prijsvergelijken

Videoland op je TV: bij deze providers kan het!

8 oktober 2019 (laatste wijziging 15 oktober 2019) door Suzanne

Heb jij Videoland al in je abonnement en wil je het op TV kunnen kijken? Of wil je nog een Videoland abonnement afsluiten? Hier lees je hoe je Videoland kunt kijken op je TV én bij welke providers je dit kunt doen.

Wanneer je momenteel (nog) geen Videoland abonnement hebt afgesloten, kun je ervoor kiezen dit te doen via je provider. Een aantal providers bieden Videoland Unlimited aan.

Ook zijn er providers die het niet zelf aanbieden, maar waarbij je het wél kunt kijken. Namelijk via een app in je interactieve TV-menu.

Smart TV = niet nodig!

Bekijk hier welke providers Videoland op TV in je internet pakket aanbieden:

providers met videoland

videoland op tv

Inhoud

Videoland bij KPN

Heb je een internet van KPN of ga je overstappen naar deze provider? Het is mogelijk om via KPN een Videoland abonnement af te sluiten. Hiervoor betaal je dezelfde prijs als bij Videoland zelf, namelijk € 8,99 per maand. 

Zo kijk je Videoland via KPN:

Je kunt Videoland kijken via je interactieve TV-ontvanger. Bovendien kun je Videoland ook zien via de interactieve televisie app: iTV van KPN. Hierdoor kun je ook op je mobiele apparaten, niet alleen thuis, maar overal in de EU films en series bekijken.

Voor- en nadelen van Videoland via KPN

Voordat je kiest voor Videoland bij KPN, zijn er een aantal voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden:

Voordelen

 • Je hebt geen extra app nodig om Videoland te kijken. Dit doe je gewoon via de KPN iTV app.
 • Videoland is eenvoudig te zien via je interactieve TV-ontvanger. Je hebt dus geen smart TV nodig.

Nadelen

 • Je kunt films en series niet downloaden om vervolgens offline te kijken. Dit kan wél als je een abonnement bij Videoland zelf afsluit. 
 • De zoekfunctie in de KPN app werkt minder intuïtief dan bij Videoland zelf. Dit komt omdat je ook te maken hebt met KPN-content in de app.

Videoland bij Budget Alles-in-1

Het is bij Budget Alles-in-1 (eerst NLEx) mogelijk een abonnement voor Videoland af te sluiten. Dit kost € 8,99 per maand, hetzelfde bedrag wanneer je dit via Videoland zelf afsluit. Budget Alles-in-1 maakt gebruik van dezelfde TV-ontvanger als KPN. Dit betekent dat alles precies hetzelfde werkt als bij provider KPN. Lees verder over Videoland bij KPN.

Videoland bij XS4ALL

Heb je op dit moment een abonnement bij XS4ALL, of ga je overstappen naar deze provider? Dan kun je tijdens het bestellen kiezen voor Videoland. Ook bij XS4ALL betaal je € 8,99 per maand voor een Videoland abonnement.

Zo kijk je Videoland via XS4ALL:

Je kunt Videoland kijken via je interactieve TV-ontvanger wanneer je een abonnement hebt afgesloten via XS4ALL. Navigeer in het menu naar On Demand. Hieronder kun je de functie 'Videoland' vinden. 

Voor- en nadelen van Videoland via XS4ALL

Voordat je kiest voor Videoland bij XS4ALL, zijn er een aantal voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden:

Voordelen

 • Een smart TV is niet nodig, want je kunt Videoland zien via je interactieve TV-ontvanger.

Nadelen

 • Je kunt films en series niet downloaden om vervolgens offline te kijken. Dit kan wél als je een abonnement bij Videoland zelf afsluit. 
 • Je kunt Videoland niet via een app bekijken, dus alleen op je TV

Videoland bij Ziggo

Je kunt bij Ziggo geen abonnement op Videoland afsluiten. Wél heb je de mogelijkheid om in te loggen met je bestaande Videoland account via de Mediabox. Op deze manier kun je dus toch Videoland Unlimited films en series bekijken.

Heb je kabel TV of kijk je via een insteekkaart? Dan is dit helaas niet mogelijk.

Zo kijk je Videoland bij Ziggo:

 • Ga naar kanaal 151
 • Of ga naar je TV-menu en start de app
 • Kijken maar!

3 andere mogelijkheden voor Videoland op je TV

Zit je bij een andere provider? Niet getreurd. Het is nog steeds mogelijk om Videoland op je TV te kijken, óók zonder smart TV.

 1. Streamen 
  Wanneer je de Videoland app op je telefoon of tablet hebt, kun je dit beeld met een Chromecast of Apple TV streamen naar je TV.
 2. HDMI
  Heb je geen Chromecast of Apple TV, maar wel een HDMI-ingang in je TV? Dan kun je er voor kiezen om te surfen naar de site van Videoland en je laptop aan te sluiten met een HDMI-kabel aan je TV. Misschien niet de meest elegante oplossing, maar het werkt wel!
 3. Via een gaming console
  De laatste mogelijkheid: Videoland via je PS4. In het menu van je Playstation kun je navigeren naar de TV-apps en Videoland aanklikken. 

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat