prijsvergelijken

Installatie Tele2 internetpakket

14 juli 2021 (laatste wijziging 11 juli 2022) door Coen

Modem Tele2 Je hebt je nieuwe internetpakket van Tele2 ontvangen, de volgende stap is installatie. Je ontvangt bij Tele2 een doe-het-zelfpakket of je kunt kiezen voor een monteur. Door het zelf te doen bespaar je dan weer een paar tientjes, want een monteur is bij Tele2 helaas niet gratis. Hans Jonker legt in korte video's uit hoe je de installatie van je Tele2 internetpakket zelf kan doen.

Met behulp van de instructievideo's is installatie van Tele2 internet een fluitje van een cent!Hans Jonker

Internet of internet en bellen

Wanneer je hebt gekozen voor Tele2 ben je niet de enige. In onze Tele2 review kun je lezen dat Tele2 1 van de allervoordeligste providers is van dit moment!

Unboxing Tele2

Woon je in een jaren '30, '80 of '90 woning? Dan heb je bij het installatiepakket nog wat gereedschap nodig: een tang, een schroevendraaier en een stanleymes.

Als je al een modem van Tele2 hebt

Mocht je al een modem hebben van Tele2 dan moet je deze loskoppelen en het nieuwe modem installeren. Let op: gebruik ALLEEN de nieuwe adapter. Als het even kan, vervang dan ook de kabels. Afhankelijk van het besturingssysteem of apparaat stel je je nieuwe modem in. Dit gaat hetzelfde als bij het basis-pakket.

Nummerbehoud instellen Tele2

Stap je over naar een abonnement met bellen en wil je je oude vaste telefoonnummer behouden? Geef dan bij de overstap bij Tele2 aan dat je dat wilt, zij regelen dit voor jou. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen. In de overstaptijd krijg je een tijdelijk nummer van Tele2 in je mail. Gedurende de overstaptijd ben je op dit nummer toch nog bereikbaar, dit duurt vaak een paar dagen. Hoe je nummerbehoud instelt bij een overstap naar Tele2 legt Hans Jonker uit in een filmpje.

Zodra je oude nummer is overgezet wordt deze automatisch ingesteld door Tele2, en jij hoeft hier zelf niets voor te doen. Mocht je toch een nieuw nummer krijgen/hebben aangevraagd, dan staat deze in een mail. Wanneer je deze laatste mail kwijt bent, kun je hem zien op MijnTele2.nl.

Stappenplan modem aansluiten per soort woning

Voor bepaalde type woningen geldt een ander stappenplan om de telefoon aan te sluiten. Hans zal voor ieder type woning het stappenplan doorlopen. Er is geen verschil tussen de pakketten.

TYPE 1: woningen vanaf 1990

TYPE 2: woningen uit de jaren ‘70 en ‘80.

TYPE 3: woningen uit de jaren ‘30.

Type 4: woningen uit de jaren ‘80 en ‘90.

Draadloos internet instellen

Draadloos internet is vrij eenvoudig in te stellen. Wel zijn er kleine verschillen in de besturingssystemen en apparaten. Voor ieder besturingssysteem en apparaat werkt het anders: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, MAC OS X, iPhone/iPad en Android. Check de installatiehandleiding van Tele2 hoe je dit doet bij jouw besturingssysteem.

Bedraad internet instellen

Je kan je computer of laptop ook met draad verbinden aan het modem.

Hulp nodig?

Het kan zijn dat je ergens niet zelf uitkomt. Dan biedt Tele2 de passende hulp voor je vragen. Zo kan je bij ze terecht voor de volgende punten:

  • Een Tele2 e-mailadres instellen
  • Als je langere kabels nodig hebt
  • Als je toegang tot het modem wilt om bijvoorbeeld je eigen wachtwoord in te voeren
  • Als je je internetsnelheid wilt optimaliseren
  • Als je je voicemail wilt activeren
  • Als je doorschakelen wilt instellen
  • Als je een monteur nodig hebt, dit is tegen betaling
  • Als je wilt weten wat je kan met MijnTele2

Is alles na het zien van de video's duidelijk? Dan kan je aan de slag. Als je het handig vindt, kan je de installatiehandleiding van Tele2 ernaast houden. Je kan hem printen of op een tablet met 4G tonen. Mocht je andere vragen hebben dan die worden behandelt op de gebruiksaanwijzing dan kan je bellen naar de klantenservice. Deze is te bereiken op 020-754 44 44.

Coen

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat