prijsvergelijken

11 redenen om HBO te nemen in je tv-pakket

3 september 2016 (laatste wijziging 27 juli 2018) door Michelle

Tijdens het vergelijken van internet en tv kan je kiezen voor de optie HBO. Je hebt vast wel vaker van HBO gehoord, maar misschien ken je niet veel mensen die een abonnement erop hebben. Netflix lijkt misschien de meest logische keuze, je hoort hier immers de meeste mensen over. HBO heeft echter ook heel veel te bieden en is net als Netflix en Videoland een losse dienst. Dus als je nog twijfelt: hier zijn 11 redenen om HBO te nemen in je tv-pakket! 

HBO

Inhoud

  1. Kaskrakers uit de bioscoop

  Bij HBO heb je al heel snel de grootste en nieuwste films beschikbaar. Kaskrakers zoals Fifty Shades of Grey en American Sniper. Het duurt vaak langer voordat dit soort films op Netflix staan, en de films die op HBO staan komen lang niet altijd ook op Netflix (en visa versa).

  2. Je hebt ook 3 tv kanalen

  Wat HBO heel anders maakt dan bijvoorbeeld Netflix is dat zij naast hun online services, ook drie tv-kanalen hebben. HBO 1, 2 en 3. Iedere kanaal laat andere genres zien, dus voor ieder wat wils. HBO1 heeft de grote Hollywood films die net uit de bioscoop zijn, maar ook grote series zoals Game of Thrones. HBO2 is een thema zender waar films en series worden uitgezonden omtrent de genres drama, romantiek en entrige. HBO3 is ook een thema zender en zendt films en series uit omtrent de genres actie, spannig en passie. Dergelijke thema-kanalen heb je niet op de reguliere televisie en die thema-kanalen die er zijn, zijn vrij beperkt en zitten vaak al bij een extra zenderpakket van een provider. Als je meer informatie wilt over de verschillende films en series op HBO, lees dan ons blog over HBO films en series.  

  3. Direct afleveringen uit de VS

  Als afleveringen worden uitgezonden in de VS worden ze ook in Nederland al uitgezonden. Zo loop je precies gelijk en hoef je je geen zorgen te maken over spoilers! Een spoiler is dat mensen bijvoorbeeld op het internet al verklappen wat er gebeurt in de aflevering of in de film. Als die aflevering er iets heftigs gebeurt met een personage dan is het niet leuk om dat van te voren al te weten natuurlijk. Ideaal! 

  Dat is leuk aan HBO in mijn pakket, ik zie films en series zonder van tevoren te weten hoe het afloopt!Alex

  4. Standaard ondertiteling

  Op HBO GO worden de nieuwste afleveringen gezet met standaard Nederlandse ondertiteling. Dit wordt online gezet zodra de aflevering is geweest in de VS. Zo loop je dus minimaal achter en kan je nog voor de spoilers op het hele internet staan zelf rustig kijken met ondertiteling.

  5. HBO GO Gratis

  HBO GO is een online service van HBO waarmee je overal jou favoriete series en films kan kijken op tijden die jou het beste uitkomen. Dit is gratis voor HBO abonnees, en dus eigenlijk hetzelfde als Netflix maar dan krijg je het gratis bij je drie andere kanalen.

  6. HBO On Demand

  HBO On Demand is net als HBO GO gratis voor abonnees. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als HBO GO maar is bedoelt voor interactieve televisie.

  7. Kijken op meerdere apparaten

  Je kan de kanalen van HBO natuurlijk gewoon kijken op je televisie. HBO GO daarentegen kan je kijken op je tablet, smartphone, laptop en ook op een smart-tv. HBO On Demand kan je gebruiken met je interactieve tv. Een interactieve tv ontvanger word eigenlijk altijd geleverd bij je internet en tv-pakket.

  8. 800 uur gratis films en series

  Doordat je HBO GO gratis bij je HBO-abonnement krijgt, kan je ook alle 800 uur aan films en series kijken die daarop beschikbaar zijn.

  9. Standaard in HD kijken

  Alle films en series die worden uitgezonden op hun kanalen en alles wat ze online beschikbaar stellen zijn standaard in HD-kwaliteit. Zo kan jij dus altijd haarscherp naar de gaafste films en series kijken.

  10. Eigen producties van grote klasse

  HBO maakt al tijden hun eigen films en series en wat ze maken is van zeer hoogstaande kwaliteit. Ze zijn natuurlijk onderhand niet meer de enige die hun eigen films en series maken, Netflix is hier ook mee begonnen en heeft ook al een aantal succes series gemaakt zoals Orange Is The New Black. Maar de grote successen van HBO kan het nog lang niet evenaren. De HBO-serie Game of Thrones is de meest besproken en bekeken serie van dit moment. En hun documentaires zijn meer dan de moeite waard. Binnenkort komt er een nieuwe HBO documentaire uit genaamd Suited. Het gaat over mensen die pakken maken voor de LGBTQ gemeenschap in Brooklyn. Dus wil je gegarandeerd films en series van zeer hoogstaande kwaliteit? Dan kan je bij HBO je hart ophalen. 

  11. Bij alle grote providers verkrijgbaar

  In Nederland kan je bij bijna iedere provider HBO krijgen, je krijgt er dan dus ook gratis HBO GO en HBO On Demand bij. Dus ook als je niet thuis bent kan je nog kijken naar je favoriete series. Volgens HBO zelf kan je bij alle providers die wij vergelijken op onze site HBO kiezen bij je pakket! Het enige wat je nu nog te doen staat is een internet+tv abonnementen vergelijken en het abonnement van je keuze afsluiten. Dan kan het kijkplezier beginnen!  10 redenen om HBO toe te voegen aan je tv-pakket-01

  Michelle

  Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.