prijsvergelijken

De beste internet provider 2019: dit is onze top 3

4 februari 2019 (laatste wijziging 9 juli 2019) door Suzanne

Hoe vind je nou de beste internet provider? Veel mensen zijn hier naar op zoek. Maar de beste internet provider kan voor iedereen weer anders zijn. Ben je op zoek naar de beste service? Het snelste internet? Of de laagste prijs?

Daarom hebben we een top 3 samengesteld, waarbij elke provider uitblinkt op 1 speciaal gebied. Zo weet je gelijk welke provider hierin de allerbeste is.

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Met de beste prijs-kwaliteit verhouding bedoelen we het volgende:

  • Je bent niet op zoek naar een budgetprovider... 
  • ...maar je hebt ook geen zin om maandelijks een enorm bedrag neer te leggen. 

De uitkomst:

T-Mobile.

Je kent T-Mobile wellicht al als mobiele provider, waar ze vooral bekend staan doordat ze het beste netwerk van Nederland hebben! Ook als internetprovider staat T-Mobile goed bekend. De provider biedt zowel DSL- als glasvezelinternet aan. Bovendien kun je ervoor kiezen je snelheid maandelijks te upgraden maar óók naar beneden af te stellen. Dat is maar bij weinig internet aanbieders mogelijk. 

Dus: een goede provider, maar dan zonder het prijskaartje.

Beste snelheid en stabiliteit

Als je hiernaar op zoek bent, ben je... 

  • ...altijd op het internet te vinden, zoals...
  • ...gamers, downloaders of andere grootverbruikers van het netwerk.

De uitkomst:

Glasvezel of kabel. 

Inderdaad, we hebben hier geen naam van de beste internet provider ingevuld. Waarom niet?
Als je op zoek bent naar de allersnelste provider, zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor glasvezel als dat op je adres beschikbaar is. Hiermee kun je snelheden tot maar liefst 500 Mb/s halen. Voorbeelden van providers waarbij dit kan, zijn:

  • KPN
  • T-Mobile
  • XS4ALL

Op heel veel adressen is er helaas nog geen glasvezel beschikbaar. De beste optie die je dan hebt, is kabelinternet, denk bijvoorbeeld aan Ziggo. Hiermee kun je snelheden tot 400 Mb/s halen. Een goed alternatief voor glasvezelinternet dus. Bovendien zijn kabel- en glasvezelverbindingen stabieler dan internet via DSL. 

Benieuwd of kabel of glasvezel beschikbaar is bij jou? Check het in onze vergelijker:

start internet vergelijken

Beste klantenservice

Je bent op zoek naar een nieuwe provider en je hoogste prioriteit is: een goede klantenservice.

  • Je wilt een provider waar je je fijn bij voelt.
  • Je bent bereid iets meer geld neer te leggen voor een goede klantenservice.

De uitkomst:

XS4ALL.

Deze provider blinkt uit in behulpzame klantenservice. Ja, je moet er iets voor over hebben. Het is niet te vergelijken met budget providers die internet voor een schijntje aanbieden. Maar als je zeker wilt zijn dat je altijd bij een provider terecht kan, is XS4ALL wat ons betreft de beste keuze.

Conclusie: zo vind je de beste internet provider voor jou

Het is en blijft een persoonlijke keuze; de beste internet provider is voor iedereen weer een ander. Toch proberen we met dit artikel je iets meer op weg te helpen. Ben je er nog steeds niet uit? Als je je echt eens wilt onderdompelen in de providers, kun je onze reviews bekijken. 

En vergeet niet om de postcodecheck te doen tijdens het internet vergelijken. Na de postcodecheck kun je pas echt je keuze maken, want je weet hierdoor je maximumsnelheid en de beschikbare providers op je adres. 

start internet vergelijken
beste internet provider

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat