prijsvergelijken

Welke providers zijn beschikbaar op jouw adres?

9 juni 2021 (laatste wijziging 13 augustus 2021) door Annick

Op zoek naar de beste, snelste of meest betrouwbare provider op jouw adres?

doe de postcodecheck

Met de postcodecheck vind je alle providers en abonnementen die bij jou beschikbaar zijn. Zo kun je een gemakkelijke vergelijking maken, en snel zien wat de beste keuze is voor jou!

Niet elke provider is overal beschikbaar

...maar waarom dan niet?

Nou, er zijn verschillende aansluitingen: DSL, kabel en glasvezel. Sommige providers leveren wel DSL, maar geen glasvezel op je adres. Omdat glasvezel bijvoorbeeld nog niet is aangelegd in jouw wijk. Vervelend, maar wel de realiteit.

En waarom zie je eigenlijk maar zo weinig kabelaanbieders tussen de providers staan? Internet via de kabel is op veel adressen af te sluiten. Maar: er is altijd maar 1 kabelaanbieder op een adres beschikbaar. Aha.

Overigens: kabelinternet betekent niet dat je alleen bedraad internet kunt gebruiken. Je kunt gewoon gebruikmaken van een wifi aansluiting.

En hoe zit het dan met DSL? Als je helemaal geen DSL tussen de pakketten ziet staan, kan het zijn dat je maximumsnelheid via deze verbinding erg laag is, of dat DSL niet is aangelegd. Dan raden wij een kabel- of glasvezelverbinding aan. De snelheid via DSL verschilt altijd per adres.

Wat als er niks beschikbaar is op mijn adres?

Het zou kunnen dat je een paar filters aan hebt staan waardoor er niets naar voren komt. Check dat eerst even!

Nog steeds geen provider te zien? Dan is het mogelijk dat je in een buitengebied woont. Hier is de kwaliteit van internetverbindingen slechter.

Als je inderdaad in een buitengebied woont, kun je vaak kiezen om je aan te sluiten bij een glasvezelinitiatief. Er zijn veel voordelen van glasvezel in het buitengebied. Bijvoorbeeld: ein-de-lijk eens een goede internetsnelheid!

Ik ga verhuizen, wat nu?

Een nieuw adres betekent nieuwe mogelijkheden. Ben je tevreden met de provider die je nu hebt? Dan kun je ervoor kiezen je provider als het ware mee te verhuizen. Dit kan natuurlijk alleen als je provider ook op je nieuwe adres beschikbaar is. Als je huidige contract nog loopt, moet je altijd je provider meeverhuizen. Tenzij de provider niet op het nieuwe adres kan leveren.

Bekijk wat jij moet doen als je je provider mee wilt verhuizen.

Je nieuwe abonnement heb je zo gevonden

Dus... ga je internet vergelijken? Check dan eerst je postcode!

start internet vergelijken

Met behulp van de postcodecheck worden alle pakketten die op je adres mogelijk zijn, zichtbaar. Je nieuwe abonnement heb je dus zo gevonden!

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

Terug naar vergelijking
Start de chat