prijsvergelijken

Top 5 makkelijk te installeren internetpakketten

26 juli 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

"Welke internetpakketten zijn het makkelijkst te installeren?" Op de chat krijg ik weleens deze vraag over de zelf te installeren internetpakketten. Blijkbaar zien mensen tegenwoordig op tegen de installatie. Herken je dat en kan de installatie van een internetpakket voor jou ook niet makkelijk genoeg zijn? Heel begrijpelijk want is soms knap ingewikkeld. Het is echter een belangrijk onderdeel van je internetabonnement, zonder goede installatie haal je niet uit je abonnement wat erin zit. Welke pakketten zijn makkelijk te installeren?

Top 5 makkelijk te installeren internetpakketten

Nou is het zo dat elke provider verschillende internetpakketten biedt, afhankelijk van de wensen die de klant heeft wordt een pakket samengesteld. Bovendien verandert het aanbod regelmatig. Dat maakt het aantal pakketten praktisch gezien oneindig. Daarom is het wat lastig om te spreken van de top 5 makkelijk te installeren internetpakketten. Wel kan ik een top 5 internetproviders samenstellen waarvan de installatie van internetpakketten makkelijk te doen is. In onderstaande top 5 noem ik providers die over het algemeen een makkelijke installatie bieden. Je kunt dit meenemen in je besluit bij het vergelijken van internetabonnementen.

De installatie van jouw internetpakket

Tegenwoordig is een internetpakket bij elke provider zelf te installeren. Internetproviders doen er alles aan om dit zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen. Hierbij is het belangrijk dat de instructie duidelijk is. Instructiefilmpjes kunnen van groot belang zijn omdat ze beter informatie overdragen dan handleidingen of doe-het-zelfpakketten. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je bezig bent met installeren, je meteen geholpen wordt als je vragen hebt. Een klantenservice moet dus goed te bereiken zijn. Gelukkig zijn er veel internetproviders met een online klantenservice. Ten slotte is de mogelijkheid om (gratis) een monteur te bestellen ook erg handig als de installatie niet lukt.

Deze 5 internetproviders bieden een makkelijke installatie

Het is natuurlijk heel persoonlijk of je een installatie gemakkelijk vindt of niet. Bij deze top 5 zijn we uit gegaan van het gemiddelde. Je kunt voor je zelf bepalen wat jij belangrijk vindt en welke provider voor jou de beste mogelijkheden biedt. Handleidingen staan vaak online. Zolang je nog geen internetaansluiting hebt en je wil zo'n digitale handleiding raadplegen, dan zal je met je mobiel of tablet even over 4G moeten internetten.

1. KPN

KPN is een grote provider met veel mogelijkheden. Een pakket is te installeren met handleidingen die op de site staan. Dit geldt zowel voor pakketten met glasvezel als DSL. Daarnaast is een monteur bij KPN geheel gratis. Er is altijd een installatiegarantie. Dit betekent dat als het niet lukt om het pakket zelf te installeren, de klantenservice helpt of een monteur komt langs. De klantenservice van KPN is 24/7 bereikbaar.

2. XS4ALL

De installatie bij XS4ALL wordt goed geregeld. Bij het bestellen van het pakket kun je aangeven of je dit zelf wilt installeren of door een monteur laat doen. De zelfinstallatie is door middel van handleidingen die op de website staan. Er zijn geen instructiefilmpjes van de installatie. Met vragen over de installatie is de klantenservice van XS4ALL dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur.

3. Ziggo

Bij Ziggo staan handleidingen over de installatie op de website. Met de installatiegarantie kun je altijd vragen stellen aan de klantenservice. Ziggo is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Als dit niet lukt, komt er gratis een monteur bij je langs.

4. Vodafone

 Met een glasvezelabonnement van Vodafone hoef je niets zelf te installeren, een monteur komt geheel gratis langs. Voor de andere abonnementen geldt een installatiegarantie. Je kunt het eerst zelf proberen te instellen met de handleidingen of instructiefilmpjes. Als dit lukt kan de klantenservice helpen of komt er een monteur gratis bij je langs. De klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 18:00 uur.

5. Telfort

Abonnementen met interactieve tv van Telfort hebben een installatiegarantie. Je kunt het pakket dus eerst zelf installeren en als dit niet lukt, wordt je geholpen door de klantenservice of gratis door een monteur. Er staan handleidingen en instructievideo's op de website. Bij abonnementen zonder interactieve tv krijg je geen installatiegarantie en moet je voor een monteur een bepaald bedrag bepalen. De klantenservice van Telfort is doordeweeks van 9:00 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 te bereiken.
Let op: Het is niet zo dat niet alleen deze providers internetpakketten bieden die makkelijk te installeren zijn, andere providers doen ook erg hun best om het je zo makkelijk mogelijk te maken. We gaan video's maken waarin we uitleggen hoe je dat doet. Hou onze Prijsvergelijken Facebook fanpagina dus goed in de gaten!
top 5 makkelijkst te installeren internetpakketten

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.