Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 11-04-2023 (laatste wijziging 01-07-2024)

Wat is de beste mobiele provider?

Door Suzanne 11-04-2023 (laatste wijziging 01-07-2024)

English

Zoek je een nieuw mobiel telefoon abonnement? Dan wil je zeker weten dat je goed zit!

Niet alleen je telefoon moet bij jou passen, ook het abonnement van je nieuwe provider moet aan al je wensen voldoen.

Iedereen heeft weer andere wensen. De laagste prijs, het beste netwerk, het snelste internet... We beoordelen de providers daarom op verschillende punten. Zodat jij zometeen zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Dit is de beste mobiele provider

Om erachter te komen welke mobiele provider het beste is, hebben we alle providers beoordeeld op de volgende punten:

  • De prijs van een abonnement (telefoon niet meegerekend);
  • Hoe flexibel je bent in een contract (bijvoorbeeld je abonnement omhoog en omlaag kunnen aanpassen);
  • Het netwerk en bereik van de provider;
  • De Fair Use Policy: zitten er bijvoorbeeld strenge regels aan een onbeperkt abonnement;
  • Of je kunt profiteren van combinatievoordeel;
  • Alle manieren waarop je de klantenservice kunt bereiken.

Deze punten bij elkaar zorgen voor het totale eindcijfer.

In de tabel hieronder kun je zien hoe elke mobiele provider op deze punten scoort. Klik op de naam van een provider om de uitgebreide review te lezen.

Providers Prijs Flexibiliteit Netwerk FUP Combinatievoordeel Klantenservice Eindcijfer Providers
KPN 7,5 9 10 8,5 10 9 9 KPN
Odido 7 8 8 8 9 9 8,3 Odido
Vodafone 6 7 9 9 10 9 8,3 Vodafone
Simyo 9,5 9 8 6 7,5 10 8,3 Simyo
hollandsnieuwe 9,5 9 7 8,5 8 6,5 8,1 hollandsnieuwe
Youfone 9,5 9 9 5,5 8,5 6 7,9 Youfone
Ben 9 9 8 6 8 7,5 7,9 Ben
50+mobiel 9,5 7 7 8,5 5 9 7,7 50+mobiel
Budget Mobiel 9 8,5 8 5,5 8 6,5 7,6 Budget Mobiel

Simpel

10 8 7 5,5 5 9 7,4 Simpel
Lebara 9,5 9 7 5,5 5 7 7,3

Lebara

* Omdat Combinatievoordeel om een extraatje gaat, geven we elke provider standaard 5 punten.
Hieruit blijkt: KPN is de beste mobiele provider! 

Maar... misschien niet voor jou. Misschien hecht jij bijvoorbeeld meer waarde aan een lage prijs dan aan een goede klantenservice.

De allerbeste mobiele provider? Die is voor iedereen anders. Daarom hebben we 3 winnaars:

Provider met het beste netwerk

Er zijn 3 providers met een eigen netwerk in Nederland: KPN, Vodafone en Odido. Alle andere providers leveren hun diensten op het netwerk van 1 van deze providers.

Welke van de 3 het allerbeste netwerk heeft? Dat is nog niet zo 1, 2, 3 bepaald. Bijna elk jaar eindigen KPN en Odido op plaats 1 en 2, met Vodafone op de hielen. Het verschil is minimaal; bij elke provider is de dekkingsgraad hoog. Echt een foute keuze maken is dus moeilijk.

KPN heeft het beste netwerk

Maar: welk netwerk wordt als beste beoordeeld? Dat is het netwerk van KPN. Vooral op het gebied van de internetsnelheid en de beschikbaarheid van het netwerk kwam KPN het beste uit verschillende tests. Dat houdt in dat je vrijwel altijd bereikbaar bent op het KPN netwerk.

Lees hier waarom het netwerk van KPN zo goed wordt beoordeeld.

Waarom je niet alleen KPN hoeft te kiezen voor het beste netwerk

Zowel KPN, Vodafone als Odido hebben hun netwerk opengesteld. Dat betekent dat andere, kleine providers ook hun diensten kunnen aanbieden. Wil je dus per se gebruik maken van het KPN netwerk? Dan kun je ook bij een andere provider terecht! Je hebt niet alleen meer keuze, maar het scheelt vaak ook geld. Kleinere providers hebben minder kosten en kunnen abonnementen vaak voor een fractie van de prijs aanbieden. Benieuwd welke provider je dan het beste kunt kiezen? In dit artikel vergelijken we alle providers op het KPN netwerk.

Let wel op het soort abonnement dat je afsluit, de providers opereren op het KPN netwerk, maar dat houdt niet in dat de abonnementen of voorwaarden hetzelfde zijn. Het kan zijn dat je minder belminuten of data krijgt, of dat de voorwaarden minder goed zijn. Dit is allemaal te zien wanneer je providers met elkaar vergelijkt.

Ditzelfde verhaal geldt voor Odido en Vodafone: ook zij hebben een open netwerk.

Hier zie je welke providers op welk netwerk opereren:

KPN netwerk Vodafone netwerk Odido netwerk
Budget Mobiel hollandsnieuwe Ben
Lebara 50+mobiel Simpel
Simyo
Youfone

Provider met de minste kleine lettertjes

"Dat is niet waar ik voor getekend had", heb je misschien wel eens gedacht. Onbeperkt internet dat tóch niet helemaal onbeperkt lijkt te zijn, of geen 5G terwijl je dat wel op je telefoon kan ontvangen. Niet iets waar je tegenaan wilt lopen in je mobiele abonnement, zeker niet wanneer je 1 of 2 jaar vastzit.

Daarom: welke provider biedt de beste voorwaarden, en de minste kleine lettertjes?

KPN biedt de beste voorwaarden

KPN hanteert de beste voorwaarden voor een mobiel abonnement.

Hierbij kun je denken aan de fair use policy bij onbeperkt bellen, onbeperkt internet en gebruik in het buitenland.

Fair use policy bij onbeperkt bellen

Er zijn veel providers die een pakket aanbieden met een onbeperkt aantal belminuten. Maar niet overal is de fair use policy even goed geregeld. Je kunt bijvoorbeeld niet naar alle nummers onbeperkt bellen. Of er zit stiekem toch een limiet op het aantal minuten dat je krijgt.

In dit artikel vergelijken we de voorwaarden van alle onbeperkt belabonnementen. De meeste grote providers hebben hiervoor goede voorwaarden en geen kleine lettertjes, zoals KPN, Vodafone en Odido.

Fair use policy bij onbeperkt internet

Altijd je favoriete muziek via Spotify bij de hand hebben, overal een filmpje op Netflix kunnen kijken... Het wordt steeds makkelijker. Providers spelen hier op in: met een onbeperkt mobiel data-abonnement. Maar: daar zitten vanzelfsprekend nog wel wat regels aan verbonden.

Het is bij geen enkele provider zo dat een mobiele bundel volledig onbeperkt te gebruiken is. Dus ook niet bij KPN.

Providers zetten een limiet op het gebruik van internet, omdat ze niet willen dat je mobiele abonnement een vervanging wordt van je vaste internetabonnement. Elke provider hanteert andere regels als het gaat om de fair use policy. De één is wat strenger, de ander wat losser. In ons artikel over de fair use policies per provider kun je lezen dat KPN een van de lossere providers is.

Fair use policy bij gebruik in het buitenland

Je voelt hem al aankomen: ook bij gebruik in het buitenland kan je niet je volledige bundel gebruiken. Ook dit is bij elke provider zo geregeld. Het is trouwens alleen het geval bij écht grote bundels, bijvoorbeeld van 10 GB of meer.

KPN biedt op dit moment de grootste bundel voor in de EU, namelijk 50 GB. (Daarvoor moet je natuurlijk wel een databundel van minstens 50 GB hebben afgesloten.) Lees er meer over in ons artikel over onbeperkt internet in het buitenland.

Provider met de beste prijs

Het is onwaarschijnlijk dat een provider met een eigen netwerk de beste prijs kan hanteren. En inderdaad: de voordeligste provider is...

Simpel.

Als je op zoek bent naar een gemiddeld abonnement (hiervoor hebben we 1.000 belminuten en 5 GB aangehouden), kun je het beste bij deze provider terecht.

Je betaalt slechts € 7,50 voor een abonnement met onbeperkt bellen en SMS'en en 6 GB.

Andere budget providers waar je terecht kan, zijn Lebara, Youfone en 50+mobiel.

Abonnementen starten bij deze providers al voor € 4 per maand. Dit gaat alleen om een simkaartje, en om een vrij uitgekleed abonnement. Wil je méér?

Dat kan. Je kunt in onze vergelijker filteren op jouw wensen, en vervolgens sorteren op laagste prijs. Zo komen de voordeligste providers er voor jou gelijk uit.

vergelijk sim only

Of bekijk de complete lijst met de goedkoopste sim only abonnementen.

Op zoek naar een telefoon abonnement met toestel? Dan is de prijs volledig afhankelijk van het toestel dat je uitkiest.

Kies de telefoon van je keuze en filter vervolgens op al je wensen:

vergelijk telefoon abonnementen

Heb je nog geen idee hoeveel belminuten je moet kiezen? Welke telefoon je nodig hebt? Of wat een 'normale' prijs is voor een telefoon abonnement? Bekijk dan onze complete gids voor het kiezen van een mobiel abonnement!

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Informatie>Smartphone>Wat is de beste mobiele provider?
BERNARDINEVAN SCHAIJK
16-09-2023
Ik heb een KPN abonnement Kan ik bij Lebara een goedkopere aan komen Of kan ik bij de Gemeente verder hulp krijgen Om op zoek naar een een lagere telefoon abonnement???
Reactie op BERNARDINEVAN SCHAIJK
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Bernardine van Schaijk, Als je wilt overstappen naar Lebara, kun je dit aangeven op de site van Lebara of dit telefonisch regelen via +31619001200. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!