prijsvergelijken

Wat is het verschil tussen de 2 Ziggo aanbiedingen van 39,95 en 44,95?

18 oktober 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

Heb je de voordelige Ziggo aanbiedingen tijdens het internet vergelijken voorbij zien komen? Voor die prijs kan het een aantrekkelijk alternatief zijn ten opzichte van de abonnementen met een lagere snelheid via DSL. Maar wat is nu het verschil tussen de twee voordelige Ziggo pakketten? De één is iets duurder dan de ander. Maar waarom? Ik duik in de verschillen van de twee Ziggo aanbiedingen. 

Internetprovider Ziggo is een bekende aanbieder van internet en tv. Ziggo levert internet via de kabel en doet dat in het grootste deel van het land. Grote kans dus dat Ziggo bij jou de kabelaanbieder is. Ziggo heeft drie soorten internet en tv pakketten: Connect & Play Start, Connect & Play Complete en Connect & Play Max. Het internet en tv pakket van Connect & Play Start is een voordelig pakket met een maandbedrag van €44,95*. Nu kwam er afgelopen zomer nog een nieuw voordelig internet en tv pakket van Ziggo: Het Ziggo Voordeelpakket. Dit Ziggo Voordeelpakket heeft een prijs van €39,95* per maand. Ik zet deze twee pakketten naast elkaar en vergelijk ze op een aantal punten. 

Connect & Play Start versus Ziggo Voordeelpakket 

Snel internet bij beide pakketten

Beide Ziggo aanbiedingen ontvang je via een kabelverbinding. Je ontvangt bij je abonnement een modem en router ineen waarmee zowel bekabeld als draadloos internet mogelijk is. Beide pakketten bieden een snelheid van 40 Mb/s aan: 40 Mb/s downloadsnelheid en 4 Mb/s uploadsnelheid. Dit is van alle verkrijgbare internetsnelheden bij Ziggo de laagste maar voor velen levert dit al heel snel internet op. 

Bij Tv-kijken verschillen de pakketten 

Wat betreft het televisie kijken zit er wel een verschil tussen de twee Ziggo Aanbiedingen. Met Connect & Play Start kun je digitale tv bekijken. Voor digitale tv is een tv-ontvanger nodig, deze wordt ook wel een Standaard Mediabox genoemd. Hiermee ontvang je meer dan 70 tv-zenders met 29 tv-zenders in HD-kwaliteit. Daarnaast heb je toegang heel veel films en series met On Demand en kun je programma's terug kijken met TV Gemist. Tv-kijken bij het Ziggo Voordeelpakket werkt op kabel-tv. Voor kabel-tv heb je alleen een coaxkabel nodig en geen tv-ontvanger. Je kunt 30 analoge tv-zenders bekijken en vier zenders in HD-kwaliteit. Mocht je televisie geschikt zijn, dan kun je met kabel-tv ook digitale tv ontvangen. Dit is voor alle tv's met DVB-C tuner die gecertificeerd zijn. Maar andere functies die digitale tv wel heeft zoals On Demand zijn bij kabel-tv niet aanwezig. 

Programma's terug kijken 

Bij beide pakketten is het mogelijk om programma's terug te kijken. Dit werkt ten opzichte van elkaar alleen verschillend. Omdat klanten met kabel-tv nu eenmaal niet tv-programma's kunnen terug kijken via de tv, ontvangen ze wel de Ziggo Horizon Go app. Bij deze app zit Replay TV waarmee je de programma's van 60 zenders kunt terug kijken. Met Connect & Play Start kun je via de digitale tv-ontvanger programma's terug kijken met TV Gemist. Voor een aantal programma's dien je wel te betalen. Wil je nu liever niets betalen, klanten met Connect & Play Start ontvangen ook de Horizon Go app. 

Online tv-kijken 

Online tv kijken is bij beide pakketten gelijk. Met de Ziggo Horizon Go app kun je tv-kijken waar je maar wilt. Deze app van Ziggo is beschikbaar voor beide pakketten en is gratis te downloaden. Het werkt op je computer, mobiel en tablet en is op drie apparaten tegelijk te gebruiken. Zo kun je overal in huis online televisie kijken

Ziggo Sport 

Bij zowel Connect & Play Start als Ziggo Voordeelpakket zit de zender Ziggo Sport er gratis bij. Dit is een tv-zender in samenwerking met Sport 1 waar alle grote sportwedstrijden op uitgezonden worden. Ziggo is één van de internetproviders met eigen tv-programma's, zoals Ziggo Sport.

Meerdere tv's aansluiten

Dit verschilt wel iets bij de pakketten.

  • Met het Ziggo Voordeelpakket kun je heel makkelijk meerdere tv's aansluiten. Voor kabel-tv heb je geen mediabox nodig. Je kunt dus alle tv's in huis aansluiten op de kabel en je hebt geen kosten aan extra tv-ontvangers. 
  • Bij Connect & Play Start kun je een tweede tv aansluiten door een extra tv-ontvanger aan te schaffen. Deze ontvanger wordt een Standaard Mediabox genoemd. Hiermee ontvang je op je tweede tv digitale tv, TV Gemist en On Demand. Een extra Standaard Mediabox is voor 4 euro per maand erbij te bestellen. 

WifiSpots 

Bij zowel Connect & Play Start als het Ziggo Voordeelpakket krijg je WifiSpots er gratis bij. Met WifiSpots heb je op wel 2 miljoen plekken in Nederland toegang tot Wifi. Dit is een betrouwbare verbinding waar je kosteloos van kunt genieten. WifiSpots is op vijf apparaten in te stellen. 

Gratis monteur 

Als je overstapt op de kabel kan het soms ingewikkeld zijn om alles zelf te installeren. Daarom zit bij beide pakketten installatiegarantie. Als het zelf niet lukt met installeren, komt een monteur gratis langs om alles te installeren. Je ziet het al, de verschillen tussen de Ziggo aanbiedingen zijn niet zo groot. Ga eerst internet en tv vergelijken en doe de postcodecheck. Vul bij de filteropties 'Ziggo' in en de twee verschillende pakketten verschijnen in de resultaten. 

*prijzen die genoemd worden, kunnen in de toekomst veranderen door de provider. 

 

Ziggo aanbiedingen

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.