prijsvergelijken

Hoe kun je draadloos TV kijken bij Ziggo?

18 juli 2019 (laatste wijziging 4 november 2019) door Suzanne

Kun je bij Ziggo TV kijken in je slaapkamer, zónder coax-kabel door te trekken? Want kabels doortrekken…dat hoeft toch niet meer in tijden van wifi? Inderdaad:

Ziggo biedt manieren om draadloos je TV-signaal door te sturen. En er zijn nog wel andere manieren om kabels door het hele huis te voorkomen. We zetten alle opties voor je op een rij:

Op een 2e TV

Hoe krijg je zonder kabels tóch beeld op die tweede TV in de slaapkamer? Kies uit 1 van deze 2 opties:

  1. Via wifi met Ziggo Mediabox XL (voorheen Horizon) of de nieuwe Mediabox Next

Als je interactieve TV van Ziggo hebt, heb je waarschijnlijk nog de Ziggo Mediabox XL. Of misschien heb je al de spiksplinternieuwe Mediabox Next, waarmee je ook in 4K kijkt én via voice command programma's kunt starten. Zowel de Mediabox Next als de Mediabox XL gebruik je op je eerste TV, dus bijvoorbeeld die in de woonkamer. Wil je op een extra TV kijken? Dan kun je dat doen via de ‘Extra Mediabox’ die Ziggo speciaal aanbiedt voor extra televisies. Sinds kort is het ook mogelijk een extra Mediabox Next te bestellen voor je tweede TV. 

De Extra Mediabox óf extra Mediabox Next sluit je aan op je 2e TV. Vervolgens verbind je beide boxen via wifi. En klaar is Kees! Heel eenvoudig dus.

Nadelen van deze methode:

  • De extra kosten: je huurt de Extra Mediabox voor € 4,- per maand, de Mediabox Next voor € 5,- per maand
  • Je hebt echt een hele goede wifi-verbinding nodig. Anders is het signaal niet sterk genoeg, en krijg je storingen. Dat kan erg frustrerend zijn als je lekker TV wilt kijken in bed…
  1. Via een Marmitek-systeem

Marmitek is geen systeem van Ziggo zelf. Deze apparatuur koop je ‘gewoon’ in de winkel. Het merk richt zich op draadloos TV kijken voor mensen die via de coax-kabel TV ontvangen. Klanten van Ziggo dus. En andere kabelaanbieders.

Marmitek biedt 2 soorten systemen aan:

  • Een systeem dat het signaal draadloos verzendt. Je sluit je kabel op de ‘decoder’ aan, die in verbinding staat met een ontvanger elders in je woning. De ervaringen hiermee zijn heel wisselend: als het signaal door een plafond moet, is het niet altijd stabiel.
  • Een systeem dat het signaal wel via een draad verstuurt, via je stopcontact. 

Het grote nadeel van dit systeem? De kosten van Marmitek-apparatuur: vanaf € 300,-. Je kunt je afvragen of een kabel doortrekken dan niet tóch de betere optie is…

Hoe zit het dan met de CI+-module?
Een zogenaamde CI+-module heeft niets met draadloze TV te maken. Deze metalen insteekkaart zorgt alleen dat je digitale TV ontvangt, zonder dat je daarvoor een los kastje hoeft aan te sluiten. Maar er is nog steeds de noodzaak dat je een coax-kabel in de TV steekt.

Op een laptop

Heb je een laptop, tablet of smartphone? De kans is groot dat je antwoord ‘ja, meerdere zelfs’ is. Welnu, dan is dit in principe de meest eenvoudige oplossing om door het hele huis draadloos TV te kijken via Ziggo.

  • Voor de laptop: ga naar de website van Ziggo GO, log in met je ‘Mijn Ziggo’-account, en TV kijken maar. 
  • Voor je tablet of smartphone: download de Ziggo GO-app, log in met je ‘Mijn Ziggo’-account, en TV kijken maar.

Wanneer je Airplay of een Google Chromecast hebt, kun je het zelfs alsnog op je televisie kijken. Hiervoor hoef je alleen maar het beeld van je smartphone of tablet naar je TV te streamen. Easy peasy... 😉 (Let er wel op dat je niet per ongeluk 4G hebt aanstaan. Dan kan het hard gaan met je verbruik!) 

Op deze manier kun je via wifi overal in huis draadloos TV kijken. Wat zeg ik? Als je verbinding goed en snel genoeg is, kun je bijna overal TV van Ziggo kijken. Binnen, buiten, onderweg, binnenland, buitenland. In alle landen van de EU kijk je naar je favoriete programma’s. 

Overstappen naar Ziggo voor bétere draadloze TV?

Ben je niet tevreden over je huidige provider als het om draadloos TV kijken gaat? Wil je na dit artikel overstappen naar Ziggo? Ga je verhuizen?

Allemaal goede redenen om providers eens naast elkaar te leggen: wie heeft het beste aanbod voor jou? Ontdek het:

start internet vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

10 reacties

Rene

8 februari 2020 16:17

Dag Suzanne,
Ik heb een abonnement van ziggo en kijk tv via de kabel (door het huis). Ik wil van die kabel af.
Ik had nog een dsv set van kpn liggen, heb die aangesloten maar krijg geen signaal op de tv. Enig id wat ik niet goed doe?
Rene

Reactie op Rene

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

11 februari 2020 08:14

Beste Rene,

Voor vragen over het aansluiten van een product kun je het beste contact opnemen met KPN. Zij kunnen je hier iets gerichter mee helpen!

Met vriendelijke groet,
Suzanne

Diana

30 oktober 2019 17:57

Er wordt hier gezegd dat je via de app van Ziggo kunt streamen naar een tv, echter de Ziggo app weigert dit. Het mag niet zegt de app. Omdat ik nog steeds op internet zie staan dat dit moet kunnen vraag ik me af hoe dit nou zit.

Reactie op Diana

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

4 november 2019 09:56

Beste Diana,

Vervelend dat het streamen niet werkt. Dit zou wel mogelijk moeten zijn. Je zou hierover het beste contact op kunnen nemen met de klantenservice van Ziggo. Zij kunnen je hier het beste mee helpen.

Met vriendelijke groet,
Suzanne van Prijsvergelijken

Berna

30 oktober 2019 12:29

Ik wil de tv in de huiskamer verplaatsen en af van de kabel. Kan ik overschakelen op draadloos tv kijken?

Reactie op Berna

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

4 november 2019 09:52

Beste Berna,

Ten minste 1 mediabox van Ziggo moet aangesloten zijn op de coax-kabel. Als je een extra TV, bijvoorbeeld boven, wilt aansluiten, kan dat wel draadloos. Je kunt beide boxen namelijk via Wifi verbinden. Hiervoor heb je wel een sterk Wifi-signaal nodig.
Om volledig zonder coax-kabel TV te kijken, kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Deze werken namelijk niet via de coax-kabel, maar via een UTP-kabel. En je kunt bij andere providers ook draadloos kijken, bijvoorbeeld via een TV-verbindingsset.
Hier kun je meer informatie vinden over draadloos TV kijken bij andere providers.

Met vriendelijke groet,
Suzanne van Prijsvergelijken

Ronald

27 oktober 2019 21:06

Ik ben verhuisd maar er ligt geen coax kabel naar boven. Zou toch graag tv willen kijken op de slaapkamer. Wat zijn de mogelijkheden voor mij?
Kunt u contact met mij opnemen?

Reactie op Ronald

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

30 oktober 2019 09:33

Beste Ronald,

Wanneer je zonder coax-kabel toch in de slaapkamer TV wilt kijken, heb je een aantal opties. Je zou een extra Mediabox van Ziggo kunnen huren voor je TV in de slaapkamer. Deze kun je via Wifi verbinden met de Mediabox die beneden staat. Hiervoor heb je wel een goede internetverbinding nodig. Ziggo heeft ook een app waarmee je TV kunt kijken. Als je deze app op je smartphone downloadt, kun je het beeld streamen naar je TV. Hiervoor heb je dan een Google Chromecast nodig. Of je kunt op een laptop surfen naar Ziggo Go en deze met een HDMI-kabel verbinden aan je TV.
Succes!

Bert

29 augustus 2019 20:51

Ik heb een next en wil een 2e tv in mijn slaapkamer. Wat heb ik dan nodig? Want ik zie door de bomen hetbos niet meer. Heb overigens ook Ziggo Go.

Reactie op Bert

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

3 september 2019 10:07

Hi Bert,

Je kan er dan voor kiezen om een extra mediabox te nemen via Ziggo. Deze kun je via wifi verbinden met de Next die je al hebt. Hiervoor heb je wel een goede wifi-verbinding nodig. Mocht dit niet werken, dan kun je ook via Ziggo Go vanaf mobiel/laptop streamen naar je TV. Hiervoor heb je dan wel een Chromecast of Apple TV nodig. Nog een andere mogelijkheid is om te werken via een draadloze verbindingsset die je in het stopcontact kunt steken. Daarover kun je hier meer informatie vinden: https://www.prijsvergelijken.nl/internet-vergelijken/internet-blog/draadloos-tv-kijken-stopcontact-ziggo/

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat