Hoog contrast inschakelen Hoofdmenu overslaan
Logo prijsvergelijken Logo trustpilot Logo thuiswinkel
085 88 88 566
Ma-Vr bereikbaar
Live chat
Snel antwoord
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Onafhankelijk
Geen enkele aanbieder kan ons betalen om bovenaan in de vergelijker te staan. De volgorde 'aanbevolen' wordt bepaald met een algoritme. De belangrijkste factor voor dit algoritme is de populariteit van abonnementen bij andere overstappers. Je kan ook zelf de volgorde van de abonnementen bepalen (bijvoorbeeld door te sorteren op prijs of internetsnelheid).
Sluiten
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Persoonlijk
We hebben een eigen klantenservice: stel je vragen per mail (antwoord binnen 8 uur), via de telefoon (085 8888 566, 9.00 - 17.30u) of op de chat (ook 's avonds bereikbaar!).
Sluiten
  • Onafhankelijk
  • Alle grote aanbieders
  • Persoonlijk
Uitstekend via Trustpilot Logo trustpilot
"Uitstekende service"

Artikel overslaan
 
Door Suzanne 18-07-2022 (laatste wijziging 02-01-2024)

Hoe kun je draadloos TV kijken bij Ziggo?

Door Suzanne 18-07-2022 (laatste wijziging 02-01-2024)

Heb je een Android TV, Apple TV of Amazon Fire TV? Dan kan je de Ziggo GO app direct op je extra TV installeren! Lees verder

Kun je bij Ziggo TV kijken in je slaapkamer, zónder coax-kabel door te trekken? Want kabels doortrekken…dat hoeft toch niet meer in tijden van wifi? Inderdaad:

Ziggo biedt manieren om draadloos je TV-signaal door te sturen. En er zijn nog wel andere manieren om kabels door het hele huis te voorkomen. We zetten alle opties voor je op een rij:

Met Ziggo GO op de TV

Het zit nog in de testfase, maar is al te gebruiken: de Ziggo GO app om direct op je TV te downloaden! Dit kan alleen wanneer je een Android TV, Apple TV of Amazon Fire TV hebt, én alleen op je extra TV. Er moet altijd 1 TV met de mediabox verbonden zijn.

Met de Ziggo GO app voor je extra televisie kun je eigenlijk hetzelfde als op de app via je smartphone. Let wel hierop:

  • De beeldkwaliteit van live en Replay TV is nog laag, namelijk 720p. Ook ontvang je 'slechts' 50 frames per seconde, ook wanneer je TV 100 fps ondersteunt. Movies en Series kijk je wél in HD beeldkwaliteit (1080p);
  • Als je op 2 TV's televisie kijkt via deze app, kun je nog op maximaal 1 extra apparaat Ziggo GO gebruiken.

Dit zijn de systeemvereisten voor de Ziggo GO app:

  • Apple TV: Apple TV 4 of nieuwer, met tvOS 11 of hoger
  • Android TV: Android TV OS 5.0 of hoger
  • Amazon Fire TV: Alle apparaten worden ondersteund.

Je downloadt de app door in de juiste app store te zoeken op 'Ziggo GO Bèta'.

Heb je een ander soort TV? Dan kan je alsnog Ziggo GO op je televisiescherm zien, alleen met een kleine omweg.

Met de Ziggo Next Mini

Een hoog schattigheidsgehalte heeft de nieuwe mediabox van Ziggo wel, de Ziggo Next Mini. Hij is zo klein dat hij gemakkelijk in de palm van je hand past. 

Maar onderschat hem niet, want met deze nieuwe ontvanger is de coax-kabel overbodig geworden! Je sluit hem namelijk aan via de utp-kabel, of zelfs helemaal draadloos via je wifi-signaal.

Hiervoor is het wel aan te raden dat je gebruikmaakt van sterke wifi. Ziggo raadt zelf aan de Smart Wifi pods te gebruiken, maar een ander mesh systeem volstaat ook. 

Hoe zit het dan met de CI+ module?

Een zogenaamde CI+ module heeft niets met draadloze TV te maken. Deze metalen insteekkaart zorgt alleen dat je digitale TV ontvangt, zonder dat je daarvoor een los kastje hoeft aan te sluiten. Maar er is nog steeds de noodzaak dat je een coax-kabel in de TV steekt.

Op een laptop

Heb je een laptop, tablet of smartphone? De kans is groot dat je antwoord ‘ja, meerdere zelfs’ is. Welnu, dan is dit in principe de meest eenvoudige oplossing om door het hele huis draadloos TV te kijken via Ziggo.

  • Voor de laptop: ga naar de website van Ziggo GO, log in met je ‘Mijn Ziggo’-account, en TV kijken maar. 
  • Voor je tablet of smartphone: download de Ziggo GO-app, log in met je ‘Mijn Ziggo’-account, en TV kijken maar.

Wanneer je Apple TV of een Google Chromecast hebt, kun je het zelfs alsnog op je televisie kijken. Hiervoor hoef je alleen maar het beeld van je smartphone, laptop of tablet naar je TV te streamen. Easy peasy... 😉 (Let er wel op dat je niet per ongeluk je mobiele data aan hebt staan. Dan kan het hard gaan met je verbruik!) 

Op deze manier kun je via wifi overal in huis draadloos TV kijken. Wat zeg ik? Als je verbinding goed en snel genoeg is, kun je bijna overal TV van Ziggo kijken. Binnen, buiten, onderweg, binnenland, buitenland. In alle landen van de EU kijk je naar je favoriete programma’s. 

Overstappen naar Ziggo voor bétere draadloze TV?

Ben je niet tevreden over je huidige provider als het om draadloos TV kijken gaat? Wil je na dit artikel overstappen naar Ziggo? Ga je verhuizen?

Allemaal goede redenen om providers eens naast elkaar te leggen: wie heeft het beste aanbod voor jou? Ontdek het:

start internet vergelijken

 
Tags van deze pagina
 
Navigatie
Home>Internet vergelijken>Internet blog>Hoe kun je draadloos TV kijken bij Ziggo?
Jo
03-11-2023
Heb momenteel de ziggogo app in gebruik op zowel smartphone als Tablet. Kan ik dan mijn 2e smart tv ook draadloos verbinden via app. En moet ik dan kabel en CI+MODULE verwijderen? Mijn "hoofd"TV is met kabel verbonden met nextmini.
Reactie op Jo
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Jo, Je kunt op 3 apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van de Ziggo GO app. Als je de app gebruikt op je smart TV heb je inderdaad geen kabel of CI+ module meer nodig. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Dennis imanse
01-02-2023
Kan ik ook 2 tv's aansluiten via de Next mini?
Reactie op Dennis imanse
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Dennis, Dit is helaas niet mogelijk, je hebt voor elke televisie een aparte box nodig. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Ruud
13-06-2022
Goedemiddag ik heb een nw smart tv gekocht voor in de camper Hitachi met ingebouwde wifi, hoe kan ik als digibeet evt de app ziggo home downloaden?
Reactie op Ruud
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ruud, Bij een smart tv is er vaak een App store waar je apps kunt downloaden. Hierin kun je zoeken naar Ziggo Go. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kan het zijn dat de Ziggo Go app (nog) niet beschikbaar is voor jouw type tv. Je kunt hierover het beste contact opnemen met Ziggo. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Piet
28-09-2020
IK BEN EEN DIGIBEET. IK HEB NOG OUWE TV STAAN. DIE WIL IK EEN PLAATS GEVEN IN DE GARAGE. MOOI BIJ T KLUSSEN. MAAR HOE KRIJG IK DAAR SIGNAAL OP? IK HEB DAAR GEEN AANSLUITING. ALS IK DE TV VERBINDT MET DE EXPERIABOX HEB IK DAN TV SIGNAAL? OF HEB IK EEN TV ONTVANGER NODIG OF OOK DIGITENNE MSS...?
Reactie op Piet
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Piet, Ik denk dat je het over een KPN aansluiting hebt. Je hebt hiervoor inderdaad een TV-ontvanger nodig. Of je kunt kiezen voor een apart Digitenne abonnement voor deze TV. Daarvoor hoef je namelijk geen kabels te trekken. Als je kiest voor een TV-ontvanger, moet die aangesloten zijn met je modem. Daarvoor zou je dus wel kabels moeten trekken. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
TON
10-09-2020
WAT IS EEN GOEDE WIFI VERBINDING
Reactie op TON
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ton, Een goede wifi-verbinding heb je bijvoorbeeld als je ook op andere verdiepingen goed draadloos bereik hebt. Als je bereik hier slechter is, is je wifi-verbinding dus niet zo goed. Beantwoord dit je vraag? Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Janet
27-07-2020
Hoi Ik ga verhuizen en zou daar graag 2 tv's draadloos hebben ivm wirwar van draden Hoe en wat zijn mijn optie's? Ben al klant van jullie
Reactie op Janet
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Janet, Als je al klant bent bij Ziggo, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Ziggo. Zij weten precies wat voor apparatuur je nu hebt en waar je gebruik van kunt maken. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Henk
07-05-2020
Op mediabox next is aansluiten met coaxkabel verplicht. dit betekend dus nooit draadloos kijken. Via app of chromecast kan natuurlijk wel.
Aad
22-04-2020
Volgens mij klopt er weinig meer van dit verhaal. Casten staat Ziggo al maanden niet meer toe. Met de app kan je ook niet alles zo maar ontvangen. De Marmitek apparaten zijn verschrikkelijk storingsgevoelig. Zelf in een klein appartement heb ik bedraad en draadloos nooit een signaal gehad dat na enige tijd niet wegviel. Heb je misschien nog andere leuke ideeën?
Reactie op Aad
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Aad, Als het goed is, is het nog steeds mogelijk om te casten met de Ziggo Go app. Als dit niet werkt, kun je hierover het beste contact opnemen met de klantenservice van Ziggo. Je kunt natuurlijk ook op een browser inloggen op Ziggo Go. Hiermee kijk je dan niet op een TV, maar bijvoorbeeld op een laptop of tablet. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Co
18-03-2020
Kan ik via de ziggo go app naar een willekeurige smart tv streamen zodat ik zonder de kabel via wifi tv kan kijken?
Reactie op Co
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Co, Dit kan zeker, je hebt hiervoor wel een soort 'tussen' apparaatje nodig: of een Chromecast, of een Apple TV. Met 1 van deze apparaten moet het lukken! Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Rene
08-02-2020
Dag Suzanne, Ik heb een abonnement van ziggo en kijk tv via de kabel (door het huis). Ik wil van die kabel af. Ik had nog een dsv set van kpn liggen, heb die aangesloten maar krijg geen signaal op de tv. Enig id wat ik niet goed doe? Rene
Reactie op Rene
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Rene, Voor vragen over het aansluiten van een product kun je het beste contact opnemen met Ziggo. Zij kunnen je hier iets gerichter mee helpen! Met vriendelijke groet, Suzanne
Diana
30-10-2019
Er wordt hier gezegd dat je via de app van Ziggo kunt streamen naar een tv, echter de Ziggo app weigert dit. Het mag niet zegt de app. Omdat ik nog steeds op internet zie staan dat dit moet kunnen vraag ik me af hoe dit nou zit.
Reactie op Diana
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Diana, Vervelend dat het streamen niet werkt. Dit zou wel mogelijk moeten zijn. Je zou hierover het beste contact op kunnen nemen met de klantenservice van Ziggo. Zij kunnen je hier het beste mee helpen. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Berna
30-10-2019
Ik wil de tv in de huiskamer verplaatsen en af van de kabel. Kan ik overschakelen op draadloos tv kijken?
Reactie op Berna
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Berna, Ten minste 1 mediabox van Ziggo moet aangesloten zijn op de coax-kabel. Als je een extra TV, bijvoorbeeld boven, wilt aansluiten, kan dat wel draadloos. Je kunt beide boxen namelijk via Wifi verbinden. Hiervoor heb je wel een sterk Wifi-signaal nodig. Om volledig zonder coax-kabel TV te kijken, kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Deze werken namelijk niet via de coax-kabel, maar via een UTP-kabel. En je kunt bij andere providers ook draadloos kijken, bijvoorbeeld via een TV-verbindingsset. Hier kun je meer informatie vinden over draadloos TV kijken bij andere providers. Met vriendelijke groet, Suzanne van Prijsvergelijken
Ronald
27-10-2019
Ik ben verhuisd maar er ligt geen coax kabel naar boven. Zou toch graag tv willen kijken op de slaapkamer. Wat zijn de mogelijkheden voor mij? Kunt u contact met mij opnemen?
Reactie op Ronald
Suzanne van Prijsvergelijken
Beste Ronald, Wanneer je zonder coax-kabel toch in de slaapkamer TV wilt kijken, heb je een aantal opties. Je zou een extra Mediabox van Ziggo kunnen huren voor je TV in de slaapkamer. Deze kun je via Wifi verbinden met de Mediabox die beneden staat. Hiervoor heb je wel een goede internetverbinding nodig. Ziggo heeft ook een app waarmee je TV kunt kijken. Als je deze app op je smartphone downloadt, kun je het beeld streamen naar je TV. Hiervoor heb je dan een Google Chromecast nodig. Of je kunt op een laptop surfen naar Ziggo Go en deze met een HDMI-kabel verbinden aan je TV. Succes!
Bert
29-08-2019
Ik heb een next en wil een 2e tv in mijn slaapkamer. Wat heb ik dan nodig? Want ik zie door de bomen hetbos niet meer. Heb overigens ook Ziggo Go.
Reactie op Bert
Suzanne van Prijsvergelijken
Hi Bert, Je kan er dan voor kiezen om een extra mediabox te nemen via Ziggo. Deze kun je via wifi verbinden met de Next die je al hebt. Hiervoor heb je wel een goede wifi-verbinding nodig. Mocht dit niet werken, dan kun je ook via Ziggo Go vanaf mobiel/laptop streamen naar je TV. Hiervoor heb je dan wel een Chromecast of Apple TV nodig. Nog een andere mogelijkheid is om te werken via een draadloze verbindingsset die je in het stopcontact kunt steken. Daarover kun je hier meer informatie vinden: https://www.prijsvergelijken.nl/internet-vergelijken/internet-blog/draadloos-tv-kijken-stopcontact-ziggo/
Reactieformulier overslaan
Laat hier een reactie achter
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Naam ontbreekt
Geef een naam op
Sluiten
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
E-mailadres ongeldig
Geef een geldig e-mailadres op
Sluiten
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Reactie ontbreekt
Geef een reactie op
Sluiten
Bedankt voor uw reactie!