prijsvergelijken

Is Tv On Demand de toekomst van tv-kijken?

10 oktober 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Suzanne

Tv On Demand wordt steeds populairder. Tegenwoordig vinden veel mensen het normaal om zelf te beslissen wanneer je iets wilt, en hoeveel je daarvan wilt. Zo ook met televisie kijken! Mensen zappen minder rond op zoek naar een leuk tv-programma, maar bedenken wat ze echt willen zien en maken meer gebruik van de Tv On Demand-dienst van een provider. Je kan dit zien als een soort videotheek waarin je de serie of film kunt uitkiezen die jij wilt zien. Maar heeft On Demand televisie kijken echt de toekomst?

Tv On Demand via provider

Als je na het vergelijken voor een internet en tv abonnement kiest, krijg je vaak Tv On Demand bij je pakket. In zo'n virtuele videotheek kun je dan kiezen uit een aantal films en series, waarvan er vaak een paar gratis zijn. Je kunt meestal kiezen uit een SD of HD film, en zodra je een film hebt gekozen is die een week beschikbaar om te kijken. 

Tv On Demand diensten

  • Netflix. Netflix wordt door Nederlanders massaal gebruikt. Netflix is een Amerikaanse dienst maar de programma's kun je gewoon in het Nederlands bekijken. Dit bestel je apart dus niet via je provider. Netflix biedt meer keuze uit films en series. Ook kun je alles onbeperkt kijken voor een tientje per maand. 
  • Videoland. Videoland is een Nederlands alternatief. Met Videoland Unlimited kun je veel (nieuwe) Nederlandse series zien, maar ook internationale films zijn te zien. Je hebt een Videoland Unlimited abonnement vanaf € 8,99 per maand.
  • HBO. HBO is ook een dienst die verschillende series en films uitzendt, maar staat niet helemaal afhankelijk van providers. Je kunt dit bij vrijwel elke provider afsluiten vanaf € 15,00 per maand en krijgt dan drie zenders, plus de HBO Go app, waarmee je op al je elektronische apparaten on demand kunt kijken. Helaas heeft HBO onlangs aangekondigd per 1 januari 2017 te stoppen in Nederland met het aanbieden van deze diensten. 

De toekomst van tv kijken

Waarschijnlijk heb je het zelf een keer gedaan of heb je er wel eens van gehoord; 'Binge Watching'. Dit is erg populair geworden door de introductie van bovengenoemde diensten. In een ruk je favoriete serie afkijken, gewoon omdat het kan, en omdat je geen zin hebt om weer een week te wachten op de volgende aflevering. Zo zijn er nog ontzettend veel voordelen van het on demand kijken. Je kan programma's terugzien op een moment dat je niet gestoord wordt door bijvoorbeeld je huisgenoten die iets anders willen zien. Kijken naar jouw favoriete programma's, films en series wanneer je maar wilt. Heerlijk toch? Het is vrij onwaarschijnlijk dat we ooit nog terug zullen gaan naar de tijd van alleen maar geduldig afwachten en zappen voor de buis. Tv On Demand zal naar verwachting steeds meer gebruikt gaan worden, maar of het de standaard tv-programmering volledig vervangt is nog maar de vraag. Want je wilt 's morgens op school of op je werk toch iets hebben om over te praten. En dat zijn toch de programma's die uitgezonden zijn.

 

is-tv-on-demand-de-toekomst-van-tv-kijken-01

Suzanne

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.