prijsvergelijken

Deze internet providers bieden een gratis monteur

12 maart 2022 (laatste wijziging 15 maart 2022) door Annick

Ben je niet zo handig? Of wil je gewoon graag dat je internet gelijk wordt aangesloten door een ervaren iemand? Dan is een monteur bij je internet pakket geen overbodige luxe!

Vaak betaal je eenmalige kosten als je wilt dat er een monteur langskomt. Maar sommige internet providers bieden gratis een monteur aan. Deze providers hebben we voor je op een rijtje gezet.

Internet providers met gratis monteur

Tijdens het internet vergelijken kun je onder 'Service' kiezen voor een monteur. Niet elke provider biedt dit aan, dus het zou kunnen dat je een wat kleinere selectie providers te zien krijgt.

Welke providers bieden een gratis monteur?

Onderstaande providers bieden een gratis monteur bij elk abonnement:

  • Delta
  • Caiway

Hoeveel kost een monteur?

De providers die een gratis monteur bij elk pakket aanbieden, zijn niet altijd de goedkoopste opties. Of misschien heb je zelf al een andere provider op het oog. Als je toch graag een monteur bij je pakket wilt, hoeveel kost dat dan ongeveer? 

Het verschilt natuurlijk per provider. Afhankelijk van de provider ben je zo'n € 60,- tot € 100,- kwijt. Dit betaal je eenmalig. Wil je dus liever wat lagere maandlasten? Dan is het vaak voordelig om eenmalig een bedrag neer te leggen voor de monteur.

Installatie bij glasvezel internet

Heb je glasvezel op je adres? Veel providers stellen je dan verplicht een monteur bij hen af te nemen. Ook als deze niet gratis is. 

Bij deze providers is een monteur gratis wanneer je kiest voor glasvezelinternet:

  • Budget Alles-in-1
  • Caiway
  • Delta
  • Youfone

Is installatiegarantie hetzelfde als een gratis monteur?

Misschien heb je het woord al ergens zien: 'installatiegarantie'. Dit klinkt heel geruststellend, maar let op! Het betekent niet dat er gelijk een monteur komt om je pakket te installeren.

Installatiegarantie betekent dat je eerst een doe-het-zelf pakket krijgt opgestuurd. Hier zit de handleiding in voor de precieze stappen die je moet uitvoeren. Ben je een beetje handig, dan zal dit geen probleem voor je zijn. Mocht je er nou niet uitkomen, dan kun je met de klantenservice van de provider bellen. Zij zullen de stappen met je doornemen. Wordt het met behulp van de klantenservice nog steeds niets? Dan stuurt de provider gratis een monteur langs. 

Goed, je hebt dus de garantie dat de monteur gratis langskomt. Het duurt alleen wel even wat langer - en je zal het eerst zelf moeten proberen. Weet je dus van tevoren al dat het niks wordt? Schakel dan gelijk een monteur in tijdens het bestelproces.

Zelf internet installeren

Natuurlijk is het ook mogelijk om meteen zelf je internet te installeren. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een monteur. Met behulp van een doe-het-zelf pakket van internet providers is dit goed te doen. 

Vergelijk alle internet providers

Nog even rustig kijken welk pakket het beste bij jou past - met of zonder monteur? Alle internet providers vergelijk je gemakkelijk via Prijsvergelijken:

start internet vergelijken

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

Terug naar vergelijking
Start de chat