Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Ma-Vr bereikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 06-10-2022 (laatste wijziging 23-01-2024)

Hoe kun je TV kijken op de camping?

Door Suzanne 06-10-2022 (laatste wijziging 23-01-2024)

Aaaah…we zitten bijna weer op de camping. Vakantie! Tijd om je af te sluiten van de buitenwereld. Even de stekker eruit, en genieten van de rust. De vogels die fluiten, de wind die ruist door de bladeren…

…WELNEE! Er komt sport op TV. Tour de France. Formule 1! En het is filmmaand bij Veronica. Bovendien is het af en toe behoorlijk handig om de kinderen voor de TV te zetten als het regent en ze zich vervelen. Dus:

Hoe kun je gemakkelijk, goedkoop en het liefst gratis TV-kijken op de camping? Zonder dat je direct een schotel hoeft op te tuigen? Welnu, da’s gelukkig heel eenvoudig. Tenminste…als je wifi hebt!

PS: de hieronder omschreven oplossing werkt in de EU net zo goed als in Nederland. Dus waar je ook zit, Frankrijk, Spanje, België, de Achterhoek; wifi is alles wat je nodig hebt!

Benodigdheden

Meenemen:

Ik ga op vakantie en ik wil TV-kijken en daarvoor neem ik mee:

 • Een laptop, tablet en/of smartphone
 • …uhm… dat is het eigenlijk ?

Alles wat je verder nodig hebt, is een TV-abonnement bij een willekeurige Nederlandse provider (bijvoorbeeld Ziggo of KPN). Want die hebben allemaal – ja, allemaal – een programma waarmee je online TV kunt kijken. Op een laptop, of via een app op je tablet of smartphone. Je hoeft ‘m alleen maar te downloaden. Ideaal toch?

Ben je benieuwd bij welke provider je het meeste waar voor je geld krijgt als het aankomt op zo'n TV app? Lees dan eens ons artikel over TV kijken via provider apps.

Afhankelijk van de provider waar je zit, kun je met zo'n TV app...

 • ...live TV kijken - dit zijn vaak iets minder zenders dan thuis, 
 • ...zenders van een afgesloten pluspakket bekijken,
 • ...opnames inplannen: bij thuiskomst kun je op je TV-ontvanger de opnames bekijken.

Ga je buiten de EU op vakantie? Dan kan je met behulp van een VPN alsnog naar de Nederlandse TV kijken.

TV kijken op de camping zónder internet abonnement

Let op: deze apps staan los van je internet abonnement, maar je hebt voor de meeste nog wel een internetverbinding nodig.

 • Via Digitenne van KPN; met hun ontvanger kun je óveral in Nederland (ook zonder internetaansluiting) tv kijken. Het kost wel wat: € 18 per maand.
 • Via npostart.nl; daarop kun je gratis naar NPO 1, 2 en 3 kijken. Hiervan is ook een app. En ga je buiten Nederland reizen? Kies dan voor NPO Plus voor € 2,95 per maand. 
 • Via NLZIET; dit is een abonnementsdienst waarmee je alle Nederlandse zenders + een aantal buitenlandse online kunt bekijken. Via een app, of hun website. Kosten: € 8,95 per maand.
 • Via on demand-diensten als Netflix en Videoland; je hebt dan alleen maar de app nodig. Dan kun je natuurlijk niet naar TV-kanalen kijken, maar wél kiezen uit een ruim aanbod series en films. Bovendien kun je series of films van tevoren downloaden zodat je op het moment van kijken geen wifi nodig hebt.

Even vergelijken...

Platform Live TV kijken Films & Series on demand Opnames inplannen Mogelijkheid voor offline kijken Prijs

Digitenne

€ 18 per maand

NPO Start

Gratis

NPO Plus

€ 2,95 per maand

NLZIET

€ 8,95 per maand

Netflix

Vanaf € 7,99 per maand

Videoland

✓* Vanaf € 4,99 per maand

Provider-app

✓** Gratis bij internet & TV of Alles-in-1

* alleen met Plus of Premium abonnement

** afhankelijk van je provider

Via wifi

Natuurlijk heb je ook een internetverbinding nodig. Zonder internet kom je nergens. Of ja, dan heb je dus tóch een schotel nodig. Maar die hebben alleen mensen met een vaste stacaravan. Jij dus niet.

Maar: is er wel wifi waar jij kampeert? Dat is de grote vraag. En is het dan wel dekkend voor het hele terrein? Of moet je (of moeten je kinderen) bij de receptie rondhangen voor een béétje ontvangst? 

En hoe zit het met de snelheid? Kan de camping-wifi het wel aan als tientallen mensen tegelijk inloggen? Check het allemaal van tevoren: de antwoorden vind je ongetwijfeld op de website van je camping.

Zonder wifi: alternatief

Via wifi kijk je natuurlijk het makkelijkst én geheel draadloos. Zonder wifi moet je een internetkabel in je laptop pluggen. Maar ja, in je tentje heb je waarschijnlijk geen internetaansluiting…

Je kunt ook zelf voor wifi zorgen. Bijvoorbeeld door je smartphone als wifi-punt in te stellen. Dat doe je tegenwoordig heel eenvoudig door in de instellingen van je toestel te kiezen voor 'hotspot'.

Maar let op: dan gebruik je je mobiele dataverbinding. En dat gaat met TV en video streamen héél snel op. Zorg dan dat je een onbeperkte databundel hebt, of sluit deze eenvoudig af voor 1 maand.

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Hoe kun je TV kijken op de camping?
Simone
15-05-2023
Ook al heb je een onbeperkt abonnement bij kpn dan kun je nog niet een avondje tv kijken hoor op de camping. Ik maak een hotspot van mijn mobiel en kijk dan tv op de laptop. Kan 1x extra 10 gb erbij krijgen. Bij mooi weer geen probleem, dan ben je lekker buiten, maar bij slecht weer wil je wel ff tv kijken maar dan heb je in de avond geen mbs meer.
Frank
23-10-2021
Hallo, ik heb een vraag vwb tv ontvangst. Wij hebben nu 1,5 maand digitenne van kpn, maar over een maand gaan we tot begin april niet meer in onze stacaravan. De kosten ad € 18 pmnd gaan gewoon door en 5 mnd X € 18 is al € 90 wat weggegooid geld is. Weet iemand een alternatief, bijvoorbeeld, freenet, oid., waar ik naar kan kijken om in onze stacaravan te plaatsen. PS! Heb een onbeperkte KPN data abonnement en heb tevens een Google ChromeCast. Zie graag reacties tegemoet.
Reactie op Frank
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Frank, Vervelend dat je nu aan Digitenne vastzit terwijl je het niet gebruikt. Met een Google Chromecast en onbeperkte data zou je ook kunnen overwegen om je smartphone te gebruiken, en het beeld hiervan te streamen naar een TV. Je kunt dan de TV app van je provider gebruiken om live televisie te kijken. Elke provider biedt tegenwoordig zo'n app aan. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Hilde
03-08-2020
mij NPO start app werkt echt niet zonder internet,
Reactie op Hilde
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Hilde, Het is inderdaad niet mogelijk om met de NPO Start app offline te kijken, zoals je in de tabel hierboven ook kunt zien. Dit kan wel met een aantal apps van providers of met de Netflix app. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Peter
20-03-2020
Helder, bedankt.
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!