prijsvergelijken

Telefoon oververhit? Voorkom permanente schade

17 juli 2019 (laatste wijziging 10 oktober 2019) door Suzanne

Je ligt bij het zwembad, zonnebril op en nul zorgen aan je hoofd. Totdat je even een selfie wilt maken en je je handen bijna brandt aan je telefoon. Het toestel is oververhit en reageert nergens meer op. Wat nu?

Wanneer je telefoon oververhit is, zijn er een aantal manieren om hem weer te laten afkoelen. De meest voor de hand liggende:

  • Leg het toestel in de schaduw
  • Reageert het toestel nog, al is het met moeite? Schakel dan alle apps uit en zet je smartphone op vliegtuigstand
  • Heb je een hoesje, haal die er dan vanaf.

Mocht je ongeduldig zijn en het briljante idee hebben om de telefoon even in de koeltas, koelkast of vriezer te leggen: niet doen! Bij snelle temperatuurswisselingen kan je telefoon permanente schade oplopen. Dat wil je natuurlijk al helemaal niet.

Wat als je toestel oververhit is terwijl deze niet eens in de zon ligt?

Is je toestel heet terwijl de temperatuur helemaal niet hoog is? Dit kan een aantal redenen hebben. Check of het volgende voor jou geldt:

Laad je je telefoon wel op met de originele lader?

Ja, iPhone laders zijn duur. En ja, je kunt bij veel winkels dit soort snoertjes een stuk goedkoper vinden. Maar daar reageert niet elke telefoon even goed op. iPhones en ook andere toestellen kunnen erg warm worden wanneer je een verkeerde lader gebruikt. Voorkom dit en gebruik de originele lader.

Liever een iets hogere prijs en een telefoon die goed blijft werken, dan een goedkoop snoertje en hoge reparatiekosten.

Heb je veel zware apps (op de achtergrond) aan staan?

Dit kan ook zorgen voor een oververhit toestel. Denk aan een spel met goede graphics, Google Maps of je camera. Sluit dit soort apps af wanneer je deze niet gebruikt.

Is het in plaats van héél warm juist héél koud?

Hoe gek het in eerste instantie ook klinkt: ook bij koude weersomstandigheden kan je telefoon oververhit raken. Dat komt omdat de batterijen meer energie nodig hebben om processen uit te voeren. Moet je voor je werk dus wel eens de vriescel in, dan kun je je telefoon beter even ergens anders laten. 

Heef je telefoon een duik genomen?

Wanneer je toestel waterschade heeft opgelopen, zou het kunnen dat je hem nog wel kan gebruiken, maar dat je toestel tijdens het gebruik erg heet wordt. Ook dan kun je de waarschuwing krijgen dat de telefoon te heet is, waardoor je hem uiteindelijk niet meer kunt gebruiken. Of apps laden eeeeerg langzaam...

Heeft je telefoon inderdaad schade, dan kun je hem laten repareren. Heb je een telefoon verzekering, dan hoef je dit gelukkig zelf niet te betalen. 

Goed voorbereid op vakantie!

Met deze tips weet je precies wat je moet doen wanneer je telefoon er even geen zin meer in heeft. En wil je echt zeker zijn dat je telefoon bij schade zo gerepareerd wordt? Sluit dan een telefoon verzekering af! Hiermee sta je nooit voor onverwachte kosten.

bekijk verzekeringen

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat