prijsvergelijken

De mogelijkheden voor de installatie van jouw internetpakket

16 juli 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

Je hebt een nieuw internetabonnement afgesloten en je hebt het pakket binnen de afgesproken levertijd van de provider ontvangen. Maar dan ben je er nog niet. De internetpakket installatie kan je laten doen door een monteur of het zelf doen, als dat voor jou geen probleem is. Een aantal internetpakketten zijn eenvoudig zelf te installeren. Bij sommige providers bespaar je geld als je het internetpakket zelf installeert. Bij andere providers is een monteur juist helemaal gratis. Hier vind je alle installatie mogelijkheden op een rij. 

Installatie van internetpakketten bij verschillende providers

Je wilt zo snel mogelijk gebruik maken van je nieuwe abonnement. Soms kan de installatie nogal wat voeten in de aarde hebben. Tegenwoordig kun je bij alle providers je pakket zelf installeren door middel van handleidingen of instructiefilmpjes. Daarnaast bieden alle providers, gratis of tegen betaling, een monteur aan.

Installatie internetpakket bij KPN gratis

Bij KPN kan je kiezen om zelf het internetpakket te installeren of het te laten doen door een monteur. Op de site kan je handleidingen en instructiefilmpjes vinden voor de installatiepakketten. Het zelf installeren kan zowel voor abonnementen met DSL internet als glasvezelinternet. Het installeren door een monteur is geheel gratis bij KPN. Hierbij worden twee tv's, één computer, laptop of tablet en één telefoontoestel aangesloten.

Internetpakket installatie van Ziggo altijd gratis

Of je het nu zelf doet of een monteur inschakelt, de installatie bij Ziggo is altijd gratis. Met de zogenaamde installatiegarantie kun je gemakkelijk een afspraak maken en komt de monteur bij je langs om één computer, één tv en één telefoon te installeren. Als je het liever zelf doet, staan er op de site verschillende stappenplannen om een pakket te installeren.

Internetpakketten met installatiegarantie bij Telfort

Telfort heeft een aantal mogelijkheden voor de installatie. Bij een Alles-in-1 abonnement ontvang je een doe-het-zelfpakket om het zelf te installeren. Dit is zowel voor abonnementen met DSL internet als glasvezelinternet. Als dit niet lukt, kan de klantenservice helpen of een monteur komt langs. Dit wordt ook wel de installatiegarantie genoemd. Bij een abonnement met interactieve tv heb je altijd recht op deze installatiegarantie. Als dit niet bij je pakket zit, moet je voor de monteur een bepaald bedrag betalen. De hoogte van dit bedrag ligt aan het soort installatie.

Installatie internetpakket van Tele2

Hans van Prijsvergelijken.nl laat in enkele korte video's zien hoe je de installatie van Tele2 internetpakketten aanpakt. Kies je voor glasvezel, dan is het handig te weten dat met de Gebruiksklaar Service bij een abonnement met glasvezelinternet geheel gratis door een monteur wordt geïnstalleerd. Bij andere pakketten ontvang je een doe-het-zelfpakket. Mocht het nog niet lukken met behulp van de Prijsvergelijken video's, dan kan je alsnog voor €69,95 een monteur laten komen.

Met behulp van de instructievideo's is installatie van Tele2 internet een fluitje van een cent!Hans Jonker

Monteur installeert internetpakketten van XS4ALL gratis

Bij het bestellen van je abonnement bij XS4ALL kun je aangeven of je een monteur lang wilt laten komen. Dit is geheel gratis en hierbij worden twee tv's, twee computers en één telefoontoestel aangesloten. Voor €17,50 per kwartier installeert de monteur nog extra apparaten. Met de verschillende handleidingen op de website van XS4ALL kun je de installatie ook zelf uitvoeren.

Internetpakket installatie bij Online met installatiegarantie

Online biedt alleen een installatiegarantie voor pakketten met interactieve tv. Dit betekent dat je eerst een Doe-Het-Zelfpakket ontvangt om het te installeren. Als dit niet lukt, kun je contact opnemen met de klantenservice of komt een monteur langs om het pakket  te installeren. Dit is geheel gratis en hierbij wordt één tv en één desktop of laptop aangesloten. Bij de andere pakketten kun je ook de installatie zelf doen of je bestelt een monteur tegen een betaling van €69,00.

Gratis installatie internetpakketten van Vodafone

Als je een glasvezelabonnement neemt bij Vodafone, komt een monteur dit gratis installeren. Bij andere abonnementen ontvang je eerst een pakket om het zelf te installeren. Als hierbij problemen ontstaan, kun je de klantenservice bellen of komt een monteur langs. Dit is ook weer geheel gratis.

Instructiefilmpjes voor installatie internetpakketten van Fiber

Fiber heeft verschillende instructiefilmpjes om zelf een pakket te installeren. Hierbij geldt de installatiegarantie. Je ontvangt een doe-het-zelfpakket en als je hier niet uitkomt, kun je de klantenservice bellen of een monteur komt langs. Bij Fiber kun je ook direct kiezen voor een uitgebreide installatieservice. Hiervoor betaal je wel een vrij fors bedrag. Een monteur komt dan langs om het pakket te installeren.
 
mogelijkheden internetpakket installatie
 

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.