Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 03-01-2023 (laatste wijziging 04-06-2024)

KPN Mobiel: Review en Ervaringen [2024]

Door Suzanne 03-01-2023 (laatste wijziging 04-06-2024)

Samenvatting:

KPN (Mobiel) is een provider die vooral bekend staat om de degelijke abonnementen en goede klantenservice. Bij KPN leg je vaak net iets meer neer dan bij de concurrent. Is dat het waard? En krijg je ook méér?

Je kunt bij KPN kiezen voor een abonnement met telefoon, en voor een abonnement zonder telefoon. We gaan in deze review in op de abonnementen zonder toestel: de sim only abonnementen.

Geen zin of tijd om de hele review te lezen? Bekijk hier de belangrijkste plus- en minpunten van KPN Mobiel:

Pluspunten:

 • Erg flexibel met de optie tot maandcontracten, en de mogelijkheid om je abonnement elke maand te wijzigen;
 • Het beste netwerk en de beste dekking (check nog wel even hoe dat zit op jouw adres);
 • Met combinatievoordeel kan je veel besparen, en krijg je leuke extra's;
 • Een goede fair use policy (dataplafond en een hoge limiet in het buitenland);
 • Een uitgebreide klantenservice die ook in het weekend bereikbaar is.

Minpunten:

 • Niet de goedkoopste;
 • Een limiet op onbeperkte data-abonnementen (dit is ook het geval bij alle andere providers);
 • Geen mogelijkheid tot een belplafond.

Inhoudsopgave

Prijs

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen: wat betaal je nou voor een abonnement van KPN?

Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel belminuten en mobiele data je uitkiest. Laten we ervan uitgaan dat je op zoek bent naar een voordelig sim only abonnement:

Het voordeligste sim only abonnement van KPN kost € 14,- per maand.

Oei. Dat is meer dan wat je betaalt bij een budget provider. Krijg je daar dan ook meer voor?

Qua abonnement... nee. Je krijgt namelijk alléén 150 belminuten (ook te gebruiken als SMS'jes). Geen mobiele data. Bovendien heeft dit abonnement een contractsduur van 2 jaar.

Waarom zou je dan ooit kiezen voor KPN? Nou, er zijn nog meer dingen die je kunt meenemen in je keuze. Het netwerk, bijvoorbeeld. Of het combinatievoordeel dat je kunt ontvangen wanneer je ook vast internet van KPN hebt.

bekijk kpnprijs kpn mobiel

Wat scoort KPN als het gaat om de prijs?

We zijn een vergelijker. En de prijs? Die hebben we óók vergeleken, namelijk met die van andere providers.

Als uitgangspunt keken we zowel naar het goedkoopste abonnement als naar een gemiddeld sim only abonnement, met (in elk geval) 1.000 belminuten en 5 GB aan mobiele data. De goedkoopste provider kreeg van ons een 10. En de providers die een duurder abonnement aanbieden, kregen een lager cijfer.

KPN scoort een 7,5 als het gaat om de prijs voor een sim only abonnement.

Je betaalt voor een gemiddeld abonnement namelijk € 18,50 per maand.

Het sim only abonnement van KPN biedt wel iets meer dan het abonnement dat we als uitgangspunt namen, namelijk onbeperkt bellen in plaats van 1.000 belminuten.

Daarnaast krijg je ook onbeperkt SMS'en en 6 GB aan data.

Flexibiliteit van de abonnementen

Hoe flexibel ben je in een KPN mobiel contract? Kun je je abonnement naar boven, maar ook naar beneden afstellen? Is er een mogelijkheid voor een kort contract?

Gelukkig, KPN maakt de hogere prijs met dit punt weer een beetje goed:flexibiliteit kpn contract

Maand-, jaar- of 2-jarige contracten

Hou je van vrijheid? Of wil je gewoon een abonnement uitproberen?

Dat kan! Je kunt bij KPN namelijk kiezen voor een contract dat maandelijks opzegbaar is.

Een algemeen nadeel hiervan is wel dat je kosten relatief hoog zijn. Je betaalt namelijk vaak een eenmalig bedrag aan administratie- of verzendkosten. Als je je abonnement vervolgens opzegt na een maand en weer een ander abonnement kiest, heb je hier vervolgens wéér deze kosten.

Maar: je hebt wel veel vrijheid. En dat is een grote plus.

Abonnement naar boven en beneden afstellen

Nog iets dat je veel bewegingsruimte geeft: je kunt je sim only abonnement tijdens de contractperiode bijstellen.

Ga je bijvoorbeeld steeds over je bundel heen? Dan kan je na de eerste maand van je contractperiode je abonnement verhogen.

In tegenstelling tot bij veel andere providers, kan dit bij KPN ook andersom. Als je juist teveel belminuten of data hebt afgesloten, kun je deze ook naar beneden bijstellen.

Wat scoort KPN als het gaat om de flexibiliteit van je abonnement?

Ook op dit punt hebben we KPN vergeleken met andere providers.

En KPN scoort een 9 op het gebied van flexibiliteit. 

De provider had 1 puntje hoger kunnen scoren wanneer ze de maandcontracten voor dezelfde prijs hadden aangeboden als de 1-, of 2-jarige contracten. Maar al met al: een zeer goede score!

Netwerk en bereik

Misschien heb je het wel eens meegemaakt, een berichtje dat maar niet verstuurt, een krakerige stem aan de andere kant van de lijn...

Ligt het nou aan jou, of aan je provider?

netwerk en bereik kpn

Er zijn in Nederland momenteel 3 providers met een eigen netwerk: Vodafone, Odido en - jawel - KPN. Alle drie hebben ze een goed netwerk dat voor het grootste deel van Nederland beschikbaar is. Toch zijn er nog plekken in Nederland waar het bereik beter kan.

Gelukkig heeft elke provider een dekkingskaart, waarin je je postcode kunt invoeren om te kijken hoe het bereik op jouw adres is. Handig om te doen voor je een sim only abonnement afsluit!

Bekijk hier de dekkingskaart van KPN

Het netwerk van KPN

Klinkt natuurlijk goed, maar hoe is het netwerk van KPN?

Het netwerk van KPN beslaat maar liefst 98% van Nederland. Dat betekent dat er heel weinig plekken zijn waar je geen bereik hebt.

Sterker nog, het netwerk van KPN wordt al meerdere keren op rij (ook weer in het laatste kwartaal van 2023) uitgeroepen als beste netwerk van Nederland.

5G

KPN heeft ook 5G in Nederland uitgerold, hoewel het nog niet op evenveel plekken beschikbaar is als 4G. Ook dit is te zien op de dekkingskaart van KPN.

Let wel op als je een abonnement afsluit met 5G: je hebt namelijk ook een toestel nodig dat 5G ondersteunt. Als je dit niet hebt, maak je automatisch gebruik van het 4G netwerk.

Dit is iets dat we de laatste tijd vaker terugzien: meer (of minder) betalen voor de 5G-snelheid die je wilt. KPN biedt 3 opties aan (maximum)snelheden: 50 Mb/s, 300 Mb/s of 600 Mb/s.

Je kan dat als nadeel zien; je ontvangt namelijk alleen de hoogste snelheid als je daarvoor betaalt - maar ook als voordeel; als je die mega snelheid niet nodig hebt, kies je voor minder geld gewoon voor de 50 Mb/s optie.

In veel gevallen is de maximumsnelheid van 600 Mb/s ook nog helemaal niet te halen. Dit is een theoretische snelheid, en in de praktijk valt deze vaak een stuk lager uit.

Handig is om eerst te checken of je genoeg hebt aan 50 Mb/s of 300 Mb/s, en eventueel later nog te kiezen voor de allerhoogste snelheid.

Tip!

Wist je dat de kleinere en voordelige providers Budget Mobiel, Simyo, Youfone en Lebara ook op het netwerk van KPN opereren?

Wat scoort KPN op basis van het netwerk en bereik?

KPN scoort een 10 op het gebied van netwerk en bereik.

Deze 10 is verdiend: KPN heeft het beste netwerk en levert zonder meerprijs 5G.

Kleine lettertjes

Geef maar toe: je hebt nooit (helemaal) de voorwaarden gelezen voor je een abonnement aan gaat. Toch?

Geen zorgen - wij hebben dat al voor je gedaan. We beoordelen de provider op een aantal punten:

Hoe onbeperkt is onbeperkt eigenlijk?

Heerlijk toch: onbezorgd muziek streamen, filmpjes kijken en appen - waar je ook bent. Met een onbeperkt abonnement hoef je je nergens zorgen over te maken. Of... toch wel?kleine letters kpnHelaas, er zitten nog wat haken en ogen aan het woordje 'onbeperkt'. Er zijn wat belangrijke dingen om rekening mee te houden wanneer je kiest voor een onbeperkte databundel. Niet alleen bij KPN, maar bij alle providers.

Zo werkt een onbeperkte databundel bij KPN

Bij de onbeperkte databundels van KPN heb je te maken met een dagbundel van 20 GB.

Elke dag ontvang je 20 GB die je helemaal kunt gebruiken zoals jij wilt. Is de dagbundel op? Dan kun je deze onbeperkt aanvullen, steeds met stappen van 2 GB.

Dit doe je met een SMS, of in de MijnKPN omgeving. In het geval van de SMS stuur je het bericht NL2000 aan naar 1266.

Vrijwel alle providers die onbeperkte data aanbieden, doen het op deze manier. Sommige bieden een vergelijkbare dagbundel, anderen net wat minder.

Het idee van het handmatig verhogen van je bundel, is dat je je databundel niet gemakkelijk als vervanging kunt gebruiken voor je vaste internetverbinding. Dit zou namelijk erg makkelijk zijn als je niet steeds je bundel handmatig zou moeten verhogen.

Zo werkt een onbeperkte belbundel bij KPN

Onbeperkt bellen: dat kan wél bij KPN. Er zijn geen kleine lettertjes om rekening mee te houden.

Het enige is dat je onbeperkte belbundel niet geldt voor servicenummers (bijvoorbeeld 0900-nummers) en nummers buiten Nederland.

Wat betaal je eigenlijk buiten de bundel?

Heb jij dat wel eens gehad? Ineens een torenhoge rekening omdat je buiten de bundel gebeld hebt?

Kan je dit soort buiten-de-bundel kosten voorkomen bij KPN? En hoeveel betaal je per belminuut en MB die je buiten je bundel gebruikt?

Bellen en SMS'en buiten je bundel

Heb je geen onbeperkte belbundel afgesloten? Dan is het mogelijk om per ongeluk over de bundel te gaan met je belminuten.

Je betaalt per belminuut € 0,23 en € 0,07 per SMS. Ook wanneer je in een ander (EU)-land dan Nederland bent, zijn dit de tarieven.

Data gebruiken buiten de bundel

Heb je mobiel internet in je KPN bundel? Dan kun je nooit extra kosten maken wanneer je over de bundel gaat.

Heb je je datalimiet verbruikt, dan wordt de snelheid van je internet verlaagd. Je kunt dus nog gewoon internetten! Wel zal het een stuk trager gaan.

Ook dit is hetzelfde in EU-landen als in Nederland.

Data- of belplafond

Een 'plafond' voor bellen of data zorgt ervoor dat je nooit over je limiet heen kunt gaan. En dus nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Zoals je hierboven kon lezen, heeft KPN automatisch een dataplafond voor je ingesteld. Je kunt buiten je bundel internetten, maar met een lagere snelheid.

Helaas is het bij KPN niet mogelijk om een belplafond in te stellen. Het is dus goed mogelijk dat je met je belminuten extra kosten maakt.

Hoeveel data kun je in het buitenland gebruiken?

Ben je bekend met Roam Like at Home? Zo niet: met de Roam Like at Home regel is vastgelegd dat je je mobiele abonnement ook in EU-landen moet kunnen gebruiken.

Heel handig wanneer je op vakantie bent, en nog wel in contact wilt blijven staan met het thuisfront. Je belt gewoon vanuit je bundel naar (Nederlandse) nummers, en je kunt ook je databundel blijven gebruiken.

Tenminste... als je geen hele grote databundel hebt, of een onbeperkte bundel. Dan heb je vaak tóch te maken met een limiet.

Bij KPN kun je altijd je volledige bundel gebruiken, behalve bij de onbeperkte bundels. Je limiet is daar maximaal 75 GB.

In deze tabel kun je precies zien hoeveel data je kunt gebruiken in EU-landen:

Datalimiet in EU-landen bij KPN
Aantal GB in je abonnement Kun je je volledige bundel gebruiken? Wat gebeurt er als je buiten je bundel gaat?
6 GB Ja Je kunt zonder extra kosten blijven internetten, je snelheid wordt verlaagd.
12 GB Ja
Unlimited50 Nee, je limiet is 40 GB
Unlimited300 Nee, je limiet is 50 GB
SuperUnlimited Nee, je limiet is 75 GB

Reis je buiten de EU, en wil je gebruik maken van mobiele data? Dit kan niet uit je bundel.

Je kunt het beste een extra databundel bij KPN bestellen. Of een lokale simkaart aanschaffen wanneer je voor langere tijd blijft.

Hoe zit dat met bellen naar het buitenland?

Roam Like at Home houdt in dat je in de EU je bundel hetzelfde kan gebruiken als in Nederland.

Je kunt dus gewoon Nederlandse nummers bellen wanneer je in een ander (EU) land bent.

Maar: voor KPN stopt het daar niet.

Je kunt óók vanuit Nederland naar EU-landen bellen. Niet alleen naar Nederlandse nummers, maar dus ook naar EU-nummers. Dit gaat ook gewoon vanuit je bundel.

Wat scoort KPN als het gaat om de kleine lettertjes?

We hebben KPN een 8,5 gegeven op basis van de fair use policy

We nemen de belangrijkste punten nog eens door:

Positieve punten:

 • Een goede fair use policy voor onbeperkte belabonnementen;
 • Nooit over je bundel met je data-abonnement;
 • Ook bellen naar EU-landen vanuit je bundel;
 • Een hoge limiet voor internetgebruik in het buitenland.

Negatieve punten:

 • Tóch een soort limiet op onbeperkte data-abonnementen (dit is wel bij alle providers het geval);
 • Geen mogelijkheid om een belplafond in te stellen.

Combinatievoordeel: KPN Combivoordeel

Een extraatje bij je sim only abonnement? Jazeker, dat kan met combinatievoordeel!

Hierbij geldt: hoe meer abonnementen van 1 provider? Hoe meer voordeel je krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld extra's als je 2 of meer mobiele abonnementen op 1 adres hebt. Of wanneer je zowel je vaste internet als je mobiele abonnementen bij dezelfde provider hebt afgesloten.Ook KPN biedt combinatievoordeel aan, dat toepasselijk KPN Combivoordeel wordt genoemd. Hoe uitgebreid is dit, en heb je er ook echt wat aan?

Wanneer ontvang je combinatievoordeel van KPN?

Je ontvangt extra voordeel wanneer je meerdere KPN abonnementen in je huishouden hebt. Dit is belangrijk: de abonnementen moeten op hetzelfde adres geregistreerd zijn.

Dit zijn de abonnementen die je kan combineren voor extra korting en voordeel:

 • KPN Mobiel + KPN Mobiel
 • KPN Internet + KPN Mobiel
 • KPN Internet, TV + KPN Mobiel
 • KPN Internet, Bellen + KPN Mobiel
 • KPN Internet, TV, Bellen + KPN Mobiel

combivoordeel kpnWelke combinatievoordelen kun je ontvangen?

KPN Internet + KPN Mobiel

 • € 2,50, € 5,- of € 7,50 korting per maand op ieder mobiel abonnement (hangt af van het soort abonnement)
 • € 5,- Entertainment voordeel (te gebruiken bij Netflix, Spotify, Viaplay, ESPN, Xbox Game Pass Ultimate, Disney+ óf Disney+ i.c.m. ESPN)

KPN Internet + Interactieve TV + KPN Mobiel

 • € 2,50, € 5,- of € 7,50 korting per maand op ieder mobiel abonnement (hangt af van het soort abonnement)
 • € 5,- Entertainment voordeel (te gebruiken bij Netflix, Spotify, Viaplay, ESPN, Xbox Game Pass Ultimate, Disney+ óf Disney+ i.c.m. ESPN)
 • Gratis Pluspakket

KPN Internet + Vast Bellen + KPN Mobiel

 • € 2,50, € 5,- of € 7,50 korting per maand op ieder mobiel abonnement (hangt af van het soort abonnement)
 • € 5,- Entertainment voordeel (te gebruiken bij Netflix, Spotify, Viaplay, ESPN, Xbox Game Pass Ultimate, Disney+ óf Disney+ i.c.m. ESPN)
 • Gratis Pluspakket
 • Gratis onderling bellen

KPN Internet + Interactieve TV + Vast Bellen + KPN Mobiel

 • € 2,50, € 5,- of € 7,50 korting per maand op ieder mobiel abonnement (hangt af van het soort abonnement)
 • € 5,- Entertainment voordeel (te gebruiken bij Netflix, Spotify, Viaplay, ESPN, Xbox Game Pass Ultimate, Disney+ óf Disney+ i.c.m. ESPN)
 • Gratis Pluspakket
 • Gratis onderling bellen

Heb je meerdere mobiele abonnementen van KPN op hetzelfde adres? Dan kun je ook onderling MB's delen.

Een paar voorbeelden:

 • Jullie wonen met z'n vieren in een studentenhuis. Jullie hebben internet van KPN en jullie hebben allemaal een KPN Mobiel abonnement. Dat betekent dat je 4x tot € 7,50 per abonnement per maand korting krijgt, en 1x € 5 per maand tegoed dat je kunt besteden aan Spotify. Daarnaast kunnen jullie gratis naar elkaar bellen, en mobiele data met elkaar delen. Dat is handig wanneer 1 iemand tekort komt, en een ander die maand juist wat overhoudt.
 • In je huishouden hebben jullie KPN Internet + TV en 2 KPN Mobiel abonnementen. Je ontvangt 2x tot € 7,50 korting per maand en 1x € 5 per maand Entertainment tegoed dat je o.a. kunt besteden aan Spotify, Film1 of ESPN. Je krijgt ook het Pluspakket gratis met extra zenders. Daarnaast kunnen jullie gratis naar elkaar bellen, en mobiele data met elkaar delen. Dat is handig wanneer 1 iemand tekort komt, en een ander die maand juist wat overhoudt.

Wat scoort KPN als het gaat om combinatievoordeel?

Je kan flink wat geld besparen als meerdere mensen in jouw huishouden KPN Mobiel hebben. Daarnaast krijg je ook veel extra's wanneer je vast internet hebt, zoals een tegoed dat je kunt besteden aan Spotify of TV-pakketten. Met elk mobiel abonnement kun je gratis onderling bellen én je mobiele data met elkaar delen.

KPN scoort een 10 als het gaat om combinatievoordeel.

De aangeboden voordelen en extra's zijn met veel abonnementen te krijgen en bieden écht wat extra.

Klantenservice

Hoewel een mobiel abonnement meestal wel voor zich spreekt, is het toch fijn om je provider goed te kunnen bereiken. En dat je kunt spreken met mensen die kennis van zaken hebben.

Hoe zit dat bij KPN Mobiel?klantenservice kpn

Waar kun je KPN bereiken?

Er zijn veel mogelijkheden om in contact te komen met KPN:

 • Via hun telefoonnummer (0800 0402);
 • Via een chatgesprek;
 • Via het forum;
 • In een fysieke winkel van KPN.

Wat zijn de openingstijden van de klantenservice?

 • Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur;
 • Zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Wat scoort KPN op het gebied van klantenservice?

Veel manieren om contact op te nemen, én op zaterdag ook bereikbaar:

KPN krijgt van ons een 9 als het gaat om de klantenservice.

Conclusie en eindcijfer

Als we de abonnementen van KPN kort samenvatten, zijn dit de belangrijkste plus- en minpunten:

Pluspunten:

 • Erg flexibel met de optie tot maandcontracten, en de mogelijkheid om je abonnement elke maand te wijzigen;
 • Het beste netwerk en de beste dekking (check nog wel even hoe dat zit op jouw adres);
 • Een goede fair use policy (dataplafond en een hoge limiet in het buitenland);
 • Een uitgebreide klantenservice die ook in het weekend bereikbaar is.

Minpunten:

 • Zeker niét de goedkoopste;
 • Een limiet op onbeperkte data-abonnementen (dit is ook het geval bij alle andere providers);
 • Geen mogelijkheid tot een belplafond.

Eindcijfer: 9

We kunnen voorzichtig stellen dat KPN een van de beste sim only providers is.

KPN is een erg goede provider die veel bij het abonnement biedt. Aan de andere kant zijn de abonnementen wel iets duurder dan bij concurrenten.

Bedenk goed wat jij belangrijk vindt. Ga je graag voor een goede deal, dan is een budget provider misschien een betere keuze.

Vergelijk zelf!

vergelijk sim only

Deel je ervaring van KPN Mobiel

Ben je toevallig al klant (geweest) van KPN Mobiel? Deel dan je ervaring met ons en anderen onderaan dit artikel!

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Informatie>Sim Only tips>KPN Mobiel: Review en Ervaringen [2024]
Ton
02-06-2024
Ik heb al geruime tijd een volledig Unlimited abonnement. Met de data limiet van 10 Gb per dag. Voorheen kon ik die, als ik dat incidenteel nodig had, vrij eenvoudig verhogen. Sinds enkele dagen gaat dat niet meer. Verhogen dmv een sms werkt ook niet. De chatbot zegt dat hij geen antwoord op mijn vraag kan geven en omdat het weekend is kan ik ze ook telefonisch niet bereiken. Hier lees ik echter dat de dag limiet voor dataverkeer op 20 Gb per dag ligt. Waarom geld dat dan niet voor mij? Waarom moet ik daar zelf, weer achteraan?
hans
14-07-2022
KPN geeft 50 gig in het buitenland.
Reactie op hans
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Hans, Bedankt voor je aanvulling! We hebben de review geüpdatet. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!