prijsvergelijken

Zo gebruik je internetprovider reviews

1 september 2016 (laatste wijziging 23 november 2018) door Coen

Voordat je een nieuw internet en tv-abonnement afsluit wil je natuurlijk weten hoe de internetproviders bekend staan. Leveren ze kwaliteit? Hoe is de service? Bieden ze kwaliteit voor die prijs? Om daar meer over te weten te komen kun je internet provider reviews raadplegen. Het liefst put je uit ervaringen van zoveel mogelijk verschillende klanten, dan kan je een aardig beeld krijgen. De review van één klant zegt namelijk niet zoveel, iemand met een slechte ervaring heeft al snel een negatieve houding en dat geldt andersom natuurlijk ook.

Inhoud

  Internetprovider reviews door klanten gebruikers ervaringen

  De reviews van klanten kunnen erg nuttig zijn, maar zoals gezegd, hoe meer je er hebt hoe beter om een goed beeld van de providers te krijgen. Dat kan nog best veel uitzoekwerk betekenen. Bovendien kan de service van een provider veranderen en zijn de reviews al snel verouderd. Wij raden aan daarom klantenreviews te raadplegen die redelijk recent zijn en daarnaast reviews van professionals te lezen.

  Internetprovider reviews door professionals

  Professionals kijken iets anders naar de providers, en leggen de providers als het ware op een aantal eigenschappen langs de lat. Wij ook, wij hebben onze provider reviews gebaseerd op een aantal punten. Zelf beoordeel je welke punten voor jou van belang zijn. Wij krijgen bovendien regelmatig klantervaringen te horen via de chat. Met alle kennis die we van de providers hebben opgedaan hebben we internetprovider reviews samengesteld die je kan raadplegen. We beoordelen punten als snelheid, levertijd, functionaliteit, populariteit, installatiegemak, de prijs in de markt en of je combivoordeel kan krijgen. Op basis van deze punten kan je een aardig beeld krijgen van de providers.

  Snelheid providers

  De snelheid is één van de punten waarop we de providers beoordelen. Bij deze beoordeling wordt ook rekening gehouden met het soort internetverbinding dat providers kunnen leveren. De verschillende verbindingen zijn: DSL, kabel en glasvezel. Deze verbindingen garanderen niet altijd dezelfde snelheid. Je ziet bij internetpakketten altijd een gegeven snelheid, dit is je beloofde snelheid. Deze beloofde snelheid hoeft niet altijd overeen te komen met de werkelijke snelheid, dit komt door de draad die onder de grond ligt. De verschillen zijn als volgt: DSL is een (deels) koperdraad waardoor het gevoelig is voor snelheid verlies. Hierdoor kan het zijn dat je niet altijd dezelfde werkelijke snelheid hebt met iedere verbinding. Kabel en glasvezel hebben veel minder last van snelheidsverlies maar dee zijn niet overal verkrijgbaar. Vul daarom de postcodecheck in om te kijken welke verbindingen er op jouw adres mogelijk zijn en wat jouw maximum snelheid is. 

  Providers met hoge snelheid

  Als je snelheid het belangrijkste vindt binnen je pakket, kies dan een abonnement met een hoge snelheid. En wanneer je kiest voor een kabelverbinding of glasvezel dan zit je qua snelheden goed. Om een paar voorbeelden te noemen: Ziggo levert alleen internet over de kabel, dit is een stabiele verbinding en is dus een goede optie als je snel internet wilt. Caiway en OnsBrabantNet leveren allebei alleen internet via glasvezel, dus als je hen als keuze hebt dan zit je qua snelheid goed! 

  Levertijd providers

  Je hebt je keuze gemaakt, vervolgens lijkt het eeuwen te duren voordat je er gebruik van kan maken. Of je wacht geduldig af tot je bericht krijgt. Bij wet is bepaald dat je tot 14 dagen hebt om je te bedenken zonder dat daar financiële consequenties aan vast zitten. Het verschilt per provider of ze je voor of na deze bedenktijd al aansluiten aan hun netwerk. Doorgaans krijg je het installatiepakket binnen 14 dagen, dat je ook daadwerkelijk online kunt duurt meestal wat langer. Je mag over het algemeen uitgaan van een periode van twee tot vijf weken voordat je alles kan gebruiken. 

  Verschillende verbindingenDSL-Glasvezel

  Wat daarnaast van invloed is op de levertijd is het type verbinding dat je wilt. Kabel, zoals van Ziggo, gaat heel erg snel. In (bijna) ieder huis ligt een kabellijn die al actief is en je hoeft er dan alleen nog je modem op aan te sluiten en het werkt dan al. DSL moet vaak centraal ook nog geregeld worden, vandaar dat dat niet altijd meteen werkt ook al heeft ieder huis een DSL-lijn. Glasvezel is helemaal een verhaal apart. Als je nu nog geen actieve glasvezel lijn in huis hebt liggen dan moet die eerst getrokken worden, dat maakt ook dat het wat langer duurt voordat je glasvezel pakket is aangesloten en actief is.  

  Het snelst aangesloten bij...

  Je bent het snelste aangesloten bij XS4ALL, je kan bij hen namelijk voor €65,-* extra een mobiel modem krijgen waardoor je met een dag na je bestelling al online bent! Dit is verreweg het snelste. Ziggo is ook erg snel, je bent bij hen al online binnen twee weken. Als je alleen tv van hen afsluit dan kan je tv kijken binnen vijf dagen. 

  Functionaliteiten providers

  De mogelijkheden en opties bij een abonnement verschillen per provider. Het is aan jou als klant om te bepalen welke functies overbodig of juist wenselijk zijn. Bij sommige providers kun je zelf alle opties los kiezen, voordeel hiervan is dat je niet betaalt voor zaken die je toch niet gebruikt. 

  Budget providers

  Bij iedere provider kan je extra opties kiezen, dit kan gaan over bellen en tv. Er zijn een aantal providers die aanzienlijk goedkoper zijn dan andere, denk hierbij aan providers zoals Tele2, Online en Telfort. Tele2 en Online laten je zelf kiezen wat je wel en niet in je pakket hebt. Voor extra's betaal je dus ook iedere keer een beetje meer, maar zelfs dan blijven ze relatief goedkoop. Bij Telfort geven ze je standaard al extra's zoals Begin Gemist en dat terwijl ze maar een paar euro extra kosten per maand. Dus als je dergelijke opties wilt voor het minste geld, dan zit je goed bij Telfort! 

  Altijd veel extra'sWiFi

  KPN en Ziggo zijn providers die wat meer kosten maar daar geven ze ook meer voor terug. Zo krijg je standaard een gratis monteur, en bij beiden kan je ook nog hun eigen zenders ontvangen. Zo heeft Ziggo MyPrime, waar je films en series kan kijken. En Ziggo heeft ook het veel besproken Ziggo Sport waar je onder andere Max Verstappen kan zien racen in de Formule1. KPN heeft verschillende programma's die ze zelf hebben gemaakt, dit gebeurt onder de naam 'KPN Presenteert' en deze films en series kunnen gratis bekeken worden door KPN klanten. Bij KPN en Ziggo ontvang je tevens toegang tot miljoenen WiFi-spots door het hele land, zo zit je maar op weinig plekken in Nederland zonder Wifi! Een handig stuk extra service.  Provider Telfort biedt weer veel opties in de standaard pakketten voor relatief weinig geld, maar als je zelf liever kiest welke extra's je wel of niet wilt, dan biedt Tele2 juist de mogelijkheid om alles zelf erbij te nemen.

  Is de provider populair

  De populariteit van providers zegt wel iets, als veel mensen tevreden zijn dan zal het wel een goede provider zijn. Of ze bieden veel waar voor hun geld. Er is niet echt een eenduidige populairste provider aan te wijzen, wel zijn er op onze site een aantal pakketten die op het moment het populairste zijn. Een provider waar veel mensen erg tevreden over zijn, ze hebben ook de beste klantenservice, is XS4ALL. Echter, ze zijn niet erg populair bijhet grote publiek. Uiteindelijk zegt dus populariteit niet alles over de kwaliteit van een provider en de tevredenheid van de klanten. Houdt daarom altijd in de gaten wat voor jou het belangrijkste is in een internetpakket en baseer daar vooral je keuze op.

  Populairste pakketten

  Iedere categorie heeft een populairste pakket, hieronder weergegeven in de tabel. In de tabel is te zien dat er niet een bepaalde provider is die het populairste is. Let op: hiermee is overigens niet gezegd dat andere providers dus geen waardering krijgen, een provider zoals KPN is populair onder vrouwen!  

  Categorie Pakket
  Alles-in-1 Vodafone, 50 Mb/s glasvezel
  Internet en tv Ziggo, 40 Mb/s kabel
  Internet en bellen Tele2 20 Mb/s DSL
  Internet Telfort 40 Mb/s DSL

  Installatie internetpakket

  Het installeren van een nieuw pakket kan een behoorlijke drempel vormen om over te stappen. Je krijgt immers allemaal apparatuur waarvan je misschien niet eens weet hoe alles werkt of waar het voor dient. Gelukkig kan je al in vijf minuten alles over internetapparatuur leren. Dus dat hoeft het probleem niet te zijn. Sommige pakketten zijn eenvoudig zelf te installeren. Ben je daar niet bedreven in, dan is het is goed om te weten dat je meerdere mogelijkheden hebt als het gaat om het installeren of laten installeren van je pakket. Die staan hieronder beschreven. 

  Installatie garantie 

  Bij een goedkoop internetpakket zit vaak geen monteur en installatiegarantie geven ze ook niet altijd. Installatiegarantie wil zeggen dat je meerdere opties hebt om op terug te vallen als het installeren jou zelf niet lukt. Je krijgt eerst een doe-het-zelf-installatiepakket waar een handleiding bij zit, vaak lukt het hier al mee. Mocht het onverhoopt niet zelf lukken dan kan je bellen naar de klantenservice en die proberen je dan zo te helpen dat het toch nog lukt. Als dit alles niet mocht baten dan krijg je van hen een monteur. Dat is dus installatie garantie: het wordt hoe dan ook geïnstalleerd. Providers die dit garanderen zijn o.a. Telfort, Vodafone en Online

  (Gratis) monteur

  Als je wel graag wilt overstappen maar er zelf geen op of om kijken naar wilt hebben dan is een monteur de oplossing. Als de monteur niet als gratis service bij het pakket zit dan kan je een monteur aanvragen. Dit kost ongeveer eemalig €70,-*. Een aantal providers zorgen ervoor dat het pakket standaard voor je wordt geïnstalleerd. Dit zijn de providers KPN, Ziggo en XS4ALL. Vodafone geeft bij alle alles-in-1 pakketten een gratis monteur, dit is erg prettig aangezien dit het meest ingewikkelde pakket is die ze hebben. 

  Prijs 

  Als je op zoek bent naar de goedkoopste pakketten, kan je het beste zelf internet vergelijken. Na het invullen van je postcodecheck vul je alle gewenste opties in die je in je internet abonnement wilt  en daarna kan je nog op prijs filteren.  

  Opties van invloed op de prijs

  Tijdens het vergelijken zal je zien dat er verschillende opties worden aangeboden bij tv-pakketten. Sommige gebruik je misschien niet eens, waarom zou je er dan wel voor betalen? Sommige providers hebben daar rekening mee gehouden. Bij Tele2 betaal je standaard het minste maar daarvoor krijg je ook een uitgekleed pakket. Je krijgt er wel standaard 'Uitzending gemist' en 'Tv voor op je tablet' bij maar de rest is aan jou. Bij Vodafone kan je maandelijks je pakket aanpassen, dus van gedachten veranderen over een bepaalde functie kan altijd. Wat nu erg leuk is bij Vodafone is dat je er gratis Fox Sports bij krijgt*! Door zelf te bepalen wat je wel en niet gebruikt aan opties zorg je ervoor dat jij het beste uit jouw internet en tv-pakket haalt.   

  Combivoordeel

  Prijsvergelijken heeft ook combivoordeel in zijn reviews opgenomen omdat dit een aardige meerwaarde kan opleveren. Combivoordeel ontvang je als je zowel een mobiel abonnement als internet voor thuis afsluit bij dezelfde provider. Maar let op: niet alle providers bieden dit aan. De providers die combivoordeel aanbieden zijn Telfort, KPN en Vodafone. Prijsvergelijken heeft ook voor jou een overzicht gemaakt van combivoordeel  met daarin de voorwaarden* waar je aan moet voldoen als je combivoordeel wilt krijgen. De voordelen verschillen ook weer per provider, dus als je mobiel bent bij KPN, Telfort of Vodafone, kijk dan wat jouw voordelen kunnen zijn en of je daar interesse in hebt. 
   
  *prijzen en voorwaarden kunnen na publicatie van dit artikel worden gewijzigd door de providers
   
   

  zo gebruik je internet provider reviews 

  Coen

  Terug naar vergelijking
  Start de chat