Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Ma-Vr bereikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
 • Onafhankelijk
 • Alle grote aanbieders
 • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 20-10-2022 (laatste wijziging 14-12-2023)

Hoe kan je draadloos tv kijken?

Door Suzanne 20-10-2022 (laatste wijziging 14-12-2023)

Kun je ook draadloos tv kijken? Anno nu: natuurlijk! Maar hoe werkt het? Welnu, je hebt verschillende opties om door het hele huis te genieten van de kijkbuis. En zelfs voor buiten zijn er oplossingen – van je tuin tot de camping!

Sommige opties hangen wel af van je provider: wat bij de één wel mogelijk is, is dat niet bij de ander. Daarom vermelden we bij iedere oplossing voor welke provider(s) dit mogelijk is.

Ook geven we bij iedere oplossing een indicatie van de kosten.

Inhoud

Draadloos tv kijken op een 2e tv...

...via het stopcontact

Dit werkt bij alle DSL- en glasvezel-providers: KPN, Odido, Solcon, Youfone, Online.nl. Zit je bij KPN? Lees meer over draadloos tv kijken bij KPN.

Geschatte kosten van deze oplossing: € 50,-

Zo werkt het:

DSL-providers leveren internet en tv via de telefoonlijn. Dus NIET via de coax-kabel. Dat geeft jou de mogelijkheid om in een andere kamer in huis tv te kijken, zónder een televisiekabel te moeten trekken. Laat staan een internetkabel.

Je hebt het volgende nodig:

 • Een draadloze verbindingsset
 • Een extra tv-ontvanger van je provider
 • 2 (korte) UTP-kabels

Met de draadloze verbindingsset maak je een internetverbinding via je elektriciteitsnet. Dit werkt erg simpel én goed!

Het ene deel van je verbindingsset sluit je aan op je router of modem. Het andere sluit je aan op de extra tv-ontvanger, die je bijvoorbeeld bij je tweede tv in je slaapkamer zet. Voilà!

providers met tv-set

...via WiFi met Google Chromecast

Dit werkt bij: alle providers.

Kosten aanschaf Chromecast: € 39,-

Zo werkt het:

De Google Chromecast is een prachtig apparaatje: je plugt ‘m in je tv via de HDMI-ingang. Je verbindt ‘m met je wifi-netwerk. Vervolgens bedien je het apparaatje met je smartphone, tablet of PC/laptop.

Open nu de tv-app van je provider, en stream de beelden naar je tv! Uiteraard is een goede wifi-verbinding hierbij heel belangrijk.

(Tegenwoordig heb je ook alternatieven voor de Chromecast: zogenaamde ‘dongels’. Die zijn vaak ook iets goedkoper dan het apparaatje van Google.)

Tip: Youfone biedt een tv-ontvanger met ingebouwde Chromecast. Ga je dus overstappen naar Youfone en wil je vaak streamen naar je tv, dan heb je daar geen apparaatje voor nodig!

...via een app op je smart tv

Heb je een smart tv boven staan, en wil je hierop draadloos televisie kijken? Dan is dit dé oplossing voor jou.

Een aantal providers biedt een tv app aan die je kunt downloaden op je televisie. Hierdoor heb je binnen een paar klikken al beeld! Je hebt hiervoor wel altijd een tv-abonnement nodig van je provider. 

Let op: niet alle providers bieden een app voor smart tv aan, en je kunt niet altijd met élke smart televisie gebruikmaken van de app:

Welke provider biedt het aan?

Hoe heet de app?

Op welke tv kun je de app gebruiken?
KPN KPN Smart tv
 • Samsung / LG tv's van 2017 of nieuwer
 • Tv's met Android OS
Odido Odido TV App
 • Samsung tv's van 2018 of nieuwer
 • Android OS 8.0 of nieuwer
 • Apple tv versie 4 en 4K of nieuwer
Ziggo Ziggo GO
 • Apple tv 4 of nieuwer
 • Amazon Fire tv (alle apparaten)
 • Android tv OS 5.0 of nieuwer

Online.nl

Canal Digitaal

Zit je momenteel bij Ziggo? Lees hier alles over draadloos tv kijken bij Ziggo.

Draadloos tv kijken op een pc of laptop...

...via Wifi

Dit werkt bij alle providers.

Kosten: € 0,-

Zo werkt het:

Elke provider biedt de mogelijkheid om online tv te kijken. Je kunt dit doen door te surfen naar de juiste pagina van je provider (bijvoorbeeld Ziggogo.tv of tv.kpn.com). Als je inlogt met je klantgegevens, kun je vervolgens op je laptop of computer online tv kijken. 

Dus hang je PC of laptop aan je wifi-netwerk, surf naar de juiste site, en kijken maar. Tweede tv aansluiten? Volledig overbodig!

Natuurlijk helpt het als je een sterk wifi-signaal hebt. Zeker als je boven kijkt – en helemáál op zolder.

...via het stopcontact

Dit werkt bij alle providers.

Geschatte kosten van deze oplossing: € 50,-

Zo werkt het:

Natuurlijk werkt het online tv kijken ook wanneer je niet op wifi zit, maar je internet bedraad aansluit. Je kunt je laptop bijvoorbeeld inpluggen met een netwerkkabel die aangesloten is op een draadloze verbindingsset.

Toegegeven: dit is natuurlijk niet 100% draadloos. Maar je hoeft geen lange kabels door je huis te trekken. En bovendien geeft het je wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld op zolder met een goede verbinding tv te kijken.

Draadloos tv kijken op een tablet of smartphone...

...via wifi

Dit werkt bij alle providers.

Kosten: € 0,-

Zo werkt het:

Iedere zichzelf respecterende provider heeft een app om tv te kijken op een tablet of smartphone, voor Android én Apple iOS. En blijkbaar respecteert iedere provider zichzelf, want ze hebben het allemaal.

Dus hang je tablet of smartphone aan je wifi-netwerk, installeer de tv-app van je provider, en kijken maar. Natuurlijk helpt het als je een sterk wifi-signaal hebt. Zeker als je boven kijkt – helemáál op zolder.

Overstappen om béter draadloos tv te kijken?

Ben je niet tevreden over je huidige provider als het om draadloos tv kijken gaat? Wil je sowieso overstappen? Ga je verhuizen?

Allemaal goede redenen om providers eens naast elkaar te leggen: wie heeft het beste aanbod voor jou? Ontdek het:

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Hoe kan je draadloos tv kijken?
John
21-11-2022
Draadloos tv kijken kan heel simpel met de Next mini van Ziggo. Vergeten jullie te melden.
Reactie op John
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste John, Bedankt voor je feedback! In ons artikel over draadloos tv kijken bij Ziggo hebben we dit zeker genoemd. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
V.d. Eelaart
14-10-2021
Bedankt Suzanne voor je reactie. Ik heb maar 1 tv dus die moet dan aangesloten worden op de KPN ontvanger. Ik lees ook onderstaand nog waaruit ik concludeer dat in het KPN glasvezel modem 5 GHz zit waardoor de Wifi verbinding weliswaar stabieler is maar voor mijn "oude" apparatuur niet sneller is dan wat ik nu heb met ADSL. Alleen voor meer stabiliteit van Wifi voor laptop en smartphone overstappen op glasvezel?? Afhankelijk van je apparatuur kan de 2,4 GHz van je modem 50 - 100 Mbps aan. Telefoons halen meestal maximaal 50 Mbps door hun beperktere Wifi adapter en een laptop/tablet kan grofweg tot 100 Mbps. De 5GHz in de nieuwe modem is veel sneller, maar het apparatuur kan het niet gewoon niet aan. Conclusie. Wil je profiteren van de glasvezel snelheden dan moet alles bedraad aangesloten worden of je moet je wifi netwerk upgraden met een goedMesh systeem, maar je zal ook je wifi adapters in al je huidige apparatuur moeten vervangen voor hogere snelheden. Voor PC en laptop is dat mogelijk wel te doen, maar tablets en telefoons zijn niet mogelijk. Dit gaat aardig in de kosten lopen om alles uit te rusten voor glasvezel, dus adviseer ik nu nog dat je glasvezel lekker moet laten zitten en wachten tot je apparatuur is vervangen en glasvezel weer wat goedkoper wordt. Want als het eenmaal ligt zullen prijzen weer wat normaler worden vermoed ik. En apparatuur is dan ook uitgerust met snellere adapters.
Reactie op V.d. Eelaart
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste V.d. Eelaart, Als je momenteel geen klachten hebt over de snelheid van je internet, is het inderdaad niet per se nodig om over te stappen naar glasvezel. Glasvezel is wel stabieler dan DSL of kabel wanneer je veel apparaten draadloos wilt aansluiten. Het moet ook mogelijk zijn om hogere snelheden te halen, maar dit gaat vaak over de snelheid die je bedraad haalt. Dat is ook het geval met DSL en kabel. De 5 GHz frequentie wordt inderdaad alleen ondersteund door vrij nieuwe apparaten. Ik hoop dat dit helpt! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Suzanne, team Prijsvergelijken
V.d. Eelaart
13-10-2021
Er wordt deze week glasvezel bij ons in de straat aangelegd; het aansluitpunt en glasvezelmodem is door KPN bepaalt in de woonkamer (dus niet in de meterkast) waar ook de tv aansluiting is die nog gewoon (eerst analoog) nu digitaal is. Ik wil graag een glasvezel abonnement af gaan nemen. Ik lees dat ik ook draadloos (Wifi) tv kan kijken op glasvezel maar ik lees nergens ervaringen hiermee. Is draadloos glasvezel voor de tv een stabiele verbinding?? Is dit aan te raden of toch maar een draadje vanaf het modem naar de tv? Bedankt voor je reactie.
Reactie op V.d. Eelaart
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste V.d. Eelaart, Als je graag draadloos TV kijkt, is glasvezel daar juist de beste verbinding voor, omdat glasvezel stabieler is dan een (A)DSL of kabelaansluiting. Let er wel op dat draadloos TV kijken alleen voor een tweede of derde televisie in huis kan. Er moet ten minste 1 TV verbonden zijn met de TV-ontvanger van KPN. Ik raad je aan om dit artikel te lezen voor alle opties bij KPN: https://www.prijsvergelijken.nl/internet-vergelijken/internet-blog/hoe-kun-je-draadloos-tv-kijken-met-kpn/ Met vriendelijke groet, Suzanne, team Prijsvergelijken
JAN
12-01-2021
BIJ DE VERGELIJKING KUN JE NIET DE KEUZE BEPERKEN TUSSEN TELEFOON, KABEL OF GLASVEZEL
Reactie op JAN
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jan, Dit is wel mogelijk. In de linkerkolom kun je onder het kopje 'Internet' en dan 'Type verbinding' kiezen voor DSL, kabel of glasvezel. Mocht je er niet uitkomen, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Simon vaatstra
24-05-2020
Geachte Door ik niet handig ben en techniek niet snapt. Zoek ik monteur deze kan plaatsen en aansluiten van draadloze tv aansluiten Vr gr Simon vaatstra
Reactie op Simon vaatstra
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Simon, Je kunt het beste informeren bij je provider voor het inschakelen van een monteur. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Martin
14-04-2020
Halo ik heb unvraagje hoe moet ik de twee de kastje aan sluiten op mijn twee de tv op mijn slaapkamer daar zit geen aan aan sluiting van daar mijn vraagje hoe ik dit moet oo losen nauw groetjes van martin
Reactie op Martin
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Martin, Omdat deze aansluitingen per provider verschillen, kun je hierover het beste even contact opnemen met je provider. Ik hoop dat je eruit komt! Met vriendelijke groet, Suzanne
Jaap kroon
12-01-2020
comIk heb een tuinhuis en geen wifi en internet aansluiting in de buurt maar wil toch vast internet aansluiting hebben myn vraag is man ik het zo uit de lucht pakken met een apperaat ja ik heb een mobile smartphone maar wil ook tv kyken heb eind van deze maand 2 zonnepaneeltjes voor de stroom
Reactie op Jaap kroon
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jaap, Wanneer je op zoek bent naar een wifi-aansluiting voor een tuinhuis, kun je het beste dit artikel raadplegen: Internet in een recreatiewoning aansluiten. Wanneer je ook TV wilt kijken, kun je dit het beste via Digitenne van KPN doen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!