prijsvergelijken

VDSL upgrade voor KPN klanten

22 oktober 2015 (laatste wijziging 17 oktober 2019) door Suzanne

Het wordt bij meer KPN-klanten mogelijk om nog sneller VDSL te ontvangen: namelijk tot wel 200 Mb/s! VDSL is de snellere variant van internet over de telefoonlijn. 

Investering

KPN heeft de laatste tijd veel geïnvesteerd in koperverbindingen, waardoor de al bestaande abonnementen nu nog sneller kunnen worden gemaakt. Als je nu een abonnement hebt afgesloten met een downloadsnelheid van 30 Mb/s, maar je haalt misschien net de helft, dan kun je met de upgrade van de VDSL snelheden toch de maximumsnelheid halen.

Concurrentie

Ook de partners van KPN - Telfort, Online en Tele2 - kunnen binnenkort deze snelheden aanbieden. Hiermee wordt de concurrentie tegen de belangrijke kabelprovider Ziggo steeds groter. Aanbieders van DSL (ADSL en VDSL) kunnen abonnementen vaak voor een aanzienlijk lagere prijs aanbieden dan glasvezel- of kabelinternet. Aangezien de snelheid nu vergelijkbaar wordt met die van Ziggo, kun je dit beschouwen als serieuze concurrentie voor de kabelprovider.

Onduidelijkheid

Het is nog onbekend wanneer de klanten van KPN gebruik kunnen maken van het snellere netwerk. Wel zegt de managing director van KPN dat eind dit jaar nog 85 procent van de klanten minimaal 40 Mb/s moet kunnen halen. Waarschijnlijk kunnen de routers, die op dit moment in gebruik zijn, de hogere snelheid nog niet aan en moeten die vervangen worden. Of die routers (gratis) vervangen gaan worden en wanneer dit allemaal gebeurt, is nog onduidelijk.

ADSL VDSL

 

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat