prijsvergelijken

TV kijken via internet: zo doe je dat per provider

4 december 2018 (laatste wijziging 5 februari 2020) door Coen

Overal en altijd TV kunnen kijken? Dat kan bij heel veel providers met een app: tv kijken via internet dus! Hiermee kijk je live programma's op je mobiel, tablet of laptop. En ja, het kan ook terwijl je familie iets anders kijkt op tv.

Dus... kijkt je zus iets wat jij niet wilt zien? Of kom je er met je vriend niet uit wat jullie willen kijken? Dan kijk je toch lekker wat je zelf wilt, met de online tv app van je provider!

Inhoud

Ziggo Go

Deze app is, je raadt het al, van de provider Ziggo. Maar wist je ook dat je Ziggo Go al kunt gebruiken bij elk pakket dat Ziggo aanbiedt? Alles wat je nodig hebt, is een Mijn Ziggo account. Daarmee kun je vervolgens inloggen in de app.

Waarop werkt Ziggo Go?

Je kunt de app downloaden op een Android, iOS of Windows 10 apparaat. Als je liever geen gebruikmaakt van een app, kun je ook via je laptop naar Ziggo Go browsen. Je kunt Ziggo Go op maximaal 3 schermen tegelijkertijd gebruiken.

Het is trouwens ook mogelijk om Ziggo Go te streamen naar Chromecast en Airplay. Dit is (nog) niet mogelijk met Windows 10. Je kunt Replay TV niet gebruiken via Chromecast en Airplay.

Wat kan je ermee?

Ga je alleen thuis TV kijken via internet? Dan ontvang je alle zenders die je ook in je reguliere internet pakket ontvangt. Hoeveel dit er zijn, ligt dus helemaal aan het pakket dat je hebt afgesloten. Extra zenderpakketten in het pakket kun je ook op je mobiele apparaten bekijken. Als je buitenshuis gebruikmaakt van de Ziggo Go app, kun je iets minder zenders ontvangen.

Een pluspunt van Ziggo Go dat we bij andere providers nog niet hebben gezien: je kunt on demand series en films ook offline kijken! Dit doe je door ze eerst op je telefoon of tablet te downloaden. 

Dit kan je allemaal met Ziggo Go:

 • Live televisie kijken
 • TV-gids bekijken
 • Opnames inplannen op de TV-ontvanger
 • Afstandsbediening functie
 • Programma's terugkijken 
 • Movies & Series (offline) kijken*
 • Ouderlijk toezicht instellen

*Als je gebruik wilt maken van Movies & Series, moet je dit wel in het abonnement hebben afgesloten.

Waar kan je het gebruiken?

TV kijken terwijl je op het strand ligt in Spanje? Ook dat is mogelijk met Ziggo Go! In alle EU-landen kun je ook gebruikmaken van Ziggo Go, én in deze landen:

 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Frans-Guyana
 • Guadeloupe
 • Madeira
 • Martinique
 • Mayotte
 • Réunion
 • Saint-Martin

Vanaf 1 augustus 2019 kan je met Ziggo GO ook in Lichtenstein, IJsland en Noorwegen Ziggo GO kijken.

Let op: gebruik je 4G voor het kijken van je favoriete programma? Dan kan je verbruik wel eens hard gaan. Gebruik wanneer dit kan Wifi!

KPN iTV app

Je kunt gebruikmaken van iTV van KPN als je een internet & tv abonnement of een Alles-in-1 abonnement hebt bij deze provider. 

Tip: heb je een abonnement van Budget Alles-in-1 of Oxxio? Deze providers leveren over het netwerk van KPN. Dit houdt in dat je ook met Budget Alles-in-1 en Oxxio gebruik kunt maken van de KPN iTV app!

Waarop werkt de KPN iTV app?

De app is te gebruiken met een iOS of Android apparaat, maar je kunt ook via je browser TV kijken via internet. Je kunt op maximaal 5 apparaten gebruikmaken van de app. Wil je samen met anderen iets kijken of vind je je mobiele scherm te klein voor je favoriete zender? Je streamt dan gewoon naar de Chromecast.

Wat kan je ermee?

Met de iTV app van KPN kun je alle zenders bekijken die je ook in je reguliere pakket zitten, behalve als je buitenshuis gebruikmaakt van de app. Je krijgt dan wel de meeste zenders, maar je kunt bepaalde extra pakketten niet bekijken, namelijk het Film1, Hindi en Turkse pakket.

Dit kan je allemaal met iTV van KPN:

 • Live televisie kijken
 • TV-gids bekijken
 • Opnames inplannen op de TV-ontvanger
 • Programma's terugkijken 
 • Zenders uit Pluspakketten* bekijken

*Dit moet dan wel in je abonnement zitten.

Waar kan je het gebruiken?

Je kunt in elk EU-land gebruikmaken van de KPN app.

Telfort iTV app

Je maakt gebruik van de Telfort iTV app als je internet & TV of Alles-in-1 hebt afgesloten bij Telfort.  

Waarop werkt de Telfort iTV app?

De app wordt ondersteund door apparaten met een iOS en Android besturingssysteem. Ook kun je via Chrome of Firefox online televisie kijken via Telfort. Andere browsers worden (nog) niet ondersteund. Je kunt met maximaal 3 apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van de app, tenzij je dit buitenshuis doet. Dit kan op 1 apparaat tegelijk.
Ook kan je programma's afspelen met je Chromecast.

Wat kan je ermee?

Met de iTV app kijk je niet alle zenders die je op je TV ook ontvangt. In plaats daarvan kijk je naar de 35 populairste zenders die Telfort aanbiedt.

Dit kan je allemaal met iTV van Telfort:

 • Live televisie kijken (35 zenders)
 • TV-gids bekijken
 • Opnames inplannen op de TV-ontvanger
 • Programma's terugkijken
 • Zenders uit Pluspakketten bekijken*

*Als je dit in je abonnement hebt.

Waar kan je het gebruiken?

Je kunt de app niet alleen in Nederland, maar in de hele EU gebruiken.

T-Mobile TV Anywhere

Als je een pakket met TV hebt afgesloten bij T-Mobile, kun je gebruik maken van TV Anywhere. Dit is een app waarmee je op je mobiel, tablet of smart TV televisie kunt kijken. En zoals de naam al doet vermoeden, hoef je hiervoor niet thuis te blijven. Ook buitenshuis kun je TV kijken via internet!

Waarop werkt T-Mobile TV Anywhere?

Je kunt de app downloaden op een iOS of Android apparaat of bezoeken via een browser. Dit kan op maximaal 3 apparaten tegelijkertijd. Ook kun je met de app streamen naar Chromecast en Airplay

Wat kan je ermee?

Je ontvangt met TV Anywhere minder zenders dan 'gewoon' op je televisie, namelijk 35. Wel kun je deze zenders zowel binnen als buitenshuis bekijken. 

Dit kan je met TV Anywhere van T-Mobile:

 • Live televisie kijken
 • Programma's terugkijken

Zoals je ziet heeft T-Mobile vergeleken met andere providers weinig opties voor online TV kijken. Extra pakketten zijn niet te bekijken via de app. Ook is er geen gidsfunctie en kun je het opnemen van programma's niet inplannen.

Waar kan je het gebruiken?

De app is overal in de EU te gebruiken. Let op: gebruik je het via 4G? Dan gaat je verbruik hard. Stel een plafond in of kijk TV via een wifi-verbinding!

Hoeveel data heb ik nodig voor TV kijken via internet?

Als je graag online TV kijkt, kun je het beste gebruikmaken van WiFi. Hiermee loop je geen risico om buiten je mobiele bundel te gaan.

Wil je toch buitenshuis TV kijken via de app? Als je dit via mobiele data doet, is een grote databundel een vereiste. Het kijken van filmpjes slurpt namelijk al je MB's op.

Ben je op zoek naar een nieuw mobiel abonnement? Op onze mobiele vergelijker kun je het toestel uitkiezen dat je wilt hebben. Sorteer dan op een hoge databundel. Je kunt er zelfs voor kiezen om een onbeperkt aantal MB's te hebben. Geen risico dat je teveel data verbruikt en ineens met een torenhoge rekening zit. 

start met vergelijken

Dit artikel is een momentopname en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Providers kunnen prijzen ten alle tijde wijzigen.

tv kijken op mobiel

Coen

Terug naar vergelijking
Start de chat