prijsvergelijken

Draadloos TV kijken via het stopcontact bij Ziggo

25 juli 2019 (laatste wijziging 28 januari 2020) door Suzanne

Kun je via het stopcontact ‘draadloos’ TV kijken bij Ziggo? Jazeker. Je hebt 3 opties, die in principe allemaal goed werken. Hier komen ze:

Met de Extra Mediabox of Mediabox Next

Bij je TV beneden staat waarschijnlijk de Ziggo Mediabox XL óf de spikplinternieuwe Mediabox Next. Die geeft je toegang tot het interactieve TV-aanbod. Daar is een lichtere variant van: de Extra Mediabox. Die is speciaal gemaakt voor de extra TV’s in je huis. En tegenwoordig is het ook mogelijk om een tweede Mediabox Next te bestellen. Hierop kun je onder andere in 4K kwaliteit kijken en programma's starten met voice command.

Goed: XL, Next of Extra Mediabox: je kunt alle Mediaboxen in je huis verbinden via wifi. Maar voor ongestoord TV kijken heb je dan wel een hele sterke en stabiele wifi-verbinding nodig. Heb je die niet? Dan is er een alternatief, zonder dat je een internet-kabel hoeft door te trekken van beneden naar boven.

Het alternatief: koop een draadloze verbindingsset. Zo'n set bestaat uit 2 stekkers: 1 steek je beneden in het stopcontact en sluit je met een korte UTP-kabel aan op de router. De tweede stekker steek je in het stopcontact bij de extra TV en verbind je weer met een korte kabel.

Zo zou je dus je tweede ontvanger kunnen aansluiten via zo’n verbindingsset. Gewoon met een UTP-kabel. Om vervolgens op je 2e TV te kunnen genieten van het TV-aanbod van Ziggo.

Er zijn wel extra kosten. Want je moet natuurlijk zo’n verbindingsset kopen (reken op ongeveer € 50,- voor eentje van kwaliteit). En ook voor de tweede ontvanger betaal je € 4,- of € 5,- extra per maand aan Ziggo, afhankelijk van de box die je bestelt.

Met Marmitek-apparatuur

Marmitek-systemen zijn speciaal ontwikkeld om draadlozer TV te kijken. Het bestaat uit een decoder (waar je je coax-kabel op aansluit) en een ontvanger (die je aansluit op je 2e TV). 

Er zijn 2 soorten decoders:

  • 1 die het signaal draadloos verstuurt (waarbij je stopcontact er dus niet aan te pas komt), en
  • 1 die het signaal via je stopcontact verstuurt (vergelijkbaar met hoe een draadloze verbindingsset je internetsignaal via je elektriciteitsnet stuurt).

Vooral over de draadloze versie zijn veel klachten; het signaal zou maar moeizaam door een plafond gaan. Dat beperkt de bruikbaarheid van die oplossing natuurlijk ernstig.

Maar de versie via het stopcontact werkt door je hele huis heen prima. Jammer genoeg is de drempel om dit systeem aan te schaffen vrij hoog: reken op een investering van minimaal € 300,-…

Op je laptop

Heb je een laptop? Die kun je natuurlijk eenvoudig (even) op je slaapkamer zetten. Via een draadloze verbindingsset (waarmee je je internetsignaal verstuurt via je stopcontact) kun je ‘m eenvoudig met een UTP-kabel aansluiten op het internet.

Surf vervolgens naar de Ziggo GO-website, log in met je Mijn Ziggo-account, en TV kijken maar!

Overstappen naar Ziggo voor bétere draadloze TV?

Wil je na het lezen van dit artikel overstappen naar Ziggo? Of ben je juist ontevreden over je opties, en wil je een andere provider? Ben je sowieso benieuwd of je abonnement niet goedkoper en béter kan?

Vergelijk dan eens het huidige aanbod van providers. Grote kans dat je straks minder betaalt voor méér aanbod. Ontdek het:

start internet vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

4 reacties

Rob

1 januari 2020 12:13

Jammer dat de juiste type Marmitek apparaten hier niet worden vermeldt. Ik google hier op, maar kan juist net die niet die benoemde apparaten vinden. Dan vindt je een mooie apparaat, waar je 4K mee kan streamen, maar dan heeft het geen coax aansluiting. Een 2e Ziggo mediabox weiger ik om aan te schaffen. Ik stream steeds met de app ZiggoTV vanaf mijn iPhone naar de chromecast op de TV. Een coax kabel aanleggen in mijn huis is praktisch onmogelijk vanaf de meterkast waar de kabel binnenkomt. Een grote teleurstelling dus.

Reactie op Rob

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

8 januari 2020 10:31

Beste Rob,

Je kunt voor de juiste Marmitek apparatuur het beste met een helpdesk medewerker van Marmitek spreken. Zo weet je zeker dat je het goede apparaat te pakken hebt.

Met vriendelijke groet,
Suzanne van Prijsvergelijken

harrie

12 november 2019 09:01

Geachte Mevr,

Ik wil een tv kopen philips 55OLED 903.

probleem .Het moet draadloos.

Er is alleen een stopcontact aan wezig

Reactie op harrie

Suzanne Schuitemaker — prijsvergelijken

12 november 2019 10:29

Beste Harrie,

Als deze TV voor een andere verdieping is en je hem toch wilt aansluiten op de router, kun je dat met een draadloze verbindingsset doen. Hiermee heb je alleen een stopcontact nodig, bij de TV en bij de router. Deze oplossing wordt genoemd in het artikel.
Succes!

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat