prijsvergelijken

Haal het beste uit je internet abonnement: 8 tips!

8 augustus 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Annick

Haal het beste uit je internet abonnement, je betaalt er ten slotte genoeg voor. Maar hoe doe je dat? Maak jij gebruik van alle extra's die in je abonnement zitten? Er zitten vaak veel voordelen in internet en tv-abonnementen zonder dat je er erg in hebt. Het is zonde als je er geen gebruik van maakt. Ook bij het vergelijken is het handig om hier op te letten. Zeg nu zelf, wie houdt er niet van leuke extra's? Daarom heb ik acht handige tips voor je om het beste uit je abonnement te halen.

Haal het beste uit je internet abonnement met 8 handige tips!

1. Tv-programma's opnemen en terugkijken

Het live tv-kijken is tegenwoordig bijna overbodig geworden doordat we alles kunnen opnemen en terugkijken. Programma Gemist zit er in elk modern tv-abonnement standaard bij, daardoor is er een toename van online tv-kijken. Het is nu ook mogelijk om programma's van commerciële zenders te terug te kijken. Dit is wel vaak tegen betaling of met veel reclame. Functies zoals live pauzeren, programma's opnemen of begin gemist zijn toe te voegen aan je abonnement. Zo mis je nooit meer je favoriete programma!

2. Video on demand

Wist je dat een aantal providers films en series aanbieden bij een tv-abonnement? Via video on demand kun je een film of serie huren en heb je toegang tot een groot aanbod. De providers Ziggo, KPN, Tele2, Telfort en Vodafone bieden deze mogelijkheid bij interactieve tv. Je kunt gemakkelijk films kijken door een pincode in te vullen. Je betaalt per film of per aflevering, dit wordt ook wel pay-per-view genoemd. Het bedrag wordt gewoon aan het eind van de maand bij je abonnementskosten opgeteld.

3. Overal tv-kijken

Bij een tv-abonnement ontvang je een app waarbij je ook op een tablet, mobiel of laptop tv kunt kijken. Overal in huis is deze app te gebruiken. Per provider verschilt het aanbod* aan zenders in de app:

  • Ziggo : 90 zenders
  • KPN: 15 zenders
  • Telfort: 35 zenders
  • Tele2: 30 zenders
  • Vodafone: 23 zenders
  • XS4ALL: 40 zenders.

Bij de andere providers die over een tv-app beschikken, is het niet precies bekend hoeveel zenders er worden aangeboden. De app is geheel gratis en alleen binnenshuis te gebruiken. Het is hiermee mogelijk om met meerdere mensen tegelijk in huis tv te kijken. Zo komt er ook geen ruzie over wie de afstandsbediening vanavond krijgt.

4. Groot zenderaanbod

Weet jij hoeveel zenders je nu ontvangt? Tv-abonnementen hebben een groot aanbod aan zenders. Ga maar eens na, het duurt wel even voor je alle zenders hebt gehad. Zelfs bij de voordeligste pakketten ontvang je veel zenders in HD-kwaliteit. Met extra zenderpakketten kun je het aanbod zo gek maken als je zelf wilt. Bij een tv-pakket van Ziggo of KPN ontvang je een zender met hun eigen programma's. Deze programma's zijn speciaal gemaakt voor deze zenders en zijn exclusief voor klanten van deze providers.

5. Wifi in huisWiFi

Haal het beste uit je internet abonnement met optimale wifi. Een aantal jaar geleden hadden we nog maar één of twee mobiele apparaten in huis staan. Tegenwoordig staat het vol met allerlei laptops, tablets en smartphones. Met al deze apparaten wil je voorkomen dat er aan het einde van de maand hoge rekeningen op de mat vallen. Zorg er daarom voor dat alle apparaten op je wifi in huis zijn aangesloten. Het is zonde als een apparaat met 4G verbinding maakt terwijl er wifi beschikbaar is. Zorg daarom dat je in je hele huis goede wifi hebt. Zo maak je onnodig gebruik van je data en kun je hoge kosten maken.

6. Buitenshuis toegang tot draadloos internet

Met een internetabonnement van de providers KPN, Ziggo en XS4ALL krijg je gratis toegang tot veel wifi(hot)spots. Door wifi (hot)spots te gebruiken haal je het beste uit je internet abonnement, omdat je ook buitenshuis profiteert van je abonnement. Bij Ziggo wordt dit WifiSpots genoemd en heb je op meer dan 2 miljoen plekken in Nederland internet op je mobiel,tablet of laptop. Bij KPN en XS4ALL maak je gebruik van KPN wifi met Fon. Fon biedt verschillende hotspots aan wereldwijd. Als klant van KPN of XS4ALL heb je toegang tot al deze hotspots. Op de website van de desbetreffende provider staat een stappenplan hoe je deze wifihotspots kunt gebruiken. Erg handig en scheelt je een hoop dataverbruik.

7. Combivoordeel

Een aantal providers die wij vergelijken maken gebruik van combivoordeel. Hiermee krijg je een bepaald voordeel als je meerdere diensten van dezelfde provider afneemt. KPN en Telfort hebben dit voordeel. Met je huidige internet- en tv-abonnement kun je dus een hoop besparen als je bij dezelfde provider ook een mobiel abonnement afsluit. Andersom geldt dit ook. Op de pagina combivoordeel van alle internetproviders op een rij vind je meer informatie.

8. Abonnement aanpassen

Je abonnement kun je tussentijds aanpassen. Dit kan bij veel providers, al kun je niet het hele abonnement wijzigen. Een extra zenderpakket is gemakkelijk erbij te bestellen. Als je nu nog te weinig sportkanalen ontvangt, kun je er gewoon nog een paar zenders aan toevoegen. Het zou zonde zijn als je daardoor je favoriete wedstrijd mist.

Je kunt bij het vergelijken op de extra's en voordelen letten die abonnementen bieden. Zo haal je het beste uit je abonnement. Ben je benieuwd welke abonnementen er voor jou beschikbaar zijn? Met het vergelijken van internet en tv kom je er zo achter.

 

haal meer uit je internet en tv abonnement

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.