Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 09-10-2022 (laatste wijziging 19-12-2023)

De levertijd van internet providers: zo snel ben je online!

Door Suzanne 09-10-2022 (laatste wijziging 19-12-2023)

Bestel je een pakketje, dan is het vaak al de volgende werkdag in huis. Hoe zit dat eigenlijk met de levertijd van internet providers? Je wilt tijdens het overstappen natuurlijk niet zonder internet komen te zitten. Niet elke provider levert even snel. Check daarom hier de levertijd van internet providers!

Welke internet provider levert het snelst?

De provider die het snelst internet kan leveren, is Ziggo. Het duurt 3 tot 5 werkdagen voor je het pakket kunt gebruiken. Dit komt omdat internet via de coax-kabel altijd 'actief' is. De provider hoeft als het ware alleen maar een knopje om te zetten en voìla: je hebt internet. De providers die na Ziggo het snelst leveren doen er zo'n 2 tot 3 weken over, en dat is meestal wanneer je geen gebruikmaakt van de overstapservice.

bekijk de snelste providers

Nieuw abonnement of via overstapservice?

Ga je voor het eerst een internet abonnement afsluiten? Dan kan je sneller van je nieuwe pakket gebruikmaken dan wanneer je moet overstappen. Als je gaat overstappen, maak je vaak gebruik van een overstapservice. Dat houdt in dat je nieuwe provider het 'oude' abonnement voor je opzegt. Jij hoeft dus zelf niks op te zeggen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je internet pakket op te zeggen. Dan moet je wel goed timen wanneer je het volgende pakket laat ingaan. Het kan gebeuren dat je een tijdje zonder internet komt te zitten.

Zo snel mogelijk of zelf een datum uitkiezen?

Als je bezig bent met internet vergelijken, is de kans groot dat je het pakket zo snel mogelijk wilt gebruiken. Maar het kan ook zijn dat je je wat aan het oriënteren bent en nog niet per se iets nodig hebt. In dat geval kun je ook zelf kiezen voor een aansluitdatum. Dit geef je aan tijdens het bestelproces.

Natuurlijk gaat dit wel om een latere datum dan de eerstvolgende mogelijkheid. Meestal kun je tot 2 maanden vooruit plannen, maar bij Caiway is het ook mogelijk de levertijd maar liefst 6 maanden vooruit te schuiven. Het is natuurlijk maar net of je dat zelf fijn vindt. Misschien is er tegen die tijd wel een voordeliger pakket beschikbaar. 

Tip: in onze vergelijker kun je per provider precies zien wat de verwachtte datum is waarop internet aangesloten kan zijn. 

vergelijk providers

Levertijd van internet providers

Waar de ene binnen een week levert, doet de ander het pas na 4 weken... Heb jij een internet provider op het oog en weet je niet wanneer het internet binnen kan zijn? Bekijk dan hier de levertijden voor elke provider:

Levertijd Budget Alles-in-1

Budget Alles-in-1 is een erg voordelige provider. Eerst was dat ook terug te zien in de levertijd: het duurde namelijk 6 weken voor je het internet kon gebruiken. Gelukkig is dit sinds kort veranderd: nu duurt het gemiddeld 3 weken voor je online kan zijn. 

Levertijd Caiway

Bij Caiway sluit je kabel- of glasvezelinternet af. Het duurt na je bestelling gemiddeld 2 weken voordat je het Caiway abonnement kunt gebruiken, mits je je huidige abonnement zelf opzegt. 

Levertijd Delta

Delta is een van oorsprong Zeeuwse internet provider, maar levert tegenwoordig in steeds meer plekken in Nederland. Deze provider levert pakketten gemiddeld binnen 3 weken, als je je huidige abonnement niet door Delta laat opzeggen. 

Levertijd KPN

Bij KPN duurt het gemiddeld 1 tot 2 weken voor je abonnement ingaat, behalve als je gebruikmaakt van de overstapservice. Dan duurt het vaak nog 2 tot 3 weken langer. 

Levertijd Online

Bij Online duurt het gemiddeld 2 tot 3 weken voor je aangesloten bent op het internet. Wanneer je gebruikmaakt van de overstapservice, duurt het een week langer.

Levertijd Odido

Odido kan binnen 2 tot 3 weken het internet leveren als je je huidige abonnement zelf opzegt. Als je wilt dat Odido de overstap regelt, kun je rekenen op 3 tot 4 weken wachttijd.

Levertijd Youfone

Youfone levert internet meestal 2 weken na je aanvraag, als je geen gebruikmaakt van de overstapservice.

Levertijd Ziggo

Ziggo levert kabelinternet binnen 3 tot 5 werkdagen. Wil je de overstapservice van Ziggo gebruiken, dan duurt het 1 tot 2 weken langer voor je je pakket kan gebruiken.

Zo snel mogelijk aangesloten. Zo geregeld.

Op onze vergelijker kun je zelf aangeven binnen welke tijd je je internet pakket in huis wilt hebben. Vink het aan onder de filter 'Levertijd'. De providers die naar voren springen kunnen internet leveren binnen deze tijd.

start internet vergelijken

Benieuwd naar de allervoordeligste provider voor jou? Lees dan eens ons artikel over de goedkoopste internet provider.

 
Tags van deze pagina
Geen tags gevonden.
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>De levertijd van internet providers: zo snel ben je online!