prijsvergelijken

Hoe kun je TV kijken op de camping?

11 juli 2019 (laatste wijziging 4 september 2019) door Suzanne

Aaaah…we zitten bijna weer op de camping. Vakantie! Tijd om je af te sluiten van de buitenwereld. Even de stekker eruit, en genieten van de rust. De vogels die fluiten, de wind die ruist door de bladeren…

…WELNEE! Er komt sport op TV. Tour de France. Formule 1! En het is filmmaand bij Veronica. Bovendien is het af en toe behoorlijk handig om de kinderen voor de TV te zetten als het regent en ze zich vervelen. Dus:

Hoe kun je gemakkelijk, goedkoop en het liefst gratis TV-kijken op de camping? Zonder dat je direct een schotel hoeft op te tuigen? Welnu, da’s gelukkig heel eenvoudig. Tenminste…als je wifi hebt!

PS: de hieronder omschreven oplossing werkt in de EU net zo goed als in Nederland. Dus waar je ook zit, Frankrijk, Spanje, België, de Achterhoek; wifi is alles wat je nodig hebt!

Benodigdheden

Meenemen:

Ik ga op vakantie en ik wil TV-kijken en daarvoor neem ik mee:

  • Een laptop, tablet en/of smartphone
  • …uhm… dat is het eigenlijk 😊

Alles wat je verder nodig hebt, is een TV-abonnement bij een willekeurige Nederlandse provider (bijvoorbeeld Ziggo of KPN). Want die hebben allemaal – ja, allemaal – een programma waarmee je online TV kunt kijken. Op een laptop, of via een app op je tablet of smartphone. Je hoeft ‘m alleen maar te downloaden. Hoe? Daarvoor verwijzen we je graag naar je provider. Die kunnen je dat zó uitleggen.

Afhankelijk van de provider waar je zit, kun je met zo'n TV app...

  • ...live TV kijken - dit zijn vaak iets minder zenders dan thuis, 
  • ...zenders van een afgesloten pluspakket bekijken,
  • ...opnames inplannen: bij thuiskomst kun je op je TV-ontvanger de opnames bekijken.

TV kijken op de camping zónder internet abonnement

  • Via npostart.nl; daarop kun je gratis naar NPO 1, 2 en 3 kijken. Hiervan is ook een app. En ga je buiten Nederland reizen? Kies dan voor NPO Start Plus voor € 2,95 per maand. 
  • Via NLZIET; dit is een abonnementsdienst waarmee je alle Nederlandse zenders + een aantal buitenlandse online kunt bekijken. Via een app, of hun website. Kosten: € 7,95 per maand.
  • Via on demand-diensten als Netflix en Videoland; je hebt dan alleen maar de Netflix-app nodig. Dan kun je natuurlijk niet naar TV-kanalen kijken, maar wél kiezen uit een ruim aanbod series en films. Bovendien kun je series of films van tevoren downloaden zodat je op het moment van kijken geen wifi nodig hebt.

Even vergelijken...

Platform Live TV kijken Films & Series on demand Opnames inplannen Mogelijkheid voor offline kijken Prijs

NPO Start

Gratis

NPO Start Plus

€ 2,95 per maand

NLZiet

€ 7,95 per maand

Netflix

Vanaf € 7,99 per maand

Videoland

€ 8,99 per maand

Provider-app

✓* Gratis bij internet & TV of Alles-in-1

* afhankelijk van je provider

Via wifi

Natuurlijk heb je ook een internetverbinding nodig. Zonder internet kom je nergens. Of ja, dan heb je dus tóch een schotel nodig. Maar die hebben alleen mensen met een vaste stacaravan. Jij dus niet.

Maar: is er wel wifi waar jij kampeert? Dat is de grote vraag. En is het dan wel dekkend voor het hele terrein? Of moet je (of moeten je kinderen) bij de receptie rondhangen voor een béétje ontvangst? 

En hoe zit het met de snelheid? Kan de camping-wifi het wel aan als tientallen mensen tegelijk inloggen? Check het allemaal van tevoren: de antwoorden vind je ongetwijfeld op de website van je camping.

Zonder wifi: alternatief

Via wifi kijk je natuurlijk het makkelijkst én geheel draadloos. Zonder wifi moet je een internetkabel in je laptop pluggen. Maar ja, in je tentje heb je waarschijnlijk geen internetaansluiting…

Je kunt ook zelf voor wifi zorgen. Bijvoorbeeld door je smartphone als wifi-punt in te stellen. Dat doe je tegenwoordig heel eenvoudig door in de instellingen van je toestel te kiezen voor 'hotspot'.

Maar let op: dan gebruik je je mobiele dataverbinding. En dat gaat met TV en video streamen héél snel op. Ook als je bijna onbeperkt internet hebt. De vraag is dus of dit wel een realistische optie is.

Overstappen vóórdat je op de camping zit?

Welke provider heeft de beste oplossing om TV te kijken op de camping? Misschien kun je nog nét overstappen voordat je op vakantie gaat.

start internet vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat