prijsvergelijken

Telfort verdwijnt: wat is het alternatief?

19 april 2019 (laatste wijziging 17 oktober 2019) door Suzanne

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord: per 1 mei stopt KPN definitief met het Telfort merk. Ben jij klant en op zoek naar een alternatief voor Telfort? Lees dan snel verder!

Waarom koos je voor Telfort?

Misschien is het alweer een tijd geleden dat jij voor Telfort hebt gekozen. De reden? Veel mensen kiezen voor Telfort vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo is de kwaliteit van de provider vergelijkbaar met 'moeder' KPN, maar ontvang je minder extra's én betaal je dus minder.

Ook het overbekende combivoordeel was bij Telfort aanwezig, zij het iets minder overdadig dan bij KPN. Eigenlijk krijg je dus al het goede van KPN in mindere mate - en voor een lagere prijs.

Wat gebeurt er als je nu geen actie onderneemt?

Oké, dus Telfort verdwijnt. Wat als je nu geen actie onderneemt en dus niet op zoek gaat naar een andere provider? Alle Telfort klanten gaan automatisch over naar het moederbedrijf: KPN. Maar wat betekent dit voor je huidige abonnement? En niet geheel onbelangrijk: wat ga je nu betalen? 

KPN geeft aan de goede eigenschappen van Telfort mee te nemen. Wat deze eigenschappen zijn en wat dit gaat betekenen voor de prijs, is tot zover onduidelijk.

Wat wél duidelijk is: je abonnement wordt overgezet naar KPN. Gaat KPN je contract aanpassen, dan betekent dit dat je kosteloos naar een andere provider kan overstappen. En wil je er op tijd bij zijn? Dan kun je het beste nu vergelijkbare providers gaan zoeken.

Alternatief voor Telfort: welke provider komt het dichtst in de buurt?

Als je al lang bij Telfort zit en nu een andere internetaanbieder wil gaan kiezen, kan het voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Welke providers bieden nou juist dat wat Telfort ook aanbiedt, voor een vergelijkbare prijs?

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal providers op een rij gezet met vergelijkbare abonnementen.

Welke provider lijkt het meest op Telfort?

  Combivoordeel Aantrekkelijke prijs Mogelijkheid tot glasvezel Goede klantervaringen Overstapservice
Caiway
Delta (op beperkte plekken beschikbaar)
KPN
Budget Alles-in-1
Online
Solcon (op beperkte plekken beschikbaar)
Tele2
Telfort
T-Mobile
Youfone
Ziggo

✓ = Ja/Goed ❍ = redelijk ✗ = niet/matig

Zoals in bovenstaande tabel te zien is, komt T-Mobile het meest overeen met Telfort. Zo krijgen beide providers een redelijke klantenscore in onze reviews, bieden ze allebei glasvezel, combinatievoordeel én een aantrekkelijke prijs.

Vergelijkbare providers én hun prijzen

Zelf even rustig kijken welke providers een goed alternatief voor Telfort zijn? Wij hebben vast gesorteerd op de laagste prijs én een goede snelheid als je op zoek bent naar DSL-pakketten vergelijkbaar met Telfort:

start DSL vergelijken

En... ben je één van de gelukkigen die glasvezel kan ontvangen? Dan kan je hier terecht:

start glasvezel vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

2 reacties

Daan

2 mei 2019 14:04

Goedemiddag

Ik lees dit nu ik heb een thuis en een mobiel abonnement moet nu wie kan me hier in helpen

Gr Daab

Reactie op Daan

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

14 mei 2019 10:54

Beste Daan,

Je kunt beide abonnementen nog gewoon blijven gebruiken. Zodra KPN je contract wijzigt, kun je eventueel overstappen naar een andere provider.
Mocht je nog vragen hebben of persoonlijk advies willen, open dan gerust een chat. Eén van onze medewerkers kijkt graag even met je mee.

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat