prijsvergelijken

Caiway internet: Onze Ervaringen & Review

Gemiddeld cijfer Caiway
  • Prijsvergelijken: 7,2
  • Klanten: 5,3
  • Eindcijfer: 6,2/
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Levertijd
8
Prijs-kwaliteit
7
Functionaliteiten
7
Zenderaanbod
7
Installatie
7
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Levertijd
8
Prijs-kwaliteit
7
Functionaliteiten
7
Zenderaanbod
7
Installatie
7
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Overstappen
6,7
Klantenservice
4,7
Installatie (monteur)
4,9
Kwaliteit
5,0
Prijs
4,6
Snelheid internet
5,8
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Overstappen
6,7
Klantenservice
4,7
Installatie (monteur)
4,9
Kwaliteit
5,0
Prijs
4,6
Snelheid internet
5,8
Gemiddeld cijfer Caiway
Prijsvergelijken: 7,2
Eindcijfer: 6,2/
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Levertijd
8
Prijs-kwaliteit
7
Functionaliteiten
7
Zenderaanbod
7
Installatie
7
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Levertijd
8
Prijs-kwaliteit
7
Functionaliteiten
7
Zenderaanbod
7
Installatie
7
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Overstappen
6,7
Klantenservice
4,7
Installatie (monteur)
4,9
Kwaliteit
5,0
Prijs
4,6
Snelheid internet
5,8
Dit cijfer is gebaseerd op de volgende punten:
Overstappen
6,7
Klantenservice
4,7
Installatie (monteur)
4,9
Kwaliteit
5,0
Prijs
4,6
Snelheid internet
5,8

Caiway internet: Onze Ervaringen & Review

15 juli 2020 (laatste wijziging 5 augustus 2020) door Amanda

Kan internet van Caiway zich meten met internet van concurrenten? Hieronder hebben we onze ervaringen met Caiway internet opgetekend.

Inhoud

    Caiway Glasvezel: ervaringen en review

    Caiway glasvezel is snel. Zo snel als je mag verwachten van glasvezel. De grote voordelen zijn:

    • Gegarandeerde snelheid (anders dan bij internet via je telefoonlijn, bijvoorbeeld. Dan hangt je snelheid af van je afstand tot de centrale)
    • Geen snelheidsverlies (je hebt een verbinding helemaal voor jezelf. Anders dan bij kabel, waar je de verbinding deelt met de hele wijk. Bij druk verkeer kun je dat merken in de verbinding)
    • Dezelfde down- en uploadsnelheid

    Caiway levert van 75 tot 600 Mbit/s. En geloof ons: dat is snel. Ook 75 Mbit/s is voor de meeste huishoudens ruim voldoende.

    Caiway Kabel: ervaringen en review

    Via de kabel levert Caiway 40 tot maximaal 120 Mbit/s. En dat is opvallend. Ziggo haalt 500 Mbit/s via de kabel.

    Daarbij komt dat kabelinternet via Caiway duur is. Deze optie zouden we daarom niet aanbevelen.

    Modem

    Je krijgt bij Caiway – net als bij andere providers – een modem in bruikleen. Bij de glasvezelpakketten beschikt dit modem ook over een wifi-functie, waardoor je geen aparte router nodig hebt. 

    Maar let op: bij de kabelabonnementen heb je nog een aparte router nodig wanneer je gebruik wilt maken van draadloos internet. 

    Caiway zelf raadt hiervoor de TP-Link Archer C1200 aan. Die kun je mee bestellen bij je pakket, voor € 49,95. Bij Coolblue krijgt dit modem een 9 van gebruikers. Dus kwalitatief moet deze goed zijn.

    Conclusie

    De glasvezelsnelheid bij Caiway is dik in orde. Je betaalt er wel veel voor, maar krijgt dan ook flink waarde voor je geld.

    Bij kabel is het een ander verhaal: lage snelheid en weinig inhoud voor veel geld. 

    vergelijk met alle providers

    Lees volgende pagina: TV

    22 december 2020 13:15

    hardstikke snel als het werkt caiway.
    ik heb bij elkaar 11 uur aan de telefoon geweest met caiway en er zijn 2 monteurs langsgeweest die hebben geconstateerd dat het niet werkt caiway meerdere keren gevraagd het op te lossen maar tegenwoordig hangen ze zelfs op als ik bel. Ik heb nu meerdere keren gevraagd het contract op te zeggen maar ze zeggen dat ze dat niet kunnen doen omdat ik in een eenjarig contract zit, maar ze leveren niet waar ik voor betaal ik betaal nu 60 euro per maand voor een provider die niet levert wat het hoort te leveren en ik heb geen enkele mogelijkheid om het contract op te zeggen.

    27 november 2020 16:10

    Bel je naar caiway en je geeft via het keuzemenu aan dat je een nieuwe klant bent, dan wordt je meteen geholpen, er wordt meteen opgenomen.

    Ben je een bestaande klant, dan nemen ze niet op. Een week lang, verschillende tijdstippen van de dag. Je wordt niet geholpen!

    Klantenservice van Caiway zeer slecht!

    23 september 2020 10:56

    sinds 2 maanden heb ik geen kpn meer en dus cayway nooit problemen met kpn maar nu bij cayway ligt de tv er weer uit zo gauw als ik kan ga ik weer naar de kpn terug

    5 augustus 2020 16:50

    Zoals je hier meerdere keren leest is Caiway inderdaad slechts 1 van de 2 aanbieders in ons postcodegebied (H-I-Ambacht)
    Na het vergelijken van de snelheden die door KPN en Caiway aangeboden worden er toch voor gekozen om voor de snelheid van de glasvezelaansluiting van Caiway te gaan.

    2 weken geleden netjes het installatiepakket ontvangen (zoals bij de bestelling aangegeven werd ook 2 weken voor de datum dat je je abonnement in wil laten gaan). Installeren was een fluitje van een cent. Alles staat duidelijk omschreven, het glasmodem is volgens mij van degelijke kwaliteit en voor mensen die hem op willen hangen wordt er ook een handig sjabloon meegeleverd voor de schroefgaten.
    Ik denk dat ik al met al 20 minuutjes kwijt was aan de installatie.

    Na alle apparaten aangesloten te hebben meteen een speedtest gedaan om te zien of de 75 mbps inderdaad wordt gehaald (tegenover de 12 mbps die KPN in ons gebied aanbood) en dit wordt zonder meer gehaald!!

    Gisteren ook mijn Xbox one maar eens aangesloten, die na weinig vlieguren in de afgelopen maanden een aardige update klaar had staan. De volledige update (6GB) was binnen 16 minuten gedownload én geïnstalleerd.

    Tussendoor via de chat ook nog contact gehad met de klantservice, ik kwam er niet helemaal uit met het inloggen op de interactieve TV App van Caiway, en ook hier uitstekend en snel geholpen!

    Enige "minpunt" wat ik kan noemen (al betwijfel ik of dit bij KPN anders was geweest) is dat ik op zolder, waar wij slapen, geen/slechte verbinding heb. Dit ga ik binnenkort nog oplossen met een Access point.

    Het geluid wat ik hier over het algemeen hoor heeft ten eerste denk ik te maken met mensen die graag klagen, of waar het glas altijd half leeg is. Ten tweede vraag ik me sterk af of alle reviews hier wel over de glasvezel aansluiting gaan, en niet over de "normale" kabel.
    Dit is in mijn ogen, en naar onze ervaring tot dusver zéér onterecht.

    Laat je hierdoor dus niet op het verkeerde been zetten!!

    Caiway is een prima bedrijf, met een nette, goed werkende website, en een klantenservice die via de chat functie goed te bereiken is!!

    30 mei 2020 09:52

    Een maand geleden voor het eerst op mezelf gegaan. In hendrik ido Ambacht moet je blijkbaar kiezen tussen caiway of kpn.

    Kpn kon hier volgens hun helpdeks maar 13 mbs leveren...

    Dankzij alle andere reacties hier erg getwijfeld om naar caiway te gaan. Caiway boodt een snelheidsgarantie aan, dus ik dacht kan altijd nog afzeggen als ze dat het niet na kunnen komen.

    Nu 1 maand gebruiker... snelheid is dik in orde(via kabel) , wifi kastje staat achter 2 muren en heb ik ook constant ontvangst mee dus werkt ook prima. Tot op heden geen storingen gehad.

    We betalen 50 euro per maand, dat vind ik wel veel, eerste 6 maanden 35 dus dat maakt het wel schappelijk.

    Al met al ben ik een tevreden klant tot op heden en wilde ik graag een ander geluid laten horen. Laat je niet afschrikken door andere mensen, want wat providers betreft gaan mensen doorgaans alleen recensies schrijven (lees: hun gal spuwen) op het moment dat hun verbinding niet werkt.

    25 mei 2020 16:06

    Ik heb nu 2 jaar verplicht caiway en ik kan niet wachten tot er een andere leverancier komt. KPN heeft nog wel geinvesteerd in het kopernetwerk maar dat biedt nog te weinig upload snelheid helaas. (ivm online gamen wel een must)

    Ik vind het internet niet stabiel, ookal heb ik vrijwel alles bekabeld in huis dan nog schiet de snelheid van 30mb naar 100 en met af en toe een uitschieter.

    Ik baal van de monopolie positie van caiway, vooral als ik dan lees dat in buurtgemeenten het giganet al heel snel komt.

    14 april 2020 12:09

    Ze bestaan nog, ik dacht dat na Yoep van 't Hek de meeste bedrijven geleerd hadden. Het lange verhaal in het kort; het nieuwe TV kastje (Amio 7x) is bedroevend slecht van kwaliteit, echt een beta product. De EPG is mega traag en alle bediening ondoordacht. Na letterlijk uren aan de telefoon (en het traditionele kastje muur verhaal) de conclusie: product werkt zoals het hoort, contract ontbinden gaat niet. Wat rest zijn juridische stappen en het storneren van de betalingen. Kortom zeer veel spijt van de overstap naar glasvezel. Kom op Caiway, neem verantwoordelijkheid voor je troep!

    9 april 2020 23:36

    Heb geen problemen met Caiway Mijn probleem is dat. Het veel te duur is
    Voor dit tv zenderaanbod €66,- en dan nog. € 17,50 per maand is het echt
    Te duur voor mij Sorry

    28 februari 2020 16:21

    Caiway is een compleet waardeloos bedrijf.
    Onfatsoenlijke directie en laten je betalen voor diensten die ze niet leveren.
    Onfatsoenlijk , respectloos en losse geen problemen op.

    20 december 2019 23:14

    Caiway loopt een jaar of 20 achter bij aanbieders als ziggo of upc. Erg ouderwets bedrijf, maar het probleem is dat we in ons postcodegebied geen andere aanbieder hebben van glasvezel.
    Ik overdrijf echt niet. Het lijkt of je weer terug gaat naar de jaren ‘90 als je Caiway krijgt. Ouderwetse apparatuur, een menu en helpdesk waarvan je denkt, hoe bestaat het nog. Veel storingen, eens per week kan je niet normaaL tv kijken. Denk niet dat als je belt, er verbetering komt. Je krijgt een knulletje van 17 aan de lijn die het ook niet allemaal snapt en vraagt of je het nog eens een weekje wilt aankijken. Maar je raakt toch gewend aan de slechte kwaliteit, zelfs zo erg dat als je een avond geen storing hebt, je al blij bent. Zal het toejuichen als er eens gezonde concurrentie komt. Een ding weet ik dan zeker: Caiway zal van de markt geblazen worden en zie je nooit meer terug. Gelukkig.,...

    Laat hier een reactie achter
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Schrijf een reactie!
    Schrijf een reactie!
    Bedankt voor uw reactie
    Wij controleren het bericht.
    Terug naar vergelijking
    Start de chat