prijsvergelijken
085 8888 566

Makelaars vergelijken

 

De meeste mensen maken gebruik van een makelaar bij de verkoop en aankoop van een huis. Ook wanneer je je huis wilt laten taxeren of een woning gaat huren of verhuren kun je een makelaar inschakelen. Een makelaar heeft kennis van de markt in jouw regio, weet wat de waardes van de woningen zijn en is gewend te onderhandelen over de prijs. Dat kan behoorlijk gunstig uitpakken! Bedenk maar eens dat een goede onderhandeling zomaar duizenden euro’s per jaar kan schelen!

Makelaars vergelijken

Je schakelt een makelaar in als je een woning wil kopen of verkopen, huren of verhuren of voor een taxatie. Waarom zou je makelaars vergelijken? Er zijn geen wettelijk vastgestelde prijzen. Het is daarom slim om verschillende makelaars te vergelijken want de prijzen voor dezelfde werkzaamheden lopen uiteen.

Woning kopen met makelaar

Wanneer je gaat verhuizen naar een koophuis, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Een makelaar heeft inzicht in de waardes van de woningen in jouw regio. Je kan de makelaar inschakelen om over de prijs te onderhandelen. Maar welke makelaar kies je? De vergelijker van Prijsvergelijken maakt het makkelijker om een keuze te maken. Vul het vergelijkingsformulier in en beschrijf de te kopen woning zo duidelijk mogelijk. Wij sturen deze gegevens door naar vier aankoopmakelaars in de betreffende regio. Vervolgens ontvang je van elk van deze aankoopmakelaars een offerte. Deze offertes zijn altijd gratis en geven u inzicht in de kosten en mogelijkheden. Op basis van de offertes bepaal je met welke aankoopmakelaar je een afspraak maakt voor een persoonlijke kennismaking.

Verkoopmakelaars vergelijken

Een professionele en betaalbare verkoopmakelaar die jouw woning binnen korte tijd voor een goede totaalsom verkocht kan krijgen is goud waard. Vul het vergelijkingsformulier in en beschrijf de te verkopen woning zo duidelijk mogelijk. Wij sturen deze gegevens door naar een paar verkoopmakelaars in jouw regio. Vervolgens ontvang je van elk van deze verkoopmakelaars een offerte. Deze offertes zijn altijd gratis en geven je inzicht in de kosten en mogelijkheden. Op basis van de offertes bepaal je met welke verkoopmakelaar je een afspraak maakt voor een persoonlijke kennismaking.

Makelaar huis of woning taxeren

Als je de waarde wilt weten van je woning, bijvoorbeeld voor je geldverstrekker, dan moet je de woning laten taxeren. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. De waarde van de woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. De makelaar zal daarom altijd vooraf vragen naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

Voorbeelden hiervan zijn marktwaarde en herbouwwaarde. De marktwaarde is het geschatte bedrag waartegen vastgoed zou worden overgedragen op de peildatum tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper in een zakelijke transactie, waarbij de partijen met kennis van zaken en niet onder dwang zouden hebben gehandeld. De herbouwwaarde is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar. Taxateurs moeten een periodieke hercertificering ondergaan. Zo blijft de kwaliteit van de kennis gewaarborgd. Gecertificeerde taxateurs zijn dus bij uitstek geschikt om een taxatie uit te voeren.

Woning verhuren via makelaar

Je wilt je woning(en) verhuren. Je kan een advertentie zetten en kijken wat er gebeurt. Maar vergis je niet, er komt meer bij kijken, want de huurmarkt is een lastige met vaak wijzigende regelgeving. Een makelaar weet welke huur je voor je woning kan vragen en waar je rekening mee moet houden. Verhuurmakelaars werken in de regio waar zij de markt goed kennen. Zo kies je zeker een verhuurmakelaar die je goed kan begeleiden. Dat neemt een zorg uit handen. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een professionele verhuurmakelaar. Ga er maar vanuit dat de kosten zullen liggen tussen ca. 5% en 10% van de jaarhuur, afhankelijk van de woning, locatie, omgeving, etc. Dat bedrag dekt alle bijkomende kosten voor het verhuren van het huis, zoals het plaatsen van advertenties, het maken van foto's van de woning, de waardebepaling, de selectie van de huurders en het doen van de bezichtigingen. Wil je je woning verhuren en ben je op zoek naar een makelaar die je daarbij kan helpen? Om een makelaar te kiezen die bij jou en jouw wensen past, kunt je gebruikmaken van de makelaarvergelijker.

Huren woning via makelaar

Je bent van plan een woning te huren. Een makelaar kan je helpen bij het vinden van de juiste huurwoning. Makelaars zijn altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunnen je goed informeren over de mogelijkheden. De kosten per makelaar kunnen erg verschillen. Maak daarom gebruik van ons systeem om makelaars te vergelijken. Vul in het soort woning dat je in gedachten hebt om te huren in: particulier of zakelijk en de maximale huur die je bereid bent te betalen. De offertes ontvang je vervolgens gratis en vrijblijvend.

Terug naar vergelijking
Start de chat