prijsvergelijken

Wat is het beste alternatief voor XS4ALL?

12 maart 2019 (laatste wijziging 18 oktober 2019) door Suzanne

Update oktober 2019:
Het is vanaf nu mogelijk om bij KPN te kiezen voor een technische helpdesk voor een meerprijs van € 5,- per maand. Dit lijkt te zijn gedaan om XS4ALL klanten een betere overgang te bieden naar KPN.

Update juni 2019:
Zowel KPN als XS4ALL beloven dat klanten pas overgaan wanneer het aanbod gelijkwaardig of beter is dan klanten nu ervaren. Dat houdt in dat unieke eigenschappen van XS4ALL worden overgezet naar KPN, denk aan de technisch vaardige klantenservice. Bovendien kunnen klanten hun modem en e-mailadres meenemen. (KPN, juni 2019).

De kogel is door de kerk: XS4ALL verdwijnt. Ondanks de hordes trouwe klanten. Ondanks het actiecomité. En de petitie, die meer dan 50.000 keer is ondertekend.

Daar zit je dan, als trouwe abonnee. Wat nu? Wat is het beste alternatief voor XS4ALL?

Wij zochten het voor je uit, op basis van de sterke punten van XS4ALL. Hopelijk maakt dat de overstap makkelijker voor je.

Let’s go!

Waarom koos jij voor XS4ALL?

xs4all alternatief

XS4ALL is een relatief dure provider. Maar tevreden klanten zijn het er over eens: voor kwaliteit mag best iets meer betaald worden.

Waarin uit zich die kwaliteit? We hebben de sterke punten hieronder op een rij gezet.

(Bron: Consumentenbond, Tweakers, onze eigen review en ervaringen van klanten.)

Veel extra’s bij je abonnement
Zonder meerprijs krijg je bij XS4ALL heel veel extra’s. Bijvoorbeeld: Spotify-abonnement, beveiligingssoftware, 2 interactieve TV-ontvangers, en meer.

Gratis monteur
Welke abonnement je ook kiest, deze provider stuurt altijd een monteur langs. Die installeert zonder meerprijs je internet, TV en vaste telefonie.

Kundige klantenservice
Veel klanten merken op hoe technisch kundig de klantenservice is. Geen gedoe met doorverbinden. Daarnaast zijn de medewerkers geduldig, vriendelijk en proberen je oprecht zo goed mogelijk te helpen.

Weinig storingen
Dit varieert wel van klant tot klant. Maar de meesten rapporteren dat ze met weinig storingen te kampen hebben.

Veel vrijheid om te ‘tweaken’
Er wordt wel gezegd dat XS4ALL de provider voor ‘nerds’ is. Dus ben jij technisch onderlegd? Wil je zoveel mogelijk zelf onder controle houden (zoals een vast IP-adres)? Grote kans dat je juist daarom voor XS4ALL koos.

Meervoudig bekroond als Beste Provider (Consumentenbond)
XS4ALL is door de Consumentenbond jarenlang tot Beste Provider uitgeroepen. De laatste jaren nét niet, maar dan waren ze een hele goede 2e.

Welke andere providers bieden dezelfde voordelen?

Onderstaande tabel geeft direct overzicht: wie komt het dichtst bij XS4ALL in de buurt?

 

Veel extra’s

Gratis monteur

Klantenservice in weekends bereikbaar

Weinig storingen

Vrijheid om te tweaken

‘Beste Provider’

Delta

X

X

O

X

X

Caiway

X

O

X

X

Online

O

X

O

X

X

X

Youfone

O

X

X

O

X

X

KPN

O

*

Telfort

O

O

O

O

O

X

T-Mobile

O

X

O

X

X

Tele2

X

X

O

O

X

X

Ziggo

X

**

Budget Alles-in-1

O

O

X

O

X

X

√ = goed O = redelijk X = niet/matig

* KPN kwam bij de Consumentenbond in 2018 meervoudig als ‘Beste uit de test’
** Ziggo is door Tweakers 9 jaar op rij verkozen als ‘Beste Internetprovider’

(Bronnen: Consumentenbond, Tweakers, PrijsVergelijken.nl.)

Conclusie: KPN is het beste alternatief voor XS4ALL

Oei. Waarschijnlijk niet het antwoord waar je op zat te wachten. KPN is immers de reden dat XS4ALL stopt: zij zijn het moederbedrijf, dat nu de stekker uit hun dochter trekt. Toch blijkt uit ons onderzoek dat KPN het dichtst bij XS4ALL in de buurt komt.

Het lijkt erop dat KPN al bezig is om de pluspunten van XS4ALL te implementeren. Zo kun je bij KPN-pakketten (tegen een meerprijs van € 5,- per maand) kiezen voor een technisch kundige klantenservice. Oké, bij XS4ALL kreeg je dit als standaard, maar de maandprijs was vergeleken met KPN ook hoger.

Als je voor KPN kiest, hoef je niets te doen. Want in principe gaan alle XS4ALL-klanten automatisch over naar het moederbedrijf. 

Wil je echt niet bij KPN straks? Dan moeten we kijken naar de nummers 2 en 3 in onze vergelijking:

Ziggo is ook een relatief dure provider. En daarvoor mag je ook goede kwaliteit verwachten. Het kan zijn dat je geen kabel hebt op jouw adres. Dan moet je wel kiezen voor een andere DSL-provider. Of glasvezel, hoewel dat lang niet overal beschikbaar is.

Op de 3e plaats komt Telfort. Zij scoren over bijna de hele breedte gemiddeld. Je hebt het waarschijnlijk al gehoord: ook Telfort is een dochteronderneming van KPN. En ook deze dochter is momenteel al opgeslokt, waardoor het niet meer mogelijk is bij deze provider een abonnement af te sluiten.

Vergelijken en overstappen

Wil je liever zelf op zoek naar het beste alternatief voor XS4ALL? Gebruik dan onze vergelijker. Daar kun je op basis van jouw wensen precies zien welke als aantrekkelijkste uit de bus komt.

start internet vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat