Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Wij zijn beschikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 20-11-2021 (laatste wijziging 20-11-2021)

Wat is de beste mobiele provider?

Door Suzanne 20-11-2021 (laatste wijziging 20-11-2021)

Zoek je een nieuw abonnement voor je telefoon? Dan wil je zeker weten dat je goed zit! 

Iedereen heeft weer andere wensen. De laagste prijs, het beste netwerk, het snelste internet... We beoordelen de providers daarom op verschillende punten. Zodat jij zometeen zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

De allerbeste mobiele provider? Die is voor iedereen anders. Daarom hebben we 3 winnaars:

Beste mobiele provider: netwerk

Er zijn 3 providers met een eigen netwerk in Nederland: KPN, Vodafone en T-Mobile. Alle andere providers leveren hun diensten op het netwerk van 1 van deze providers. 

Welke van de 3 het allerbeste netwerk heeft? Dat is nog niet zo 1, 2, 3 bepaald. Bijna elk jaar eindigen KPN en T-Mobile op plaats 1 en 2, met Vodafone op de hielen. Het verschil is minimaal; bij elke provider is de dekkingsgraad hoog. Echt een foute keuze maken is dus moeilijk.

KPN heeft het beste netwerk in 2021

logo kpn

Maar: welk netwerk is in 2021 als beste beoordeeld? Dat is het netwerk van KPN. Vooral op het gebied van de internetsnelheid en de beschikbaarheid van het netwerk kwam KPN het beste uit verschillende tests. Dat houdt in dat je vrijwel altijd bereikbaar bent op het KPN netwerk. 

Lees hier waarom het netwerk van KPN zo goed wordt beoordeeld

Waarom je niet alleen KPN hoeft te kiezen voor het beste netwerk

Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile hebben hun netwerk opengesteld. Dat betekent dat andere, kleine providers ook hun diensten kunnen aanbieden. Wil je dus per se gebruik maken van het KPN netwerk? Dan kun je ook bij een andere provider terecht! Je hebt niet alleen meer keuze, maar het scheelt vaak ook geld. Kleinere providers hebben minder kosten en kunnen abonnementen vaak voor een fractie van de prijs aanbieden. Benieuwd welke provider je dan het beste kunt kiezen? In dit artikel vergelijken we alle providers op het KPN netwerk.

Let wel op het soort abonnement dat je afsluit, de providers opereren op het KPN netwerk, maar dat houdt niet in dat de abonnementen of voorwaarden hetzelfde zijn. Het kan zijn dat je minder belminuten of data krijgt, of dat de voorwaarden minder goed zijn. Dit is allemaal te zien wanneer je providers met elkaar vergelijkt

Ditzelfde verhaal geldt voor T-Mobile en Vodafone: ook zij hebben een open netwerk.

Hier zie je welke providers op welk netwerk opereren:

KPN netwerk Vodafone netwerk T-Mobile netwerk
Budget Mobiel Hollandsnieuwe Ben
Lebara   Simpel
Simyo   Tele2
Youfone    

Beste mobiele provider: minste kleine lettertjes

"Dat is niet waar ik voor getekend had", heb je misschien wel eens gedacht. Onbeperkt internet dat tóch niet helemaal onbeperkt lijkt te zijn, of een trage internetsnelheid die voor het gemak een beetje weggestopt was. Niet iets waar je tegenaan wilt lopen in je mobiele abonnement, zeker niet wanneer je 1 of 2 jaar vastzit. 

Daarom: welke provider biedt de beste voorwaarden, en de minste kleine lettertjes?

KPN biedt de beste voorwaarden

logo kpn

Ja, wéér KPN komt het er het beste uit wanneer het gaat om de voorwaarden bij je abonnement. Dit gaat dan voornamelijk over de fair use policies die de provider in verschillende situaties hanteert. Hieronder gaan we er wat meer op in: 

Fair use policy bij onbeperkt bellen

Er zijn veel providers die een pakket aanbieden met een onbeperkt aantal belminuten. Maar niet overal is de fair use policy even goed geregeld. Je kunt bijvoorbeeld niet naar alle nummers onbeperkt bellen. Of er zit stiekem toch een limiet op het aantal minuten dat je krijgt.

In dit artikel vergelijken we de voorwaarden van alle onbeperkt belabonnementen. Daar is te zien dat KPN er het beste uitkomt: zo zijn er geen kleine letters en kun je zonder extra kosten onbeperkt bellen naar service- en betaalde nummers (minus natuurlijk de kosten die je voor deze nummers betaalt). 

Fair use policy bij onbeperkt internet

Altijd je favoriete muziek via Spotify bij de hand hebben, overal een filmpje op Netflix kunnen kijken... Het wordt steeds makkelijker. Providers spelen hier op in: met een onbeperkt mobiel data-abonnement. Maar: daar zitten vanzelfsprekend nog wel wat regels aan verbonden.

Het is bij geen enkele provider zo dat een mobiele bundel volledig onbeperkt te gebruiken is. Dus ook niet bij KPN. 

Providers zetten een limiet op het gebruik van internet, omdat ze niet willen dat je mobiele abonnement een vervanging wordt van je vaste internetabonnement. Elke provider hanteert andere regels als het gaat om de fair use policy. De één is wat strenger, de ander wat losser. KPN is één van de lossere providers, zoals je kunt lezen in ons artikel over de fair use policies per provider

Fair use policy bij gebruik in het buitenland

Je voelt hem al aankomen: ook bij gebruik in het buitenland kan je niet je volledige bundel gebruiken. Ook dit is bij elke provider zo geregeld. Het is trouwens alleen het geval bij écht grote bundels, bijvoorbeeld van 10 GB of meer.

KPN en Vodafone hanteren hierbij de meest ruime bundels; je kunt in alle EU-landen maximaal 25 GB gebruiken. (Daarvoor moet je natuurlijk wel een databundel van minstens 25 GB hebben afgesloten). Lees er meer over in ons artikel over onbeperkt internet in het buitenland.

Beste mobiele provider: prijs

Het is onwaarschijnlijk dat een provider met een eigen netwerk de beste prijs kan hanteren. En inderdaad: de aller-, allervoordeligste provider is...

Logo Simpel

Simpel.

Voor slechts € 3,50 per maand heb je al een abonnement. Dit gaat alleen om een simkaartje, en om een vrij uitgekleed abonnement. Wil je méér?

Dat kan. Je kunt in onze vergelijker filteren op jouw wensen, en vervolgens sorteren op laagste prijs. Zo komen de voordeligste providers er voor jou gelijk uit.

vergelijk sim only

Of bekijk de complete lijst met de goedkoopste sim only abonnementen.

Op zoek naar een telefoon abonnement met toestel? Dan is de prijs volledig afhankelijk van het toestel dat je uitkiest.

Kies de telefoon van je keuze en filter vervolgens op al je wensen:

vergelijk telefoon abonnementen

Heb je nog geen idee hoeveel belminuten je moet kiezen? Welke telefoon je nodig hebt? Of wat een 'normale' prijs is voor een telefoon abonnement? Bekijk dan onze complete gids voor het kiezen van een mobiel abonnement

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Informatie>Smartphone>Wat is de beste mobiele provider?
Geen reacties
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!