Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 15-02-2022 (laatste wijziging 28-09-2023)

Hoe maak je je telefoon simlock vrij?

Door Suzanne 15-02-2022 (laatste wijziging 28-09-2023)

Het gebeurt tegenwoordig gelukkig niet vaak meer: providers die je telefoon als het ware 'op slot zetten' met een simlock. Heb jij nog een simlock op je telefoon? Lees hier hoe je deze weg kunt halen!

Wat is simlock?

Het woord zegt het eigenlijk al: simlock, oftewel sim slot, verhindert dat je met andere simkaarten kunt bellen of sms'en. Het is in het leven geroepen door providers, die je op deze manier langer aan een contract proberen te binden. Een simlock weerhoudt je er namelijk van om zomaar over te stappen naar een andere sim-aanbieder. Dit komt omdat je alleen de simkaart gebruiken die je van je provider hebt gekregen.

Gelukkig zijn simlocks nu iets uit het verleden. Zelfs in het zeldzame geval dat je nu een telefoonabonnement afsluit met een simlock, is dat slechts voor 1 jaar geldig. Providers zijn verplicht je na 1 jaar een gratis 'unlock' code te geven, zodat je je telefoon eenvoudig simlock vrij kunt maken.

Heeft mijn telefoon een simlock?

Weet je hierdoor niet zeker of jouw telefoon een simlock heeft? Je kunt dit allereerst controleren door een ander simkaartje in je toestel te stoppen. Wanneer je telefoon inderdaad een simlock heeft, zal je een soortgelijke melding krijgen als hieronder:

  • simkaart niet herkend;
  • sim niet geldig;
  • etc.

IMEI-nummer opvragen

Heb je geen andere simkaart om het mee te checken? Dan is er nog een manier om te zien of je een simlock op je telefoon hebt. Hiervoor heb je het IMEI-nummer van je telefoon nodig. Deze kun je eenvoudig terugvinden:

  1. Toets op je telefoon het nummer *#06# in;
  2. Klik op het groene telefoontje;
  3. Je ziet nu je IMEI-nummer in een apart venster verschijnen.

Voorbeeld IMEI nummer iPhoneJe hebt nu het IMEI-nummer van je telefoon!

Ga vervolgens naar imei.info en vul je IMEI-nummer in. Klik op 'Check'. Je ziet nu of je toestel een simlock heeft of niet.

Heb je geen simlock op je telefoon? Dan kun je zorgeloos overstappen naar een provider van jouw keuze:

start met vergelijken

Wat kost simlock vrij maken?

We hebben het al even genoemd: het opheffen van je simlock is gratis na 1 jaar. Je kunt bij je provider aangeven dat je je simkaart wilt (laten) ontgrendelen.

Heb je korter dan 1 jaar een telefoonabonnement bij dezelfde provider, én heeft je toestel een simlock? Dan zou het kunnen dat je ervoor moet betalen om deze op te heffen.

Tip: vaak is het niet nodig om in het eerste jaar van je abonnement de simlock op te heffen. Je kunt namelijk niet vaak binnen 1 jaar al overstappen naar een nieuwe provider, omdat je een contract hebt afgesloten. Een contract sluit je meestal voor 1 of 2 jaar af. Je kunt dus het beste het eerste jaar van je contract afwachten voor je bij je provider aangeeft dat je van de simlock af wilt.

Hoe maak je je telefoon simlock vrij?

Dan de belangrijkste vraag: hoe kom je nou van die simlock af? 

Dit is gelukkig simpel. Je vraagt bij je provider een 'unlock' code aan. Hiervoor heb je opnieuw je IMEI-nummer nodig. 

De unlock code kun je invoeren wanneer je je nieuwe simkaart in de telefoon stopt.

Wat als mijn provider geen unlock code meer geeft?

Een telefoon met simslot is echt iets van jaren geleden. Sommige providers verkopen al zo lang geen telefoons met simlock meer, dat ze ook geen unlock codes aan klanten meer verstrekken.

Je kunt dan overwegen om een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen. Tegenwoordig hebben toestellen geen simlock meer, zodat je hier niet over hoeft in te zitten. 

start met vergelijken

KPN simlock vrij maken

Helaas biedt KPN geen hulp meer aan bij het ontgrendelen van een simslot. Je kunt het beste een fysieke telefoonwinkel opzoeken, bij KPN blijven, of op zoek gaan naar een nieuw toestel.

Odido simlock vrij maken

Odido geeft op de site aan dat er vanaf 2010 geen telefoons meer worden verkocht met een simlock. In het zeldzame geval dat je toestel nog wél een simlock heeft, kun je hier je 'unlock' code opvragen:

Vraag je unlock code aan bij Odido

Vodafone simlock vrij maken

Je kunt je Vodafone code opvragen in de My Vodafone opvragen. Op het Vodafone forum vind je er meer informatie over. 

Simlock vrije telefoon kopen

Ben je op zoek naar een nieuw toestel? Dan hoef je je geen zorgen te maken over een simlock. Alleen als je een prepaid telefoon koopt, kan het zijn dat er een simslot op zit. Op een toestel met abonnement zit geen simslot meer. Dus is je contract afgelopen? Dan kun je gewoon overstappen naar een andere provider.

bekijk alle telefoons met abonnement

Helemaal flexibel zijn? Je kunt na het aflopen van je contract kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Zo zit je écht bijna nergens mee aan vast.

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Informatie>Sim Only tips>Hoe maak je je telefoon simlock vrij?
BW
15-09-2023
Hoi koop geen AH simkaart, zelfde probleem als hierboven, AH telefoon (Alcatel) vraagt om een serv. provider (sim lock dus), AH gebeld: oplossing: wachten of ga maar naar een obscure telefoonwinkel om de lock eraf te laten halen want AH heeft de codes niet.
Henri Derksen
25-04-2022
Mij overkwam per 31 maart 2022 exact hetzelfde met een Telfort prepaid simcard in een prima werkende Nokia 2760 klaptelefoon en dat ik van KPN moest overstappen naar een nieuwe KPN 4G SimCard. In de winkel werd geweigerd om een unlock code te geven, want de 2 jaar garantie is voorbij. Onzin, het toestel is niet defect, maar KPN heeft Telfort overgenomen, en daar wordt ik nu voor gestraft, omdat ik destijds na het 1e jaar geen unlockcode had aangevraagd. www.telfort.nl/simunlock werkt ook niet meer ;-( Ik ben dus niet eens van provider gewisseld en heb nog steeds zelfde nummer, maar wordt nu verplicht toch om een andere toestel te regelen. Als dove is het knap lasttig als je geen doventolken meer kunt SMSen, schandalig.
Jantien de Vries
22-03-2022
Indertijd kocht ik bij AH een Nokia 1600 met een sim-kaart van AH-mobiel. Fijn toestel en fijne provider. Werkte altijd. Niet zo lang geleden deed de batterij raar. Nieuwe, originele batterij (€ 15,=) gekocht. Loopt weer als een trein. Tot ik bericht van AH kreeg dat mijn sim-kaart was verouderd en ik een nieuwe sim-kaart diende aan te vrage. Aldus gedaan. Deze sim-kaart geactiveerd en ..... toen werkte de telefoon niet meer, want opeens was er een simlock actief geworden. Zelfde telefoon, zelfde provider, maar niet meer mee te bellen. Reactie AH "Koop gewoon een nieuwe telefoon". Zonde van de telefoon en nu kan ik dus niets meer met de telefoon en ben ik ook niet meer bereikbaar.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!