Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Wij zijn beschikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 11-10-2022 (laatste wijziging 24-04-2023)

Wat is het beste alternatief voor XS4ALL?

Door Suzanne 11-10-2022 (laatste wijziging 24-04-2023)

Tip!
Nieuwe provider Freedom biedt sinds kort haar internet pakketten aan. Dit is een provider opgericht door (onder andere) oud-medewerkers van XS4ALL. Een provider die privacy en een technisch kundige klantenservice hoog in het vaandel heeft staan. Een goed alternatief dus, voor (oud) XS4ALL klanten.

Helaas: XS4ALL is niet meer. XS4ALL = KPN.

Vanaf 24 december 2021 neemt XS4ALL geen nieuwe klanten meer aan. En in januari 2022 heeft KPN alle bestaande XS4ALL klanten overgezet naar het KPN systeem. 

Daar zit je dan, als trouwe abonnee. Wat nu? Wat is het beste alternatief voor XS4ALL?

Wij zochten het voor je uit, op basis van de sterke punten van XS4ALL. Hopelijk maakt dat de overstap makkelijker voor je.

Let’s go!

Waarom koos jij voor XS4ALL?

XS4ALL was een relatief dure provider. Maar tevreden klanten zijn het er over eens: voor kwaliteit mag best iets meer betaald worden.

Waarin uit zich die kwaliteit? We hebben de sterke punten hieronder op een rij gezet.

Veel vrijheid om te ‘tweaken’
Er wordt wel gezegd dat XS4ALL de provider voor ‘nerds’ was. Dus ben jij technisch onderlegd? Wil je zoveel mogelijk zelf in handen hebben, bijvoorbeeld de instellingen in je modem? Grote kans dat je juist daarom voor XS4ALL koos.

Kundige klantenservice
Veel klanten merkten op hoe technisch kundig de klantenservice is. Geen gedoe met doorverbinden. Daarnaast zijn de medewerkers geduldig, vriendelijk en proberen je oprecht zo goed mogelijk te helpen.

Veel extra’s bij je abonnement
Zonder meerprijs kreeg je bij XS4ALL heel veel extra’s. Bijvoorbeeld: mobiel internet voor onderweg, beveiligingssoftware, een vast IP-adres...

Gratis monteur
Welke abonnement je ook koos, deze provider stuurt altijd een monteur langs. Die installeerde zonder meerprijs je internet, TV en vaste telefonie.

Weinig storingen
In het tweede kwartaal van 2021 had slechts 10% van de XS4ALL (glasvezel) klanten last van storingen. 

Meervoudig bekroond als Beste Provider (Consumentenbond)
XS4ALL is door de Consumentenbond jarenlang tot Beste Provider uitgeroepen. Oók weer in het tweede kwartaal van 2021.

Welke andere providers bieden dezelfde voordelen?

Onderstaande tabel geeft direct overzicht: wie komt het dichtst bij XS4ALL in de buurt?

 

Veel extra’s

Gratis monteur

Klantenservice in weekends bereikbaar

Weinig storingen

Vrijheid om te tweaken

‘Beste Provider’

Delta

🔘

Caiway

🔘

Online

🔘

🔘

Youfone

🔘

🔘 (alleen bij glasvezel)

🔘

KPN

🔘 (alleen bij glasvezel)

*

Solcon

🔘

🔘

T-Mobile

🔘

🔘

🔘

Ziggo

🔘

**

Budget Alles-in-1

🔘

🔘 (alleen bij glasvezel)

Freedom

✅***

✅ = goed 🔘 = redelijk  = niet/matig

* KPN Glasvezel kwam bij de Consumentenbond in het eerste kwartaal van 2022 als ‘Beste uit de test’
** Ziggo is door Tweakers 11 jaar op rij verkozen als ‘Beste Internetprovider’
*** Freedom kwam bij de Consumentenbond in juli 2022 als 'Beste uit de test'

Conclusie: KPN is het beste alternatief voor XS4ALL

Oei. Waarschijnlijk niet het antwoord waar je op zat te wachten. KPN is immers de reden dat XS4ALL stopt: zij is het moederbedrijf dat de stekker uit haar dochter heeft gehaald. Toch blijkt uit ons onderzoek dat KPN het dichtst bij XS4ALL in de buurt komt.

Het lijkt erop dat KPN de pluspunten van XS4ALL heeft geïmplementeerd in het eigen aanbod. Zo kun je bij KPN-pakketten (tegen een meerprijs van € 5,- per maand) kiezen voor een technisch kundige klantenservice. Oké, bij XS4ALL kreeg je dit als standaard, maar de maandprijs was vergeleken met KPN ook hoger. Bovendien kun je tegenwoordig bij KPN tegenwoordig ook kiezen voor het gebruik van een eigen modem, of binnen KPN kiezen voor een geavanceerder modem. 

Wil je echt niet bij KPN straks? 

Je hebt nog een optie. Oud werknemers van XS4ALL zijn namelijk een nieuwe provider begonnen: Freedom. Deze provider streeft dezelfde waarden na als XS4ALL. Misschien voel je je hier meer op je plek dan bij KPN, of andere providers.

Op dit moment is de klantenservice van Freedom nog niet heel uitgebreid bereikbaar (alleen op werkdagen tot 17:00 uur). Ook is de monteur niet gratis, wat bij XS4ALL wel het geval was.

Vergelijken en overstappen

Wil je liever zelf op zoek naar het beste alternatief voor XS4ALL? Gebruik dan onze vergelijker. Daar kun je op basis van jouw wensen precies zien welke als aantrekkelijkste uit de bus komt.

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Wat is het beste alternatief voor XS4ALL?
jur
04-05-2023
KPN is een waardeloos bedrijf. De helpdesk kent vrijwel geen vaklieden meer. Bovendien wordt je bij vragen door chatbots van het kastje naar de muur gestuurd. Ook telefonisch werkt niet, opm de kpn site is geen telefoonnummer te vinden, terwijl een bedrijfswebsite een adres en telefoonummer moet tonen. Dit hebben wij aan ACM gemeld, waar werd medegedeeld dat dit een ernstige kwestie is waar aandacht aan wordt besteedt.behoorlijke onderneming betaamt. Ook de gang van zaken naar bij de transformatie van xs4all naar freedom internet verliep niet echt zoals het hoort. Reden dus om mee te verhuizen naar Freedom. Ik verkies betrouwbaarheid boven 'slimheid'.
MAIKE
10-09-2022
IK HEB NOG STEEDS EEN ABONNEMENT BIJ XS4ALL. KAN IK DE OVERSTAP MAKEN NAAR KPN MET GEBRUIKMAKING VAN EEN AANBIEDING? SORRY VOOR DE CAPS! 🤦
Reactie op MAIKE
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Maike, XS4ALL is op dit moment al overgezet naar KPN. Je zit dus in principe al bij KPN. Mocht je gebruik willen maken van een aanbieding, dan kan je hiervoor het beste contact opnemen met KPN zelf. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
JAN
30-07-2022
TWEAK HEEFT OOK VEEL TWEAK VRIJHEID
FRANK
02-06-2022
Beste Pieter Konings, jij bent toch Ook (EX) medewerkers XS4ALL?
Jaap
27-05-2022
Na gedwongen overstap van XS4ALL naar KPN betalen we nu €76,50 per maand voor internet en tv! Echt een schandalige actie! Zelfs de duurste aanbieder op de markt is nog €20 goedkoper dan KPN. Als je er over belt wordt je laconiek te woord gestaan en nog net niet uitgelachen. Ik voel me zwaar belazerd door KPN en ik hoop dat jullie hele XS4ALL klantenbestand, net als ik, zo snel mogelijk bij jullie wegloopt!
Arno
03-05-2022
Vandaag is alles dan overgezet naar KPN. Wat een ramp. Mijn bedrijf is telefonisch niet meer te bereiken. Zelfs met behulp van een bereidwillige XS4ALL-medewerker, krijg ik telefonie niet aan de praat omdat alle telefonie naar een modem op mijn huisadres wordt gepusht (?!). Nomadisch werken is er ook niet meer, naar verluid.
Pieter Konings
11-04-2022
Geachte Suzanne, Persoonlijk ben ik overgestapt van XS4ALL naar Solcon. Een andere KPN-dochter met waardes die in de buurt komen van XS4ALL. Jammer dat dit niet in het overzicht staat. Met vriendelijke groet, Pieter Konings
Reactie op Pieter Konings
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Pieter Konings, Bedankt voor je reactie. We zullen het artikel aanvullen met Solcon. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Edwin Maasdijk
29-03-2022
KPN wordt als alternatief genoemd voor XS4ALL. Maar helaas heeft de KPN de slechtste klantenservice die er te vinden is. Gemaakte afspraken worden zonder overleg aangepast en bij telefonisch contact hierover wordt je uitgemaakt voor leugenaar. Pas bij dreiging van annulering van de bestelling krijg je iemand anders aan de lijn die wel kundig is en wordt je fatsoenlijk geholpen. Helaas zijn er weinig goede alternatieven meer, maar ik blijf er naar zoeken. Voor mij geen KPN meer!!
CHRISTEL
20-12-2021
HoI wat is dan hetgeen de ex werknemers hebben opgezet?
Reactie op CHRISTEL
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Christel, Ik denk dat je Freedom Internet bedoelt, dit is mede opgericht door ex-medewerkers van XS4ALL. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Ploeff
23-12-2019
Jullie vermelden niet het alternatief, dat XS4ALL-medewerkers willen opzetten. Toegegeven: die hebben nog niets laten zien, maar ik zie daar meer in dan die KPN of die beide alternatieven die jullie in de tabel noemen. Jammer, dat riekt naar KPN-bevooroordeeldheid!
Reactie op Ploeff
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ploeff, Je hebt gelijk, we zullen dit artikel aanpassen! Bedankt voor je feedback.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!