prijsvergelijken

Vergelijk HBO en Netflix voor On Demand films en series

23 augustus 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Michelle

Wil je On Demand films en series kijken maar weet je even niet welke service je moet kiezen? geen nood, ik vergelijk Netflix en HBO voor je in dit artikel. Netflix is onderhand een heus begrip geworden, HBO is in Nederland minder een begrip maar heeft weer wel populaire series zoals Game of Thrones. En mooie series zijn -als je er liefhebber van bent- een mooie toevoeging aan jouw internet en tv-pakket. Als je liever niet op allebei een abonnement neemt, zal je moeten kiezen en dat is best lastig. Om je bij je keuze te helpen zet ik voor je op een rij wat de verschillen tussen HBO en Netflix precies inhouden zodat jij kan bepalen welke het beste bij jou past.

Het aanbod van HBO vs Netflix vergelijken

Ben jij een serieliefhebber? Bij beide services zit je dan goed. Voor zowel HBO als Netflix geldt dat ze een groot aanbod hebben aan series. Deze series zijn echter meestal niet op beide services te bekijken. Netflix heeft voor een handig overzicht al hun series in subgenres gestopt, en daarbinnen kan je ook nog filteren op 'aanbevelingen voor jou'. De subgenres variëren van Britse en Amerikaanse series tot actie tot documentaires tot Nederlandse en Comedyseries. HBO heeft het het aanbod niet op die manier gesorteerd maar ook hier is zeer veel keuze.

HBO

Bij beide services kan je 'binge watchen'

Binge waching, het in een keer achter elkaar kijken van een hele serie wordt steeds populairder. Binge watchers kunnen hun hart ophalen bij zowel HBO als Netflix. Netflix is alleen maar 'on demand' dus de mogelijkheid tot binge watchen is gegarandeerd. HBO heeft naast hun televisiezenders ook HBO On Demand en HBO GO, met de app HBO GO en de functie On Demand kan je dus ook bij HBO binge watchen! In ons artikel over Online tv-kijken lees je meer over binge watching. 

Het verschil in aanbod tussen Netflix en HBO

Het voornaamste verschil met de series op Netflix is dat de series op HBO vaak al populair zijn, bovendien nieuwer en vaak nog steeds gemaakt worden. Als voorbeeld noem ik de comedy serie Silicon Valley. Op Netflix lopen de series niet gelijk met wat er op televisie getoond wordt. HBO heeft ook zijn eigen televisiezenders en daardoor lopen hun series wel gelijk met wat er op tv wordt getoond. Series op HBO zijn exclusief te zien voor hun abonnees, series op Netflix zijn niet altijd exclusief voor Netflix abonnees m.u.v. Netflix Originals. Series op Netflix kunnen ook van de BBC zijn bijvoorbeeld.

Klassiekers of liever nieuwste films?

Zowel Netflix als HBO hebben enorm veel goede en hoog gewaardeerde films beschikbaar voor hun abonnees. HBO biedt meer grote en nieuwe films, denk bijvoorbeeld aan Furious 7 en Jurassic World. Netflix daarentegen heeft minder nieuwe films, dit komt ook deels omdat ze voor een lange tijd niet groot genoeg waren om dergelijke films te kunnen krijgen. Echter, ze hebben zoveel films dat je vooralsnog genoeg kijkvermaak hebt.  Bij beide services zit je voor alle genres goed, het is dus vooral de vraag of je de grote kaskrakers van films al wilt zien of dat je dat niet het belangrijkste vind. Het is overigens niet dat Netflix geen kaskrakers heeft, ze komen vaak alleen niet net uit de bioscoop.

Zo sluit je HBO af

Nog een groot verschil. Het afsluiten van HBO en Netflix werkt niet hetzelfde. HBO sluit je af bij je televisiepakket, je kan het als optie aanvinken bij het internet en tv vergelijken. Per provider verschilt de prijs, de prijs ligt altijd op of rond de €15,-. De precieze prijzen van HBO verschillen dus wel per provider. Zowel als je al een provider hebt of er nog een moet kiezen dan is het misschien wel fijn om te weten waar je aan toe bent als je HBO wilt afsluiten. Netflix sluit je niet af via je provider, dit is een geheel op zichzelf staande service.

Zo sluit je Netflix af

Ook anders dan bij HBO kan je bij Netflix verschillende pakketten kiezen. Netflix biedt de keuze uit 3 pakketten; Basis t.w.v. €7,99, hierbij kan je niet in HD kijken en maar op 1 scherm tegelijkertijd. Ook hebben ze Standaard t.w.v. €9,99, hiermee kan je wel in HD kijken en op 2 schermen tegelijkertijd. Daarnaast hebben ze nog Premium t.w.v. €11,99 waarmee je zowel in HD als Ultra HD kan kijken, en op 4 schermen tegelijkertijd kan er gekeken worden. Doordat het een online service is, kan je het ook gemakkelijk en altijd online opzeggen. Als je eens wilt kijken of het wat voor je is, probeer het dan een maand gratis. Mocht het dan niets zijn, kan je je abonnement gemakkelijk opzeggen.

 

HBO vs Netflix, wat moet ik kiezen?-01

Michelle

Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.