prijsvergelijken

WhatsApp Web: hoe werkt het?

28 maart 2016 (laatste wijziging 14 mei 2019) door Suzanne

Misschien ken je het gevoel wel. Snel reageren in een WhatsApp gesprek vergt vaardige vingers. Wil je supersnel reageren op een berichtje van je vrienden? WhatsApp Web is de uitkomst!

Is WhatsApp Web beschikbaar op mijn telefoon?

Met de webfunctie kun je niet alleen op je telefoon, maar ook op je computer gebruikmaken van de chatdienst. Dit werkt alleen als de app op je telefoon geïnstalleerd is. Heb je het overbekende appje nog niet? Download hem dan even voor je verder leest.

De webversie is momenteel beschikbaar voor Apple, Android, Windows Phone en Blackberry telefoons. Lees hieronder precies hoe WhatsApp Web werkt.

Zo stel je het in

Eigenlijk werkt WhatsApp Web voor elk besturingssysteem hetzelfde. Dit zijn de 5 stappen voor het instellen van WhatsApp Web:

  1. Klik op het WhatsApp icoontje op je smartphone
  2. Ga naar Instellingen
  3. Klik op WhatsApp Web/Desktop
  4. Surf op je computer naar ‘web.whatsapp.com’
  5. Scan de QR-code die op het scherm verschijnt met je telefoon

Klaar! Nu kun je supersnel in contact blijven met je vrienden.

Voor- en nadelen

De WhatsApp webversie ziet er vrijwel precies hetzelfde uit als op de app. Toch werken sommige dingen net even anders. Alle voor- en nadelen vind je hier:

Voordelen

  • Je bent nooit meer de laatste die op een appje reageert. Wees er als de bliksem bij met behulp van je computer toetsenbord.
  • Stiekem een appje sturen tijdens werktijd? Je hoeft je telefoon niet tevoorschijn te halen als je WhatsApp Web gebruikt. Je baas merkt er dus helemaal niets van.
  • Alle gesprekken die je via WhatsApp Web stuurt, kun je gewoon terug lezen op je toestel. Er wordt niets op de computer opgeslagen.

Nadelen

  • De webversie moet in verbinding staan met je toestel. Je smartphone moet dus altijd binnen handbereik zijn.
  • WhatsApp Web gebruikt de internetverbinding van je telefoon. Gebruik je 3G of 4G? Via de webversie verbruik je sneller je MB's.

Gebruik WhatsApp Web nu zelf!

Voordat je WhatsApp web gebruikt moet je WhatsApp dus geïnstalleerd hebben staan op je smartphone. Wij vergelijken de nieuwste smartphones waarbij je WhatsApp en dus ook WhatsApp Web kunt gebruiken!

Zoek in ons assortiment welke smartphone je graag wilt hebben. Nu kun je abonnementen gaan vergelijken. Kies vervolgens het abonnement dat het beste bij je past!

start met vergelijken

WhatsApp Web: wat kun je er allemaal mee?

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat