prijsvergelijken

Heb je moeite met het voldoen van je internet en tv-rekening?

10 september 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Michelle

Het kan het zijn dat je je huidige internet en tv-rekening niet meer kan of wil betalen omdat de internetpakketprijzen regelmatig worden verhoogd. Herken je dat? In dit artikel staat wat je kan doen als je moeite hebt met het voldoen van je internet en tv-rekening.

Kosteloos overstappen

Goed om te weten: als een provider de prijzen verhoogt en deze prijzen zijn hoger dan die in jouw contract, dan mag je kosteloos overstappen. Als je normaal gesproken zou willen overstappen voordat je contract is afgelopen dan moet je meestal het contract uitkopen.  Dit kan nog een behoorlijk bedrag zijn, echter, als de kosten onverhoopt ineens veranderen dan mag je gratis naar een andere provider. Wanneer dit ook mag is als je verhuist en de provider kan niet leveren op het nieuwe adres.

Budgetteren

Om je rekeningen te kunnen (blijven) betalen kijk dan ook eens naar alle kosten van levensonderhoud en reken uit waarop je eventueel kan besparen. Als je op de automatische piloot tientjes minder per maand kwijt bent scheelt dat op een jaar een behoorlijk bedrag! Ga er gewoon eens voor zitten om je huidige maandelijkse kosten in kaart te brengen en maak gebruik van onze vergelijkers om te kijken wat goedkoper kan. Op energie kan je besparen, maar ook zijn er goedkopere verzekeringen en gunstige Sim Only-abonnementen. Is je mobiel aan vervanging toe, vergelijk dan alle mobiele telefoondeals voor een leuke prijs! Ook internet kan meestal goedkoper zonder op gebruiksgemak in te hoeven leveren. Ik zal nog een paar mythen rond internetpakketten ontkrachten, want het kan best zijn dat jij van een goedkoper internet en tv-abonnement evenveel of zelfs meer plezier hebt dan nu.

3 Mythen over internetpakketten

Voor veel mensen is internet een eerste levensbehoefte, maar de beschikbare internetpakketten zitten vaak vrij complex in elkaar. Wat veel mensen niet beseffen is hoe ze internet gebruiken en welke extra's ze echt gebruiken en dan uit gemak maar afgaan op wat de buurman zegt. Lees deze mythen over internetpakketten en kies dan wat bij jou past.

Mythe 1: voor snel internet heb je veel Mb's nodig

Je hebt niet per se een hele hoge snelheid nodig om 'snel' internet te hebben. Welke internetsnelheid voor jou voldoende is hangt af van je persoonlijke gebruik. Wanneer je af en toe mailt en wat surft dan redt je het wel met 20 Mb/s. Als je regelmatig Netflix kijkt of Programma Gemist, soms wat grotere bestanden downloadt en je met meerdere apparaten tegelijkertijd op internet zit, dan heb je genoeg aan 40 Mb/s. Pas wanneer je regelmatig online multiplayer games speelt, veel downloadt en alles wat je terug kijkt ook in HD ziet; dan is een snelheid van 50 Mb/s of meer aan te raden. Bedenk daardoor goed wat jouw verbruik is, want waarom zou je dan voor een hogere snelheid betalen als je het niet nodig hebt?

GlasvezelMythe 2: alleen snelle verbinding met glasvezel

Een andere mythe is dat glasvezel als enige snel internet kan leveren. Het klopt dat glasvezel de hoogste snelheden kan bereiken, maar deze snelheden heeft echt bijna niemand nodig. Wat glasvezel wel als enige biedt, is dat de upload- en downloadsnelheid even hoog zijn. Bij ieder ander soort verbinding duurt het wat langer om je foto, filmpje of document het internet op te krijgen. Maar of je dit nou ook echt storend vindt? 

Mythe 3: kabel en DSL-internet zijn minder goed dan glasvezel

Als glasvezel zo goed en snel is, zijn deze typen internetaansluitingen dan langzaam en slecht? Nee. Kabel- en DSL-internet kunnen ook hoge snelheden halen en anders dan glasvezel zijn zij nagenoeg overal beschikbaar! Kabelinternet is ook erg stabiel in de internetverbinding en kan een maximum snelheid halen van 300 Mb/s! DSL-internet heeft een lagere maximum snelheid maar kan nog altijd 100 Mb/s halen. Bij DSL-internet moet je wel wat beter letten op de 'werkelijke snelheid' dit kan nog wel eens verschillen met wat er beloofd wordt in het pakket. Als DSL-internet een lagere maximum snelheid heeft en niet altijd de snelheid kan geven die het belooft, wat is dan het voordeel van DSL-internet? DSL-internet kan erg goedkoop zijn! Het kan tientallen euro's per maand schelen om DSL-internet te nemen i.p.v. glasvezel of kabel. Terwijl je niks merkt van de kwaliteit. Voor glasvezel betaal je trouwens ook altijd een extra toeslag, zonde van je geld. 

Vergelijken

Als je een lagere internet en tv-rekening wilt dan kan je het beste van tevoren nagaan wat je nodig hebt. Welke opties gebruik je nou echt? De volgende stap is om de verschillende pakketten waar dit in zit te filteren. De internetvergelijker helpt je daarbij. Gebruik de keuzewijzer linksboven en je hebt de beste deal op jouw adres zo gevonden. Als je kiest voor Alles-in-1- internet of internet en tv, vergelijk dan pakketten waarbij deze opties aangevinkt staan. Dan zie je verschillende internetpakketten in de resultaten die aan al jouw wensen voldoen en dan kan je degene met de scherpste prijs eruit kiezen. Je kan ook starten door de postcodecheck in te vullen. Daarmee zie je vervolgens direct wat er allemaal beschikbaar is op jouw adres. Ook kan je het sorteren op 'prijs oplopend' waardoor je meteen ziet wat het meest voordelig is voor je. Zo kan je zorgeloos van je genieten van je internet, televisie en/of bellen omdat je weet dat je de best mogelijk keus hebt gemaakt.

 internet en tv-rekening

Michelle

Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.