Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
9:00 - 17:30
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 19-10-2022 (laatste wijziging 06-12-2023)

Hoe kun je draadloos TV kijken met KPN?

Door Suzanne 19-10-2022 (laatste wijziging 06-12-2023)

Hoe werkt het als je draadloos TV wilt kijken met KPN? Daar zijn verschillende manieren voor. En wees gerust: aansluiten is een makkie!

Hieronder zetten we alle opties voor je op een rij. Voordat je het weet, kijk jij TV door het hele huis.

Inhoud

Op een (extra) TV

Bij KPN moet je TV-ontvanger aangesloten zijn op je KPN-modem (de KPN Box 12). Nu wil jij graag voorkomen dat je een UTP-kabel door je huis moet laten lopen, van je meterkast naar waar je TV staat. Logisch. Dat doe je zo:

 1. Via het stopcontact
  Koop een draadloze verbindingsset. Hiermee kun je je internetsignaal via je stopcontact versturen. Je stopt dus de ene adapter in een stopcontact vlakbij je modem (meestal in je meterkast), en de andere in een stopcontact vlakbij de TV-ontvanger.

Nu heb je nog maar korte UTP-kabels nodig: 1 voor de verbinding tussen je modem en een adapter, en 1 voor de verbinding tussen de andere adapter en je TV-ontvanger. En voilà: je kunt gewoon TV-kijken. Dit werkt ook prima met interactieve TV.

Je kunt meerdere adapters in je huis plaatsen. Dus óók voor de TV-ontvanger op je slaapkamer! KPN adviseert om niet meer dan 3 adapters te gebruiken. Anders kan het signaal te zwak zijn en krijg je storing.

Houd wel rekening met extra kosten: een draadloze verbindingsset kost ongeveer € 50,-. KPN biedt zelf een set aan, voor € 65,-. Dan heb je er wel één van hoge kwaliteit.

 1. Met de KPN Smart TV app

Heb je een Samsung of LG smart TV uit 2017 of later? Of heb je Android TV? Dan is de kans groot dat je de KPN Smart TV app kunt downloaden in de app store van je televisie. Met deze app bekijk je alle zenders die je in je TV-pakket hebt. Bovendien kun je opnames inplannen, programma’s terugkijken en live pauzeren. Wanneer je TV óók wifi ondersteunt, kijk je helemaal draadloos!

Kosten: geen. Je kunt deze app gratis downloaden wanneer je in elk geval een internet & TV abonnement hebt bij KPN. Let wel op: de app is nog in bèta versie. Dat betekent dat hij nog niet helemaal is doorgetoetst. Het zou dus kunnen dat hij soms wat bugs heeft.

Of doe het zo:

 1. Met Google Chromecast
  Heb je al een Chromecast in huis? Dan heb je geluk, want je kijkt zó draadloos TV:
 • Sluit de Chromecast aan op je TV, én je wifi-netwerk.
 • Download de TV-app van KPN op je tablet of smartphone.
 • Stream de beelden van de TV-app naar je TV.

Hiervoor heb je dus wél een goede wifi-verbinding nodig. Maar als je dat hebt, werkt deze oplossing prima. Veel mensen hebben goede ervaringen met dit eenvoudige, maar briljante apparaatje.

De kosten voor een Chromecast vallen ook mee: € 40,-.

 1. Met Digitenne
  Er is nog een derde manier om op een tweede TV op draadloze wijze te kijken: via Digitenne. Dit is alleen wel een oplossing die volledig buiten je KPN-abonnement om gaat. Je moet hiervoor dus een apart abonnement afsluiten.

Via Digitenne ontvang je TV via een zendmast van KPN. Je moet de ontvanger dan ook op een plek zetten waar de ontvangst het beste is, anders krijg je problemen. Bijvoorbeeld op een vensterbank. Het signaal komt digitaal binnen op je TV-ontvanger, die aangesloten is op je TV.

Deze oplossing werkt overigens niet overal. Op de website van Digitenne kun je checken of er überhaupt ontvangst is op jouw adres.

De kosten voor deze oplossing: € 18,- per maand.

Op een laptop, tablet of smartphone

TV kijken hoeft tegenwoordig allang niet meer op een TV. Dat kan ook op je laptop/PC, tablet of smartphone. Eenvoudiger dan dat wordt het niet:

 1. Via wifi
  • Op je laptop/PC: verbind je computer met je wifi-netwerk. Surf naar tv.kpn.com. Log in met je KPN-gegevens. En TV kijken maar!
  • Op je tablet of smartphone: verbind je mobiele apparaat met je wifi-netwerk. Download de KPN TV-app. Log in met je KPN-gegevens. En TV kijken maar!

Dit werkt overigens overal waar je verbinding hebt met internet. Je hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn. Het kan ook in de auto, de trein, op de camping, etc.

Een ander groot voordeel van deze oplossing: geen extra kosten!

 1. Via het stopcontact
  Geen of zwakke wifi in huis? Dan kun je je laptop/PC ook via je stopcontact aansluiten op internet. Net als hoe je je TV-ontvanger aansluit via het stopcontact (zie hierboven). Met een draadloze verbindingsset dus.

Vervolgens ga je naar tv.kpn.com, waar je inlogt met je KPN-account. En TV kijken maar!

Overstappen naar KPN voor bétere draadloze TV?

Zit je nu bij een aanbieder die je weinig opties geeft als je draadloos TV wilt kijken? Of vind je juist dat KPN niet genoeg oplossingen biedt? Ben je sowieso op zoek naar een nieuw abonnement, met een beter aanbod?

Leg dan de providers en hun huidige abonnementen eens naast elkaar. Dat kan heel snel en eenvoudig, met onze vergelijker. Dus:

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Hoe kun je draadloos TV kijken met KPN?
Piet
26-12-2023
Ik lees dat er vaak storingen zijn in huis jullie moet van kpn de monteurs eens beter instrueren dat ze de modem zeker een 15 tot 20 cm meterkast of kabel van de groepen kast moet zetten dat heeft er mee te maken dat er rond de kabel en groepenkast een magneetveld hangt en niet zeggen dat is niet zo ik ben zelf elektromonteur kom het dagelijks tegen
Maarten van Eekelen
20-01-2023
Ik zit nu bij DELTA Ik heb een modem in de meterkast. De yv staat aan de andere kant in de woning, ik heb een kastje bij de tv en een bij het modem en geen kabel, dit geeft nogal eens storing. Hoe zit dat bij kpn en hoe lost kpn dit op als ik overstap naar kpn
Reactie op Maarten van Eekelen
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Maarten van Eekelen, Het komt inderdaad vaker voor dat er storingen zijn wanneer je de tv draadloos met de modem verbindt. Dit kan aan de router van je provider liggen of aan de internetsnelheid, maar het is niet met zekerheid te zeggen of dit beter wordt als je overstapt naar KPN. Je zou kunnen proberen om de tv op een andere manier aan te sluiten, bijvoorbeeld via een draadloze verbindingsset waarbij je voor een deel je verbinding draadloos opzet, en voor een deel met een kabel. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
A . Bosch
27-12-2022
Bij Budget met het Expedia V10a kastje werkt TV van Canal Digitaal niet . Uitleg over het gebruik vind ik ook erg slecht .
SENNIE
07-12-2020
EEN PAAR JAA TERUG HEBBEN GLASVEZEL GEKREGEN EN SNELLERE INTERNET DRAADLOZE TV MONTEUR HEEFT ALLEEN 10 METER KABEL OVER DE GROND GELEGD EN ZOU LATER TERUGKOMEN OM DIT TE VERHELPEN MONTEUR IS NOOIT GEWEEST EN AL JAREN KABEL OVER DE VLOER
Reactie op SENNIE
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Sennie, Ik kan me voorstellen dat dat vervelend is. Je kunt het beste hierover contact opnemen met je provider, of ervoor kiezen dit zelf weg te werken. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
piet van loon
09-08-2019
dag Suzanne, ik wil zo draadloos mogelijk tv kijken in mijn woon- en slaapkamer. Mijn huidige kpn-aansluitkastjes (experia, vroegere adsl en huidige vaste telefoon) in de studeerkamer wil ik (door kpn laten) verplaatsen naar de meterkast. In de woonkamer wil ik de gewone tv-zenders en sportprogramma's; boven slechts de gewone tv-programma's en zo mogelijk netflix en opgenomen programma's kunnen bekijken. Ik heb nu 2 kpn-kastjes op de 2 kamers. kun jij mij schetsen hoe een en ander zo simpel/goedkoop mogelijk kan worden gerealiseerd vanuit de meterkast? Vaste kabel(s?; 1 of 2?) vanuit experia naar waar/wat en hoe vandaar? ik hoor graag jouw anrwoorden. vr gegroet, Piet van Loon
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!