prijsvergelijken

Telfort verdwijnt: wat is het alternatief?

1 juli 2022 (laatste wijziging 27 september 2023) door Suzanne

Per 1 mei 2019 is KPN definitief gestopt met het Telfort merk. Ben jij nog klant gebleven en ben je dus automatisch overgegaan naar KPN? Wanneer je niet tevreden bent over dit aanbod, kun je op zoek naar een alternatief. Lees verder voor de best passende providers:

Waarom koos je voor Telfort?

Waarschijnlijk is het alweer een tijd geleden dat jij voor Telfort hebt gekozen. De reden? Veel mensen kozen voor Telfort vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo is de kwaliteit van de provider vergelijkbaar met 'moeder' KPN, maar ontvang je minder extra's én betaal je dus minder.

Ook het overbekende combivoordeel was bij Telfort aanwezig, zij het iets minder overdadig dan bij KPN. Eigenlijk krijg je dus al het goede van KPN in mindere mate - en voor een lagere prijs.

Alternatief voor Telfort: welke provider komt het dichtst in de buurt?

Als je al lang bij Telfort zit en nu een andere provider wil gaan kiezen, kan het voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Welke internetaanbieders bieden nou juist dat wat Telfort ook aanbiedt, voor een vergelijkbare prijs?

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal providers op een rij gezet met vergelijkbare abonnementen.

Welke provider lijkt het meest op Telfort?

Scroll door de tabel om alles te zien:

  Combivoordeel Aantrekkelijke prijs Mogelijkheid tot glasvezel Goede klantervaringen Overstapservice
Caiway (op beperkte plekken beschikbaar)
Delta (op beperkte plekken beschikbaar)
KPN
Budget Alles-in-1
Odido
Online
Solcon (op beperkte plekken beschikbaar)
Telfort
Youfone
Ziggo

✓ = Ja/Goed ❍ = redelijk ✗ = niet/matig

Zoals in bovenstaande tabel te zien is, komt Odido het meest overeen met Telfort. Zo krijgt Odido net als Telfort een redelijke klantenscore in onze reviews, bieden ze allebei glasvezel, combinatievoordeel én een aantrekkelijke prijs.

Vergelijkbare providers en hun prijzen

Zelf even rustig kijken welke providers een goed alternatief voor Telfort zijn? Wij hebben vast gesorteerd op de laagste prijs én een goede snelheid als je op zoek bent naar pakketten vergelijkbaar met Telfort:

vergelijk providers

En... ben je één van de gelukkigen die glasvezel kan ontvangen? Dan kan je hier terecht:

vergelijk glasvezel

Suzanne

Mijn naam is Suzanne van Steenbergen. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

9 reacties

Derk

25 april 2021 15:54

Wij hadden voor 2 mob.tel een contract bij Telfort voor 2x300 min.+ niet gebr.min. gaan mee naar de volgende maand. Echter KPN gaat gewoon over op 2x 175 min en gebr.min verdwijnen. Dat noemt men hetzelfde contract als Telfort.
Wat kan ik hier tegen doen?

Reactie op Derk

Suzanne — prijsvergelijken

28 april 2021 09:56

Beste Derk,

Omdat het contract inderdaad niet 1-op-1 overgenomen wordt, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Er zijn helaas geen providers meer waarbij je overgebleven minuten meeneemt naar de volgende maand. Je kunt hier bekijken welk telefoon/sim only abonnement het beste bij je wensen aansluit: https://www.prijsvergelijken.nl/telefoon-abonnement/

Met vriendelijke groet,
Suzanne van Prijsvergelijken

Davey

7 mei 2020 13:24

Wij zijn ook overgestapt van. Telfort naar buget alles in. 1 worden 16 mei aangesloten ben. Benieuwt t-mobilethuis heb ik ook gehad maar dat is niks als we problemen. Zijn is de klantenservice ver te zoeken.

MARK JANSEN

10 maart 2020 15:21

Ik was ook klant bij telfort, maar wil niet met kpn in zee
Hoe ga ik dat het beste aanpakken
Want ik denk niet dat ik door deze situatie een opzegtermijn heb
Want telfort eindigt me contract eigenlijk, advies zou fijn zijn

Reactie op MARK JANSEN

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

10 maart 2020 17:20

Beste Mark,

Wanneer je liever niet wordt overgezet naar KPN, kun je inderdaad kiezen om kosteloos over te stappen naar een andere provider. Zoals je in het artikel hierboven kunt lezen, komt T-Mobile het dichtst bij Telfort in de buurt qua aanbod en prijs-kwaliteit. Wanneer je liever een persoonlijk aanbod krijgt, kan dit natuurlijk ook. Je kunt met ons chatten of je kunt een mail sturen naar suzanne@prijsvergelijken.nl, met in de mail je voorkeuren en postcode + huisnummer. Ik kan dan voor je kijken wat er bij je beschikbaar is en wat het beste bij je aansluit.

Met vriendelijke groet,
Suzanne van Prijsvergelijken

Harry Gerrits

5 februari 2020 12:34

Beste Suzanne,

Ik heb twee abonnementen van Telfort die overgezet zijn maar KPN. Een ervan kan ik nu verlengen terwijl dat eerder is dan 120 dagen. 11 February kan ik dan overstappen. Echter KPN gaf aan dat voor overstappen 60 dagen aangehouden moet worden. Aangezien ik denk dat als ik bij KPN blijf het de hoge abonnementsprijs van KPN zal gaan worden wil ik naar een andere provider met een toestel erbij. Maar ja, KPN vindt dat ik de 60 dagen moet aanhouden, terwijl Belsimpel het over 120 dagen heeft. De toestellen van KPN zijn exhorbitant duur. KPN wil dus 60 dagen het alleenrecht hebben. Belsimpel wist ook niets van de 60 dagen. Heb nu een toestel gekocht en ga voor einde contract over naar een andere provider. Dat zal waarschijnlijk Hollandsnieuwe worden die gebruik maakt van het Vodafone network. T- mobile heeft veel klachten over het network volgens de Consumenten bond. Later dit jaar moet ik weer kiezen voor het andere aflopende abonnement. Thuis zit ik Budget alles in 1. Ik kan wel enig advies gebruiken.
Met vriendelijke groet,
Harry Gerrits

Reactie op Harry Gerrits

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

5 februari 2020 14:15

Beste Harry,

Voor verlengen en overstappen naar een andere provider gelden inderdaad andere termijnen. Wanneer je je abonnement wilt verlengen kan dit 4 maanden (120 dagen) voor het einde van je contract. Als je wilt overstappen, kan dit pas 2 maanden (60 dagen) voor het einde van je contract. Als je wilt, kan ik een aantal providers met abonnementen op een rij zetten voor je. Daarvoor zou ik graag willen weten hoeveel belminuten en data je in het abonnement wilt hebben. Je kunt dit mailen naar suzanne@prijsvergelijken.nl of een chat openen op onze site. Ik hoor het wel!

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Daan

2 mei 2019 14:04

Goedemiddag

Ik lees dit nu ik heb een thuis en een mobiel abonnement moet nu wie kan me hier in helpen

Gr Daab

Reactie op Daan

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

14 mei 2019 10:54

Beste Daan,

Je kunt beide abonnementen nog gewoon blijven gebruiken. Zodra KPN je contract wijzigt, kun je eventueel overstappen naar een andere provider.
Mocht je nog vragen hebben of persoonlijk advies willen, open dan gerust een chat. Eén van onze medewerkers kijkt graag even met je mee.

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat