prijsvergelijken

Bedrijfsvoordeel met Glasvezelinternet. Sprint nu vooruit, wees koploper!

14 februari 2017 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Coen

Glasvezelinternet is een randvoorwaarde voor innovatie van jouw bedrijf. Traag internet is sowieso irritant, maar voor zakelijk internet is het funest. De vraag naar meer bandbreedte neemt toe. Als je slechts een beperkte bandbreedte hebt, merk je hoe snel een paar zware taken de internetverbinding geheel opslokken.

Want je maakt met meerdere mensen al gauw flink gebruik van breedband. En dat gaat dus niet altijd even soepel. Je kan hier verandering in aanbrengen door te kiezen voor glasvezel. Glasvezel biedt jouw bedrijf 4 grote voordelen. Ook financiële voordelen!

Na het lezen van dit artikel weet jij waarom je ‘ja’ moet zeggen tegen glasvezel voor jouw bedrijf! En hoe je dit aan moet pakken.

Inhoud

  1 Glasvezel biedt groeimogelijkheden voor de toekomstbedrijfsgroei

  Met glasvezelinternet kan je bedrijf groeien. Dat is het eerste en belangrijkste voordeel. De uitvoering van steeds meer high-demand taken is met glasvezel mogelijk zonder haperingen. Denk aan:

  • Met meerdere gebruikers tegelijkertijd video’s streamen
  • Grote bestanden uploaden
  • In de cloud werken, waar we video streamen of grote bestanden van websites downloaden
  • Videoconferenties houden
  • Gebruikmaken van web-based software
  • Real-time samenwerken aan één project vanaf verschillende locaties

  MKB-bedrijven gebruiken vaak jarenlang dezelfde internetverbinding. Terwijl de computerapparatuur wel wordt vervangen en uitgebreid. Die nieuwe apparaten bieden meestal meer mogelijkheden. De gebruikers willen die mogelijkheden benutten en stellen daardoor steeds hogere eisen. Daardoor leggen zij een hogere druk op de bandbreedte.

  • Te weinig bandbreedte leidt tot lagere productiviteit. Met glasvezel heb je dat probleem niet.
  • Met glasvezel kan je alle ontwikkelingen op de voet volgen. Zo kan je een sprint trekken naar de top van de markt.
  • Concurrenten die nog zonder glasvezel zitten zullen je onmogelijk kunnen bijbenen.

  Met glasvezel krijg je de kans om voorloper op jouw markt te worden.

  2 Glasvezelinternet aanleggen is zakelijk aftrekbaarGlasvezelinternet zakelijk aftrekbaar

  Ja je leest het goed. Je mag de kosten voor glasvezelinternet zakelijk aftrekken. Op de website van de Belastingdienst staat wat je wel en niet mag aftrekken van de belasting. Over glasvezel hebben ze niets specifieks. Wél hebben ze een regeling voor kleinschaligheidsinitiatieven.

   Die regeling ziet er als volgt uit:

  • Tot €2.300 geïnvesteerd? Dan mag je niks aftrekken.
  • €2.301 t/m €56.192 geïnvesteerd? Dan mag je 28% van het investeringsbedrag
  • €56.193 t/m €104.059 geïnvesteerd? Dan krijg je €15.734 vergoed.
  • €104.060 t/m €312.176 geïnvesteerd? Dan krijg je €15.734 vergoed en 7.56% van boven de €104.059 mag je aftrekken.
  • €312.177 of meer geïnvesteerd? Dan mag je niets aftrekken.

  Recht op btw-aftrek? Neem dan het investeringsbedrag zonder btw. Neem dit bedrag voor de kleinschaligheidsinitiatieven.

  Geen recht op btw-aftrek? Neem dan het investeringsbedrag met btw. Neem dit bedrag voor de kleinschaligheidsinitiatieven.

  Ga je glasvezel aanleggen in samenwerkingsverband? Dan wordt de kleinschaligheidsaftrek nét wat anders berekend. Er wordt dan gekeken naar de totale investering die jullie samen hebben gedaan. Er wordt dus niet gekeken wat iedereen afzonderlijk heeft geïnvesteerd.

  3 Subsidiekansen voor je bedrijf

  Je kan tot €75.000 gesubsidieerd krijgen! Dit gaat via een speciaal fonds, namelijk het SIDN fonds. Zij willen graag projecten een boost geven die sterk internet voor iedereen stimuleren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het project het volgende nastreven:

  • Jouw project moet open en vrij internet toegankelijk willen maken. Mensen moeten na het verwezenlijken van jouw project internet hebben waarop zij kunnen vertrouwen.
  • Het project moet als doel hebben de kennis en vaardigheden verbeteren van internetgebruikers. Het liefst zien ze projecten die kinderen handvatten geven waarmee ze veilig en vrij op internet kunnen bewegen.
  • Een project dat gericht is op vernieuwing van hoe het werk nu gaat. Het willen aanmoedigen van inventief en vernieuwend gebruik van internet. Dit kan ook gaan om oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het moet sowieso maatschappelijke en/of economische invloed hebben.

  Het belangrijkste criterium is de maatschappelijke impact van jouw project. Als je kans wilt maken op een subsidie moet je een pitch over jouw project filmen en deze opsturen. (Meer informatie lees je op de site van SIDN zelf)

  Er zijn 2 aanvraagmogelijkheden: Pioniers en Potentials

  1. Bij Pioniers gaat het om een goed idee, uitgewerkt in demo, pilot of experimenteel ontwerp. Pioniers is een ruim begrip. Dit kunnen organisaties, ondernemers, onderzoekers en individuen zijn. Als pionier kan je maximaal €10.000,- krijgen voor jouw project.
   Na het indienen van je aanvraag krijg je binnen ± 6 weken antwoord over de subsidie.
  2. Potentials. Het gaat hier om projecten die een kansrijk en werkend concept of prototype willen doorontwikkelen of uitbreiden. Er moet een maatschappelijke meerwaarde zijn. Of de resultaten van een onderzoek moeten een bruikbare toepassing krijgen. Potentials zijn altijd een stichting, vereniging, NV, BV of een onderlinge waarborgmaatschappij.
   Potentials krijgen binnen ± 3 maanden antwoord over de subsidie.

  Lees de algemene voorwaarden voor de SIDN- projecten

  4 Glasvezel vergroot het regionale investeringsklimaat

  Merk je dat het bedrijventerrein waar je gevestigd bent niet meer in trek is? De aanleg van glasvezelinternet kan een bedrijventerrein aantrekkelijker maken.

  Voor moderne bedrijven is glasvezel een randvoorwaarde. Zij zullen zich eerder willen vestigen op een locatie als er glasvezel beschikbaar is. Doordat een bedrijventerrein aantrekkelijk is, is er meer bedrijvigheid. Als er voldoende bedrijvigheid is, is er ook meer werk. Daardoor blijft de regio ook aantrekkelijk om te wonen. De hele regio heeft er dus baat bij.

  Steeds meer bedrijven kiezen voor glasvezelinternet. Zij kiezen voor de koppositie. Als er nog geen glasvezel bij jouw bedrijf is aangelegd, adviseer ik je om aan te sluiten bij een lokaal initiatief. Bij voldoende animo onder de ondernemers wordt glasvezel aangelegd. Bundel de krachten met de gemeente en de gevestigde bedrijven. Start een glasvezelinitiatief of sluit je aan bij een bestaand initiatief. Laat samen glasvezel aanleggen!

  Benieuwd wat een glasvezel internet-pakket jou zakelijk gaat kosten? Vergelijk alle zakelijke internetabonnementen en vink 'glasvezel' aan bij de filters.

  4 Grote Bedrijfsvoordelen met Glasvezelinternet

  Coen

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.