijke adres. Waar je meerdere apparaten aan kunt verbinden. Dat is ook gelijk het belangrijkste voordeel ten opzichte van een dongel.

4G-modems met SIM zijn ook niet eens zo heel veel duurder dan dongels: vanaf ongeveer € 80,- zijn ze verkrijgbaar. Wel heb je weer hetzelfde probleem als wanneer je een dongel neemt: geen bekende provider biedt een simkaart die specifiek hiervoor gemaakt is. Je kunt natuurlijk een simkaart aanschaffen met onbeperkt internet. Maar dan loop je het risico dat je een waarschuwing krijgt van je provider wanneer je meer gebruikt dan het gemiddelde.

Tijdelijk zakelijk internet

Heb je géén eigen KVK-nummer? Dan is deze optie helaas niet mogelijk.

Tot voor kort was het bij Ziggo mogelijk om zakelijk internet met een contract van 1 maand af te sluiten. Ideaal als je nog niet zeker bent hoe lang je gebruik gaat maken van je internetverbinding. Ben je al enthousiast op zoek op dit pakket en kun je deze mogelijkheid nergens terugvinden? Dat klopt. Ziggo levert liever pakketten met een looptijd van 1 of 2 jaar, daarom hebben ze pakketten met een maandcontract van de site gehaald.

Maar niet getreurd, want je kunt met een omweg tóch profiteren van deze mogelijkheid. Het enige dat je moet doen, is contact opnemen met de klantenservice van Ziggo. Wanneer je Ziggo belt en vraagt naar deze mogelijkheid, is de kans groot dat je dit pakket toch kunt afsluiten. 

Hoe regel jij tijdelijk internet thuis?

Het hangt allemaal af van je mogelijkheden. Heb je een goed mobiel abonnement met unlimited data? Bespaar je de extra kosten en gebruik je mobiele telefoon als wifi-hotspot. Let op, je provider kan contact met je opnemen wanneer je verbruik de pan uit rijst. En dat kan snel gaan wanneer je met meerdere computers gebruik maakt van het netwerk. Vooral als je ook grote bestanden verstuurt of vaak filmpjes kijkt. 

Je kunt ook kiezen voor een dongel of 4G-modem. Dit vervangt dan als het ware je telefoon, wanneer je deze als hotspot zou gebruiken. Je hebt dus alsnog een simkaart nodig om verbinding te maken met het internet. 

Zeker zijn dat je niet te kort komt? Sluit dan sowieso een abonnement af met onbeperkte data. Of kies voor één van de maandelijks opzegbare internet abonnementen van KPN, als deze op je adres beschikbaar zijn.

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Tijdelijk internet thuis: zó regel je dat
Abeba
24-02-2024
chte heer/ mevrouw, Bij mijn gemeente is aal aantal manden gleden een glasvezel kabel voor internet bij elke huis houder aangesloten. 1) wat is het nadeel en voordeel de glasvezels? 2) Waarom is de glasvezel? 3) De oude kabel van KPN of andere telefoon, internet, tv-aansluiting weg gehaald worden? 4) men is verplicht het de nieuwe glasvezel van KPN of van gemeente te nemen /accepteren? 5) wat is de andere mogelijkheid of optie dan vast kabel of glasvezel aansluiting? 6) Hoe veilig is de glasvezel aansluiting? 7) kan lk zelf een provider kezen?
Reactie op Abeba
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Abeba, Glasvezel is de meest stabiele verbinding, en een goede keuze wanneer je een groot huishouden hebt, of wanneer je veel intensief gebruikmaakt van het netwerk. Dat houdt bijvoorbeeld in: veel online gamen, grote bestanden downloaden of versturen, in de cloud werken of veel videobellen. Als dit niet het geval is, is glasvezel niet per se benodigd. Je kunt in dit artikel meer lezen over de voordelen van glasvezel: 5 voordelen van glasvezel. Naast glasvezel en kabel is ook (A)DSL een optie. Dit is niet meer op elk adres beschikbaar, en wordt ook langzaam uitgefaseerd. Je kunt zien of je DSL kunt ontvangen door de postcodecheck op onze website. Voor specifieke vragen kun je het beste terecht bij de aanlegger van glasvezel (bijvoorbeeld of je huidige aansluiting wordt weggehaald of dat je verplicht bent om glasvezel te nemen, en of je keuze hebt uit providers). Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Martine
12-07-2022
Hoi, ik heb een vraagje: in ons dorp hebben we een kerk waar we graag over internet willen beschikken: filmpjes van youtube willen laten zien bijvoorbeeld. Maar... in de praktijk betekent dat dus maar 4 keer per maand een uurtje. Een abonnement is dan minimaal 42,50 (plaattelandsgemeente, dus niet veel keuze uit providers: soms het eerste jaar iets goedkoper maar zijn we daarna nog duurder uit). Wat zouden jullie ons aanraden?
Reactie op Martine
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Martine, Bedankt voor het bericht. Via de mail heb ik geprobeerd antwoord te geven op de vraag. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Nynke
16-08-2021
T-Mobile biedt “4G voor thuis” aan. Ik betaal 35 euro per maand voor internet. Overal waar ik de stekker van de router inplug heb ik WiFi. Thuis, op de camping, op het werk, noem maar op. Het hangt alleen af van de dekking die je gemakkelijk online via een postcode check kunt doen. Het enige nadeel dat ik kan ontdekken is dat je voor 1 of 2 jaar een contract af moet nemen en dat je de router via je abonnement afbetaald. Daardoor was het maandbedrag voor mij het eerste jaar 45 euro, maar met 4 verhuizingen achter de rug woog dat niet op tegen het enorme gemak. Aanrader dus!
Miertje
15-03-2021
Ik wil graag voor 1 maand internet op mijn laptop. Ik heb geen internetaansluiting. Wat kun je mij aanraden?
Reactie op Miertje
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Miertje, Je kunt dan het beste kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement, in elk geval vanaf 10 GB. (Klik op de tekst 'maandelijks opzegbaar sim only abonnement om alle mogelijkheden te zien). Als je zeker wilt zijn dat je genoeg data hebt, kun je kiezen voor onbeperkt internet. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Goede middag mijn naam is Henk
24-10-2020
Ik heb een mobiele onbeperkt abonnement, Maar wat u ook al aan geeft is het geen onbeperkt. Wat heel vervelend is als ik via hotspot naar netflix op de tv op de camping kijkt, Stopt hij om dat ik aan mijn 5G limiet zit.Heel vervelend. Op de camping is een heel zwak wifi ze raden het dan ook af om te streamen. Mijn vraag kan ik zelf een abonnement kopen voor een half jaar zo dat ik echt onbeperkt internet hebt op camoing in Nederland. Zo ja hoe en waar koop ik dat. Groetjes Henk
Reactie op Goede middag mijn naam is Henk
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Henk, Er zijn helaas geen providers die tijdelijk onbeperkt internet bieden. Dit komt omdat deze providers ook vast internet bieden en hiervoor geen alternatief willen geven. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
BETI
17-08-2020
GRAAG IK WEL TIJDELIJK INTERNET VOOR LAPTOP & IPAD
Reactie op BETI
Annick van Prijsvergelijken
Voor tijdelijk internet kun je een maandelijks opzegbaar internet abonnement afsluiten. KPN biedt abonnementen aan die je maandelijks kunt opzeggen. Met dit abonnement kun je gebruik maken van wifi in huis voor je laptop en iPad. Je vindt de maandelijks opzegbare abonnementen hier. Je kunt er ook voor kiezen om een sim-only abonnement af te sluiten in combinatie met een 4G-modem. Zo'n sim-only is eigenlijk niet bedoeld voor internetten op een laptop of iPad. Dus het kan zijn dat je aan een datalimiet komt. Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Annick van Prijsvergelijken.nl
Joe
29-06-2020
Hi Suzanne mijn moeder gaat tijdelijk in een huis wonen tot haar eigen huis wordt verbouwd. hoe kan ik voor haar internet aansluiten voor TV en iPad. iPad werkt met wifi en voor KPN tv hebben we ethernet aansluiting nodig. hoe krijg ik die bijenkaar. groetjes en bedankt Joe
Gerdy van Ginneken
08-12-2019
Hoi Suzanne, Ik heb een vraag voor je: ik ga naar mijn vader en zou hem graag iets willen laten zien op mijn laptop, bijv. maps van Google. Ik heb thuis een abonnement van Ziggo, alles-in-een. Verder heb ik een smartphone met pre-paid. Kan ik internet op zijn adres krijgen via een hotspot of iets dergelijks en hoe moet ik dat dan doen? Mijn vader heeft zelf geen internetverbinding.Ik ben geen kei in computerzaken maar met een goede uitleg wil ik het graag proberen.Weet je iets voor me? Met vriendelijke groet, Gerdy van Ginneken, Maastricht
Reactie op Gerdy van Ginneken
Suzanne van Prijsvergelijken
Hi Gerdy, Het is mogelijk om Google Maps ook offline te gebruiken, je kunt dan een gedeelte van een gebied downloaden op je telefoon wanneer je wel internet hebt. Als je ook andere dingen via internet wilt laten zien, kun je kiezen voor een goedkoop sim only abonnement met wat data, zodat je af en toe via 4G op het internet kan. Je kunt kiezen voor 500 MB als je heel af en toe 4G gaat gebruiken. Let erop dat wanneer je een hotspot op je telefoon aanzet, je bundel vaak sneller op is. Als je dit vaak wilt doen, kun je beter voor 1 GB kiezen. Wat je in plaats hiervan ook kunt doen, is een dongel aanschaffen. Dit is gelijk voor in je laptop. Je betaalt dan eenmalig voor de dongel en je moet nog apart een sim only abonnement afsluiten. Het handigst zou dus een sim only zijn voor je telefoon. Hier vind je sim only abonnementen vanaf 500 MB. Ik hoop dat dit helpt! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Ismael Laghzal
29-10-2019
Heey ik wil tijdelijk vanaf 30 oktober 2019 t/m 26 van januari 2020 thuis internet hebben alleen vroeg ik mij dat af of dat mogelijk is?
Reactie op Ismael Laghzal
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ismael, Als je vandaag al online wilt zijn, kan dat alleen via een sim only abonnement met 4G. Ik raad dan een abonnement met onbeperkt internet aan. Als je tijdelijk internet van een internet provider wilt hebben, is dit alleen mogelijk bij KPN en daar duurt het minstens een week voor het in huis is. Hier zie je alle maandelijks opzegbare abonnementen van KPN. Je hebt vaak een opzegtermijn van een maand, dus als je wilt dat je abonnement op 26-01-2020 afloopt, kun je dat het beste al in december aangeven.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!