Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 02-01-2023 (laatste wijziging 07-05-2024)

Onbeperkt mobiel internet: alle providers + abonnementen

Door Suzanne 02-01-2023 (laatste wijziging 07-05-2024)

English

Hé grootverbruiker! Wil je 24/7 films streamen, overal muziek luisteren en altijd bereikbaar zijn? Dan is een mobiel abonnement met onbeperkt internet geen overbodige luxe. Een aantal providers biedt onbeperkt internet aan. Waar ben je het beste uit en waar moet je op letten?

Bij de volgende providers is een telefoon of sim only abonnement met onbeperkt mobiel internet mogelijk:

  • Budget Mobiel
  • KPN
  • Vodafone
  • Odido

bekijk abonnementen

Is onbeperkt internet echt onbeperkt?

Niet helemaal.

Je krijgt namelijk altijd een dagbundel van een provider, variërend van 4 GB tot 20 GB. (In de tabel hieronder zie je precies hoe hoog de dagbundel per provider is.)

Als deze bundel op is, moet je hem handmatig aanvullen om verder te kunnen internetten. Meestal gaat dit aanvullen met 2 GB per keer. Ben je daar vervolgens wéér doorheen, dan kun je dit opnieuw en opnieuw doen - onbeperkt in principe - totdat de dag om is, en de dagbundel opnieuw ingaat.

Welke provider biedt écht onbeperkt internet?

Misschien zie je er tegenop om continu handmatig je databundel te verhogen wanneer je door de dagbundel heen bent.

Het kan namelijk snel gaan als je data gebruikt om bestanden te downloaden, filmpjes te kijken of wanneer je je databundel ook met andere apparaten gebruikt.

Helaas heb je bij elke provider te maken met een fair use policy. Écht onbeperkt - dat wordt dus niet aangeboden.

De providers die het dichtstbij komen zijn Odido en KPN. Bekijk hieronder hoeveel je per provider krijgt:

Welke provider biedt het beste onbeperkte data abonnement?

Er zit nogal een verschil in het aanbod van providers. Bij welke ben je het beste uit wanneer je zo onbeperkt mogelijk wilt internetten?

Dit zijn de daglimieten en aanvullers per provider met onbeperkt internet:

Hoeveel GB is onbeperkt internet?
Provider Daglimiet Aanvuller
Budget Mobiel 4 GB 1 GB
KPN 20 GB 2 GB
Vodafone 10 GB 2 GB
Odido 20 GB 2 GB

Wat is het goedkoopste onbeperkt internet abonnement?

Op dit moment ben je het goedkoopste uit bij Budget Mobiel. Voor € 21 per maand heb je een unlimited sim only abonnement.

Let er wel op dat de daglimiet is een stuk lager is dan bij andere providers (zie de tabel hierboven).

Ook moet je deze vaker aanvullen, omdat dit maar met 1 GB per keer gaat.

De goedkoopste onbeperkt internet bundels:

Provider Vanaf prijs
Budget Mobiel € 21 per maand
KPN € 26,50 per maand
Odido € 27,50 per maand
Vodafone € 32,50 per maand

De snelheid van je onbeperkte data-abonnement

Dan nog iets om rekening mee te houden: dat je onbeperkt kunt internetten, wil dat niet zeggen dat je ook snél kan internetten.

We hebben de (maximale) internetsnelheid per provider voor je op een rijtje gezet. En let op, bij sommige verschilt de snelheid per pakket:

Provider Abonnement Maximumsnelheid*
Budget Mobiel Onbeperkt data 5 Mb/s
KPN Unlimited50 50 Mb/s
Unlimited300 300 Mb/s
SuperUnlimited 600 Mb/s
Odido Unlimited Start 10 Mb/s
Unlimited Basis 300 Mb/s
Unlimited Plus 600 Mb/s
Unlimited Premium 1.000 Mb/s
Vodafone Red Unlimited 1.000 Mb/s

* Dit gaat om de maximumsnelheid. In de meeste gevallen haal je een lagere snelheid.

Onbeperkt internet zonder datalimiet

Hoewel providers het vaak hebben over onbeperkt internet, is een unlimited data-abonnement nooit volledig zonder limiet. Mobiele providers maken namelijk gebruik van een fair use policy (FUP). Hierdoor is het woord 'onbeperkt' dus met een korreltje zout te nemen.

Benieuwd naar alle ins en outs van zo'n fair use policy én welke provider de beste FUP hanteert? Lees het in ons artikel over de fair use policy van mobiele providers.

Waarom is onbeperkt niet echt onbeperkt?

Ongelooflijk irritant als je continu je bundel handmatig moet verhogen als je er weer eens doorheen bent. Ja... en dat is precies waarom providers het instellen.

Ga maar na: als je je bundel écht onbeperkt en zonder drempels zou kunnen gebruiken, zou vast internet ook overbodig worden. Je kunt dan gewoon je simkaart in een router stoppen, en met je hele huishouden lekker goedkoop internetten. Niet echt waar een provider op zit te wachten...

Daarnaast ben je natuurlijk niet de enige in Nederland die van het netwerk van jouw mobiele provider gebruikmaakt. Providers geven dit voornamelijk als reden op voor het hanteren van een fair use policy: overbelasting van het netwerk tegengaan.

Hoe zit dat met onbeperkt internet in het buitenland?

Met de kennis die je nu hebt over 'onbeperkte' data-abonnementen, is het bijna vanzelfsprekend dat je dus óók geen onbeperkt internet in het buitenland kunt gebruiken.

Check.

Hoewel je je databundel normaal gesproken wel in de EU kunt gebruiken, gelden er voor grote of onbeperkte bundels andere regels.

Als je een onbeperkt data-abonnement hebt afgesloten, krijg je een limiet op je bundel wanneer je verblijft in het buitenland (en dan hebben we het hier over EU-landen).

Hoeveel data je precies ontvangt, ligt aan de prijs die je betaalt voor je abonnement.

Heel kort door de bocht: hoe duurder je abonnement, hoe meer data je in de EU kunt gebruiken.

Om je maximale buitenland bundel te bepalen, moeten providers zich namelijk aan een bepaalde regel houden. De prijs van je mobiele bundel (exclusief btw) wordt gedeeld door de maximale groothandelprijs voor een Gigabyte. Wat hier uitkomt doe je dubbel: dit is je databundel die je minimaal moet krijgen van je provider als je in een EU-land verblijft. (Bron: Europa.eu)

Datalimiet in het buitenland met een onbeperkt internet abonnement
Provider Datalimiet
Budget Mobiel 21 GB
Odido Unlimited Start 35 GB
Odido Unlimited Basis 40 GB
Odido Unlimited Plus/Premium 50 GB
Vodafone 40 GB
KPN Unlimited50 40 GB
KPN Unlimited300 50 GB
KPN SuperUnlimited 75 GB

Lees meer over het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland.

Alternatieven voor onbeperkt mobiel internet

Je hebt (nog) weinig keuze uit providers als je onbeperkt internet in je mobiele abonnement wilt afsluiten. Waarom probeer je niet eerst een databundel van 10 of 20 GB per maand? Kleine kans dat je dit volledig verbruikt - tenzij je inderdaad je telefoon als hotspot gebruikt voor een hele hoop andere apparaten. Mocht het toch niet genoeg zijn, dan kun je na een maand altijd nog kiezen voor een onbeperkte bundel. Mits je provider dit aanbiedt natuurlijk 🙂

We hebben hier vast de abonnementen vanaf 10 GB voor je geselecteerd:

bekijk abonnementen

Nog niet zeker of onbeperkt internet voor jou de beste keuze is?

... en hoeveel GB je dan wél nodig hebt?

Lees dan eens onze uitgebreide gids voor het kiezen van een mobiel abonnement.

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Informatie>Smartphone>Onbeperkt mobiel internet: alle providers + abonnementen
Anneke
26-04-2024
Ik heb sinds een paar maanden een onbeperkte bundel bij KPN. Ik heb internet en tv opgezegd omdat ik een tijd weg ga. Helaas ben ik alles behalve tevreden. Als ik filmpjes kijk via NPO plus verbreekt steeds de verbinding. Dan moet ik eerst weer opnieuw beginnen voor ik weer verder kan. Dit gebeurt ongeacht hoeveel data ik gebruikt heb. Soms al na gebruik van 500 mb. Ik heb al paar maal met KPN gebeld maar wordt steeds afgescheept. Dus hotspot maken van telefoon om zo wat filmpjes te kijken is echt frustrerend.
Mike
02-04-2024
Beste Suzanne, Vraagje? Wij gaan de komende 6-12 maanden in een stacaravan wonen i.v.m. de renovatie van onze woning. Hierbij willen wij er graag voor zorgen dat onze kids (onbeperkt) kunnen internetten. Daarnaast is het natuurlijk gezellig als wij 's avonds ook een keer kunnen Netflixen. Nu ben er al inmiddels achter dat het geen zin heeft om mijn huidige abonnement naar onbeperkt internet uit te breiden en dit vervolgens via een 4G-router i.c.m. een duo-simkaart of multisim te delen. Tweede optie waar ik aan dacht (en zo kwam ik ook op jouw site terecht) is "4G voor thuis" te combineren met een 4G-router. Mijn huidige provider (Odido) biedt hiervoor o.a. de optie "4G voor thuis Sim Only" met onbeperkt internet 30 Mbit download/5 Mbit upload. Echter op dezelfde site zie ik ook "Sim Only Unlimited Basis" met eveneens onbeperkt internet, maar dan 300Mbit download/80Mbit upload. De kosten van beide abonnementsvormen zijn vergelijkbaar. Mijn eerste reactie zou zijn te kiezen voor optie 2. Is dit mogelijk of loop ik dan tegen problemen aan; bijvoorbeeld met de aan te schaffen 4G-router? Hoor graag jouw advies. Bij voorbaat dank!
Reactie op Mike
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Mike, 4G voor Thuis van Odido is inderdaad een goede optie om tijdelijk gebruik te kunnen maken van internet. Onbeperkt sim only van Odido is ook mogelijk. Het ligt er een beetje aan wat je het fijnst vindt. Je hebt bij allebei de opties namelijk te maken met een fair use policy. Bij onbeperkt sim only gaat dit om een fair use policy per dag. Je krijgt 20 GB per dag, en daarna kun je dit onbeperkt aanvullen met 2 GB per keer. Bij 4G voor Thuis heb je een fair use policy van 150 of 500 GB per maand. (De limiet wordt door Odido bepaald, het is bij mij niet helemaal duidelijk waar dit van afhangt. Je kunt het zien op de 4G voor Thuis-pagina van Odido, bij het bestelling overzicht aan de rechterkant.) Nadat je deze limiet hebt overschreden, kun je nog steeds gebruikmaken van internet, maar zal het een stuk langzamer zijn. Het is dus net wat je zelf prettig vindt werken, een dagelijks of maandelijks limiet. Bij een sim only abonnement kun je inderdaad een router aanschaffen, maar je kunt ook je telefoon als 'router' gebruikt door een hotspot in te stellen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Anna
29-03-2024
Kost het opschalen van de mb's als je over het limiet heen bent ook geld?
Reactie op Anna
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Anna, Ja, bij de meeste providers kun je een tijdelijke bundel kopen als je over de bundel heen bent. Vaak is dit relatief duurder dan wat je normaal gesproken voor MB's betaalt. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
wil
08-01-2024
als je overstapt naar een andere provaider blijven je adressen en telefoon nummers er gewoon nog in op je mobiel? het is wel mijn zelfde mobiele tel
Reactie op wil
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Wil, Dat ligt eraan waar je je adressen en telefoonnummers hebt opgeslagen op je telefoon. Als dit op je SD-kaart is, blijft alles er gewoon op staan. Als je dingen op je simkaart hebt opgeslagen, kun je ervoor kiezen om deze over te zetten naar je nieuwe simkaart. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Claire
30-12-2023
I use a KPN sim with "unlimited" mobile internet for use in home , because i live in a rural area of the Netherlands and i can't have normal line of internet. Having all my devices linked and streaming music . movies , gaming its a real pain not have truly unlimited internet and having to load 2GB very often each and every day. Is there any solution for this problem?
Nic
30-11-2023
Hoi goedenavond, Ik overweeg unlimited data van budget mobiel echter ik begreep dat de snelheid beduidend minder is ondanks ze wel het 5G netwerk gebruiken. Klopt dat en is dat erg storend? Groet, Nic
Reactie op Nic
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Nic, Budget Mobiel gebruikt inderdaad een lagere (maximum)snelheid dan bijvoorbeeld KPN (5 Mb/s versus 350 Mb/s). Dit is wel te merken als je bijvoorbeeld filmpjes of foto's verstuurt. Als je twijfelt zou ik kiezen voor een ander onbeperkt abonnement. Met vriendelijke groet, Suzanne, team Prijsvergelijken
Robert Hoes
30-10-2023
Beste Susanne, wij zijn gemiddeld 6 maanden per jaar onderweg in de EU (buiten Nederland) met onze caravan, waarvan in de zomer gemiddeld 4 maanden aan een stuk. Wij hebben nu een (zgn unlimited) data only sim van Odido voor de router van onze caravan. Echter Is alleen unlimited in Nederland, daarbuiten in de EU, max 35 Gb per maand. Na 2 maanden onderweg beginnen ze al te zeuren over de fair use policy en dat je moet gaan bijbetalen omdat je meer data verbruikt in het buitenland dan in Nederland, duhh dat is de hele reden waarom we zo’n abonnement hebben afgesloten. Ik ben zo klaar met Odido ( voorheen T-mobile) dat ik wil overstappen naar een andere provider. Kun je een andere provider aanraden die niet de ‘kleine lettertjes’ fair use policy toepast (Thuis hebben we internet van KPN). Voor Mobile hebben we Vodafone Red Together. Hoor graag. Mvg Robert Hoes
Reactie op Robert Hoes
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Robert Hoes, Helaas gebruiken alle Nederlandse providers zo'n fair use policy. Dat houdt in dat je niet langer dan 4 maanden achter elkaar in het buitenland (EU) je bundel méér mag gebruiken dan in Nederland. Daarnaast heeft Odido (samen met KPN) op dit moment wel de beste fair use policy. Je krijgt bij deze providers namelijk 50 GB in het buitenland. Bij Odido is dat wel alleen bij het Plus of Premium abonnement. Ik zou daarom KPN aanraden wanneer je niet tevreden bent met Odido. Het is ook mogelijk om, wanneer je langer op 1 plek in de EU verblijft, een lokale simkaart aan te schaffen. Deze kun je dan afwisselen met je Nederlandse sim. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Joke
24-10-2023
Wij gebruiken ongeveer een half jaar internet het meest als we weg gaan met de camper ,voor maps en tv dat is ongeveer 20 weekenden en 6 weken buitenland, wat voor internet is dan het beste ?
Reactie op Joke
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Joke, Wanneer je een halfjaar lang redelijk intensief mobiel internet gebruikt, zou ik een onbeperkt internet abonnement aanraden, waarbij je een goede fair use policy hebt. Bijvoorbeeld van Odido, Vodafone of KPN. Zij hebben alle drie een goede fair use policy. Bij zowel Odido (de meest uitgebreide bundel) als bij KPN kun je in de EU 50 GB van je bundel gebruiken. Hierdoor kun je in het buitenland dus ook aardig gebruikmaken van je mobiele bundel. Hier vind je onbeperkt internet van Odido, Vodafone en KPN: onbeperkt mobiel internet Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Ton
03-10-2023
Ik heb nu een 12 gb sim only abonnement. Met onbeperkt bellen. Ik luister radio in de auto. Accu radio heet de app. Muziek gebruik is 1 Mb per minuut. Daarbij gebruik ik ook navigatie. Ik kom met 12 Gb voldoende uit. Prijs per maand. 10 euro. Plus 50 cent data plafond. Mij vrouw heeft 50 plus. 15 Gb per maand. Eerste jaar zeven euro vijftig. Tweede jaar tien euro per maand. Plus onbeperkt bellen. Wij zijn er best tevreden mee.
Jacqueline
19-07-2023
Ik wil de hele nacht radio streamen. Moet ik dan onbeperkt internet? Ik heb geen idee hoeveel de bbc verbruikt.
Reactie op Jacqueline
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jacqueline, Wanneer je dit vaak wilt doen, is onbeperkt internet inderdaad aan te raden. Als het maar om een aantal keer in de maand gaat, zou je ook een bundel van 10 tot 20 GB kunnen proberen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Willem
03-07-2023
Wanneer je tv kijkt is het idd het beste om unlimmited te nemen. Ik reis vaak en heb dus thuis geen internet of tv, ik verbruik bijna 200gb per maand. Wel is het zo dat als je data op is en je kijkt bijvoorbeeld een film of een herhaling. Dat wanneer je data op is en je niet snel genoeg bent deze film weer naar het stuk moet spoelen om waar je gebleven was
Heleen
08-03-2023
Wij zijn vaak van huis dus vaste internet lijn is zonde van het geld. Kijken nu thuis tv via vast internet van KPN. Overwinteren en daarnaast nog wel 3 maand op reis. Wel heb ik onbeperkt data op mobiel. TV kijken via deze data een optie?
Reactie op Heleen
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Heleen, Je kunt dan inderdaad overwegen om mobiel internet te gebruiken om onderweg televisie te kijken. Houd er wel rekening mee dat je in het buitenland, dat wil zeggen EU-landen, altijd minder GB ontvangt dan in Nederland. Bij KPN Mobiel is dit maximaal 50 GB. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Willem
28-02-2023
Hoeveel gb heb je per dag nodig om tv te kijken
Reactie op Willem
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Willem, Als je elke dag televisie kijkt via mobiel internet kan dat erg hard gaan. Het ligt eraan hoeveel uur je TV kijkt, maar ik zou dan sowieso een onbeperkte databundel aanraden. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Peter
12-09-2022
Ik heb een tijd Budget Mobiel van KPN gebruikt. Aanvullen werkt opzich goed. Maar ik kreeg een mail dat het netwerk niet bedoeld is om b.v. TV te kijken via een MiFi router. Nu heb ik T-Mobile. Unlimited abbo. 10GB p/d + 2 GB aanvuller onbeperkt 👍👍 Deze provider zeurt niet dus voor mij de beste oplossing. Heel handig deze vergelijking!! Thanks.
roelof
12-07-2022
Ik gebruik al heel lang (> een jaar) een onbeperkt data en bellen abonnement van T-Mobile en dat werkt uitstekend. 10 GB dagbundel en 2 GB bijtanken per keer. Snelheid blijft hetzelfde. Internet en streamen tegelijk op drie apparaten gaat goed. Heel soms hapert de tv wel eens als ik een zwaar bestand download maar dat is acceptabel.
Nico van der Kuip
07-04-2022
ONDUIDELIJKE INFO WANT IK WEET NU NOG STEEDS NIET BIJ WELKE PROVIDER IK HOEVEEL DATA KRIJG EN OF DE SNELHEID DAN GELIJK BLIJFT. VODAFONE HEB IK NU. MAX 10GB PER DAG. BIJKLIKKEN VAN 2GB PER KEER WERKT WEL MAAR DE SNELHEID IS DAN HEEL VEEL LAGER WAARDOOR HET NIET BRUIKBAAR IS. OPLICHTING DUS…. WIE DOET T BETER??
Reactie op Nico van der Kuip
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Nico, Bedankt voor je feedback! We hebben het artikel uitgebreid met deze informatie. Met de aanvuller zou je wel dezelfde snelheid moeten halen als met je normale dagbundel. Je kunt dit het beste even aangeven bij Vodafone, misschien dat zij van dit probleem op de hoogte zijn. Eventueel bieden T-Mobile en Tele2 ook een zelfde bundel aan met 10 GB als dagbundel en 2 GB als aanvuller. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!