prijsvergelijken

Top 5 internetpakketten Tele2

23 juni 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Michelle

Tele2 is een van de meest gekozen internetproviders, dit komt doordat ze zo goedkoop zijn. Hun internetpakketten zijn zo gemaakt dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Er springen vijf pakketten uit die het meest populair zijn. Hoe je bepaalt welk pakket van Tele2 het beste bij je past lees je op deze pagina! Wil je meer weten over Tele2, lees dan ook de review van deze provider en ons artikel over Tele2.

Internetpakketten Tele2

Tele2 biedt eigenlijk alle mogelijke combinaties aan wat betreft internetpakketten. Alle internetabonnementen komen met een één-jarig contract. Ze bieden pakketten met alleen internet, internet en bellen, internet en tv en ook alles-in-1 pakketten. De internetpakketten van Tele2 zijn standaard niet zo uitgebreid maar op die manier houden ze hun prijzen laag. De mogelijkheid om het uit te breiden bieden ze wel, het is alleen niet standaard.

De top vijf internetpakketten van Tele2

De meest gekozen internetpakketten van Tele2 variëren sterk in diensten, hetgeen wat ze wel gemeen hebben is dat het allemaal over een DSL-internetverbinding geleverd wordt. Ze bieden bij Tele2 wel glasvezelinternet maar het is simpelweg nog niet op de meeste plaatsen in Nederland aangelegd.

1. Internet en tv met 20 Mb/s

Dit is met afstand het meest populaire internetpakket van Tele2. Het komt mede doordat je minimaal €66,- op jaarbasis bespaart vergeleken met andere providers. Je hebt dan het TV Light pakket, en de meest populaire 19 zenders. Dit klinkt wellicht als vrij weinig zenders maar als je het zenderpakket van hen bekijkt dan zullen de meeste mensen zien dat de zenders waar naar zij kijken ertussen zitten. Mochten hier niet de zenders bijzitten die je het liefst kijkt, dan is er TV basis met 49 zenders.

De 20 Mb/s worden geleverd over een ADSL lijn, dit wil in praktische zin zeggen dat je extra goed op de werkelijke snelheid moet letten. ADSL-internet verliest namelijk vrij veel snelheid als het meer afstand moet afleggen, daardoor kan de werkelijke geleverde snelheid soms tegenvallen. De werkelijke snelheid op jouw adres kan je bekijken door de postcodecheck in te vullen als je internetpakketten vergelijkt.

2. Internet en tv met 50 Mb/s

Dit internet en tv-pakket staat op een stevige tweede plaats, het wordt ruim twee en een half keer zoveel gekozen dan het pakket op de derde plaats. Ook bij dit pakket zit het TV Light pakket. Als je wilt kan je er altijd voor kiezen om het TV Basis pakket aan te schaffen. De 50 Mb/s worden met VDSL geleverd. Het grote verschil met ADSL is dat VDSL deels uit glasvezel bestaat, maar omdat glasvezel erg duur is om aan te leggen hebben ze het maar tot aan de wijkcentrales aangelegd. Voordeel hiervan is dat je nu bijna altijd de beloofde snelheid ook in huis geleverd krijgt. VDSL heeft nog een voordeel ten aanzien van glasvezel of kabel: het is nog steeds een stuk goedkoper! Dus de internetpakketprijs blijft laag. Dit pakket is maar €2,- duurder per maand dan hetzelfde pakket met 20 Mb/s. Het is echter niet gezegd dat je ook zoveel Mb/s nodig hebt. Het is wel de moeite waard om te bekijken of de werkelijke snelheid verschilt om op basis daarvan je keuze te maken.

3. Alles-in-1 met 20 Mb/s

Dit pakket wordt al een stuk minder gekozen dan het internet en tv abonnementen van Tele2. Het internet wordt bij dit pakket geleverd via de ADSL-verbinding waardoor de werkelijke snelheid dus nog wel eens wil variëren. Kijk altijd eerst wat de werkelijke geleverde snelheid op jouw adres is. Het tv-pakket dat hier bij zit is weer het Light pakket omdat dit simpelweg het goedkoopste is. De vaste telefonie bij Tele2 kent geen vast bedrag per maand. Je betaalt voor wat je gebruikt tegen een tarief van €0,09 per minuut. Alleen als je kiest voor Bellen Onbeperkt Nederland betaal je €12,- per maand, dan kan je onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Als je meer baat hebt bij Bellen Onbeperkt Europa van €5,- per maand dan moet je ook Onbeperkt Bellen Nederland nemen. €17,- per maand voor onbeperkt bellen binnen Europa en Nederland is niet erg veel, al met al zijn ze ook hiermee vrij goedkoop!

4. Internet met 20 Mb/s

Als je geen behoefte hebt aan een een vaste telefoonlijn en geen tv kijkt dan is een internetabonnement met alleen internet ideaal. Dit kan ook wat voor je zijn wanneer je bijvoorbeeld alleen Netflix gebruikt of programma gemist en daarnaast alleen met je mobiel belt. De internetsnelheid van 20 Mb/s is geschikt voor je als je internet niet te intensief gebruikt, dus geen zware bestanden downloadt of online games speelt. Om op één apparaat Netflix te kijken is dit een prima snelheid, en verder om te surfen en de mail te checken. En voor alleen internet is het een goede keuze omdat zij het goedkoopste zijn.

5. Internet met 50 Mb/s

Deze loopt bijna gelijk op met het pakket hierboven. Dat is niet gek aangezien je voor €3,- extra per maand je 30 Mb/s meer zou kunnen krijgen. Daarnaast is vaak de werkelijke snelheid van dit internetpakket beter aangezien het wordt geleverd over een VDSL-verbinding. Met deze snelheid kan je op meerdere apparaten tegelijkertijd Netflix kijken, je kan zorgeloos gamen en downloaden. Met deze snelheid merk je dat je bij intensiever gebruik van internet toch geen last hebt van vertraging en dat is wel zo prettig.

Tele2

Michelle

Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.