prijsvergelijken

Onbeperkt mobiel internet: alle providers + abonnementen

10 oktober 2019 (laatste wijziging 5 maart 2020) door Suzanne

Hé grootverbruiker! Wil je 24/7 films streamen, overal muziek luisteren en altijd bereikbaar zijn? Dan is een mobiel abonnement met onbeperkt internet geen overbodige luxe. Een aantal providers biedt onbeperkt internet aan. Waar ben je het beste uit en waar moet je op letten?

Bij de volgende providers is een telefoon of sim only abonnement met onbeperkt mobiel internet mogelijk: onbeperkt mobiel internet

  • Budget Mobiel
  • KPN
  • Vodafone
  • Tele2
  • T-Mobile

bekijk abonnementen

Onbeperkt internet zonder datalimiet

Hoewel providers het vaak hebben over onbeperkt internet, is je data-abonnement nooit volledig zonder limiet. Mobiele providers maken namelijk gebruik van een fair use policy (FUP). Hierdoor is het woord 'onbeperkt' dus met een korreltje zout te nemen.

Providers doen dit om te voorkomen dat een mobiel netwerk als alternatief zou kunnen dienen voor 'gewoon' internet thuis. Een simkaart met onbeperkte data kun je namelijk niet alleen gebruiken voor je smartphone of tablet. Je kunt hem ook in een speciale router steken, waardoor je ook met andere apparaten op 4G kan. En hoewel de snelheid dan te wensen over kan laten, kan je toch behoorlijk besparen wanneer je vast internet niet meer nodig zou hebben.

Benieuwd naar alle ins en outs van zo'n fair use policy én welke provider de beste FUP hanteert? Lees het in ons artikel over de fair use policy van mobiele providers.

Hoe werkt zo'n FUP?

onbeperkt mobiel internetIn de praktijk gaat het vaak zo: per dag heb je een limiet van 5 GB. Ga je hier overheen? Dan moet je handmatig (bijvoorbeeld door middel van een SMS) je limiet weer verhogen. Meestal gaat dit om 1 GB per keer.

Het verhogen kun je in principe eindeloos blijven doen, tot de dag voorbij is en je weer een 'nieuwe' 5 GB te besteden hebt.

Waarom gaat het zo? Nou, wanneer je inderdaad je simkaart in een router stopt en met meerdere apparaten gebruikmaakt van het internet, kan het hard gaan met je verbruik. Stream je bijvoorbeeld Netflix op 1 telefoon, zit je op je laptop films te downloaden en ben je tegelijkertijd online aan het gamen op een andere pc? Dan is het heel vervelend als je internet uitvalt en je continu je limiet handmatig moet aanvullen.

Alternatieven voor onbeperkt mobiel internet

Je hebt (nog) weinig keuze uit providers als je onbeperkt internet in je mobiele abonnement wilt afsluiten. Waarom probeer je niet eerst een databundel van 10 of 20 GB per maand? Kleine kans dat je dit volledig verbruikt - oké, tenzij je inderdaad je telefoon als hotspot gebruikt voor een hele hoop andere apparaten. 

bekijk abonnementen

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat