prijsvergelijken

Smart TV of Interactieve TV?

9 april 2015 (laatste wijziging 6 mei 2019) door Suzanne

Analoge televisie sterft uit. Zo'n beetje elke provider biedt standaard interactieve televisie aan. Hiermee kun je onder andere programma's opnemen en live pauzeren.

Wist je dat je voor een aantal van deze mogelijkheden niet per se een abonnement met interactieve televisie nodig hebt? Je kunt ook met een Smart TV ook sommige functies gebruiken. Wat kies jij: Smart TV of interactieve TV?

Smart TV

Met een Smart TV kun je je televisie verbinden met het WiFi-signaal in huis. Hierdoor kun je dus gewoon internetten op je televisiescherm.

Wil je een grappig Youtube-filmpje aan je vrienden in de huiskamer laten zien? Geen probleem, je zoekt het gewoon even op via je TV. Wat bij sommige Smart TV's ook een optie is, is om je TV te bedienen via je smartphone of tablet.

Verder kun je gebruikmaken van een variatie aan apps die op het apparaat staan. Denk aan social media, YouTube, Nu.nl, enzovoorts. Films huren is ook mogelijk, via apps als Pathé Thuis of Moviemax.

Voordelen Smart TV

  • Je zit niet vast aan een contract
  • Je kunt gebruikmaken van standaard apps zoals Netflix en YouTube
  • Tegenwoordig zijn vrijwel alle nieuwe TV's Smart TV's

Nadelen Smart TV

  • De bediening gaat vaak stroef
  • Je hebt een TV-abonnement nodig als je lineair TV wilt kijken
  • Je kunt alleen bij de duurdere modellen programma's opnemen zonder kastje

Interactieve TV

Bijna elke provider biedt tegenwoordig standaard interactieve TV aan. Hiermee kun je programma's live pauzeren, terugkijken op een moment dat jij tijd hebt, en vaak ook via een mobiele app tv-kijken. Verder is het ook mogelijk om op meerdere televisies interactief te kijken, vaak voor zo'n 3 à 4 euro per maand extra.

Voordelen Interactieve TV

  • Interactieve TV wordt bij vrijwel elke provider standaard aangeboden
  • Je hebt veel mogelijkheden zoals programma's opnemen, pauzeren en films en series kijken via een digitale videotheek

Nadelen Interactieve TV

  • Je hebt voor elke TV een interactieve TV-ontvanger nodig
  • Je zit er minstens een jaar aan vast

Combineer je Smart TV met interactieve TV voor the best of both worlds

Het is heel goed mogelijk om een Smart TV te combineren met een Interactief abonnement, en zo deze krachten te bundelen. Hierdoor profiteer je van veel HD-zenders, extra veel huurfilms en allemaal leuke snufjes op je TV. Gebruik onze internet en TV vergelijker om de prijzen van Interactieve TV met een internetabonnement te vergelijken.

start internet vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat