Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Wij zijn beschikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 02-01-2023 (laatste wijziging 28-09-2023)

Onbeperkt mobiel internet: alle providers + abonnementen

Door Suzanne 02-01-2023 (laatste wijziging 28-09-2023)

Or read this article in English


Hé grootverbruiker! Wil je 24/7 films streamen, overal muziek luisteren en altijd bereikbaar zijn? Dan is een mobiel abonnement met onbeperkt internet geen overbodige luxe. Een aantal providers biedt onbeperkt internet aan. Waar ben je het beste uit en waar moet je op letten?

Bij de volgende providers is een telefoon of sim only abonnement met onbeperkt mobiel internet mogelijk:

  • Budget Mobiel
  • KPN
  • Vodafone
  • Odido

bekijk abonnementen

Is onbeperkt internet echt onbeperkt?

Niet helemaal. 

Je krijgt namelijk altijd een dagbundel van een provider, variërend van 4 GB tot 10 GB. (In de tabel hieronder zie je precies hoe hoog de dagbundel per provider is.)

Als deze bundel op is, moet je hem handmatig aanvullen om verder te kunnen internetten. Meestal gaat dit aanvullen met 2 GB per keer. Ben je daar vervolgens wéér doorheen, dan kun je dit opnieuw en opnieuw doen - onbeperkt in principe - totdat de dag om is, en de dagbundel opnieuw ingaat.

Welke provider biedt echt onbeperkt internet?

Misschien zie je er tegenop om continu handmatig je databundel te verhogen wanneer je door de dagbundel heen bent. 

Het kan namelijk snel gaan als je data gebruikt om bestanden te downloaden, filmpjes te kijken of wanneer je je databundel ook met andere apparaten gebruikt.

Helaas heb je bij elke provider te maken met een fair use policy. Écht onbeperkt - dat wordt dus niet aangeboden.

De provider die het dichtstbij komt is Odido. Bekijk hieronder hoeveel je per provider krijgt:

Welke provider biedt het beste onbeperkte data abonnement?

Er zit nogal een verschil in het aanbod van providers. Bij welke ben je het beste uit wanneer je zo onbeperkt mogelijk wilt internetten?

Dit zijn de daglimieten en aanvullers per provider met onbeperkt internet:

Hoeveel GB is onbeperkt internet?

Provider

Daglimiet Aanvuller

Budget Mobiel

4 GB 1 GB

KPN

10 GB 2 GB

Vodafone

10 GB 2 GB

Odido

20 GB  2 GB

Wat is het goedkoopste 'unlimited' abonnement?

Op dit moment ben je het goedkoopste uit bij Budget Mobiel. Voor € 20 per maand heb je een unlimited sim only abonnement.

Let er wel op dat de daglimiet is een stuk lager is dan bij andere providers (zie de tabel hierboven).

Ook moet je deze vaker aanvullen, omdat dit maar met 1 GB per keer gaat. 

Onbeperkt internet zonder datalimiet

Hoewel providers het vaak hebben over onbeperkt internet, is een unlimited data-abonnement nooit volledig zonder limiet. Mobiele providers maken namelijk gebruik van een fair use policy (FUP). Hierdoor is het woord 'onbeperkt' dus met een korreltje zout te nemen.

Benieuwd naar alle ins en outs van zo'n fair use policy én welke provider de beste FUP hanteert? Lees het in ons artikel over de fair use policy van mobiele providers.

Waarom is onbeperkt niet echt onbeperkt?

Ongelooflijk irritant als je continu je bundel handmatig moet verhogen als je er weer eens doorheen bent. Ja... en dat is precies waarom providers het instellen.

Ga maar na: als je je bundel écht onbeperkt en zonder drempels zou kunnen gebruiken, zou vast internet ook overbodig worden. Je kunt dan gewoon je simkaart in een router stoppen, en met je hele huishouden lekker goedkoop internetten. Niet echt waar een provider op zit te wachten...

Daarnaast ben je natuurlijk niet de enige in Nederland die van het netwerk van jouw mobiele provider gebruikmaakt. Providers geven dit voornamelijk als reden op voor het hanteren van een fair use policy: overbelasting van het netwerk tegengaan. 

Hoe zit dat met onbeperkt internet in het buitenland?

Met de kennis die je nu hebt over 'onbeperkte' data-abonnementen, is het bijna vanzelfsprekend dat je dus óók geen onbeperkt internet in het buitenland kunt gebruiken.

Check. 

Hoewel je je databundel normaal gesproken wel in de EU kunt gebruiken, gelden er voor grote of onbeperkte bundels andere regels.

Als je een onbeperkt data-abonnement hebt afgesloten, krijg je een limiet op je bundel wanneer je verblijft in het buitenland (en dan hebben we het hier over EU-landen).

Hoeveel data je precies ontvangt, ligt aan de prijs die je betaalt voor je abonnement. 

Heel kort door de bocht: hoe duurder je abonnement, hoe meer data je in de EU kunt gebruiken. 

Om je maximale buitenland bundel te bepalen, moeten providers zich namelijk aan een bepaalde regel houden. De prijs van je mobiele bundel (exclusief btw) wordt gedeeld door de maximale groothandelprijs voor een Gigabyte. Wat hier uitkomt doe je dubbel: dit is je databundel die je minimaal moet krijgen van je provider als je in een EU-land verblijft. (Bron: Europa.eu)

Datalimiet in het buitenland met een onbeperkt internet abonnement
Provider Datalimiet
Budget Mobiel 17 GB
Odido Unlimited Start 35 GB
Odido Unlimited Basis 40 GB
Odido Unlimited Plus/Premium 50 GB
Vodafone 40 GB
KPN 50 GB

Lees meer over het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland.

Alternatieven voor onbeperkt mobiel internet

Je hebt (nog) weinig keuze uit providers als je onbeperkt internet in je mobiele abonnement wilt afsluiten. Waarom probeer je niet eerst een databundel van 10 of 20 GB per maand? Kleine kans dat je dit volledig verbruikt - tenzij je inderdaad je telefoon als hotspot gebruikt voor een hele hoop andere apparaten. Mocht het toch niet genoeg zijn, dan kun je na een maand altijd nog kiezen voor een onbeperkte bundel. Mits je provider dit aanbiedt natuurlijk 🙂

We hebben hier vast de abonnementen vanaf 10 GB voor je geselecteerd:

bekijk abonnementen

Nog niet zeker of onbeperkt internet voor jou de beste keuze is?

... en hoeveel GB je dan wél nodig hebt?

Lees dan eens onze uitgebreide gids voor het kiezen van een mobiel abonnement.

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Informatie>Smartphone>Onbeperkt mobiel internet: alle providers + abonnementen
Jacqueline
19-07-2023
Ik wil de hele nacht radio streamen. Moet ik dan onbeperkt internet? Ik heb geen idee hoeveel de bbc verbruikt.
Reactie op Jacqueline
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jacqueline, Wanneer je dit vaak wilt doen, is onbeperkt internet inderdaad aan te raden. Als het maar om een aantal keer in de maand gaat, zou je ook een bundel van 10 tot 20 GB kunnen proberen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Willem
03-07-2023
Wanneer je tv kijkt is het idd het beste om unlimmited te nemen. Ik reis vaak en heb dus thuis geen internet of tv, ik verbruik bijna 200gb per maand. Wel is het zo dat als je data op is en je kijkt bijvoorbeeld een film of een herhaling. Dat wanneer je data op is en je niet snel genoeg bent deze film weer naar het stuk moet spoelen om waar je gebleven was
Heleen
08-03-2023
Wij zijn vaak van huis dus vaste internet lijn is zonde van het geld. Kijken nu thuis tv via vast internet van KPN. Overwinteren en daarnaast nog wel 3 maand op reis. Wel heb ik onbeperkt data op mobiel. TV kijken via deze data een optie?
Reactie op Heleen
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Heleen, Je kunt dan inderdaad overwegen om mobiel internet te gebruiken om onderweg televisie te kijken. Houd er wel rekening mee dat je in het buitenland, dat wil zeggen EU-landen, altijd minder GB ontvangt dan in Nederland. Bij KPN Mobiel is dit maximaal 50 GB. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Willem
28-02-2023
Hoeveel gb heb je per dag nodig om tv te kijken
Reactie op Willem
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Willem, Als je elke dag televisie kijkt via mobiel internet kan dat erg hard gaan. Het ligt eraan hoeveel uur je TV kijkt, maar ik zou dan sowieso een onbeperkte databundel aanraden. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Peter
12-09-2022
Ik heb een tijd Budget Mobiel van KPN gebruikt. Aanvullen werkt opzich goed. Maar ik kreeg een mail dat het netwerk niet bedoeld is om b.v. TV te kijken via een MiFi router. Nu heb ik T-Mobile. Unlimited abbo. 10GB p/d + 2 GB aanvuller onbeperkt 👍👍 Deze provider zeurt niet dus voor mij de beste oplossing. Heel handig deze vergelijking!! Thanks.
roelof
12-07-2022
Ik gebruik al heel lang (> een jaar) een onbeperkt data en bellen abonnement van T-Mobile en dat werkt uitstekend. 10 GB dagbundel en 2 GB bijtanken per keer. Snelheid blijft hetzelfde. Internet en streamen tegelijk op drie apparaten gaat goed. Heel soms hapert de tv wel eens als ik een zwaar bestand download maar dat is acceptabel.
Nico van der Kuip
07-04-2022
ONDUIDELIJKE INFO WANT IK WEET NU NOG STEEDS NIET BIJ WELKE PROVIDER IK HOEVEEL DATA KRIJG EN OF DE SNELHEID DAN GELIJK BLIJFT. VODAFONE HEB IK NU. MAX 10GB PER DAG. BIJKLIKKEN VAN 2GB PER KEER WERKT WEL MAAR DE SNELHEID IS DAN HEEL VEEL LAGER WAARDOOR HET NIET BRUIKBAAR IS. OPLICHTING DUS…. WIE DOET T BETER??
Reactie op Nico van der Kuip
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Nico, Bedankt voor je feedback! We hebben het artikel uitgebreid met deze informatie. Met de aanvuller zou je wel dezelfde snelheid moeten halen als met je normale dagbundel. Je kunt dit het beste even aangeven bij Vodafone, misschien dat zij van dit probleem op de hoogte zijn. Eventueel bieden T-Mobile en Tele2 ook een zelfde bundel aan met 10 GB als dagbundel en 2 GB als aanvuller. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!