Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Coen 27-05-2022 (laatste wijziging 04-04-2024)

TV kijken via een app: alle provider apps onder de loep

Door Coen 27-05-2022 (laatste wijziging 04-04-2024)

TV kijken via de app van je provider: dat is overal en altijd TV kunnen kijken! Op de camping, in de tuin, op zolder waar je geen TV hebt staan... Allemaal via je laptop, smartphone of tablet. 

Dus... kijkt je zus iets wat jij niet wilt zien? Of kom je er met je vriend niet uit wat jullie willen kijken? Dan kijk je toch lekker wat je zelf wilt, met de online TV app van je provider!

Inhoud

Welke provider biedt de allerbeste TV app?

Wil je de meest uitgebreide TV app met de beste functies? Wat dacht je van films downloaden op je telefoon, en ze offline bekijken op een vakantieplekje zonder internet? Of de TV app met 3 personen tegelijkertijd gebruiken? Het kan - bij sommige providers. We nemen alle opties voor je onder de loep:

Functies

Ziggo GO KPN iTV app Odido TV App Youfone TV App Canal Digitaal (Online.nl)

Aantal personen tegelijkertijd op de app

3 3 3 1 2

Besturingssysteem

Vanaf Android 5.1 en Apple iOS 11 Vanaf Android 5.0 en Apple iOS 10 Vanaf Android 5.0 en Apple iOS 10 Vanaf Android 5.0 en Apple iOS 11 Vanaf Android 5.0 en Apple iOS 11

Live TV kijken

✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

TV gids bekijken

✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

Begin Gemist

✔️ ✔️ ✔️ ✔️ (bij Comfort/Premium pakket) ✔️

Programma's terugkijken

✔️ (tot 2 dagen terug bij Start, tot 7 dagen terug bij Complete en Max) ✔️ ✔️ ✔️ (bij Comfort/Premium pakket) ✔️

Opnames inplannen (als Opnemen in je pakket zit)

✔️ ✔️ ✔️ ✔️ (bij Comfort/Premium pakket) ✔️

Films en series offline kijken

✔️ ✖️ ✖️ ✖️ ✖️

Streamen naar TV via Chromecast of Airplay

✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

Een kijkprofiel instellen

✔️ ✔️ ✔️ ✖️ ✖️

Ouderlijk toezicht instellen/Kindvriendelijke profielen

✔️ ✔️ (Als je Kids zenders in je pakket hebt) ✔️ ✖️ ✖️

Ziggo GO

Deze app is, je raadt het al, van de provider Ziggo. Je krijgt toegang tot Ziggo GO als je TV van Ziggo in je abonnement hebt, of als je specifiek voor het Ziggo GO pakket hebt gekozen. Wat je verder nog nodig hebt, is een Mijn Ziggo account, en natuurlijk een goed werkende telefoon, tablet of laptop. 

Waarop werkt Ziggo GO?

Je kunt de app downloaden op een Android of iOS apparaat. Als je liever geen gebruikmaakt van een app, kun je ook TV kijken op je pc. Dit doe je door via je computer naar Ziggo GO te browsen. Je kunt Ziggo GO op maximaal 3 schermen tegelijkertijd gebruiken.

Het is trouwens ook mogelijk om Ziggo GO te streamen naar Chromecast en Airplay. Dit is (nog) niet mogelijk met Windows 10. Je kunt Replay TV niet gebruiken via Chromecast en Airplay.

Wat kan je ermee?

Ga je alleen thuis TV kijken via de app van je provider? Dan ontvang je alle zenders die je ook in je reguliere internet pakket ontvangt. Hoeveel dit er zijn, ligt dus helemaal aan het pakket dat je hebt afgesloten. Extra zenderpakketten in het pakket kun je ook op je mobiele apparaten bekijken. Als je buitenshuis gebruikmaakt van de Ziggo GO app, kun je iets minder zenders ontvangen.

Een pluspunt van Ziggo GO dat we bij andere providers nog niet hebben gezien: je kunt on demand series en films ook offline kijken! Dit doe je door ze eerst op je telefoon of tablet te downloaden. 

Dit kan je allemaal met Ziggo GO:

 • Live televisie kijken
 • TV-gids bekijken
 • Opnames inplannen op de TV-ontvanger**
 • Afstandsbediening functie
 • Programma's terugkijken 
 • Movies & Series (offline) kijken*
 • Ouderlijk toezicht instellen

*Als je gebruik wilt maken van Movies & Series, moet je dit wel in het abonnement hebben afgesloten.

** Alleen wanneer je ook een Mediabox met opnemen hebt

Waar kan je het gebruiken?

TV kijken terwijl je op het strand ligt in Spanje? Ook dat is mogelijk met Ziggo Go! Je kijkt in alle EU-landen gewoon naar je favoriete programma op de buis.

Let op: gebruik je mobiele data voor het kijken van je favoriete programma? Dan kan je verbruik wel eens hard gaan. Gebruik wanneer dit kan wifi!

KPN iTV app

Je kunt gebruikmaken van iTV van KPN als je een internet & tv abonnement of een Alles-in-1 abonnement hebt bij deze provider. 

Tip: heb je een abonnement van Budget Alles-in-1 of Oxxio? Deze providers leveren over het netwerk van KPN. Dit houdt in dat je ook met Budget Alles-in-1 en Oxxio gebruik kunt maken van de KPN iTV app!

Waarop werkt de KPN iTV app?

De app is te gebruiken met een iOS of Android apparaat, maar je kunt ook TV kijken op je pc. Dit doe je door te surfen naar tv.kpn.com. Op de mobiele app kun je op maximaal 5 apparaten tegelijk ingelogd zijn. Je kunt ook tegelijkertijd kijken, maar dan kan dit op maximaal 3 apparaten (TV-ontvanger niet meegeteld). Wil je samen met anderen iets kijken of vind je je mobiele scherm te klein voor je favoriete zender? Je streamt dan gewoon naar je TV via een mediaspeler, zoals een Chromecast of Apple TV.

Wat kan je ermee?

Met de iTV app van KPN kun je alle zenders bekijken die je ook in je reguliere pakket zitten, behalve als je buitenshuis gebruikmaakt van de app. Je krijgt dan wel de meeste zenders, maar je kunt bepaalde extra pakketten niet bekijken, namelijk het Film1, Hindi en Turkse pakket.

Dit kan je allemaal met iTV van KPN:

 • Live televisie kijken
 • TV-gids bekijken
 • On demand films en series kijken
 • Opnames inplannen op de TV-ontvanger
 • Programma's terugkijken 
 • Zenders uit Pluspakketten* bekijken

*Dit moet dan wel in je abonnement zitten.

Waar kan je het gebruiken?

Je kunt in elk EU-land gebruikmaken van de KPN app.

TV App Odido

Als je een pakket met TV hebt afgesloten bij Odido, kun je gebruik maken van de online TV app. Dit is een app waarmee je op je mobiel, tablet of smart TV televisie kunt kijken. Ook buitenshuis kun je TV kijken via internet!

Kijk je liever op je computer? Ga dan naar Odido TV

Waarop werkt de TV app van Odido?

Je kunt de app downloaden op een iOS of Android apparaat of bezoeken via een browser. Dit kan op maximaal 3 apparaten tegelijkertijd. Je kunt met de app streamen naar Chromecast en Airplay én je kunt gebruikmaken van Apple TV.

Wat kan je ermee?

Je kunt met de TV App naar 56 zenders kijken, iets minder dus dan in het reguliere TV-abonnement. Wel kun je deze zenders zowel binnen als buitenshuis bekijken. 

Dit kan je met de TV app van Odido:

 • Live televisie kijken
 • Programma's terugkijken (tot 7 dagen terug)
 • TV-gids bekijken
 • Opnames inplannen *
 • On demand films en series kijken

* Als je Cloud Opnemen in je pakket hebt

Waar kan je het gebruiken?

De app is overal in de EU te gebruiken. Let op: kijk je TV via je mobiele data-abonnement? Dan gaat je verbruik hard. Stel een plafond in of kijk TV via een wifi-verbinding!

Hoeveel data heb ik nodig voor TV kijken via een app?

Als je graag online TV kijkt, kun je het beste gebruikmaken van wifi. Hiermee loop je geen risico om buiten je mobiele bundel te gaan.

Wil je toch buitenshuis TV kijken via de app? Als je dit via mobiele data doet, is een grote databundel een vereiste. Het kijken van filmpjes slurpt namelijk al je MB's op. 

Zorg voor een databundel van tenminste 10 GB. Hier staan de voordeligste opties vast voor je op een rij:

start met vergelijken

Gebruik jij de TV app van je provider ook graag? Zijn er nog opties die je mist? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel!

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>TV kijken via een app: alle provider apps onder de loep
Hans
13-08-2023
App Tmob werkt niet op Android tv ,er wordt gezegd dat je gebeld wordt maar hoort nooit meer wat . Hulp is dramatisch.
Ron
12-08-2023
Ziggo Go is gratis voor vaste klanten. Alleen moet je wel een tv abonnement hebben bij Ziggo.
Emphyrio
01-07-2023
Wat is de ervaring met de TV Anywhere app van TMobile....Ik ken de Ziggo app en de Kpn app waarbij ik de Ziggo app aanzienlijk beter vind. Ben, benieuwd, hoe die van TMobile is. Iemand?
Niels
30-06-2022
Voor dit moment is het goed om een hele flinke disclaimer te plaatsen voor de Ziggo GO app. Het was een hele fijne app op de smart TV, maar sinds 3 weken is het zeer, zeer instabiel en zo zwaar op de Smart TV dat zelfs andere apps er door onderuit gaan.
RONALD
19-05-2022
VOLGENS MIJ KAN JE ITV VAN KPN NIET BUITENSHUIS GEBRUIKEN. DAT HEBBEN ZE ZO GEMAAKT DAT JE DAT ALLEEN OP JE EIGEN NET KAN GEBRUIKEN. IK HAD EEN MOBIELE ROUTER MET EEN ONBEPERKT DATA SIMKAART AANGESCHAFT. MAAR DAT WERKTE MOOI NIET.
Reactie op RONALD
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ronald, Het zou wel mogelijk moeten zijn om de iTV app van KPN buitenshuis te gebruiken. Je kunt dan wel iets minder zenders ontvangen dan wanneer je van je vaste wifi-netwerk gebruik maakt. Mocht dit niet lukken, dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van KPN. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!