prijsvergelijken

Tv kijken zonder abonnement

16 augustus 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

Wil je tv kijken zonder abonnement? Of twijfel je nog tussen een los internetabonnement of een pakket met internet en tv? 

In een regulier abonnement zitten veel zenders. Ook zenders waar je nooit naar kijkt. Jammer, want ook voor die zenders betaal je. Als je selectief kijkt, dan kan dat goedkoper. En op momenten dat het jou uitkomt.

Bedenk wel dat de kosten niet altíjd heel veel lager uitvallen als je voor een los internetabonnement kiest. De apps, apparatuur en streamingsdiensten kosten namelijk óók geld. 

Na het lezen van dit artikel weet je welke opties er zijn op dat gebied. Zodat je weet welke opties het beste bij jou passen.

Inhoud

  Super basic tv: alleen publieke en lokale zenders

  Heb je genoeg aan publieke omroepen en geen behoefte aan commerciële zenders? Sluit dan je antenne aan op de antenne-aansluiting van de tv. Daarmee kijk NED1, 2 en 3 en de regionale zenders. Gratis. Het vergt bij oudere tv's wat technische kennis. Wat je exact moet doen is afhankelijk van je televisie. Met oudere tv's heb je misschien een Digitenne scart adapter nodig. 

  Tv-kijken met Video-On-Demanddiensten

  Kijken wanneer je het uitkomt. Series, films, documentaires. Zo lang als je zelf wilt. Heerlijk. Dat kan met de streamingsdiensten.

  Netflix is razend populair. En niet alleen onder jongeren. Ook Videoland en Pathé Thuis doen het steeds beter. Het aanbod van films en series bij deze diensten wordt steeds groter en beter. Sommige diensten zijn bij een tv-abonnement inbegrepen maar je kan ze ook los aanschaffen. Via een app op je Smart TV heb je toegang tot deze (betaalde) diensten. Of via je smartphone of tablet. Net wat je voorkeur heeft.

  Het gaat via internet. Zorg voor een internetabonnement met voldoende internetsnelheid. 30Mb/s is wel minimaal nodig. Helemaal als je met meerdere personen tegelijk verschillende programma's kijkt.

  tips

  Tv-kijken via mediaspeler

  Leuk, tv kijken op je smartphone of tablet, maar...niet altijd. Soms gaat er niks boven een avondje bankhangen. Voor de tv.

  Dus, wil je liever streamen op je televisie maar heb je geen Smart TV? Geen nood, gebruik dan een mediaspeler. De bekendste mediaspelers zijn waarschijnlijk Apple-tv en Chromecast. Met een mediaspeler kun je tv-kijken op je tv zonder dat je een interactief tv-abonnement afsluit. Mocht je geen Smart-tv hebben, dan is dit een goed alternatief om tv te kijken via apps of andere diensten.

  Bij Apple-tv kun je apps kopen via de Apple Store zoals Netflix of HBO GO. Een Chromecast heeft deze mogelijkheid niet. Kijk dan je films of series via je telefoon of tablet met Chromecast op tv.

  Met een aantal handige apps kun je gemakkelijk tv-kijken. 

  Online tv-kijken op verschillende apparaten

  Het hangt een beetje van het programma af. En het moment. Tv op je tablet of smartphone is soms juist wél ideaal. Je kan namelijk kijken waar en wanneer je wilt. De zenders NPO 1,2,3, RTL en SBS kijk je via speciale apps.

  Vodafone TV Anywhere

  Dit is een app van Vodafone voor mobiele klanten om online tv te kijken. Voor klanten met een Black abonnement is TV Anywhere gratis en klanten met een Red of Smart abonnement betalen €4,95 per maand. Je ontvangt 12 zenders. Deze zenders ontvang je in HD-kwaliteit en je kunt de programma's altijd pauzeren. Ook hoef je je favoriete programma nooit meer te missen met de herinnering die je kunt instellen.

  Vodafone-01

  KNIPPR

  KNIPPR is een betaalde tv-dienst. Het lijkt een beetje op een gewoon tv-abonnement maar dan maandelijks opzegbaar en flexibeler qua uitbreidingen. KNIPPR Basic bestaat uit de populairste Nederlandse 17 zenders voor €9,99 per maand. Je kan dit aanvullen met extra zenders. Je betaalt voor elke extra zender €0,99 meer. Je kijkt op alle devices, thuis of buiten de deur. Via Apple tv of Chromecast is KNIPPR ook op je televisie te bekijken, in HD op 2 schermen tegelijk. 

  knippr-logo-710x275

  KPN play

  KPN Play is een betaalde dienst. Voor een tientje per maand maak je gebruik van de play app. Met die app kijk je online tv. En dat kan op maximaal 5 apparaten. Het verschil met een normaal tv-abonnement is dat je met KPN play kijkt via een internetverbinding. Je hebt dus een goede internetverbinding nodig.

  De app bestaat uit 23 tv-zenders en is maandelijks opzegbaar. Je kan met KPN Play:

  • Live TV kijken,
  • Opnemen en later kijken,
  • Gemist terugkijken tot 7 dagen,
  • On Demand kijken.

  kpn

  NLziet

  Kijk je wel graag 'gewone' tv maar haat je reclame? Misschien is NLziet dan iets voor jou! Je betaalt €7,95 per maand en je ontvangt dan 11 zenders: de meest gangbare publieke en commerciële omroepen.

  Voordelen:

  • Je ziet geen reclame,
  • Je kijkt via een app of gewoon op internet,
  • Je kan programma's alvast vooruit te kijken,
  • Je kan alle programma's gemakkelijk terugkijken.

  NLziet

  Conclusie

  Is het nou echt voordeliger om geen regulier tv-abonnement meer te nemen? Ja... en nee. Dat hangt namelijk van jouw voorkeuren af. Wanneer je extra zenders kiest kan het maandbedrag nog aardig oplopen. En voor diensten zoals Netflix en Videoland los erbij betaal je sowieso ook. De flexibiliteit is weer wel aantrekkelijk. Gebruik je bepaalde zenders niet, dan zeg je het op. Simpel. Een regulier tv-abonnement sluit je voor minimaal een jaar af.

  Online tv-kijken is vooral een nieuwe manier van tv-kijken. Misschien kijk je graag een paar zenders via de tablet. Anderen willen juist een groot aanbod aan zenders via interactieve tv. Het ligt er dus maar net wat jij fijn vindt.

  Een internetabonnement met voldoende snelheid is wel van belang voor online tv-kijken. Je bent hiervan afhankelijk bij online tv-kijken. Kijk daarom bij het internet en tv vergelijken naar snelheden van 30 MB/s en hoger.

   

  televisie kijken via internet

  Annick

  Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.