Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 07-10-2022 (laatste wijziging 14-12-2023)

Dit zijn alle mobiele providers op het netwerk van KPN

Door Suzanne 07-10-2022 (laatste wijziging 14-12-2023)

Heb je goede ervaringen met het mobiele netwerk van KPN? Dan heb ik goed nieuws voor je: ook andere, kleine providers maken gebruik van dit netwerk. Je hoeft dus niet per se bij KPN zelf te blijven om te profiteren van dit netwerk.

Het voordeel? Kleinere providers zijn meestal goedkoper dan KPN zelf. In dit artikel gaan we alle providers langs die hun diensten aanbieden op het netwerk van KPN:

Deze providers leveren op het KPN netwerk

Dit zijn alle providers waaruit je kan kiezen als je graag van het KPN netwerk gebruikmaakt:

Maar welke provider kun je nu het beste kiezen? Het netwerk is overal hetzelfde, maar de providers hebben wel allemaal andere abonnementen en voorwaarden. We gaan alle providers langs om te zien waar je het beste uit bent.

Zelf vergelijken? Dat kan natuurlijk ook:

vergelijk providers op KPN netwerk

Budget Mobiel

logo budget mobiel

Budget Mobiel biedt alleen sim only abonnementen aan. Geen abonnementen met toestel dus.

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Budget Mobiel zich op het voordeligere segment. Toch biedt de provider standaard vrij veel in het abonnement: een grote bundel voor een klein prijsje dus.

Abonnementen

Het voordeligste abonnement bij Budget Mobiel kost € 7 per maand.

Voor die prijs kun je 200 minuten bellen, 200 SMS'jes sturen en je ontvangt 3 GB. Als je meer wilt, kun je ook kiezen voor 5 GB, 10 GB, 15 GB, 20 GB óf onbeperkte data. 

Voor een klein bedrag extra per maand kun je kiezen voor onbeperkt bellen en SMS'en.

Met dit soort prijzen is Budget Mobiel een hele interessante optie. Vóór je overstapt, zijn er nog wel een aantal dingen om op te letten. Zeker wanneer je graag kiest voor een onbeperkte bundel.

Zo werkt de onbeperkte bel- en SMS-bundel

Tja, 'onbeperkt' is helaas bij geen enkele provider écht onbeperkt. (Lees daarover meer in ons artikel over de fair use policies bij providers) Hetzelfde geldt voor Budget Mobiel. Budget Mobiel noemt het wel een onbeperkte bundel, maar eigenlijk heb je gewoon te maken met een limiet:

"Bij afname van een Budget Mobiel Onbeperkt of Budget Mobiel Basis abonnement mag je onbeperkt bellen en sms’en, wederom zolang je deze diensten gebruikt waarvoor zij zijn bedoeld. Zo is het niet de bedoeling dat je de telefoonverbinding langdurig laat openstaan, bijvoorbeeld voor het gebruik als babyfoon. Hiervoor is de telefoonverbinding niet bedoeld. Om dit soort gebruik te voorkomen verbreken wij de telefoonverbinding automatisch na anderhalf uur." (Bron: Fair Use Policy Budget Mobiel)

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn lange telefoongesprekken niet mogelijk bij Budget Mobiel. Tenminste, niet langer dan anderhalf uur. Wil je je lange gesprekken niet opgeven? Dan is Budget Mobiel niet de beste keuze voor je. 

Budget Mobiel hanteert nog een regel als het gaat om 'onbeperkt' bellen, namelijk:

"Indicaties die wij hanteren voor het vaststellen van excessief en/of extreem gebruik (en dat je dus het abonnement gebruikt op een manier waarvoor het niet bedoeld is) zijn bijvoorbeeld: je belt in een maand meer dan 100 uur of je stuurt in een maand in korte tijd meer dan 2.000 sms’jes naar verschillende nummers. Bij constatering van excessief en /of extreem gebruik (of ander niet redelijk gebruik), kunnen wij de diensten telefonie en sms tijdelijk opschorten. Wij zoeken dan contact met je om naar de reden/oorzaak te vragen van het geconstateerde gebruik." (Bron: Fair Use Policy Budget Mobiel)

Toegegeven: 100 uur in de maand bellen is veel. Maar het is niet onbeperkt. Wil je meer dan 100 uur kunnen bellen, kies dan niet voor Budget Mobiel, maar voor een andere mobiele provider.

Zo werkt de onbeperkte databundel

Als je kiest voor de onbeperkte databundel van Budget Mobiel, zit daar ook nog een fair use policy aan verbonden. Dit werkt op de volgende manier:

Je krijgt elke dag een databundel van 4 GB. Is deze op, dan kun je de bundel aanvullen met 1 GB. Dit kan je een onbeperkt aantal keer doen. 

Budget Mobiel is niet de enige die onbeperkt internet op deze manier aanbiedt. Andere providers gebruiken dezelfde methode, allemaal om te voorkomen dat jij als klant je mobiele bundel als vervanging van vast internet gaat gebruiken. 

Hoewel Budget Mobiel niet de enige is die deze methode toepast, is de dagbundel van Budget Mobiel wel erg karig. Andere providers bieden als daglimiet 10 GB aan. 

Conclusie

Dit is Budget Mobiel in het kort:

+ voordelig
+ uitgebreide bundels

- strenge fair use policy bij onbeperkte bundels 

bekijk budget mobiel

Lebara

logo lebara

Net als Budget Mobiel, is ook Lebara een sim only provider. Dit houdt in dat je een abonnement afsluit met een simkaartje, die je in je bestaande telefoon kunt stoppen. Je krijgt dus geen toestel bij het abonnement.

Lebara is erg populair bij mensen die graag naar het buitenland willen bellen. De internationale belbundels van Lebara zijn namelijk uitgebreid én... goed geprijsd! 

Abonnementen

Het meest uitgeklede abonnement van Lebara kost slechts € 3,50 per maand en bevat:

  • 150 belminuten + SMS'jes
  • 500 MB mobiele data

Je kunt het abonnement zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zo kun je je belminuten upgraden naar onbeperkt en kun je voor een laag bedrag zelfs kiezen voor onbeperkt internationaal bellen. 

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk je databundel hoger af te stellen. Bij Lebara kan dit tot 20 GB per maand.

Kortom: Lebara biedt voor elk wat wils, tegen een erg laag tarief. Let hierop voordat je een abonnement afsluit bij Lebara:

Zo werkt de onbeperkte bel- en SMS-bundel

Net als Budget Mobiel werkt Lebara met een fair use policy, zowel voor de onbeperkte belbundel als de SMS-bundel:

"Normaal gebruik is gedefinieerd als maximaal 3.000 minuten per maand en 1.000 sms berichten per maand. Als je van deze Fair Use afwijkt, heeft Lebara het recht de dienst op te schorten of de overeenkomst te beëindigen. Bij het overschrijden van FUP is daarmee je saldo op en kun je niet meer bellen/sms’en." (Bron: Fair Use Policy Lebara)

De limiet met de 'onbeperkte' belbundel is dus 3.000 minuten per maand. Omgerekend gaat dat om 50 uur per maand. Dit is heel wat, maar let er op dat het na 3.000 minuten ook echt niet meer mogelijk is om te bellen. In elk geval tot de volgende maand weer ingaat. 

Zo werkt de onbeperkte internationale belbundel

Onbeperkt bellen naar het buitenland, dat klinkt ideaal wanneer je veel bekenden in het buitenland hebt zitten. Let op dat dezelfde voorwaarden gelden als bij de 'gewone' onbeperkte belbundel. Dat betekent dat je maximaal 3.000 minuten kunt bellen, en maximaal 1.000 SMS'jes kunt versturen.

Dit zijn alle landen waar je naartoe kunt bellen:

Binnen EU

België Griekenland Luxemburg Slovenië
Bulgarije Hongarije Malta Slowakije
Denemarken Ierland Noorwegen Spanje
Duitsland Italië Oostenrijk Tsjechië
Estland Kroatië Polen Zweden
Finland Letland Portugal  
Frankrijk Litouwen Roemenië  

Buiten EU

Canada Korea Turkije (alleen vaste lijn)
China Liechtenstein Verenigde Staten
Cyprus Maleisië Zuid-Afrika
Hongkong Marokko (alleen vaste lijn) Zwitserland
IJsland Noorwegen  
India Singapore  
Israël Thailand  

Conclusie

Lebara is een goede keuze, zeker wanneer je ook veel naar het buitenland belt. Dit is Lebara in het kort:

+ veel keuze uit verschillende abonnementen
+ goed geprijsd
+ zeer voordelige buitenland bundel

- onbeperkt is niet helemaal onbeperkt
- geen onbeperkte databundel mogelijk

bekijk lebara

Simyo

logo simyo

Simyo is onderdeel van KPN en staat vooral bekend als klantvriendelijke provider. Zo kun je je abonnement elke maand naar boven én naar beneden bijstellen. Handig wanneer je de ene maand iets meer belminuten of MB's nodig hebt dan de andere maand.

Zie jij een abonnement bij Simyo wel zitten? Bekijk dan wat de provider aanbiedt:

Abonnementen

Het meest uitgeklede abonnement bevat 200 belminuten (of sms'jes) en géén databundel. Dit abonnement kost € 6 per maand.

Wil je een uitgebreider abonnement? Dat kan natuurlijk ook.

Je kunt je belminuten upgraden naar onbeperkt, en daarnaast kan je ook je databundel hoger afstellen. Op dit moment is de grootste databundel bij Simyo 15 GB per maand.

Simyo is iets minder goedkoop dan bovenstaande providers, maar nog steeds een voordelige keuze. En Simyo biedt een groot voordeel ten opzichte van Budget Mobiel en Lebara:

Zo werkt de onbeperkte bel- en SMS-bundel

In tegenstelling tot andere budget aanbieders, biedt Simyo een échte onbeperkte bel- en SMS-bundel aan. Geen kleine lettertjes dus. 

Let op dat het bellen naar het buitenland of naar servicenummers niet binnen je bundel valt. Dit is bij elke provider het geval. 

Conclusie

Dat Simyo consumentvriendelijk is, is wel duidelijk: zo kun je gratis je abonnement naar boven en beneden afstellen en is onbeperkt bellen ook écht onbeperkt.

Dit zijn de voor- en nadelen van Simyo in het kort:

+ veel keuze uit verschillende abonnementen
+ onbeperkt bellen zonder fair use policy
+ abonnement gratis maandelijks bijstellen
+ extra voordeel als je vast internet van KPN hebt

- geen onbeperkte databundel mogelijk

bekijk simyo

Youfone

logo youfone

Let je zoveel mogelijk op je geld? Dan kun je naast Lebara ook bij Youfone terecht!

Abonnementen

Het voordeligste abonnement bevat 200 belminuten (of sms'jes) en 500 MB. Dit abonnement kost € 3,50 per maand.

Je kunt het abonnement zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zo kun je upgraden naar onbeperkt bellen (en SMS'en) en kun je je databundel hoger afstellen.

De hoogste databundel die je bij Youfone kunt afsluiten, is 20 GB per maand. 

Data is bij Youfone relatief goedkoop. Hoe verhoudt dit zich tot de voorwaarden die bij het abonnement zitten?

Zo werkt de onbeperkte bel- en SMS-bundel

Youfone werkt met een fair use policy voor alle onbeperkte bel- en SMS-abonnementen:

"Voor de onbeperkte abonnementen maakt Youfone binnen Nederland ook gebruik van een Fair Use Policy. Dit betekent dat het gebruik van je abonnement redelijk moet zijn. Wij gebruiken geen vast limiet, want je hebt een onbeperkt abonnement. Wanneer wij zien dat je te veel gebruik maakt van je abonnement, kunnen we een blokkade toevoegen tot en met het einde van de maand. 

Een blokkade willen we natuurlijk voorkomen. Daarom waarschuwen wij je per e-mail als we zien dat het verbruik te hoog wordt. Zo krijg je de kans om het verbruik te minderen voor het restant van de maand. 

Een voorbeeld van te hoog gebruik is je telefoon gebruiken als een soort babyfoon. Dat wil zeggen de telefoon 8 uur lang achter elkaar aan laten staan met een open verbinding. Daar is het netwerk en onze abonnementen niet voor bedoeld of geschikt voor. Als je normaal gebruik maakt van je abonnement, zal je uiteraard ook geen bericht van ons ontvangen!" (Bron: Fair Use Policy Youfone)

Kortom: dit lijkt erg redelijk. Je kunt geen telefoongesprekken van meer dan 8 uur achter elkaar voeren, maar we nemen aan dat je dat niet zo snel zal doen.

Andere dingen om op te letten

Youfone is een prima provider wanneer je het liefst zo min mogelijk voor je mobiele abonnement betaalt. Er zijn wel een paar dingen die goed zijn om te weten voor je naar Youfone overstapt:

Bel- en dataplafonds

Het is bij Youfone mogelijk om een 'plafond' in stellen voor je datagebruik en belminuten. Dit betekent dat je hiervoor een limiet instelt, zodat je nooit buiten de bundel kunt gaan. Let wel hierop:

  • Je kunt een dataplafond instellen, maar dit kost € 0,50 per maand;
  • Ook kun je een belplafond instellen voor € 0,50 per maand, maar wel met een minimum bedrag van € 10 (je kunt dus tot € 10 buiten je bundel kwijt zijn);
  • De bel- en dataplafonds zijn alleen geldig in Nederland.

SMS wanneer je buiten de bundel bent

Net als bij andere providers, ontvang je van Youfone een SMS wanneer je op 80% en 100% van je bundelverbruik zit.

Conclusie

Wanneer je weet waar je rekening mee moet houden, is Youfone een goede en vooral voordelige keuze:

+ voordelig
+ veel keuze uit verschillende abonnementen

- veel dingen om rekening mee te houden, zoals de bel- en dataplafonds
- geen onbeperkte databundel mogelijk

bekijk youfone

Welke andere mobiele netwerken zijn er?

Naast KPN hebben ook Odido en Vodafone een eigen netwerk. Benieuwd hoe deze netwerken beoordeeld worden? Lees dan eens ons artikel over het beste mobiele netwerk!

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Informatie>Smartphone>Dit zijn alle mobiele providers op het netwerk van KPN
Van Holten
13-10-2023
Geachte meneer, mevrouw, Is het mogelijk om Budget Mobiel te installeren voor €20,00 per maand. Dit is noodzakelijk om mijn smartphone (samsung galaxy a52s 5g) te laten communiceren met mijn TomTom in de auto. Ik heb reeds jaren een provider van KPN. Ik wilde een onbeperkt data-abonnement die het goedkoopst is per maand. In afwachting van uw reactie. Met vriendelijke groet, Van Holten
Reactie op Van Holten
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste van Holten, Budget Mobiel is op dit moment inderdaad de voordeligste optie wanneer je op zoek bent naar onbeperkt internet. Je kunt via onze website of via Budget Mobiel een abonnement bestellen. Je ontvangt dan een simkaart die je in je toestel kunt stoppen. Het is mogelijk om ook nummerbehoud aan te vragen, zodat je geen nieuw nummer krijgt. Hier vind je de abonnementen van Budget Mobiel vanaf €20 per maand: Budget Mobiel abonnementen Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!