prijsvergelijken

Een flexibel internetabonnement

26 april 2016 (laatste wijziging 23 november 2018) door Michelle

Vertrek je binnenkort voor een aantal maanden naar het buitenland? En wil je je niet druk hoeven maken over kosten die in Nederland doorlopen? Of het nu voor studie, tussenjaar of werk is,  je wil natuurlijk geen kopzorgen hebben over kosten die nog doorlopen in Nederland. Dubbele internetlasten kan je voorkomen door een flexibel internetabonnement af te sluiten. Dit is een mooie oplossing voor het probleem van dubbele lasten. Maar waar kan je zo'n flexibel internetabonnement afsluiten? Daar gaat dit artikel over, wil je hier meer van weten, lees dan snel verder.

Hoe werkt een flexibel internetabonnement?

Een flexibel internetabonnement afsluiten en installeren is niet erg ingewikkeld maar het is niet zo dat je een 'gewoon' internetabonnement afsluit. Je sluit namelijk een Sim Only abonnement af met een bepaalde snelheid (Mbps). Let erop dat je bij het Sim Only abonnementen vergelijken voldoende data kiest. Deze simkaart stop je in een USB-modem, je kan het ook in je tablet of laptop zetten maar dan moet het wel een ingebouwd 3G/4G modem hebben. Je kan ook nog kiezen voor een Hotspot, zo heb je je eigen WiFi netwerk. Een flexibel internetabonnement kan bij sommige providers in de vorm van een abonnement en bij andere providers bieden ze prepaid internet aan.

Providers flexibele internetabonnementen

Hieronder zal per provider worden toegelicht hoe zij hun flexibele internet aanbieden en wat je daarbij eventueel nog moet aanschaffen. Ook zal de prijs worden benoemd. De providers zijn: Vodafone, T-Mobile, KPN en Tele2.

Flexibel internetabonnement Vodafone

Bij Vodafone bieden ze vier verschillende abonnementen aan: Instap, Start, Basis en Extra. De snelheden lopen op, op hun site staat bij ieder pakket hoeveel je met die Mbps kan doen. Zo kan je precies kiezen wat het beste bij jou past. Alle abonnementen zijn te combineren met of alleen een Sim Only-simkaart, een USB-modem of een Hotspot. Ook kan je bij alle vier de abonnementen kiezen uit de duur van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. Afhankelijk van welk abonnement je kiest kan je een apparaat uitzoeken, de prijs die je betaald is eenmalig. Met een 3G abonnement verschillen de prijzen van €19,- tot €39,-. Met een 4G abonnement verschillen de prijzen van €59,- tot €179,-. Een Sim Only simkaart kost niets extra's.

Abonnement Databundel Maximum snelheid Prijzen per maand
Instap 200 MB 7,2 Mbps

1 maand: €10,-

1 jaar: € 7,50

2 jaar: €6,50

Start 1 GB/1000 MB 150 Mbps

1 maand: €15,-

1 jaar: €12,50

2 jaar: €11,50

Basis 3 GB/3000 MB 150 Mbps

1 maand: €22,50

1 jaar: €20,-

2 jaar: €19,-

Extra 8 GB/8000 MB 150 Mbps

1 maand: €32,50

1 jaar: €30,-

2 jaar: €29,-

 

Flexibel internetabonnement T-Mobile

T-Mobile is geen internetprovider zoals KPN en Ziggo dat zijn, je kan daar geen normaal internetabonnement afsluiten. T-Mobile werkt niet met abonnementen maar met Prepaid Internet. Dit is ideaal als je liever niet aan een vast bedrag per maand vastzit, maar alleen wilt betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Hiervoor heb je natuurlijk wel een Prepaid T-Mobile simkaart nodig. Als je al een T-Mobile klant bent, dan kan je deze simkaart bestellen via MyT-Mobile. Via deze weg kost de nieuwe simkaart eenmalig €5,09. Als je nieuw bent bij T-Mobile dan kan je de simkaart bestellen via de T-Mobile Shop of via de klantenservice van T-Mobile, in beide gevallen kost het je dan eenmalig €10,-.

T-Mobile heeft voor hun Prepaid Internet bepaalde standaard tarieven opgesteld. Deze tarieven zijn als volgt:

 • € 0,05 per MB
 • Maximaal € 4,96 per dag (dat is 91 MB)
 • Minimaal € 10,- opwaarderen, dan krijg je 200 MB gratis die je gedurende 30 dagen na ontvangst kan gebruiken
 • € 5,- staat op de simkaart, € 5,- cadeau als je bent geregistreerd

Er zijn drie manieren waarop je PrePaid Internet van T-Mobile kan ontvangen en gebruiken:

 1. Simkaart, een nano-simkaart of een reguliere/micro-simkaart
 2. Huawei Internet Stick 4G t.w.v. € 47,95 (met een downloadsnelheid van 3,6 Mbps en een uploadsnelheid van 768 Kbps)
 3. Huawei Mobile WiFi, t.w.v. € 69,95

Met alle varianten kan je op het 4G netwerk van T-Mobile, dit zorgt voor een maximum snelheid tot 15 Mbps.

Flexibel internetabonnement KPN

KPN biedt verschillende opties: Wifi met FON, prepaid internet dat je kan opwaarderen en prepaid internetbundels.

KPN Wifi met FON

Wifi met FON is iets bijzonders. Als je bij KPN een alles-in-1 abonnement afsluit en mits je modem daarvoor geschikt is, wordt je modem ook een WiFi hotspot. Mensen kunnen dan met hun smartphone op een klein stukje van jouw internet surfen, en zij gebruiken daarbij maar een klein stukje van jouw bandbreedte. Wat jij zelf gebruikt is en blijft strikt privé. Doordat je je WiFi ook deels openstelt als hotspot mag jij ook gebruikmaken van gelijksoortige WiFi hotspots in binnen- en buitenland. Dus als je klant bent van KPN is het wellicht de moeite waard om eerst te kijken of ze op jouw nieuwe plek in het buitenland dergelijke hotspots beschikbaar hebben. Deze hotspots zijn alleen geschikt voor licht internetgebruik.

KPN prepaid internet

Als KPN FON niets voor jou is dan hebben ze bij KPN ook Prepaid Internet. Het Prepaid internet van KPN is alleen binnen Nederland te gebruiken en het is onbeperkt houdbaar zolang je er één keer per zes maanden gebruik van maakt. Je kan je beltegoed met €10,- of €20,- opwaarderen. Als je met €20,- opwaardeert dan krijg je €12,- tegoed cadeau! Als je nieuw bent bij prepaid internet van KPN dan krijg je €5,- tegoed cadeau. De tarieven voor gebruik zijn hetzelfde en zijn als volgt:

 • €0,16 per MB
  • 62,5 MB bij €10,- opwaarderen
  • 200 MB bij €20,- opwaarderen
 • €0,08 per SMS

De maximum uploadsnelheid is 3,6 Mbps en de maximum downloadsnelheid is 14,4 Mbps.

KPN Prepaid internetbundels

KPN heeft ook prepaid internetbundels, deze verschillen van €1,- tot €20,-. Deze zijn te bestellen via MijnKPN.nl. Hieronder een overzichtje van de internetbundels:

 • 100 MB Dagtegoed t.w.v. €1,-
 • 200 MB Maandtegoed t.w.v. €10,- (31 dagen houdbaar)
 • 500 MB Maandtegoed t.w.v. €15,- (31 dagen houdbaar)
 • 1000 MB/1 GB Maantegoed t.w.v. €20,- (31 dagen houdbaar)

Als je voor het einde van de periode van je internet door je MB's heen bent, dan wordt er €0,16 per MB van je beltegoed gehaald tot het einde van de periode. Met KPN prepaid internet betaal je dus echt alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. KPN levert echter geen USB-modem of WiFi Hotspot bij je prepaid internet, deze zou je los moeten aanschaffen.

Flexibel internet abonnement Tele2

Tele2 biedt 4G mobiel internetabonnementen. Dit zijn Sim Only-abonnementen. Niet ieder toestel kan 4G ontvangen, op de site van Tele2 kan je bekijken of jou telefoon dat al kan en welke telefoons het sowieso kunnen ontvangen. Hieronder vindt je een schema met alle abonnementen en bijbehorende prijzen. Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Hoeveelheid GB's Bel/SMS Prijs per maand
1 GB 100 Bel/SMS €11,-
1,5 GB Onbeperkt Bel/SMS €17,-
4 GB Onbeperkt Bel/SMS €22,-
8 GB Onbeperkt Bel/SMS €26,-
24 GB Onbeperkt Bel/SMS €36,-

Tele2 levert dus mobiel internet abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn, maar voor je tablet of laptop zal je een extra device moeten aanschaffen waardoor je het hierop ook kan ontvangen. Je kan hiervoor een USB-modem of WiFi Hotspot aanschaffen.

 

Een flexibel internetabonnement

Michelle

Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.

Terug naar vergelijking
Start de chat