prijsvergelijken

Jouw internet abonnement: verlengen of overstappen?

19 juni 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick


Is het einde van jouw internetabonnement al bijna in zicht? En heb je al besloten of je jouw abonnement gaat verlengen of denk je erover om te gaan overstappen naar een andere provider? Als je internetabonnement afloopt, is het de moeite waard om dit goed uit te zoeken. Het kost je maar drie minuten en dan weet je wat voor jou de beste keuze is, verlengen of overstappen?

Verlengen of overstappen?

Het is niet zo dat één optie beter is dan de ander. In sommige gevallen is het voordeliger om je abonnement te verlengen en in andere gevallen kan het beter zijn om over te stappen naar een ander abonnement. Dit is helemaal afhankelijk van de wensen die jij hebt voor een internetabonnement. Als je abonnement al een aantal jaren loopt is het sowieso goed om je wensen weer eens tegen het licht te houden, wil je alleen internet en tv of alles-in-1 internet? Zodra je dat weet vul je in de filters je wensen voor internet, tv en bellen in bij het alles-in-1 internetabonnementen vergelijken.

Wanneer je internetabonnement verlengen?

Tevredenheid kan ook een reden zijn om je abonnement te verlengen. Toch is het slim om even te kijken wat er op jouw adres wordt aangeboden door de postcodecheck in te vullen. Komt jouw huidige pakket weer als beste uit de bus, dan weet je weer dat je nog steeds goed zit. Bij de meeste contracten is er een bepaalde termijn waarin je kunt verlengen. Een contract kan soms automatisch worden verlengd dus houd de contractduur altijd goed in de gaten. Het verlengen van je abonnement kan voordelen opleveren. Providers zijn immers blij dat je klant wil blijven.

Check eerst je internetverbinding

Als je tevreden bent over je internetaansluiting, kabel, glasvezel of DSL, dan kan het toch zijn dat er met die aansluiting een ander abonnement beschikbaar is dat voordeliger is of meer extra's biedt voor ongeveer hetzelfde geld. Als je bijvoorbeeld snel internet belangrijk vindt, raden we je niet aan om van kabelinternet naar DSL-internet over te stappen. De kwaliteit van internet is bij DSL-internet vaak minder dan bij kabelinternet. Wil je niet een al te hoog bedrag betalen per maand? Dan hoef je niet van kabelinternet naar glasvezelinternet over te stappen. Glasvezelinternet is meestal duurder dan kabelinternet en als je geen intensieve internetgebruiker bent, is het niet nodig om hierop over te stappen. In het artikel Wanneer je beter niet kan overstappen staan nog meer voorbeelden.

Overstappen

Soms is het voordeliger om over te stappen naar een ander internetabonnement. Redenen om over te stappen zijn lagere prijzen of betere kwaliteit van het internet. Aantrekkelijke aanbiedingen kunnen soms ook aanleiding zijn voor het overstappen. Daarnaast werk je met de nieuwste apparatuur als je een nieuw abonnement hebt afgesloten.

Check dit voordat je gaat overstappen

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het verlengen of overstappen. Niet elke provider met bijbehorende internetverbinding levert op elk adres. Om er achter te komen wat er beschikbaar is op jouw adres, kun je de postcodecheck invullen bij het internet vergelijken. Daarnaast is het type abonnement ook een punt waar je rekening mee kunt houden. Heb je nu een Alles-in-1 pakket maar gebruik je het vast bellen eigenlijk helemaal niet meer of nauwelijks? Dan zou je kunnen overstappen naar een abonnement met internet en tv.

Check je huidige contract

Als je contract is verlopen, kun je kosteloos overstappen. Als je contract nog loopt en je wilt overstappen, zitten hier consequenties aan. Vaak moet je dan een bepaald bedrag betalen voor het overstappen. Daarnaast zit er een opzegtermijn bij elk abonnement. Kijk hier dus goed naar voordat je gaat overstappen.

Het is aan te raden om regelmatig je abonnement tegen het licht te houden. Het kost je maar drie minuten om erachter te komen of je moet verlengen of overstappen. Ga internet vergelijken om te zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw adres. Zo zie je snel of je met het huidige abonnement nog goed zit of dat het voordeliger kan.

internetabonnement verlengen overstappen

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.